Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, Αθήνα

 Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, Αθήνα


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... 
Batty
Blade Runner

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη μαζική συμμετοχή και προσέλευση, για ακόμα μια φορά, στο Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού που διοργανώθηκε την Κυριακή, 14 Μαΐου, στο Rockwood, στην Αθήνα. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς που ήρθαν για το φεστιβάλ από κάθε μεριά της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη Λακωνία, τα Χανιά, τη Φλώρινα, τη Μυτιλήνη, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τόσες άλλες πόλεις. Την Ιωάννα, τον Ντίνο, την Ισαβέλλα, τον Μάριο, την Γιώτα και όλους τους υπόλοιπους. 
Θέλουμε να σας ευχαριστούμε όλους για τη μαζική και συγκινητική προσέλευση από τις 2 το μεσημέρι. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πιστεύουν και στηρίζουν τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουν οι Συμπαντικές Διαδρομές για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας και της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Σας ευχαριστούμε όλους!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο φεστιβάλ στο RockWood και μίλησαν για τα βιβλία τους και όλους όσους μίλησαν μαζί τους για τα βιβλία. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Σταμάτη Γιακουμή που μίλησε για το καινούργιο του βιβλίο, «Αναφορά από το υπερπέραν, Γ.Β.Φ. Χέγκελ Γραφείο έρευνας μεταφυσικών υποθέσεων Νο 9», και για το τρίτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα Αγγλικά και στα Γερμανικά και όλους τους φίλους που ανέβηκαν και μίλησαν μαζί του για το έργο του. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συγγραφείς Δημοσθένη Δημακόπουλο, Βαγγέλη Μυλωνά και Βασίλειο Πασιπουλαρίδη, που μίλησαν για τα προσωπικά τους βιβλία, τους συγγραφείς Ντίνο Τανίτη, Βασίλη Καθάρειο και Γιάννη Καμπουρόπουλο, που μίλησαν για τα προσωπικά τους βιβλία, τη Μάουρα Ρομπέσκου, τη Χριστίνα Γεωργίου και τον Ανδρέα Ζαρμακούπη, που μίλησαν για τα βιβλία τους και τη Δήμητρα Κολυβά, που μίλησε για τα βιβλία του Ανδρέα Ζαρμακούπη, τη Στέλλα Μπελέση και τον Λεωνίδα-Βασίλειο Μανιάτη, που μίλησαν για τα βιβλία τους, τον Σπύρο Κίκερη που μίλησε για το προσωπικό του βιβλίο, τον Μάριο Πλουσίου και την Ευφροσύνη Ιακώβου, που ήρθαν από την Κύπρο για να μιλήσουν για τα βιβλία τους, και τον Μαρίνο Κόνσολου, που μίλησε για το βιβλίο της Ευφροσύνης Ιακώβου, τον Πέτρο Κωσταρά που μίλησε για το βιβλίο του, τη Βασιλική Δραγούνη, και την Ιωάννα Χατζηαντωνίου, που ήρθε από τη Λακωνία, που μίλησαν για τα βιβλία τους, την Ισαβέλλα Πρίτσα, που ήρθε από τη Φλώρινα, για να μας μιλήσει για τα βιβλία της και τους Γρηγόρη Καλογιάννη, Αλεξία Σκαρμούτσου και Μανώλη Μεραμπελιώτη, που μίλησαν μαζί της, τη Γιώτα Ζιάμπα, που ήρθε από την Κοζάνη για να μας μιλήσει για το πρώτο της βιβλίο, την Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου, που μας μίλησε για τα βιβλία της, τη MrsPhantom που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για να μας μιλήσει για το πρώτο της βιβλίο, τον Λευτέρη Ευαγγελινό που μας μίλησε για το καινούργιο του βιβλίο, τη Θεοδώρα Χριστοδούλου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη Νικολέτα Γουργούλη, που μας μίλησαν για τα βιβλία τους, τον Ονήσιλο Παυλίδη που ήρθε ειδικά για την απονομή των βραβείων Larry Niven 2022 και όλους τους συγγραφείς που παραβρέθηκαν στην απονομή, τη Στέλλα Μπελέση και την Έμιλυ Γερολατσίτη, τις οποίες θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, γιατί βοήθησαν στην ροή του προγράμματος, όλους τους συγγραφείς που παραβρέθηκαν για την παρουσίαση των καινούργιων ανθολογίων και όλους τους συγγραφείς που παραβρέθηκαν και δεν τους είχαμε καταγράψει για να τους αναφέρουμε ονομαστικά. 
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Rockwood για τη φιλοξενία τους και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση από διάφορες θέσεις.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην προβολή του φεστιβάλ και το κυριότερο τους εκατοντάδες φίλους που έρχονταν συνέχεια από τις δύο η ώρα το μεσημέρι. 
Σας ευχαριστούμε όλους! 
Το φεστιβάλ είστε όλοι εσείς και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χωρίς τη δικιά σας συμμετοχή και στήριξη!
Σας ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε να σας δούμε στις επόμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ!
Σας περιμένουμε στις 4 Ιουνίου στην Μύκονο, στις 10 Ιουνίου, στην Κοζάνη και αρχές Οκτωβρίου σε διάφορες πόλεις στην Κύπρο! Θα σας ενημερώνουμε μέσα από τις σελίδες μας για κάθε καινούργιο φεστιβάλ που θα προγραμματίσουμε.