Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2023 Κοζάνη 10 Ιουνίου

 Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2023 
Κοζάνη 10 Ιουνίου

Το λογοτεχνικό φεστιβάλ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
στην Κοζάνη θα διοργανωθεί από τις 17:00 το απόγευμα
στο Crossroads bar
Φαρμάκη 1

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία των εκδόσεων που θα γίνουν παρουσίαση και άλλα βιβλία των εκδόσεων μας καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!








Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Όψεις του Φανταστικού!
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Κοζάνη
Σάββατο, 10 Ιουνίου

17:00 μέχρι το τέλος του φεστιβάλ
Έκθεση βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
Από τις 17:00 θα λειτουργεί η έκθεση βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές όπου θα μπορείτε να αγοράσετε καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ τα βιβλία των εκδόσεων. 



17.00 Παρουσίαση των βιβλίων:
BICTΩRỈA,  Γεώργιος  Παπακωνσταντίνου 
Ο φύλακας της Άρια, Γιώργος Παπακωνσταντίνου 
Θα μιλήσει ο συγγραφέας των βιβλίων
Μετά την ομιλία ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία του στον χώρο της έκθεσης βιβλίων.


17.30 Παρουσίαση του βιβλίου:
Τα εβένινα Ζάρια, Ισαβέλλα Πρίτσα
Η συγγραφέας θα μιλήσει και για τα υπόλοιπα βιβλία της
Θα μιλήσει η συγγραφέας των βιβλίων
Μετά την ομιλία η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία της στον χώρο της έκθεσης βιβλίων.


18.00 Παρουσίαση των ανθολογιών:




18.30 Παρουσίαση του βιβλίου:
Το δωμάτιο, Γιώτα Ζιάμπα
Θα μιλήσει η συγγραφέας του βιβλίου. 
Μετά την ομιλία η συγγραφέας θα υπογράψει το βιβλίο της στον χώρο της έκθεσης βιβλίων.


Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου.
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.
Μετά από δέκα οχτώ χρόνια, έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από τετρακόσιους Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!
Παράλληλα αρχίσαμε, από το 2011, να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry  Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.
Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, μετά από τα μεγάλα φεστιβάλ στην Αθήνα και στην Κύπρο και τα  φεστιβάλ σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας και σας καλούμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μοναδικό πανελλαδικό φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Όλοι μαζί κάναμε τις Όψεις του Φανταστικού το ένα και μοναδικό μεγάλο Πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού και θα συνεχίσουμε πόλη με πόλη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο φέρνοντας παντού τους συγγραφείς και τα βιβλία μας, αγκαλιάζοντας τον κόσμο της κάθε πόλης!
Όλοι μαζί κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα!
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, φέραμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!


Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions
universepaths@yahoo.com