Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ερωτικές ιστορίες και κάποιοι έρωτες ΜΕ ΤΟΝ Νίκο Βρισιμτζή ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Ερωτικές ιστορίες και κάποιοι έρωτες
ΜΕ ΤΟΝ Νίκο Βρισιμτζή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητέ κύριε Βρισιμτζή, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Κάποιοι έρωτες». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;    

Απάντηση
Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό προσφέρει μια καινούργια ματιά στη λογοτεχνία του είδους, ξεφεύγοντας από τη φόρμα των αισθηματικών ευπώλητων βιβλίων, και παρουσιάζοντας αισθηματικές/ερωτικές εκδοχές πέρα από το σχήμα «αγόρι-κορίτσι, κουφέτα, γάμος, ροζ σπιτικό».



Μιλήστε μας για το βιβλίο και την υπόθεση του. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 

Απάντηση
Με το βιβλίο μου θα ήθελα να δώσω το βήμα σε ήρωες παρεξηγημένους, σε ήρωες που ίσως είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ίσως και όχι, σε ανθρώπους πάντως που έτρεξαν τη ζωή τους στο όριο, και στην τελική κάηκαν, έρμαια του έρωτα και των παθών τους.


Όπως γράφετε και στο οπισθόφυλλο, μέσα στο βιβλίο θα βρούμε ερωτικές ιστορίες. Τι ακριβώς πρέπει να περιμένουν οι αναγνώστες; Είναι ίσως κάποιες από αυτές αυτοβιογραφικές; 

Απάντηση
Οι αναγνώστες θα βρουν ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τον έρωτα διαφορετικά, πίστεψαν και κυνήγησαν το Αδύνατον, πάλεψαν και μάτωσαν, και ακόμα και αν δεν δικαιώθηκαν, τους αξίζει, νομίζω, μια αναφορά. 
Πάντα ένας συγγραφέας βάζει στο έργο του ψήγματα από προσωπικές εμπειρίες, αλλά, όχι, οι ιστορίες που θα διαβάσει ο αναγνώστης δεν είναι αυτοβιογραφικές. Είναι προϊόντα φαντασίας, που κάποια από αυτά είχαν αφορμή κάτι που άκουσα ή είδα, ή κάτι που μου διηγήθηκε κάποιος. 



Θα κάνουμε την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου σας στο Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στις 4 Ιουνίου στην Μύκονο, στην Χώρα Μυκόνου, στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ,  στο Ματογιάννι, ώρα 20:00. Τι να περιμένουν οι φίλοι που θα έρθουν; 

Απάντηση
Οι προσκεκλημένοι θα έρθουν σε επαφή με μια νέα πλευρά μου, την λογοτεχνική, αφού τα προηγούμενα βιβλία μου ήταν ιστορικού ενδιαφέροντος.







Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
 https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740