Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Στο σκοτάδι του Δωματίου ΜΕ ΤΗ Γιώτα Ζιάμπα ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Στο σκοτάδι του Δωματίου
ΜΕ ΤΗ Γιώτα Ζιάμπα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές






  Αγαπητή κυρία Ζιάμπα, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο  σας διήγημα/βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Το δωμάτιο». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;   
Απάντηση: 
Καλημέρα σας. Το «δωμάτιο» είναι μια ιστορία από την οπτική του κακού - σε πρώτο πρόσωπο, στην οποία διαφαίνονται όλες οι εσωτερικές σκέψεις και τα κίνητρα του πρωταγωνιστή, κι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας λόγος για να διαβαστεί. Επιπλέον το κουβάρι της πλοκής ξετυλίγεται «προς τα πίσω», πράγμα που ελπίζω να δημιουργήσει κάποιο ενδιαφέρον στον αναγνώστη.
 

  Μιλήστε μας για το βιβλίο. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση: 
Πρόκειται για μια ιστορία περιπλάνησης, αναζήτησης και κομβικών συνειδητοποιήσεων. Θα ήθελα να μεταδώσω την ανάγκη για αποδοχή ότι οι πρωταγωνιστές μας δεν θα είναι πάντοτε ηρωικοί και καλοί - κι αυτό είναι απολύτως εντάξει 😊 


Θα χαρακτήριζα το βιβλίο σαν ένα ψυχολογικό θρίλερ τρόμου. Εσείς συμφωνείτε με αυτόν τον ορισμό;  
Απάντηση:
Θα έλεγα ότι ακολουθεί την διαδρομή του πρωταγωνιστή σε όλα τα στάδια της σκέψης του, αποκαλύπτοντας σκοτεινές του πτυχές και χρησιμοποιώντας αισθητικές παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ψυχολογικό θρίλερ. Στην πραγματικότητα όμως δεν το βρίσκω τρομαχτικό, με την έννοια που μπορεί να φαντάζεται κάποιος.





H πρώτη παρουσίαση του βιβλίου σας πραγματοποιήθηκε στο Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στις 14 Μαΐου στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το φεστιβάλ. 
Απάντηση: 
Φοβερή εμπειρία! Ήταν η πρώτη φορά που μίλησα σε κοινό για κάτι δικό μου. Πριν ανέβω στη σκηνή, η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά, που πίστευα ότι θα ακούγεται από το μικρόφωνο, όσο μιλάω. Αυτό το αίσθημα χάθηκε γρήγορα και μπορώ να πω το απόλαυσα μέχρι τέλους. 


Κάποια άλλα συγγραφικά σχέδια που έχετε για το μέλλον; Τι να περιμένουν οι φίλοι αναγνώστες;  
Απάντηση: 
Αυτή την περίοδο γράφω το επόμενό μου βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές προς το τέλος του χρόνου. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν εν καιρώ… stay tuned! 


Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση: 
Ανυπομονώ για τις επόμενες δημιουργικές στιγμές που μας περιμένουν. 
Ευχαριστώ πολύ τις Συμπαντικές Διαδρομές για την ευκαιρία. 


Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
 https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740