Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Στην εποχή των ηρώων ΜΕ ΤΟΝ Μάριο Μ. Πλουσίου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Στην εποχή των ηρώων
ΜΕ ΤΟΝ Μάριο Μ. Πλουσίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητέ κύριε Πλουσίου, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο  σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ο ήρωας των ψεμάτων». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;   
Απάντηση
 Καλημέρα και σε σας, και σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη.
«Ο Ήρωας Των Ψεμάτων» είναι ένα διαφορετικό παραμύθι που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Πιστεύω ότι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι περιέχει γνωστούς χαρακτήρες από τη Βικτωριανή λογοτεχνία και όχι μόνο, τους οποίους κανονικά μάλλον δε θα συναντούσαμε στην ίδια ιστορία, όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός του Πινόκιο με τον Σέρλοκ Χόλμς.
 Πιστεύω ότι είναι μια πρωτότυπη ιστορία, καθώς εκτός των άλλων, βάζει αυτούς τους περίεργους συνδυασμούς χαρακτήρων σε ένα περιβάλλον steampunk.
 Προσωπικά, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για αυτό το βιβλίο, καθώς αρχικά φοβόμουν ότι δε θα μπορέσω να δέσω τους χαρακτήρες μαζί, με τρόπο που να είναι και λογικός, αλλά και να βοηθά στην εξέλιξη της ιστορίας. Δηλαδή δεν ήθελα να αναφέρω χαρακτήρες απλά για χάρη της αναφοράς. Ήθελα ο κάθε χαρακτήρας που «δανείστηκα» να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο στην ιστορία, κάτι που νομίζω πως στο τέλος κατάφερα αρκετά καλά.

Μιλήστε μας για το βιβλίο. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση
 Στο βιβλίο μου, Ο Πινόκιο είναι πια ένα πραγματικό δεκαεπτάχρονο αγόρι. Όταν όμως ο πατέρας του ο Τζεπέτο πέφτει θύμα απαγωγής από τη μάγισσα Μοργκάνα Λα Φέι, Ο Πινόκιο πρέπει να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να τον σώσει και να σταματήσει τα διαβολικά σχέδια της Μοργκάνα.
 Σε ένα κόσμο όπου η τεχνολογία του ατμού έχει σπρώξει την ανθρωπότητα χρόνια μπροστά από την εποχή της, ο Πινόκιο θα πρέπει να σχηματίσει συμμαχίες για να αντιμετωπίσει το ερχόμενο σκοτάδι. Ήρωες της Βικτωριανής εποχής όπως ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Φρανκενστάιν θα απαντήσουν στο κάλεσμα του, ενώ γνωστές μορφές της εποχής όπως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης θα προσπαθήσουν να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο του.
 Για αυτούς που γνωρίζουν τους επώνυμους χαρακτήρες, ελπίζω ότι η ιστορία αυτή θα τους ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, και θα τους προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες περιπέτειες με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες.
 Για όσους δεν είχαν την τύχη να διαβάσουν τα αυθεντικά βιβλία, ελπίζω ότι μέσα από αυτή την ιστορία θα εμπνευστούν να τα γνωρίσουν, καθώς είναι κατά την άποψη μου λογοτεχνικά αριστουργήματα που αντέχουν ακόμη στη δοκιμή του χρόνου.

Ο Πινόκιο σε ένα steampunk κόσμο μαζί με διάσημους ήρωες της Βικτωριανής εποχής. Είναι σίγουρα μια παρέα που όλοι θα θέλαμε να γνωρίσουμε. 
Απάντηση
Πιστεύω ότι όλοι θα είχαμε αρκετά ενδιαφέρουσες συζητήσεις με χαρακτήρες όπως τον Σέρλοκ Χολμς, τον Δρ. Φρανκενστάιν, η τον Πινόκιο. Τώρα κατά πόσο θα ήθελα να είμαι στο ίδιο δωμάτιο με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, δεν είμαι εντελώς σίγουρος.
Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρον ομάδα χαρακτήρων, που οι δημιουργοί τους έπλασαν με μαεστρία.
Εγώ απλά τους «κλέβω».

Κάνατε  πρώτη παρουσίαση το βιβλίο σας στο Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στις 14 Μαΐου στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το φεστιβάλ. 
Απάντηση
Όπως πάντα, ήταν μεγάλη χαρά για μένα να παρευρεθώ στο φεστιβάλ για ακόμη μια φορά. Πιστεύω ότι είναι ένας σημαντικός θεσμός τόσο για τους συγγραφείς όσο και για το κοινό. Γιαυτό εξάλλου προσπαθώ να είμαι παρών κασέ κάθε πρόσκληση.
Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα συγγραφέα να έχει τέτοιου είδους ευκαιρίες να παρουσιάσει το έργο του. Ελπίζω σύντομα να έχουμε ξανά το φεστιβάλ και στην Κύπρο, για να γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος το βιβλίο.






Έχετε εκδώσει και ένα ακόμα βιβλίο στις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Μιλήστε μας και για αυτό.  
Απάντηση
Κατ’ ακρίβεια, έχω εκδώσει ακόμη 5 βιβλία με τις Συμπαντικές Διαδρομές. Το πρώτο ήταν η κωμωδία τρόμου «Η Ζώη εν Τάφω» το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά, και μιλάει για ένα κορίτσι, τη Ζώη που ανακαλύπτει ότι βρίσκεται θαμμένη ζωντανή χωρίς καμία ανάμνηση των γεγονότων που την οδήγησαν εκεί. Προσπαθώντας να βγάλει άκρη, θα αντιμετωπίσει ένα κατά συρροή δολοφόνο, δαιμονικά πλάσματα, τον ίδιο τον Χάρο, αλλά και τον Εξαποδώ, ο όποιος θα της προσφέρει μια ενδιαφέρον πρόταση εργασίας.
Ακολούθησε το βιβλίο «Άνθρωποι της στάχτης», το οποίο είναι μια Post-apocalyptic περιπέτεια, σε μια εκδοχή της Ελλάδος που είναι πια κατεστραμμένη. Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο αποκαλούμενος Αρουραίος, είναι ένας μοναχικός επιζώντας αμφιβόλου χαρακτήρος. Όταν πέφτει στα χέρια του η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας να αντιστρέψει τη ζημιά, ο Αρουραίος καλείται για πρώτη φορά να δράσει αλτρουιστικά, και να την προστατέψει από τη διαβολική δήμαρχο μιας πόλης που θέλει να την κλέψει για τους δικούς της εγωιστικούς σκοπούς.
Σχεδόν ταυτόχρονα εκδίδεται και το «Εξ Αίματος» που αποτελεί φόρο τιμής στοά έργα του Stephen King, και που μιλάει για τρεις παιδικούς φίλους που επιστρέφουν μετά από χρόνια στη γενέτειρά τους, για να παραστούν στην κηδεία ενός άλλου φίλου τους. Μυστικά του παρελθόντος όμως θα βγουν στην επιφάνεια, και η ζωή τους θα βρεθεί σε κίνδυνο, καθώς αρχίζουν να υποψιάζονται ότι ο θάνατος του φίλου τους δεν ήταν αυτοκτονία όπως νόμιζαν. Είναι ένα βιβλίο που εναλλάσσεται μεταξύ δύο χρονικών περιόδων, το παρελθόν όπου οι χαρακτήρες ήταν έφηβοι αλλά και το παρόν όπου πια καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα αόρατο εχθρό που νόμιζαν είχαν ήδη νικήσει πριν σχεδόν 30 χρόνια.
Ένα χρόνο μετά, κυκλοφορεί το «Δαιμόνια στο σκοτάδι» που περιγράφει τις περιπέτειες δύο δυσανάλογων χαρακτήρων, ενός ορφανού εφήβου, και ενός κατά συρροή δολοφόνου, που αναγκάζονται να συνεργαστούν για να σταματήσουν το επερχόμενο τέλος του κόσμου, ενώ βρίσκονται συνεχώς κυνηγημένοι από πράκτορες της κολάσεως που προσπαθούν να τους εμποδίσουν.
Πιο πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το «Ελίζαντεθ, μια ρομαντική ιστορία τρόμου» που αφηγείται τη σχέση της Ελίζαντεθ και του Ντάνιελ, δύο ερωτευμένων νεαρών που απειλείται από μια αρχαία προφητεία, που θέλει την Ελίζαντεθ να φέρνει το τέλος του κόσμου. Εμπόδιο στέκονται επίσης μια ομάδα δολοφονικών δαιμόνων που θέλουν να πραγματοποιήσουν την προφητεία, αλλά και η δαιμονική φωνή στο κεφάλι της Ελίζαντεθ που κάθε τόσο την αναγκάζει να κάνει πράγματα κακά.







Για όλα τα υπόλοιπα οκ, αλλά η Μοργκάνα Λα Φέι πως ταιριάζει με τους υπόλοιπους; 
Απάντηση
Από μικρός ήμουν λάτρης της Αρθουριανής μυθολογίας. Η Μοργκάνα Λα Φέι  ήταν πάντα ένας ανταγωνιστής που μου προκαλούσε ενδιαφέρον. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο που παρουσιάζεται ανάμεσα σε χαρακτήρες όπως ο Δρ. Τζεκιλ και ο Κύριος Χαιντ, αλλά λόγω της ύπαρξης της μαγείας στον κόσμο που δημιούργησα, στο τέλος πιστεύω ήταν μια λογική επιλογή για τον κύριο ανταγωνιστή, καθώς λόγω των ικανοτήτων και της αδίστακτης φύσης της, αποτελεί σημαντική απειλή για τους ήρωες.

Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και γω για αυτή την ευκαιρία. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες που μας δείχνουν εμπιστοσύνη επιλέγοντας να διαβάσουν τα βιβλία μας.
Όπως γράφω και στον πρόλογο του βιβλίου μου, ελπίζω να το βρουν ευχαριστώ, και αν όχι, σκασίλα μου!


Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
 https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740