Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού είναι το ένα και μοναδικό πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού, και όχι μόνο, που διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. 
Σκοπός του είναι να δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές για να αναπτυχθεί η λογοτεχνία του φανταστικού και η λογοτεχνία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μέσα από παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, ειδικά σεμινάρια για συγγραφή, κινηματογράφο και θέατρο, εκδηλώσεις για τη τέχνη του φανταστικού και επίσης να κάνει γνωστά τα εκατοντάδες βιβλία και τους εκατοντάδες συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στο αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Άρχισε να διοργανώνεται από το 2011 στην Ελλάδα και στην Κύπρο σε μια σειρά από πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Ναύπλιο, Πάτρα, Αμφιλοχία, Αγρίνιο, Αστακός, Γιάννενα, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Καλαμάτα, Σάμο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, σε διάφορες συνοικίες της Αττικής και σε διάφορες άλλες πόλεις. Κάθε χρόνο διοργανώνεται σε ακόμα περισσότερες πόλεις. Δεν διοργανώνεται πάντοτε στις ίδιες πόλεις. 
Τα κεντρικά φεστιβάλ γίνονται μέσα Δεκεμβρίου και μέσα Μαΐου στην Αθήνα, που διαρκούν όλη την ημέρα και τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου  στην Κύπρο και στις τέσσερις μεγάλες πόλεις, για ένα τετραήμερο. 
Όλοι μαζί κάναμε το Φεστιβάλ  Όψεις του Φανταστικού το ένα και μοναδικό Επίσημο Πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη Λογοτεχνία του Φανταστικού, στην Ελλάδα και στην Κύπρο και θα συνεχίσουμε πόλη με πόλη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο φέρνοντας παντού τους συγγραφείς και τα βιβλία μας, αγκαλιάζοντας τον κόσμο της κάθε πόλης!Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού θα συνεχιστεί στις 3 με 6 Οκτωβρίου στην Κύπρο, στην Λάρνακα, στην Λεμεσό, την Πάφο και στην Λευκωσία. 
Σας περιμένουμε όλους!Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, 6 Απριλίου-14 Ιουνίου 2019
Ανάμεσα στις 6 Απριλίου με 14 Ιουνίου διοργανώθηκε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στο Ρέθυμνο στις 6 Απριλίου, στο Ηράκλειο στις 7 Απριλίου, στην Αθήνα στις 18 Μαΐου και στις 20 Μαΐου, στην Λάρισα στις 8 Ιουνίου, στην Λαμία στις 9 Ιουνίου, στο Ναύπλιο στις 10 Ιουνίου, στην Πάτρα στις 11 Ιουνίου και στο Ίλιον, στην Αττική, στις 14 Ιουνίου. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους χώρους και τους υπεύθυνους των χώρων που διοργανώθηκε το φεστιβάλ για την παραχώρηση και την υποστήριξη. 
Το Arokaria cafe στο Ρέθυμνο, το Πολύκεντρο νεολαίας και τον Δήμο Ηρακλείου στο Ηράκλειο, την Αθηναίων Πολιτεία στην Αθήνα, το μπαράκι του μύλου στην Λάρισα, το Ble coffe bar στην Λαμία, το Καφέ Κεντρικόν στο Ναύπλιο, το Καφέ Γέφυρες στην Πάτρα και το Japanese Language School στο Ίλιον. 
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές που στήριξαν το φεστιβάλ με την ενεργή συμμετοχή τους. 
Ευχαριστούμε τους: 
Γιώργο Γιαννουκαράκη, Ντίνο Τανίτη, Κώστα Σκαράκη, Γιάννη Σκαράκη, Μιχάλη Θραψανιώτη, Χρυσή Αγγελίδου, Δήμητρα Ευθυμίου, Στέλλα Μπελέση, Ντίνο Συρράκο, Γιώργο Θεμελή, Ηλία Σερετόπουλο, Γιάννη Παπαθανασίου,  Χρυσαυγή Καπέλλα-Παπαδημητρίου, Δημοσθένη Δημακόπουλο, Γεωργία Χιόνη, Χριστίνα Γεωργίου, Έμιλυ Γερολατσίτη, Νίκο Φερεντίνο, Κωνσταντίνο Πατηνιώτη, Ηλία Στεργίου, Κωνσταντίνο Λιάχη, Παναγιώτη Ξηρουχάκη, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Άννα Μετσάνη, Αναστασία Μανώλη, Στέλιο Παπαδά, Γιάννη Καμπουρόπουλο, Στέλιο Παπακώστα, Κωνσταντίνα Τσούμα, Ευθυμία Χριστοδουλοπούλου, Ανδρέα Ζαρμακούπη.
Ευχαριστούμε επίσης τους δεκάδες συγγραφείς που συμμετείχαν στις ανθολογίες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές και στήριξαν το φεστιβάλ συμμετέχοντας στις παρουσιάσεις των ανθολογίων όπως επίσης και τους συγγραφείς από τα Βραβεία Larry Niven που στήριξαν το φεστιβάλ συμμετέχοντας στην γιορτή της απονομής των βραβείων για το 2018.
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που βοήθησαν, όπου χρειάστηκε, στις παρουσιάσεις των βιβλίων.
Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους των χώρων που έγινε το φεστιβάλ, που βοήθησαν στην καλύτερη δυνατόν διοργάνωση του.
Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που στήριξαν διαφημιστικά το φεστιβάλ, ειδικά τα ΜΜΕ στην Λάρισα  που το στήριξαν μαζικά.
Ευχαριστούμε όλους τους συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές που στήριξαν το φεστιβάλ, αλλά δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν ενεργά είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε λόγο αποστάσεως. 
Και το ποιο σημαντικό από όλα ευχαριστούμε τους εκατοντάδες φίλους που στήριξαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους σε όλες τις πόλεις. Σας ευχαριστούμε όλους! Το φεστιβάλ δεν γίνεται και δεν υπάρχει χωρίς εσάς! 
Και τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε όλους όσους πιθανός έχουμε ξεχάσει. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη! 

Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, φέραμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στηρίζετε και χρηματοδοτείτε από την Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
Ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 

https://autoekdosi.blogspot.com/

Για συγγραφείς που δεν συμβιβάζονται!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!
- Λογοτεχνικές Λέσχες
- Συνεχείς εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
- Διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο
- Συνεχή διαφήμιση στο internet
- Τα καλύτερα εξώφυλλα 
- Η καλύτερη σελιδοποίηση
- Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου 
- Προώθηση στο εξωτερικό 
- Δεκάδες θεματικές ανθολογίες κάθε χρόνο, ελεύθερη συμμετοχή των συγγραφέων
- Συνεντεύξεις
- Αφιερώματα
- Οι πιο εξειδικευμένοι συνεργάτες

Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Όταν εμείς χτίζαμε τη λογοτεχνία στην Ελλάδα οι άλλοι μάθαιναν.
Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;
Αυτοέκδοση για συγγραφείς από Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions
universepaths@yahoo.com


Όψεις του Φανταστικού 2016 – Καλαμάτα, 14 ΙανουαρίουΟι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ στην Καλαμάτα θα διοργανωθούν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου από τις 5 το απόγευμα
στο Café Bodega
Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, Καλαμάτα
(Κεντρική πλατεία Καλαμάτας)


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία των εκδόσεων που θα γίνουν παρουσίαση και μια μεγάλη επιλογή από τα υπόλοιπα. Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα! Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας! 
Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 17:30 «Κόκκινος θάνατος: Ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Ε. Α. Πόε» 
«Το ξύπνημα: Η πρώτη ανθολογία Ελληνικού διηγήματος με ζόμπι»
Παρουσίαση των ανθολογιών. Θα μιλήσουν η Ελένη Ρήγα και ο Γιώργος Σωτήρχος

17:45 «Κ.» του Γιώργου Μπιλικά 
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα

18:00 «Όνειρο» 
«Το μεγάλο ερώτημα» της Σοφίας Ζαρκαλή
Παρουσίαση των βιβλίων από τη συγγραφέα

18:15 «Φώο Σπόετ: Μπόραθ, το μυστικό όπλο» του Γιάννη Καμπουρόπουλου 
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα

18:30 Σύντομη αναφορά σε βιβλία των εκδόσεων. 
«Αίθουσες Ονείρων» του Κωνσταντίνου Συρράκου
«Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα» του Ανδρέα Καπανδρέου 
«Τύχη καλή και ευλογία» της Ηρώ Στεφάνου
«Ο κόσμος της Όκριας» του Κρητικού Σαράντη

18:40 «Όνειρα Χρυσαφένια Όνειρα Τενεκεδένια» της Ιφιγένειας Κυργιώ
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα

19:00 «Η αρχή του απείρου» του Γιάννη Παπαθανασίου 
Θα μιλήσει ο συγγραφέας

19:15 Ενημέρωση για τις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού 
και για την υπηρεσία αυτοέκδοση για συγγραφείς

19:30 «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Μια αγάπη όπως παλιά» και
«Έρως ο γιος της καταιγίδας» του Χάρη Λιανού 
Θα μιλήσει ο συγγραφέας

Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου. 

Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 

Μετά από 11 χρόνια έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!

Παράλληλα αρχίσαμε από το 2011 να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, και μετά τη μεγαλειώδη εκδήλωση στις 14 Μαΐου στην Αθήνα και τις μεγάλες εκδηλώσεις στην Κύπρο στις 23-24 και 25 Σεπτεμβρίου, και στην Κρήτη στις 18 και 19 Νοεμβρίου, και τη μεγαλειώδη εκδήλωση στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου, σας περιμένουμε όλους πάλι στις 14 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μεγαλύτερο φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions

universepaths@yahoo.comΌψεις του Φανταστικού 2016 –
Κύπρος, 
23-24-25 Σεπτεμβρίου
Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
στην Κύπρο θα διοργανωθούν

την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 
από τις 18.00 το απόγευμα, στη Λευκωσία, 
στη Λέσχη Βιβλίου "Υφαντουργείο", Λεύκωνος 8

το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 το απόγευμα
στη Λάρνακα, στον Πολυχώρο Αποθήκες,
Αγίου Λαζάρου 81-83

και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 το απόγευμα
στη Λεμεσό, στο Library Bar,
Θέμιδος 1ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα διαθέσιμα βιβλία των εκδόσεων μας καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 
Λευκωσία

Χαιρετισμοί από εκπροσώπους λογοτεχνικών περιοδικών και λογοτεχνικών συλλόγων από την Κύπρο. 

18:00 Παρουσίαση της Συλλογής Ελληνικού Παραμυθιού
"Στην Ανέμη τυλιγμένη".
Θα μιλήσουν οι Κύπριοι συγγραφείς Δήμητρα Ευθυμίου και Μιχάλης Νικολάου που συμμετέχουν στην συλλογή. 

18:15 Αναφορά στο συγγραφικό έργο του Κρητικού Σαράντη
και στα βιβλία του "Άχραντος", "Απόφαση ζωής",
"Σκοτεινός Άγγελος"

18:25 Αναφορά στο συγγραφικό έργο του Γιώργου Μπιλικά 
και στα βιβλία του "Heaven adventures",  "Νο 9",
"Οι προφήτες με τα λυπημένα μάτια", "Al-Andalus"

18:35 Παρουσίαση των βιβλίων
"Κι όμως επέζησα..." ,  "Όταν εκείνη ζωγράφιζε το φως", 
και "Η φυγή", της Λιλής Χελιώτη.

18:55 Παρουσίαση του βιβλίου
 "Όνειρο" της Σοφίας Ζαρκαλή

19:10 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Το χαμόγελο του Καλοκαιριού" της Δήμητρας Ευθυμίου

19:25 Παρουσίαση της Ανθολογίας Ελληνικού Φανταστικού 
Διηγήματος "Θρύλοι του Σύμπαντος V"
Θα μιλήσουν οι Κύπριοι συγγραφείς που συμμετέχουν 
στην συλλογή. 

19:35 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης" του Χάρη Λιανού

19:50 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Ο Κρυσταλλένιος με την παρέα του" της Σοφίας Σωτήρχου

20:05 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Τρελά Γατομπερδέματα" του Μιχάλη Νικολάου

20:20 Σύντομη αναφορά στις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού και στην αυτοέκδοση για συγγραφείς. 

20:30 Παρουσίαση των βιβλίων "Ο γιος της Μάγισσας" 

και "Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα" του Ανδρέα Καπανδρέου
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 
Λάρνακα

Χαιρετισμοί από εκπροσώπους λογοτεχνικών περιοδικών και λογοτεχνικών συλλόγων από την Κύπρο. 

18:00 Παρουσίαση της Συλλογής Ελληνικού Παραμυθιού
"Στην Ανέμη τυλιγμένη".
Θα μιλήσουν οι Κύπριοι συγγραφείς Δήμητρα Ευθυμίου και Μιχάλης Νικολάου που συμμετέχουν στην συλλογή. 

18:15 Αναφορά στο συγγραφικό έργο του Κρητικού Σαράντη
και στα βιβλία του "Άχραντος", "Απόφαση ζωής",
"Σκοτεινός Άγγελος"

18:25 Αναφορά στο συγγραφικό έργο του Γιώργου Μπιλικά 
και στα βιβλία του "Heaven adventures", "Νο 9",
"Οι προφήτες με τα λυπημένα μάτια",  "Al-Andalus"

18:35 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης" του Χάρη Λιανού

18:55 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Ο Κρυσταλλένιος με την παρέα του" της Σοφίας Σωτήρχου

19:10 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Το χαμόγελο του Καλοκαιριού" της Δήμητρας Ευθυμίου

19:25 Παρουσίαση της Ανθολογίας Ελληνικού Φανταστικού 
Διηγήματος "Θρύλοι του Σύμπαντος V"
Θα μιλήσουν οι Κύπριοι συγγραφείς που συμμετέχουν 
στην συλλογή. 

19:35 Παρουσίαση των βιβλίων
"Κι όμως επέζησα..." ,  "Όταν εκείνη ζωγράφιζε το φως", 
και "Η φυγή", της Λιλής Χελιώτη.

19:50  Παρουσίαση του βιβλίου
 "Όνειρο" της Σοφίας Ζαρκαλή

20:05 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Τρελά Γατομπερδέματα" του Μιχάλη Νικολάου

20:20 Σύντομη αναφορά στις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού και στην αυτοέκδοση για συγγραφείς. 

20:30 Παρουσίαση των βιβλίων "Ο γιος της Μάγισσας" 
και "Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα" του Ανδρέα Καπανδρέου

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 
Λεμεσός

Χαιρετισμοί από εκπροσώπους λογοτεχνικών περιοδικών και λογοτεχνικών συλλόγων από την Κύπρο. 

18:00 Παρουσίαση της Συλλογής Ελληνικού Παραμυθιού
"Στην Ανέμη τυλιγμένη".
Θα μιλήσουν οι Κύπριοι συγγραφείς Δήμητρα Ευθυμίου και Μιχάλης Νικολάου που συμμετέχουν στην συλλογή. 

18:15 Αναφορά στο συγγραφικό έργο του Κρητικού Σαράντη
και στα βιβλία του "Άχραντος", "Απόφαση ζωής",
"Σκοτεινός Άγγελος"

18:25 Αναφορά στο συγγραφικό έργο του Γιώργου Μπιλικά 
και στα βιβλία του "Heaven adventures", "Νο 9",
"Οι προφήτες με τα λυπημένα μάτια",  "Al-Andalus"

18:35 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης" του Χάρη Λιανού

18:55 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Ο Κρυσταλλένιος με την παρέα του" της Σοφίας Σωτήρχου

19:10 Παρουσίαση των βιβλίων "Ο γιος της Μάγισσας" 
και "Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα" του Ανδρέα Καπανδρέου

19:25 Παρουσίαση της Ανθολογίας Ελληνικού Φανταστικού 
Διηγήματος "Θρύλοι του Σύμπαντος V"
Θα μιλήσουν οι Κύπριοι συγγραφείς που συμμετέχουν 
στην συλλογή. 

19:35 Παρουσίαση των βιβλίων
"Κι όμως επέζησα..." ,  "Όταν εκείνη ζωγράφιζε το φως", 
και "Η φυγή", της Λιλής Χελιώτη.

19:50  Παρουσίαση του βιβλίου
 "Όνειρο" της Σοφίας Ζαρκαλή

20:05 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Τρελά Γατομπερδέματα" του Μιχάλη Νικολάου

20:20 Σύντομη αναφορά στις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού και στην αυτοέκδοση για συγγραφείς. 

20:30 Παρουσίαση του βιβλίου 
"Το χαμόγελο του Καλοκαιριού" της Δήμητρας ΕυθυμίουΤις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου. 
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Μετά από 11 χρόνια έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!
Παράλληλα αρχίσαμε από το 2011 να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, και μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, σας περιμένουμε όλους στις 23-24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο, στην Λευκωσία, στην Λάρνακα και στην Λεμεσό, να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μεγαλύτερο φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο! 


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

http://universepaths.wixsite.com/universepaths
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/

universepaths@yahoo.com


Όψεις του Φανταστικού 2016 – Περιστέρι, 13 Ιουλίου
Ειδική εκδήλωση για το βιβλίο «Το σεργιάνι του Αερικού» της Αναστασίας Νεραϊδόνη


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
στο Περιστέρι θα διοργανωθούν
την Τετάρτη 13 Ιουλίου από τις 19.30 το απόγευμα
στο Cup Cafe-Bar, Αιμιλίου Βεάκη 52,
πλησίον Μετρό Περιστερίου.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα! 
Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας! 
Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 

19.30 
«Το σεργιάνι του Αερικού» της Αναστασίας Νεραϊδόνη 
Η Αναστασία Νεραϊδόνη θα αφηγηθεί αποσπάσματα απ’ το βιβλίο και θα μιλήσει για τη συγγραφή του. 
Θα παρευρίσκεται και η Νεφέλη Εκάτη Κατσαρού με τα πρωτότυπα σχέδια απ’ την εικονογράφηση του βιβλίου και μαζί με την αγορά κάθε βιβλίου θα δίνονται αυτοκόλλητα με σχέδια από το βιβλίο. 


Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου. 
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Μετά από 11 χρόνια έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!
Παράλληλα αρχίσαμε από το 2011 να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο σας περιμένουμε όλους στις 13 Ιουλίου στο Περιστέρι να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μεγαλύτερο φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα! 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
grammenou.wix.com/universepaths
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.comΌψεις του Φανταστικού 2016 – Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου

Ειδική Εκδήλωση για το βιβλίο 
«Το ποτάμι με τα μαύρα βότσαλα» της Εύας Καραδημήτρη
Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν και φέτος βροντερό και ενθουσιώδη παρόν, για ακόμα μια φορά, στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Και φέτος οι εκδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ήταν επικεντρωμένες σε διαφορετικά κεντρικά θέματα και θα τις συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά αμέσως μετά την εκδήλωση στην Αθήνα με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες! 


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
στην Αθήνα θα διοργανωθούν
το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τις 8.30 το βράδυ
στo POLIS ART CAFE
Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση το βιβλίο της Άννας Μετσάνη και όλα τα βιβλία του εκδοτικού καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

19:30 Παρουσίαση του βιβλίου «Το ποτάμι με τα μαύρα βότσαλα»
της Εύας Καραδημήτρη
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το βιβλίο:
Θα χαιρετήσει ο εκδότης Γιώργος Σωτήρχος.
Θα μιλήσουν η ψυχολόγος Μαρία Λιάπη 
και θα μιλήσουν και θα διαβάσουν οι συγγραφείς Σοφία Ζαρκαλή 
και ο Γιώργος Μπιλικάς.
«Το ποτάμι με τα μαύρα βότσαλα»
της Εύας Καραδημήτρη


Σελίδες: 90
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 9,50 ευρώ
Κατηγορία: Φαντασία, λογοτεχνία του φανταστικού
ISBN-13: 978-618-5002-96-1 


Πέρα από τις τσιμεντένιες πολυκατοικίες, κοντά στα θλιμμένα ποτάμια, σε μια μακρινή ονειροχώρα, μια μοναχική πριγκίπισσα που αναζητά την αγάπη μαζί με έναν μονόκερο με σπασμένο κέρας που επιθυμεί πίσω τα φτερά του, ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες ποτάμι με μαύρα βότσαλα. Εκεί θα τους αποκαλυφθούν πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν. Το παρελθόν επανέρχεται στο παρόν τους για να τους ετοιμάσει να υποδεχτούν ένα απρόσμενο μέλλον. 
Για να ταξιδέψεις σε μια ψυχή πρέπει να τη γνωρίσεις καλά. Να ανακαλύψεις το πιο φωτεινό της μέρος, αλλά και τα πιο σκοτεινά της τοπία. Κι όταν θα τη νοσταλγείς κάθε φορά που θα ταξιδεύεις αλλού, κι όταν τίποτα στο σύμπαν δε θα στη θυμίζει, τότε αξίζει να θυσιάσεις τα ουράνια φτερά σου και να κατοικήσεις μόνιμα σ’ αυτή την ψυχή: στη δεύτερη πατρίδα σου.
Αν λοιπόν ένα ποτάμι σε έφερνε αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό, αν σου έδειχνε ποιος πραγματικά είσαι, τι θα έκανες; Μπορεί τελικά η αγάπη και η συγχώρεση να σώσουν και τις πιο σκοτεινές ψυχές;
Καλή τύχη ταξιδευτές… 


Η Εύα Καραδημήτρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ειδικός προσχολικής αγωγής για ΑΜΕΑ. Εργάστηκε ως παιδαγωγός σε παιδικούς σταθμούς και απασχολήθηκε σε κατασκηνώσεις και ιδρύματα ειδικής αγωγής στην Αττική. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα, στη φύση και στα παιδιά. «Το ποτάμι με τα μαύρα βότσαλα» είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα, αλλά από παιδί, στην ηλικία των δέκα ετών, είχε ήδη φτιάξει τη δική της ποιητική συλλογή, κόμιξ και τραγούδια. Η καλλιτεχνική της φύση ήταν αρκετά έντονη με έφεση στο τραγούδι και τη ζωγραφική. 
Η σελίδα του βιβλίου στο facebook. Κάντε like στην σελίδα για να έχετε άμεση ενημέρωση για όλα τα νέα σχετικά με το βιβλίο!
https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CF%8C%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%95%CF%8D%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7-231907837145415/


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr

universepaths@yahoo.com
ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-16
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο σύνδεσμος για το κεντρικό event των Όψεων του Φανταστικού στο facebook. Γραφτείτε στο event για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα των Όψεων του Φανταστικού που θα διοργανωθούν στην Αθήνα!
Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 στην Αθήνα!
Το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την λογοτεχνία του φανταστικού, η εκδήλωση που έγινε θεσμός από την αγάπη του κόσμου, έρχεται με δεκάδες συγγραφείς και βιβλία, για ακόμα μια φορά, για να σας ταξιδέψει στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας!
Οι Εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα θα γίνουν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Bullet Café Club (πρώην Bat City - Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11)! 
Σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της φαντασίας στην Αθήνα! Ελάτε να γνωρίσετε τα βιβλία μας και τους συγγραφείς μας! Θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει στην Ελλάδα με συμμετοχή δεκάδων συγγραφέων που θα σας περιμένουν με τα βιβλία τους! Σας περιμένουμε όλους!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, βοηθάνε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις! Ελάτε και εσείς στην μεγάλη παρέα μας!

Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν και φέτος βροντερό και ενθουσιώδη παρόν, για ακόμα μια φορά, στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Και φέτος οι εκδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ήταν επικεντρωμένες σε διαφορετικά κεντρικά θέματα και θα τις συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά αμέσως μετά την εκδήλωση στην Αθήνα με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες! 


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 
στην Αθήνα  θα διοργανωθούν
το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί και τις δύο ημέρες,
στo Bullet Cafe Club (πρώην Bat City), 
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ 
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας. Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!
Σας περιμένουμε φέτος με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, μοντελισμό, συζητήσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις φανταστικής τέχνης, θεατρικά, πλούσια δώρα και πολλές παρουσιάσεις βιβλίων!Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

11:00– 23:00  Έκθεση μοντελισμού επιστημονικής φαντασίας. 
                       Μικρή έκθεση μοντελισμού από την σειρά επιστημονικής φαντασίας    
                       «Space 1999» από τον Λευτέρη Σαρρή.

11:00 - 12:00  2η συνάντηση της Ομάδας Συγγραφέων των Εκδόσεων
                       Συμπαντικές Διαδρομές.
                       Πρωινός καφές, γνωριμία, συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν,
                       προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις της Ομάδας. 
                       Τρέχοντα θέματα της ημέρας.

11:00–15:30   «Alien Surfaces» 
                        Θεματική έκθεση τέχνης επιστημονικής φαντασίας
11:00–15:30    Role playing games.
                        Παιχνίδια Υπόδησης Ρόλων (RPG): Θα παιχτούν δυο εισαγωγικές ιστορίες για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα RPG και τον κλασικό Κόσμο του Σκότους. Μια για το Vampire: Η Μεταμφίεση και μια για το Werewolf: Η Αποκάλυψη οι οποίες θα διαδραματίζονται στην Αθήνα την σύγχρονη εποχή. 
Διοργάνωση: Κοινότητα Greece Under Darkness
Αφηγητές: Κολλάρος Ματθαίος - Νικόλαος και Μοραΐτης Κωνσταντίνος
11:00–15:30   Γνωρίστε τους συγγραφείς μας 
                       Οι συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές θα σας περιμένουν σε ειδικό σταντ στον πρώτο χώρο του Bullet Club για να μιλήσετε μαζί τους και να υπογράψουν τα βιβλία τους. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους συγγραφείς μας και να μιλήσετε μαζί τους! 


13:30 «Seeds of time» 
           Κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από την λογοτεχνία του φανταστικού.

14:30   Παραμύθια για παιδιά και όχι μόνο.
- «Είμαι συλφίδα και με λένε Αστερόπη» της Κυριακής Χατζησωφρονίου     
- «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Μια αγάπη όπως παλιά» του Χάρη Λιανού
- «Τρελά Γατομπερδέματα. Ο Γατρούλης και η παρέα του στην Αρχαία Ελλάδα»
  του Μιχάλη Νικολάου
- «Ο μυστηριώδης τάφος» του Νικόλαου Παναγιωτίδη 

15:30 «Noctus - Ανάμεσα σε δύο  κόσμους» της Λένας Κικίδου    
15:50 «Αποκτήνωση» του Ρωμανού Τερζή  

16:10  Ποίηση του φανταστικού
           - «Σκοτεινά Πηγάδια κι Ανοιχτές Γαιοθάλασσες – Βιβλίο 1ο» &
           - «Σκοτεινά Πηγάδια κι Ανοιχτές Γαιοθάλασσες – Βιβλίο 2ο»
            του Γιώργου  Μακρή
            - «Valles Marineris» Ελληνική ανθολογία ποίησης Scifaiku

16:30   Λογοτεχνική Λέσχη για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των Εκδόσεων
            Συμπαντικές Διαδρομές
            - «Ανθολογία διηγημάτων από την Λογοτεχνική Λέσχη για τη Λογοτεχνία του
            Φανταστικού 2013 Once upon a Future»
            - Συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για τη Λογοτεχνία του Φανταστικού
            των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές
            - Petit - διηγήματα φαντασίας. Γράψτε σε 10΄ λεπτά ένα διήγημα φαντασίας μέχρι 500 λέξεις και τα καλύτερα θα εκδοθούν απολύτως δωρεάν σε μια μικρή ανθολογία στην σειρά Petit των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Τα θέματα, που θα είναι από τον χώρο του φανταστικού, θα δοθούν εκείνη την ημέρα.  

17:00  «Ο ταξιδιώτης» του Σωτήρη Ψαλτίδη     
           Μικρή θεατρική παράσταση μονόπρακτου από την ανθολογία μονόπρακτών επιστημονικής φαντασίας «Η αρχή και το τέλος».                                     17:30  (Κενό Δίκτυο)   
           -  «Ω! Απόκρυφον!» της Σίσσυς Δούτσιου 
           -  Τάσος Σαγρής: «Για την ανθρώπινη αγάπη στις δυτικές μητροπόλεις» και από την νέα αναμενόμενη ποιητική συλλογή του. 

18:10  -  «Το Πλεκτό» &
            -  «Μύθοι μύθοι παραμύθι» της Τριανταφυλλιάς Ηλιοπούλου                            

18:30  Συλλογές Ελληνικών παραμυθιών 
           -  «Κόκκινη Κλωστή δεμένη» Συλλογή Ελληνικού Παραμυθιού                 
           -  «Στην ανέμη τυλιγμένη» Συλλογή Ελληνικού Παραμυθιού 

18:55  «Ένοχο Χάδι» &
           «Ένοχα Μυστικά» της Ρέας Καλογερογιάννη 

19:10  -  «Κι όμως επέζησα…» &
           -  «Όταν εκείνη ζωγράφιζε το φως» της Λιλής Χελιώτη  

19:30  Project: Εκατό συγγραφείς 
           Όνειρα στην άμμο του Χρόνου 

19:40  «Σεπτά κι ανερυθρίαστα»  του Τάκη Τσαντήλα   
20.00  «Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα» του Γιώργου Περισανίδη        

20:20  Πάνελ  
           «Η επιστημονική φαντασία σαν φυτώριο ιδεών για τον εκσυγχρονισμό της  
            κοινωνίας»
            Θα μιλήσουν: Κίρα Καρνέζη και άλλοι συγγραφείς.        
            Θα συντονίσει ο Γιώργος Σωτήρχος 

20:40  «Ένας βολικός και ευτυχισμένος κόσμος» της Κίρας Καρνέζη  
21:05  «Όνειρο» της Σοφίας Ζαρκαλή   
21:25  «Ραγισμένος χρόνος: Μύθοι εναλλακτικής ιστορίας»
            Ανθολογία ιστοριών εναλλακτικής ιστορίας
21:45  «Runner's High» του Γιώργου Θέμελη   
22:10  «Οι προφήτες με τα λυπημένα μάτια» του Γιώργου Μπιλικά  

22:35  Ελληνικές ανθολογίες λογοτεχνίας του φανταστικού και ιστορικής φαντασίας
          -  «Θρύλοι του Σύμπαντος IV» - Ανθολογία Ελληνικής Λογοτεχνίας 
              του Φανταστικού
          - «Θύελλα στον Χρόνο» - Ανθολογία Ελληνικού διηγήματος 
             ιστορικής φαντασίας
23:05  «Το Βιβλίο των Σκιών» - ανθολογία φανταστικής και μεταφυσικής ποίησης.


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

11:00– 23:00  Έκθεση μοντελισμού επιστημονικής φαντασίας. 
                       Μικρή έκθεση μοντελισμού από την σειρά επιστημονικής φαντασίας    
                       «Space 1999» από τον Λευτέρη Σαρρή.

11:00 - 12:00  3η συνάντηση της Ομάδας Συγγραφέων των Εκδόσεων
                       Συμπαντικές Διαδρομές.
                       Πρωινός καφές, γνωριμία, συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν,
                       προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις της Ομάδας. 
                       Τρέχοντα θέματα της ημέρας.

11:00–15:30   «Alien Surfaces» 
                        Θεματική έκθεση τέχνης επιστημονικής φαντασίας
11:00–15:30    Role playing games.
                        Παιχνίδια Υπόδησης Ρόλων (RPG): Θα παιχτούν δυο εισαγωγικές ιστορίες για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα RPG και τον κλασικό Κόσμο του Σκότους. Μια για το Vampire: Η Μεταμφίεση και μια για το Werewolf: Η Αποκάλυψη οι οποίες θα διαδραματίζονται στην Αθήνα την σύγχρονη εποχή. 
Διοργάνωση: Κοινότητα Greece Under Darkness
Αφηγητές: Κολλάρος Ματθαίος - Νικόλαος και Μοραΐτης Κωνσταντίνος
11:00–15:30   Γνωρίστε τους συγγραφείς μας 
                       Οι συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές θα σας περιμένουν σε ειδικό σταντ στον πρώτο χώρο του bullet club για να μιλήσετε μαζί τους και να υπογράψουν τα βιβλία τους. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους συγγραφείς μας και να μιλήσετε μαζί τους! 

13:30 «Seeds of time» 
           Κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από την λογοτεχνία του φανταστικού.

14:30   Παραμύθια για παιδιά και όχι μόνο.
- «Είμαι συλφίδα και με λένε Αστερόπη» της Κυριακής Χατζησωφρονίου     
- «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Μια αγάπη όπως παλιά» του Χάρη Λιανού
- «Τρελά Γατομπερδέματα. Ο Γατρούλης και η παρέα του στην Αρχαία Ελλάδα»
  του Μιχάλη Νικολάου
- «Ο μυστηριώδης τάφος» του Νικόλαου Παναγιωτίδη 

15:30  Project: Εκατό συγγραφείς 
           Όνειρα στην άμμο του Χρόνου 
  
15:50  Ποίηση και φαντασία  
           -  Μεταβάσεις της Ρένας Τριανταφύλλου 
           -  «Όνειρα των μύθων» – Ανθολογία ποίησης του φανταστικού, 
          
16:10  «Hide and Seek» της Φράνση  Παπουτσάκη 
16:30  «Άχραντος» του Σαράντη Κρητικού   
16.45  «Το μυστηριώδες σύμπαν»  &
           «Σκοτεινές διαδρομές» του Ευάγγελου Ζώτου 

17.00  «Ο μεσσίας του Θανάτου» του Παναγιώτη Γλυνού             
17:20  «Σκοτεινές Ιστορίες» της Ματίνας Μαντά 

17:40   «Σημειώσεις για κατασκευαστές μιας μίνιμουμ πραγματικότητας» 
                του Γιάννη Ραουζαίου (Κενό Δίκτυο)

18.00   «Η δοκιμασία του αετού» της Ρίας Σπανού   

18:20    «Γύμνασμα» του Νίκου Κυριακίδη                             

18.40  «Από την Γη στον Άρη» του Δημοσθένη Βουτυρά 
            παρουσιάζει η Παναγιώτα Σωτήρχου

18.55  «Ιστορίες Επιστημονικής Φαντασίωσης» του Δημήτρη Σπυρίδωνος  

19.15  «Αγκάρτα» της Μαρίας Δανιήλ

19.35  «Φανταζόμαστε με τα χέρια» της Άννας Μετσάνη 

19:55  «Άλφα όπως Αθανασία» &
            «Έψιλλον όπως Εμμονές» της Ειρήνης Φράγκου 

20:15  -  «Λουάνες» & 
           -  «Χρώματα στην Πέτρα» της  Κιάρας Καλουντζή  

20:35  «Ιστορίες μέσα κι έξω από τον χρόνο»
            Γιάννης Παπαθανασίου – Ηλίας Σερετόπουλος 

20:55  «Η αρχή και το τέλος» 
           Ανθολογία θεατρικών μονόπρακτων επιστημονικής φαντασίας   

21.15  «Θεοί του Ατμού: Steampunk Οράματα» 
           Ελληνική Ανθολογία Steampunk διηγημάτων

21.35  Επιστημονική φαντασία, η μαγεία της Space Opera  
           -  Η επιστημονική φαντασία του Anderson -  παρουσιάζει ο Λευτέρης Σαρρής
           - «Στα χρόνια των πυραύλων» του Ray Brandbury
           - «Στόλος των κόσμων» και «Θαυματοποιοί των κόσμων»
           των Larry Niven και Edward M. Lerner
           - «Μεταβλητός Αστέρας» των Robert A. Heinlein και Spider Robinson

22:15   «Εξιλέωση» του Γιώργου Κωστόπουλου &
             «Καταραμένη Γη» 

22:35   Ανθολογία Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Larry Niven»

23.00   Παρουσίαση του 20ου τεύχους του περιοδικού «Συμπαντικές Διαδρομές»


                      
Στις Όψεις του Φανταστικού θα συμμετέχει και το Κενό Δίκτυο

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμoιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία "Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού" με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την έκφραση της διαφορετικότητας, την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς / κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης, τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη


ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
http://voidnetwork.blogspot.com/

Χορηγοί επικοινωνίας για τις Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα,
 12-13 Δεκεμβρίου 2015


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που στηρίζουν τις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 στην Αθήνα. 
culturenow.gr 
www.culturenow.gr

newsage.gr 
www.newsage.gr

Sin Radio 
www.sinwebradio.com

TABULA RASA 
www.tabula.gr

All4books 
www.all4books.gr

Βιβλιομανία - Βιβλιολατρεία 
www.facebook.com/groups/561989803938492

Εξαρχειώτης 
www.exarhiotis.gr

NyctophiliaGr
www.nyctophilia.gr

Umademefeel 
www.umademefeel.wordpress.com

Athens Bartitsu Club 1900 
www.facebook.com/bartitsuathens1900/?fref=ts

Οι συγγραφείς και τα βιβλία που αγαπάμε
www.facebook.com/chrcec

flust.gr 
www.flust.gr

kanellos art Τεχνοτροπίες και Υλικά
www.kanellos-art.com

radioact.gr
www.radioact.gr

scream 106.3 
www.scream1063.com

thinkingpeople.gr 
www.thinkingpeople.gr

kallitexnes.gr  
www.kallitexnes.gr

scattered pages  
www.facebook.com/scatteredpages10/?fref=ts

ovalme 
http://ovalme.net/

Ξεφυλλίζοντας στον… αέρα 
www.facebook.com/groups/458888214299234/?fref=ts

agrinio-life 
www.agrinio-life.gr

moonlight tales 
http://moonlightaless.blogspot.gr/

all about festivals  
www.allaboutfestivals.gr/

debop  
www.debop.gr/

Θεματοφύλακες Βιβλίων  
http://goo.gl/4iychI

Freedomway radio 
www.freedomwayradio.blogspot.gr

News pepper 
www.newspepper.gr

Barfly radio 
www.barflyradio.com

Radio Αlchemy 
www.radioalchemy.net

Reckoning Hour 
www.reckoninghour.com

Μαραθώνια Νέα 
www.marathonianea.gr

Greece Under Darkness 
www.facebook.com/GreeceUnderDarkness/?fref=ts


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
universe-pathways.blogspot.gr  
universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, 
Λάρισα, 
Τηλ:2410-236110

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-16
ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 στo Ναύπλιο! 
Το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την λογοτεχνία του φανταστικού, η εκδήλωση που έγινε θεσμός από την αγάπη του κόσμου, έρχεται με δεκάδες συγγραφείς και βιβλία, για ακόμα μια φορά, για να σας ταξιδέψει στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας!
Οι Εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού στο Ναύπλιο θα γίνουν το Σάββατο στις 21 Νοεμβρίου από τις 6.30 το απόγευμα στο Circulo Cooperativa! 
Σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της φαντασίας στο Ναύπλιο! Ελάτε να γνωρίσετε τα βιβλία μας και τους συγγραφείς μας! Θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει στην Πελοπόννησο με συμμετοχή δεκάδων συγγραφέων που θα σας περιμένουν με τα βιβλία τους! Σας περιμένουμε όλους!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουν τους συγγραφείς με έργα και πράξεις! Ελάτε και εσείς στην μεγάλη παρέα μας!

Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν και φέτος βροντερό και ενθουσιώδη παρόν, για ακόμα μια φορά, στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Και φέτος οι εκδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ήταν επικεντρωμένες σε διαφορετικά κεντρικά θέματα και θα τις συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά αμέσως μετά την εκδήλωση στο Ναύπλιο με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες, με πρώτη βέβαια την μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα στις 12-13 Δεκεμβρίου! 

Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015
στο Ναύπλιο θα διοργανωθούν
το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα,
στo Circulo Cooperativa, 
Β. Κωνσταντίνου 6 & Κοκκίνου 17

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ 
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας. 

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!
Σας περιμένουμε φέτος με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, πλούσια δώρα και πολλές παρουσιάσεις βιβλίων!

18:00 
Λουάνες της Κιάρας Καλουντζή

18:15 
Hide and seek της Φράνση Παπουτσάκη

18:30 
Noctus της Λένας Κικίδου

18:45 
Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης του Χάρη Λιανού

19:00 
Κι όμως επέζησα και Όταν εκείνη ζωγράφιζε το φως της Λιλής Χελιώτη 

19:15 
Όνειρο της Σοφίας Ζαρκαλή

19:30 
Εξιλέωση του Γιώργου Κωστόπουλου

19:45 
Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα του Γιώργου Περισανίδη

20:00 
Γύμνασμα του Νίκου Κυριακίδη

20:15 
Άλφα όπως Αθανασία και Έψιλον όπως Εμμονή της Ειρήνης Φράγκου

20:30 
Η τριλογία του Ορφέα του Γιώργου Μπιλικά

20:45 
Σκοτεινές ιστορίες της Ματίνας Μαντά 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
universe-pathways.blogspot.gr universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, Τηλ:2410-236110


ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

16 Οκτωβρίου, Παρασκευή – Σπίτι του Πολιτισμού – Ρέθυμνο
17 Οκτωβρίου, Σάββατο – Νεώριο Μόρο - Χανιά


Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 σε όλη την Ελλάδα! 
Το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την λογοτεχνία του φανταστικού, η εκδήλωση που έγινε θεσμός από την αγάπη του κόσμου έρχεται με εκατοντάδες συγγραφείς και βιβλία, για ακόμα μια φορά, για να σας ταξιδέψει στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας!
Από τον Οκτώβριο του 2015 αρχίζουν οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 με μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που θα αρχίσουν σταδιακά από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θα κορυφωθούν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, με την μεγάλη κεντρική εκδήλωση στα μέσα Δεκεμβρίου! 
Θα αρχίσουμε σύντομα να σας ανακοινώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους της λογοτεχνίας και του φανταστικού στην Ελλάδα στην μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Ο μοναδικός Ελληνικός Εκδοτικός για την λογοτεχνία του φανταστικού!
Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που κάναμε τόσες πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και αρκετές σε συνεχόμενες ημερομηνίες και η μαζική συμμετοχή και η πρωτοφανής επιτυχία τους μας δίνει το θάρρος και το κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που αρχίσαμε πριν από εννέα χρόνια. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν τον βροντερό και ενθουσιώδη παρόν στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Και φέτος οι εκδηλώσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και οι επιμέρους εκδηλώσεις θα είναι επικεντρωμένες σε διαφορετικά κεντρικά θέματα. 


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-16
στο Ρέθυμνο θα διοργανωθούν
την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 
από τις 19:00 το απόγευμα
στo Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάρδου 12, Πλησίον Ωδείου, Παλαιά Πόλη
Τηλ: 2831040150

Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-16
στα Χανιά θα διοργανωθούν
τo Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 
από τις 18:30 το απόγευμα
στo Νεώριο Μόρο
Τέρμα Ακτής Ενώσεως, Ενετικό Λιμάνι Χανίων
Τηλ: 2821 040265

Είσοδος δωρεάν και τις δύο ημέρες.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ 
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας. 
Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και στα Χανιά με την υποστήριξη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων. Πρόγραμμα της εκδήλωσης για το Ρέθυμνο:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!
Σας περιμένουμε φέτος με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, μοντελισμό, συζητήσεις, πλούσια δώρα και πολλές παρουσιάσεις βιβλίων!

Από τις 19:00 που θα αρχίσει η εκδήλωση μέχρι το τέλος της εκδήλωσης θα λειτουργεί και εκθετήριο με τα βιβλία που θα παρουσιάσουμε και επίσης θα υπάρχουν διαθέσιμοι και οι περισσότεροι τίτλοι βιβλίων του εκδοτικού και όλα τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. 
Όλοι οι παρόντες συγγραφείς του εκδοτικού θα είναι επίσης διαθέσιμοι για να υπογράψουν τα βιβλία τους και να συνομιλήσουν με τους φίλους αναγνώστες.

19:00 
Παρουσίαση της ανθολογίας 
«Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»
Το πρώτο ελληνικό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στον 
γοητευτικό κόσμο του steampunk

19:20 
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα» 
του Γιώργου Περισανίδη

19:40 
Σύντομη ενημέρωση για την 
«Αυτοέκδοση για συγγραφείς από Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές»

19:45 
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Ο Μυστηριώδης τάφος» 
του Νικόλαου Παναγιωτίδη

20:05 
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Σκιές σε σκοτεινά όνειρα πάθους» 
της Ευδοξίας Γραμμένου

20:25 
Παρουσίαση του βιβλίου «Ένοχο χάδι» της Ρέας Καλογερογιάννη

20:35 Σύντομη ενημέρωση για τα βραβεία Larry Niven

20:40 
Παρουσίαση της μεγάλης ελληνικής ανθολογίας
λογοτεχνίας του φανταστικού
«Θρύλοι του Σύμπαντος IV»

21:00 Κλήρωση δώρωνΠρόγραμμα της εκδήλωσης για τα Χανιά:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!
Σας περιμένουμε φέτος με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, μοντελισμό, συζητήσεις, πλούσια δώρα και πολλές παρουσιάσεις βιβλίων!

Από τις 18:30 που θα αρχίσει η εκδήλωση μέχρι στις 22:00 θα λειτουργεί και εκθετήριο με τα βιβλία που θα παρουσιάσουμε και επίσης θα υπάρχουν διαθέσιμοι και οι περισσότεροι τίτλοι βιβλίων του εκδοτικού και όλα τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. 
Όλοι οι παρόντες συγγραφείς του εκδοτικού θα είναι επίσης διαθέσιμοι για να υπογράψουν τα βιβλία τους και να συνομιλήσουν με τους φίλους αναγνώστες.


18:30 
Έναρξη των εκδηλώσεων. Περιηγηθείτε στο εκθετήριο βιβλίων μας, γνωρίστε τα βιβλία μας και τους συγγραφείς μας. 

19:00 
Παρουσίαση της ανθολογίας 
«Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»
Το πρώτο ελληνικό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στον 
γοητευτικό κόσμο του steampunk

19:25 
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα» 
του Γιώργου Περισανίδη

19:50 
Σύντομη ενημέρωση για την 
«Αυτοέκδοση για συγγραφείς από Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές»

20:00 
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Σκιές σε σκοτεινά όνειρα πάθους» 
της Ευδοξίας Γραμμένου

20:20 
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Ένοχο χάδι» της Ρέας Καλογερογιάννη

20:45
Σύντομη ενημέρωση για τα βραβεία Larry Niven

20:50
Παρουσίαση της μεγάλης ελληνικής ανθολογίας
λογοτεχνίας του φανταστικού
«Θρύλοι του Σύμπαντος IV»

21:15
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Ο Μυστηριώδης τάφος» 
του Νικόλαου Παναγιωτίδη

21:50 
Κλήρωση δώρων

Χορηγοί Επικοινωνίας

Rethemnos.gr
Infotainment Portal 
Τηλέφωνο: +30 6983677135
Email: rethemnosgr@gmail.com
Website: www.rethemnos.gr

Radio Alpha
Ρέθυμνο

Flashnews.gr
Ρέθυμνο και Χανιά
Λεωφ. Καραμανλή 14
Χανιά, Κρήτης, 73134
tel: 28210 88831
fax: 28210 88810
email: sales@flashnews.gr

Ποδηλατοβόλτες Χανίων
https://www.facebook.com/PodilatovoltesXaniwn
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου στα Χανιά! 
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Αθλητισμός Πολιτισμός 
ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ ΟΔΟΣ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ 
TΗΛ-ΦΑΞ 2821040265 ΤΗΛ- ΦΑΧ 2821041174Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ρεθύμνης που μας παραχώρησε το Σπίτι του Πολιτισμού για την εκδήλωση στο Ρέθυμνο. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
universe-pathways.gr
universe-pathways.blogspot.gr 
universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 
Τηλ:2410-236110

15 Εκδηλώσεις και events στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού 2015-2016. 
Όψεις του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού


Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 σε όλη την Ελλάδα! 
Το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την λογοτεχνία του φανταστικού, η εκδήλωση που έγινε θεσμός από την αγάπη του κόσμου έρχεται με εκατοντάδες συγγραφείς και βιβλία, για ακόμα μια φορά, για να σας ταξιδέψει στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας!

Από τον Οκτώβριο του 2015 αρχίζουν οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 με μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που θα αρχίσουν σταδιακά από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θα κορυφωθούν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, με την μεγάλη κεντρική εκδήλωση στα μέσα Δεκεμβρίου! 
Θα αρχίσουμε σύντομα να σας ανακοινώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους της λογοτεχνίας και του φανταστικού στην Ελλάδα στην μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου!

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Ο μοναδικός Ελληνικός Εκδοτικός για την λογοτεχνία του φανταστικού!


Μέσα στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού 2015-2016 ανακοινώνουμε μέχρι τώρα την διοργάνωση των παρακάτω 15 εκδηλώσεων και events. 


1. Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2015.


Η ανακοίνωση των φετινών νικητών θα γίνει στις μεγάλες Όψεις τον Δεκέμβριο στο Bat City στην Αθήνα, ενώ και στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις θα γίνουν παρουσιάσεις των ανθολογιών των βραβείων για το 2013 και το 2014.2. Συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας/post apocalyptic, 
«Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας»


Η συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος θα γίνει σαν μέρος των Όψεων του Φανταστικού και εφόσον ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη πανηγυρική παρουσίαση του θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου στις Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα. 
3. Πρόσκληση σε απανταχού παραμυθάδες και παραμυθοποιούς, να συμμετέχουν
στην Συλλογή Ελληνικού Παραμυθιού, «Στην ανέμη τυλιγμένη»


Με την ολοκλήρωση της συλλογής θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού. 4. Πρόσκληση προς θεατρικούς συγγραφείς να συμμετέχουν
στην ανθολογία θεατρικών μονόπρακτων επιστημονικής φαντασίας, 
«Η αρχή και το τέλος»


Με την έκδοση της ανθολογίας θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού και αν κριθεί θα γίνουν και παραστάσεις από τα Μονόπρακτα και εκτός Αθηνών. 
5. Πρόσκληση προς ποιητές να συμμετέχουν στην ανθολογία φανταστικής και μεταφυσικής ποίησης, «Το βιβλίο των Σκιών»Με την έκδοση της ανθολογίας θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού.6. Κάλεσμα για αποστολή διηγημάτων στις Λογοτεχνικές Λέσχες των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές για τις συναντήσεις στην Αθήνα στις 7 και 21 Σεπτεμβρίου ως υποψήφια για την ετήσια ανθολογία της Λέσχης
Μετά την ολοκλήρωση της ανθολογίας από τις κατά τόπου Λέσχες θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της στις Όψεις του Φανταστικού τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. 


7. Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία ιστορικού διηγήματος, «Θύελλα στον Χρόνο ΙΙ»
Με την έκδοση της ανθολογίας θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού.
8. Ετοιμάζονται δέκα εννέα καινούργια βιβλία από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Με την ολοκλήρωση κάθε καινούργιου βιβλίου των εκδόσεων μας θα αρχίζει αμέσως η παρουσίαση του στις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού. 
9. Κάλεσμα προς καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην θεματική έκθεση τέχνης επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο «Allien Surfaces»

10. Project: Εκατό συγγραφείς
Όνειρα στην άμμο του Χρόνου11. Κάλεσμα προς σκηνοθέτες να συμμετέχουν
στο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Seeds of time»
με ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από την
λογοτεχνία του φανταστικού.12. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.
13. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.
14. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.

15. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.

              ***************
Όψεις του Φανταστικού 2014-15 - Αθήνα - Bat CityΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014-15


Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ανακοινώνουν την διοργάνωση των εκδηλώσεων «Όψεις του Φανταστικού 2014-15». Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που κάναμε τόσες πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και αρκετές σε συνεχόμενες ημερομηνίες και η μαζική συμμετοχή και η πρωτοφανής επιτυχία τους μας δίνει το θάρρος και το κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που αρχίσαμε πριν από εννέα χρόνια. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν τον βροντερό και ενθουσιώδη παρόν στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και οι επιμέρους εκδηλώσεις θα είναι επικεντρωμένες σε διαφορετικά κεντρικά θέματα. 


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014-15
στην Αθήνα θα διοργανωθούν
τo Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
στo Bat City, Λεωφ. Αλεξάνδρας 11 - Αθήνα
τηλ. 210-6401666
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν όλα τα καινούργια βιβλία των εκδόσεων μαζί με αυτά που ήδη κυκλοφορούν, θα γίνουν θεματικές συζητήσεις και εκδηλώσεις, ειδικές εκδηλώσεις για τις Λογοτεχνικές Λέσχες των εκδόσεων και την Ομάδα Συγγραφέων των Εκδόσεων και πολλές άλλες εκδηλώσεις και εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα μαζί με το τελικό πρόγραμμα. 


Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα σας παραθέτουμε τον προσωρινό κατάλογο, που μεγαλώνει συνέχεια, των καινούργιων μας βιβλίων. 

Σας ανακοινώνουμε τα πρώτα 23 από τα καινούργια βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέχρι το Φθινόπωρο.

1. - «Το Πλεκτό» της Τριανταφυλλιάς Ηλιοπούλου
Νουβέλα – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία

2. - «Μυστικοί εφιάλτες και μικροί φόβοι» του Βασίλειου Γιαννάκη
Συλλογή διηγημάτων – Σειρά βιβλίων: Σκιές
[Νικητής στα βραβεία Larry Niven 2013]

3. - «Τριλογία σε γήϊνο χρόνο» της Ρίας Σπανού
Συλλογή διηγημάτων – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία

4. - «Noctus - Ανάμεσα σε δυο κόσμους» της Λένας Κικίδου
Μυθιστόρημα – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία
[Νικήτρια στα βραβεία Larry Niven 2013]

5. - «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2013»
Ανθολογία – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία
[Η ανθολογία με τους νικητές των βραβείων για το 2013]

6. - «Θεοί του ατμού: Steampunk οράματα»
 Ανθολογία – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία
[Η πρώτη Ελληνική steampunk ανθολογία - η ανθολογία θα δέχεται μέχρι τον Οκτώβριο συμμετοχές, διαβάστε την σχετική ανακοίνωση]

7. - «Ραγισμένος χρόνος: Μύθοι εναλλακτικής ιστορίας»
 Ανθολογία – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία
[Η πρώτη Ελληνική ανθολογία εναλλακτικής ιστορίας- η ανθολογία θα δέχεται μέχρι τον Οκτώβριο συμμετοχές, διαβάστε την σχετική ανακοίνωση]

 8. - «Θέατρο των σκιών: Καινούργιες ιστορίες γραμμένες στην μνήμη του RAY BRADBURY»
Ανθολογία – Σειρά βιβλίων: Αριστουργήματα scifi

9. - «Ο χαμένος στόλος #1: Ο ατρόμητος» του Jack Cambell
Μυθιστόρημα – Σειρά βιβλίων: Αριστουργήματα scifi

10. - Al-Andalus του Γιώργου Μπιλικά
Μυθιστόρημα – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία των Άστρων
[Ιπποτικό Μυθιστόρημα Φαντασίας]

11. - Ανθολογία 2014 από την Λέσχη Λογοτεχνίας του Φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές
Ανθολογία – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία

12. -  "Αποκτήνωση" του Ρωμανού Τερζή
Νουβέλα – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία

13. "Σκοτεινά Πηγάδια κι Ανοιχτές Γαιοθάλασσες, βιβλίο 1ο". του Γιώργου Μακρή.
Ποίηση – Σειρά βιβλίων: Σκιές 

14. «Ξυπόλητος Θεός» του Βασίλη Γιαβρή. 
Νουβέλα – Σειρά βιβλίων: Σονάτα

15. Μία θάλασσα ένας Θεός της Ευαγγελίας Βούλτσου 
Ποιητική συλλογή – Σειρά βιβλίων: Σονάτα

16. Γένεσις: Η Πτώση του Χαλκού του Γιάννη Τζομάκα 
Νουβέλα – Σειρά βιβλίων: Pettit

17. [αναμένετε όνομα του βιβλίου] της Φράνση Παπουτσάκη 
Νουβέλα – Σειρά βιβλίων: Pettit

18. Κυνηγώντας τον ήλιο της Ειρήνης Φράγκου 
Νουβέλα – Σειρά βιβλίων: Pettit

19. Απόφαση ζωής του Κρητικού Σαράντη 
Μυθιστόρημα

20. Δυνατοί ΙΙ της Ειρήνης Φράγκου 
Μυθιστόρημα – Σειρά βιβλίων: Μυθωδία


Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες και τα 3 καινούργια! 
Θα ανακοινώσουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα από τα βιβλία που ετοιμάζουμε.
Στείλτε σήμερα και τα δικά σας βιβλία!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
/universe-pathways.gr
universe-pathways.blogspot.gr 
universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 
Τηλ:2410-236110ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014
Ειδική εκδήλωση για το βιβλίο 
«Άλφα όπως Αθανασία» της Ειρήνης Φράγκου στο Γραμματικό 


Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που κάναμε τόσες πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και αρκετές σε συνεχόμενες ημερομηνίες και η μαζική συμμετοχή και η πρωτοφανής επιτυχία τους μας δίνει το θάρρος και το κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που αρχίσαμε πριν από εννέα χρόνια. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν τον βροντερό και ενθουσιώδη παρόν στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. 


Η εκδήλωση ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014
στο Γραμματικό θα διοργανωθεί
την Κυριακή 8 Ιουνίου, από τις 8:00 το απόγευμα,
στo Κοινοτικό Μέγαρο Γραμματικού σε συνεργασία με 
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ 
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!!!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση το βιβλίο καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας. 

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:


8:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Άλφα όπως αθανασία»
της Ειρήνης Φράγκου
Θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο εκδότης Γιώργος Σωτήρχος

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει δεξίωση με μπουφέ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

universe-pathways.gr
universe-pathways.blogspot.gr 

universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr

universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 
Τηλ:2410-236110
ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014
στον Βύρωνα


Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που κάναμε τόσες πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και αρκετές σε συνεχόμενες ημερομηνίες και η μαζική συμμετοχή και η πρωτοφανής επιτυχία τους μας δίνει το θάρρος και το κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που αρχίσαμε πριν από εννέα χρόνια. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν τον βροντερό και ενθουσιώδη παρόν στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. 


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014
στoν Βύρωνα θα διοργανωθούν
την Κυριακή 11 Μαΐου, από τις 8 το απόγευμα,
στo music bar EL VIAJE, Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ 
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!!!


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας. 


Πρόγραμμα της εκδήλωσης:


8:00 – 8:15 Παρουσίαση του βιβλίου «640»
του Γιάννη Τζομάκα Θα μιλήσει ο συγγραφέας

8:15 - 8:30 Παρουσίαση του βιβλίου 
«Από τη Γη στον Άρη» του Δημοσθένη Βουτυρά
Θα μιλήσει η επιμελήτρια Παναγιώτα Σωτήρχου

8:30 – 8:40 Παρουσίαση του βιβλίου 
«Σκιές σε σκοτεινά όνειρα πάθους» 
της Ευδοξίας Γραμμένου. 

8:40 – 8:55 Παρουσίαση της Σειράς Βιβλίων 
Αριστουργήματα της ΕΦ
«Ο Στόλος των Κόσμων» και 
«Οι θαυματοποιοί των κόσμων»
Του Larry Niven
«Ο Μεταβλητός Αστέρας» 
Των Robert Heinlein και του 
Spider Robinson
και «Στα χρόνια των πυραύλων» 
Του Ray Bradbury

8:55 – 9:10 Παρουσίαση του βιβλίου «Νο.9»
του Γιώργου Μπιλικά και αναφορά
στο προηγούμενο βιβλίο του «Heaven Adventures». 
Θα μιλήσει ο συγγραφέας
και η Ιουλία Λυμπεροπούλου.

9:10 – 9:25 Παρουσίαση του βιβλίου « Άλφα όπως αθανασία» 
της Ειρήνης Φράγκου, θα μιλήσει η συγγραφέας

9:25 – 9:40 Παρουσίαση της ανθολογίας «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ»
Θα μιλήσουν συγγραφείς της ανθολογίας 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
universe-pathways.gr
universe-pathways.blogspot.gr 
universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 

Τηλ:2410-236110

Όψεις του Φανταστικού 2014, 11 Μαΐου στον ΒύρωναΕκδηλώσεις Όψεις του φανταστικού 2012 στην Θεσσαλονίκη

Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ανακοινώνουν την διοργάνωση των εκδηλώσεων «Όψεις του Φανταστικού 2012». Οι εκδηλώσεις θα έχουν σαν κεντρικό σημείο αναφοράς την λογοτεχνία του φανταστικού αλλά θα έχουν και αναφορές σε διαφορετικές μορφές έκφρασης του φανταστικού, από την μουσική, την λαογραφία μέχρι και τον κινηματογράφο. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.


Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2012
στην Θεσσαλονίκη, θα διοργανωθούν
την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, 6:15 – 9.00 το βράδυ,
στην Πρωτοπορία της Θεσσαλονίκης.


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!!!
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.
Πρόγραμμα της εκδήλωσης:


6:15 – 6:30 παρουσίαση του βιβλίου
«Ο γιος της μάγισσας»
του Ανδρέα Καπανδρέου
Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:
Γ. Σωτήρχος και Χ. Ντικμπασάνης

6:30 – 6:50 παρουσίαση της σειράς βιβλίων
«Sci Fi αριστουργήματα»
για τα βιβλία
«Ο μεταβλητός αστέρας» του Robert Heinlein
«Στα χρόνια των πυραύλων» του Ray Bradbury
«Ο στόλος των κόσμων» του Larry Niven
Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:
Γ. Σωτήρχος και Χ. Ντικμπασάνης

6:50 – 7:10 παρουσίαση του βιβλίου
«Από την Γη στον Άρη»
του Δημοσθένη Βουτυρά
Θα μιλήσει η επιμελήτρια Παναγιώτα Σωτήρχου

7:10 – 7:30 παρουσίαση του βιβλίου
«Heaven adventure»
του Γιώργου Μπιλικά
Θα μιλήσει ο συγγραφέας και φίλοι συγγραφείς

7:30 – 7:50 παρουσίαση του βιβλίου
«Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο»
του Δημήτρη Στατήρη
Θα μιλήσει ο συγγραφέας

7:50 – 8:25 παρουσίαση του βιβλίου
«Σερκλ»
του Νίκου Μούρα
Θα μιλήσει ο συγγραφέας

8:30 – 9:00 παρουσίαση του βιβλίου - ανθολογία
«Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ»
του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές
και των βραβείων Larry Niven
Θα μιλήσουν συγγραφείς από την Θεσσαλονίκη
που γράφουν στο βιβλίο, στο περιοδικό και συμμετέχουν στα ΒραβείαΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
universe-pathways.blogspot.gr universepaths@yahoo.com
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, Τηλ:2410-236110