Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Στη χώρα των Δράκων ΜΕ ΤΗ Μάουρα Ρομπέσκου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Στη χώρα των Δράκων
ΜΕ ΤΗ Μάουρα Ρομπέσκου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητή κύρια Ρομπέσκου, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Δρακώνια, η Προφητεία». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;   

Απάντηση
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας για το νέο μου βιβλίο.
Το Δρακώνια, η προφητεία είναι το πρώτο από τρία βιβλία. Υπάγεται στο είδος της φαντασίας και αναφέρεται σε αναγνώστες που αρέσκονται σε αυτό το είδος.
Ναι, κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα βιβλία, κάθε ένα όμως έχει το δικό του κοινό. Και κάθε ένα από αυτά βρίσκει τον χώρο του και τους αναγνώστες του.

Μιλήστε μας για το βιβλίο. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση
Όπως σε κάθε βιβλίο φαντασίας, ευελπιστώ, ο αναγνώστης να ταυτιστεί με τους ήρωες. Να απολαύσει μαζί τους το ταξίδι τους. Να πολεμήσει για ηθικές αξίες, όπως η ελευθερία, η εξάλειψη της αδικίας και η σωτηρία της πατρίδας και τον συνανθρώπων. Να υπερνικήσει εμπόδια και ισχυρούς εχθρούς, αλλά και εσωτερικούς φόβους, ελαττώματα και αμφιβολίες.
Το βιβλίο λέγεται Δρακώνια. Τελικά υπάρχουν μέσα Δράκοι που πετάνε και σκορπάνε φλόγες του θανάτου; 
Απάντηση
Το βιβλίο λέγεται Δρακώνια γιατί η μορφή της ηπείρου, όπου διαδραματίζεται η ιστορία, μοιάζει με δράκο. Οι άρχοντές της ονομάζονται δράκοντες. Και όχι, οι δικοί μου δράκοι δεν πετάνε φλόγες θανάτου, αλλά όπως θα φανεί στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, είναι εκείνοι, που καθώς έχουν βαθιά σύνδεση με την γη τους, αναλαμβάνουν να την σώσουν από την καταστροφή.







Κάνατε  πρώτη παρουσίαση το βιβλίο σας στο Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στις 14 Μαΐου στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το φεστιβάλ. 
Απάντηση
Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω στο Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα. Το κλίμα είναι πολύ ζεστό και υποστηρικτικό, τόσο από τον εκδοτικό μας οίκο ‘Συμπαντικές Διαδρομές’ όσο και από τους συναδέλφους με τους οποίους έχουμε γίνει σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Η λογοτεχνία του φανταστικού χρειάζεται την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους αναγνώστες. Έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για να ξεφύγει από τον υποτιμητικό τίτλο της παραλογοτεχνίας, παρόλα αυτά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει και σε αυτό χρειάζεται την υποστήριξη όλων. Συγγραφέων και αναγνωστών. 
Σας ευχαριστώ πολύ


Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας


Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740