Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Μιλώντας για φαντάσματα ΜΕ ΤΟΝ Γιώργο Παπακωνσταντίνου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Μιλώντας για φαντάσματα
ΜΕ ΤΟΝ Γιώργο Παπακωνσταντίνου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητέ κύριε Παπακωνσταντίνου, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ο φύλακας της Άρια». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει; 
   Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το μυστήριο που συνοδεύει τα παραφυσικά φαινόμενα και την κλειστοφοβική κατάσταση που δημιουργεί η δράση ενός αιμοσταγούς δολοφόνου μέσα σε ένα πλοίο που ταξιδεύει ασταμάτητο, με αστυνομικές καταβολές και ανατροπή δεν έχει παρά να το διαβάσει!.. 









Μιλήστε μας για το βιβλίο. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Η πλοκή διαδραματίζεται σε ένα παλιό παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο με ολιγάριθμο πλήρωμα που αναγκάζεται να αλλάξει τοποθεσία, κάνοντας ένα ταξίδι δυόμισι ημερών!..Μέσα σε αυτό το διάστημα ξεκινάει ένα μπαράζ φόνων με θύματα μέλη του πληρώματος!..
Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Οδυσσέας που είναι ο τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος σε μια βάρδια γίνεται άθελά του θεατής του πρώτου φόνου αλλά και της μορφής ενός κοριτσιού που μοιάζει με φάντασμα και περιφέρεται σαν χαμένη στους σκοτεινούς χώρους του πλοίου!.. 
Κομβικό πρόσωπο στη πλοκή είναι ο παράξενος και θηριώδης φύλακας του πλοίου που έχει προειδοποιήσει από την πρώτη μέρα τον Οδυσσέα για το κακό που κυβερνάει σε αυτό το καράβι!.. 
Ο πανικός που ακολουθεί την καταιγιστική δράση του δολοφόνου που είναι ένα από τα μέλη του πληρώματος, αναγκάζει τον Οδυσσέα να προσεγγίσει και πάλι τον ιδιόρρυθμο φύλακα που φαίνεται να κρατάει στα χέρια του τα κομμάτια του πάζλ που συνδέουν τους φόνους που γίνονται, με τη μορφή του κοριτσιού που έχει δει ο Οδυσσέας στις κάμερες και τις ένδοξες μέρες που το πλοίο ταξίδευε κανονικά!..   




Έχουν βγει μερικά πολύ καλά βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που αναφέρονται σε ιστορίες με φαντάσματα και μεταφυσικά φαινόμενα σε πλοία. Γιατί πιστεύετε ότι το κοινό και οι συγγραφείς έλκονται από τέτοια θέματα; Υπάρχει ένα μυστήριο στην θάλασσα; 
Βάσει της επαγγελματικής εμπειρίας που έχω ως ναυτικός σε διάφορους τύπους πλοίων με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, η απάντηση είναι ναι!..
Η θάλασσα από μόνη της αποτελεί ιδανική λογοτεχνική συνθήκη! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί συγγραφείς και ποιητές ήταν ναυτικοί. Η θάλασσα δεν μοιάζει με τη στεριά…έχει δικούς της κανόνες και όσοι είναι μυημένοι σε αυτή το γνωρίζουν καλά αυτό!..Η αίσθηση του αγνώστου και ο φόβος που προκύπτει από αυτήν, το ερμητικά κλειστό σύστημα ενός πλοίου με τους ιδιαίτερους ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, ο καθένας με μια διαφορετική ιστορία να σου διηγηθεί, το πυκνό σκοτάδι που καλύπτει τη θάλασσα όταν πέφτει η νύχτα και η αδυναμία διαφυγής όταν συμβεί κάτι το απρόβλεπτο, συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό μυστηρίου που απαιτεί ένα θρίλερ!..
Πόσο μάλλον όταν αυτό διαδραματίζεται σε ένα παλιό κρουαζιερόπλοιο με άπειρους χώρους, φαντάσματα και έναν serial killer…    
 






Κάνατε  πρώτη παρουσίαση το βιβλίο σας στο Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στις 14 Μαΐου στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το φεστιβάλ. 
Κάθε φορά για μένα είναι και καλύτερη στο συγκεκριμένο φεστιβάλ!
Είχα την ευκαιρία να ακούσω τις ομιλίες άλλων συγγραφέων του είδους και όχι μόνο, να γνωρίσω και να συνομιλήσω με όσους δεν γνώριζα και να δω από κοντά την πληθώρα βιβλίων που διαθέτει ο εκδοτικός!
Τέλος είχα τον χρόνο που χρειαζόμουν για να παρουσιάσω το δικό μου βιβλίο και να αναπτύξω τις απόψεις μου γύρω από αυτό!  








Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα;
Με ιντριγκάρει πολύ το μυστήριο και αγαπώ τη θάλασσα. 

Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Να συνεχίσουν να διαβάζουν βιβλία λογοτεχνίας του φανταστικού!..

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740