Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας/post apocalyptic, «Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας»Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους συγγραφείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο στάδιο για την ομαδική συγγραφή του βιβλίου, και ένα ακόμα στάδιο για τις φετινές Όψεις του Φανταστικού, όπου θέλουμε να υπάρχει δημιουργική συμμετοχή των συγγραφέων και των αναγνωστών σε όλα τα στάδια των εκδηλώσεων, γιατί απλά είναι οι δικές σας εκδηλώσεις! 
Μέχρι αύριο βράδυ θα σας έχουμε ανακοινώσει τα ονόματα των συγγραφέων που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν στην συλλογική συγγραφή του βιβλίου.Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν
στην συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος
επιστημονικής φαντασίας/post apocalyptic, 
«Τα χρονικά της καταραμένης γης: 
Η πτώση της ανθρωπότητας»Είστε φίλος της επιστημονικής φαντασίας και του post apocalyptic; Ονειρεύεστε κατεστραμμένους κόσμους, τεράστιες άνυνδρες ερήμους, τα πουλιά του θανάτου να σπέρνουν το χάος μέσα σε πελώρια φωτεινά μανιτάρια; Ονειρεύεστε την ζωή μετά την καταστροφή, το χάος και την έρημο; 
Ονειρεύεστε ταξίδια στο μακρινό διάστημα, να ταξιδεύετε πάνω από την γραμμή του ορίζοντα, αναζητώντας νέους, παράξενους και μαγευτικούς κόσμους, μέσα στην παγωμένη ερημιά του μέσο αστρικού κενού; Ονειρεύεστε, ποθείτε να δείτε έστω και για μια φορά τον Αιώνιο Πατέρα ήλιο να ανατέλλει και εσείς να τον βλέπετε από το διάστημα;

Αν τα αγαπάτε όλα αυτά τότε σίγουρα αυτό είναι το σωστό βιβλίο για εσάς!

Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από δέκα χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, την ποίηση και την λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, αλλά και για κάθε Έλληνα συγγραφέα, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο για να εκδώσουν τα κείμενα τους, γιατί στην Ελλάδα οι νέοι συγγραφείς, και όσοι δεν έχουν κάποιον γνωστό, πολύ δύσκολα βρίσκουν έστω και την πιο μικρή δυνατότητα να εκδώσουν έστω και ένα μικρό κείμενο τους.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές, δεν χρειάζεται να έχετε ήδη εκδώσει κάτι. Ποτέ δεν θα απορρίψουμε κάποιον επειδή θα είναι καινούργιος συγγραφέας, αντίθετα θα τον τιμήσουμε ισότιμα, ούτε θα απορρίψουμε κάποιον άμα δεν τον ξέρουμε. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει, έχοντας εκδώσει πάνω από διακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία δέκα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε μια ακόμα μικρή και αδιαφανή ομάδα συγγραφέων και να προβάλλουμε μόνο 3-4 άτομα. Γράφετε, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν ή δεν έχετε δημοσιεύσει το οτιδήποτε, ότι ηλικία και να είστε; Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα τα τιμήσουμε όλα με τον ίδιο σεβασμό. 

Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος», που έφτασαν φέτος στον τέταρτο τόμο, και ανθολογίες Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές ανθολογίες, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από την δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 

Με βάση όλα αυτά αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα και να προχωρήσουμε στην έκδοση του πρώτου στο είδος του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας / post apocalyptic, με τίτλο «Τα χρονικά της καταραμένης γης: 
Η πτώση της ανθρωπότητας», που θα δημιουργηθεί από την συλλογική συγγραφή των συγγραφέων που θα επιλεγούν. 


Τι εννοούμε όταν λέμε συλλογική συγγραφή

Οι εκδόσεις μας θα βάλουν τον τίτλο του μυθιστορήματος και την κεντρική ιδέα. Από εκεί και πέρα θα γίνει δημόσιο κάλεσμα και ο σκοπός είναι να μαζευτούν 10-12 συγγραφείς, που ο καθένας θα αναλάβει να γράψει από ένα κεφάλαιο στο μυθιστόρημα, ακολουθώντας πάντοτε την κεντρική ιδέα και τον τίτλο. 
Θα γίνει πρώτα μια αρχική διαλογή στους συγγραφείς. Θα τους καλέσουμε να στείλουν ένα κείμενο τους επάνω στην κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος, μέχρι 500 λέξεις. Από αυτά τα κείμενα θα διαλέξουμε αυτούς που θα θεωρήσουμε ότι έγραψαν τα καλύτερα. 
Μετά οι επιλεγμένοι συγγραφείς θα κάνουν μια αρχική συζήτηση μεταξύ τους, για να γνωριστούν και για να καθορίσουνε, ίσως, κάποιες παραμέτρους γραφής του μυθιστορήματος και θα γίνει συμφωνία ποιοι θα γράψουν τα κεφάλαια και με ποια σειρά ο καθένας.
Μόλις αρχίσουν να γράφουν ο κάθε συγγραφέας θα έχει μια εβδομάδα για να γράψει το κεφάλαιο του, που πρέπει να είναι μέχρι 5.000 λέξεις. 
Πρώτα θα τελειώνει το ένα κεφάλαιο, θα παίρνουν όλοι οι συγγραφείς το κείμενο μέχρι σε εκείνο το σημείο και μετά θα αρχίζει να γράφει ο επόμενος στην σειρά συγγραφέας το επόμενο κεφάλαιο. Τι ζητάμε σαν επιστημονική φαντασία.

Επειδή ίσως για πολλούς είναι μπερδεμένο το ζήτημα και ο όρος επιστημονική φαντασία και γενικά η λογοτεχνική μορφή της, η επιστημονική φαντασία έχει πολύ μεγάλο εύρος. Ίσως οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την επιστημονική φαντασία με ταινίες και σειρές όπως το Star Wars και το Star Trek. Αυτή είναι η λεγόμενη σκληρή επιστημονική φαντασία ή space opera αλλιώς. Όμως υπάρχουν πολλές κατηγορίες στην επιστημονική φαντασία. 

Αναφέρουμε παρακάτω μερικές:

Cyberpunk
Time travel
Alternate history
Military SF[
Superhuman
Apocalyptic and post-apocalyptic
Space Western
Social science fiction
Climate fiction.
Anthropological science fiction.
Biopunk 
Libertarian
Feminist
Και γενικά πολιτική επιστημονική φαντασία. 

Με λίγα λόγια, η οποιαδήποτε πολιτική, κοινωνική ή τεχνολογική αλλαγή ή πρόοδος που θα έχει επίδραση στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας μπορεί να οριστεί σαν επιστημονική φαντασία. 
Μια κοινωνία πχ, που η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους γίνεται με τρισδιάστατες προβολές στον αέρα και όχι με τηλέφωνα, και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της κοινωνίας, είναι επιστημονική φαντασία. Όπως επίσης και η παρουσίαση της κοινωνίας μας σε ένα μέλλον που θα έχει καταστραφεί από λάθος πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις είναι επιστημονική φαντασία. Ή αντίστοιχα η παρουσίαση μιας μελλοντικής ουτοπικής κοινωνίας (libertarian scifi). 
Οι συγγραφείς μπορούν να ενσωματώσουνε μέσα στο κείμενο όσα στοιχεία θέλουν ή μπορούν από τα παραπάνω αναφερόμενα.


Η κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας/post apocalyptic, «Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας»

Το 2078 ξεσπά ένας φοβερός πόλεμος που καταλήγει χωρίς νικητή, έχοντας πρώτα ερημώσει την Γη. Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη έχει γίνει μια τεράστια ραδιενεργή έρημος, που σαρώνεται από φοβερές μολυσμένες θύελλες. Το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από δύο ομάδες επιζώντων. Η μια ομάδα είναι επάνω στην Γη και έχει προλάβει να μπει μέσα σε ένα πυρηνικό καταφύγιο και η δεύτερη ομάδα, είναι αστροναύτες που βρίσκονται σε έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά, που είναι ο μοναδικός που γλύτωσε από τον τροχιακό βομβαρδισμό με πυρηνικά όπλα. 
Η εξιστόρηση της ιστορίας αρχίζει τις τελευταίες ημέρες του πολέμου, καθώς η ομάδα στην Γη συγκεντρώνεται και προσπαθεί να διαφύγει στο καταφύγιο. 
Οι δύο ομάδες, η μία στο καταφύγιο και η δεύτερη στον διαστημικό σταθμό, αρχίζουν και έχουν επικοινωνία από ένα σημείο και μετά. 
Το βασικό ζητούμενο από τους συγγραφείς είναι να δημιουργήσουν τους χαρακτήρες και να περιγράψουν την ζωή στον διαστημικό σταθμό και στο καταφύγιο. Και να επιλέξουν από ένα σημείο και μετά αν πρέπει να βγουν οι άνθρωποι από το καταφύγιο και ο διαστημικός σταθμός ή να εκκενωθεί και να γυρίσουν οι αστροναύτες στην Γη ή να αρχίσουν το μεγάλο ταξίδι για το βαθύ διάστημα, όπως επίσης να αποφασίσουν και τι πολιτισμός έχει αρχίσει να αναπτύσσεται επάνω στα ερείπια της Γης.
Επίσης οι συγγραφείς θα αποφασίσουν αν θα υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει και δεύτερο βιβλίο στο μυθιστόρημα, όπου θα συνεχίζεται η ιστορία. Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

• Αρχικά ένα κείμενο μέχρι 500 λέξεις, βασισμένο στην κεντρική ιδέα όπως αναπτύσσεται παρά πάνω. 
• Το κείμενο πρέπει να μην το έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με το κείμενο σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2015, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Το κείμενο θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας όπως ορίστηκε πιο πάνω και του post apocalyptic.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com.

Φόρμα για αποστολή μαζί με το κείμενο:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με το κείμενο].


Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
• Με την αποστολή του κειμένου του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Αποδέχεται επίσης ότι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για το μυθιστόρημα με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, όπου θα καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του τελικού κειμένου του σε βιβλίο (εφόσον γίνει η αρχική επιλογή του). Οι συγγραφείς αποδέχονται πως θα λάβουν ως υλικό αντάλλαγμα ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου. 
• Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.Ειδικοί όροι συμμετοχής:

- Οι εκδόσεις μας θα βάλουν τον τίτλο του μυθιστορήματος και την κεντρική ιδέα, όπως αναφέρονται παραπάνω. 
- Από το αρχικό δημόσιο κάλεσμα θα επιλεγούν το λιγότερο 10 συγγραφείς. Αν οι συγγραφείς που έχουν συμμετέχει στο αρχικό κάλεσμα είναι λιγότεροι από δέκα, ή λιγότεροι από δέκα έχουν καλά κείμενα, θα ακυρωθεί η δημιουργία του βιβλίου.
- Εφόσον υπάρχουν καλά κείμενα και συγγραφείς μπορεί να επιλεγούν και πάνω από δώδεκα συγγραφείς.
- Αν οι συγγραφείς δεν μπορέσουν να καθορίσουν μόνοι τους την σειρά που θα γράψουν τα κεφάλαια θα τους ορίσει ο συντονιστής από τις εκδόσεις. 
- Άμα κάποιος δεν προλαβαίνει να γράψει το κείμενο του στον καθορισμένο χρόνο θα προχωράμε στον επόμενο. 
- Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορεί να λυθεί θα αποφασίζει ο συντονιστής από τις εκδόσεις.
- Όταν ολοκληρωθεί το βιβλίο θα κριθεί από τις εκδόσεις άμα το τελικό αποτέλεσμα είναι κατάλληλο προς έκδοση. Άμα κριθεί ότι το τελικό κείμενο είναι ασύνδετο και δεν θα είναι κατάλληλο προς έκδοση θα ακυρωθεί η έκδοση του. 


Βασικοί τρόποι προώθησης του μυθιστορήματος:

- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση του μυθιστορήματος και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις, αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, σε βιβλιοπωλεία και μπαράκια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι εκδόσεις μας, των Όψεων του Φανταστικού 2015 και 2016, όπου θα γίνει συνεχόμενη παρουσίαση του μυθιστορήματος και των συγγραφέων του.


Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά κείμενα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών


Μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!
Μαζί γράφουμε ιστορία!
Μαζί δημιουργούμε τον δικό μας πολιτισμό!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Ο δικός σας εκδοτικός.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr
universepaths@yahoo.com