Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα προς καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην θεματική έκθεση τέχνης επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο «Allien Surfaces»

Κάλεσμα προς καλλιτέχνες να συμμετέχουν
στην θεματική έκθεση τέχνης
επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο
«Allien Surfaces»

Είστε φίλος της επιστημονικής φαντασίας; Σας συναρπάζουν οι μαγικοί, ονειρικοί κόσμοι των εξωγήινων πλανητών; Ονειρεύεστε να γυρνάτε σαν εξερευνητές από πλανήτη σε πλανήτη, από ηλιακό σύστημα σε ηλιακό σύστημα και να ανακάλυπτε κάθε φορά όλο και πιο παράξενους και ποιο πρωτόγνωρους εξωγήινους πολιτισμούς;
Ονειρεύεστε να κάθεστε στην άκρη ενός απότομου, χαοτικού γκρεμού και να κοιτάτε λιβάδια από πορτοκαλί αμμόλοφους, κάτω από δύο μπλε ήλιους, σε έναν άγνωστο πλανήτη, σε ένα άγνωστο ακόμα ηλιακό σύστημα;

Είστε ζωγράφος, φωτογράφος ή καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές ή ηλεκτρονικό υπολογιστή και σας αρέσει η επιστημονική φαντασία; Σας αρέσει να εκφράζετε την τέχνη σας μέσα από τους κόσμους και τα οράματα της επιστημονικής φαντασίας; 
Τότε αυτή είναι η κατάλληλη έκθεση για να συμμετέχετε. 


Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από δέκα χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, την ποίηση και την λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, αλλά και για κάθε Έλληνα συγγραφέα, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο για να εκδώσουν τα κείμενα τους, γιατί στην Ελλάδα οι νέοι συγγραφείς, και όσοι δεν έχουν κάποιον γνωστό, πολύ δύσκολα βρίσκουν έστω και την πιο μικρή δυνατότητα να εκδώσουν έστω και ένα μικρό κείμενο τους.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές, δεν χρειάζεται να έχετε ήδη εκδώσει κάτι. Ποτέ δεν θα απορρίψουμε κάποιον επειδή θα είναι καινούργιος συγγραφέας, αντίθετα θα τον τιμήσουμε ισότιμα, ούτε θα απορρίψουμε κάποιον άμα δεν τον ξέρουμε. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει, έχοντας εκδώσει πάνω από διακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία δέκα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε μια ακόμα μικρή και αδιαφανή ομάδα συγγραφέων και να προβάλλουμε μόνο 3-4 άτομα. Γράφετε, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν ή δεν έχετε δημοσιεύσει το οτιδήποτε, ότι ηλικία και να είστε; Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα τα τιμήσουμε όλα με τον ίδιο σεβασμό. 

Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος», που έφτασαν φέτος στον τέταρτο τόμο, και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές ανθολογίες, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από την δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 

Με βάση όλα αυτά αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση της πρώτης έκθεσης τέχνης επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Allien Surfaces».
Όλα τα έργα θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν.
Τι ζητάμε να παρουσιάζουν τα έργα που θα στείλετε. 

Όπως λέει και ο τίτλος της έκθεσης ζητάμε έργα τέχνης που θα παρουσιάζουν Allien surfaces που θα είναι όμως βασισμένα επάνω σε γνωστούς κόσμους της επιστημονικής φαντασίας, είτε από βιβλία, είτε από ταινίες, είτε από σειρές.
Να μας δείξουν το πώς οραματίζονται τις επιφάνειες των πλανητών όπως περιγράφονται σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι ο πλανήτης Αράκις στο Dune. Τα παραδείγματα βέβαια είναι άπειρα, όπως ο πλανήτης ωκεανός Miller's Planet στο Interstellar και πολλά άλλα. 

Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

• Το ηλεκτρονικό αρχείο μίας συμμετοχής σας μαζί με τις διαστάσεις του έργου κορνιζωμένο.
• Το πρωτότυπο έργο της συμμετοχής σας να το έχετε δημιουργήσει με όποια τεχνοτροπία θέλετε. Ζωγραφική, φωτογραφία, μικτές τεχνικές, με υπολογιστή ή και με άλλον τρόπο. 
• Το έργο σας πρέπει να είναι πρωτότυπο. Να μην έχει παρουσιαστεί κάπου αλλού ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με το έργο σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2015, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Το έργο θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας όπως ορίστηκε πιο πάνω.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com.

Φόρμα για αποστολή μαζί με το έργο:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
Τίτλος έργου:
Τεχνική έργου:
Κορνιζωμένο μέγεθος έργου:


Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
• Με την αποστολή του έργου του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. 
• Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.Ειδικοί όροι συμμετοχής:

Σκοπός μας είναι να επιλέξουμε τα καλύτερα και να κάνουμε με αυτά μια έκθεση στις κεντρικές Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο. 
Καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος αν είναι πολλές οι συμμετοχές και πολλά τα καλά έργα θα κάνουμε τα καλύτερα έκθεση και τα υπόλοιπα θα τα δείχνουμε ψηφιακά μέσα από υπολογιστές. 
Εκτός από αυτά θα ισχύουν και τα παρακάτω. 
- Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές θα παρέχουν δωρεάν τον χώρο που θα γίνει η έκθεση. 
- Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δεν μπορούν να παρέχουν οποιαδήποτε οικονομική στήριξη για την μεταφορά των έργων η οποία πρέπει να γίνει με αποκλειστική ευθύνη των καλλιτεχνών όπως και η παραλαβή τους. Οι καλλιτέχνες πρέπει να φέρουν τα έργα, να καθίσουνε μαζί με τα έργα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μετά να τα πάρουν. 
- Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές εκτός από το κλείσιμο του χώρου και την διαφήμιση της εκδήλωσης δεν μπορούν να αναλάβουν καμία οικονομική υποχρέωση ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση. 
- Αποδέχεται επίσης ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί να εκδοθεί βιβλίο οδηγός της έκθεσης θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για το βιβλίο με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές όπου θα καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας. Οι καλλιτέχνες αποδέχονται πως θα λάβουν ως υλικό αντάλλαγμα ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου.
Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να δούμε πολλά έργα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών


Μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!
Μαζί γράφουμε ιστορία!
Μαζί δημιουργούμε τον δικό μας πολιτισμό!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Ο δικός σας εκδοτικός.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr
universepaths@yahoo.com