Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

15 Εκδηλώσεις και events στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού 2015-2016. Όψεις του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού

15 Εκδηλώσεις και events στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού 2015-2016. 
Όψεις του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού






Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 σε όλη την Ελλάδα! 
Το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την λογοτεχνία του φανταστικού, η εκδήλωση που έγινε θεσμός από την αγάπη του κόσμου έρχεται με εκατοντάδες συγγραφείς και βιβλία, για ακόμα μια φορά, για να σας ταξιδέψει στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας!

Από τον Οκτώβριο του 2015 αρχίζουν οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 με μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που θα αρχίσουν σταδιακά από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θα κορυφωθούν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, με την μεγάλη κεντρική εκδήλωση στα μέσα Δεκεμβρίου! 
Θα αρχίσουμε σύντομα να σας ανακοινώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους της λογοτεχνίας και του φανταστικού στην Ελλάδα στην μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου!

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Ο μοναδικός Ελληνικός Εκδοτικός για την λογοτεχνία του φανταστικού!


Μέσα στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού 2015-2016 ανακοινώνουμε μέχρι τώρα την διοργάνωση των παρακάτω 15 εκδηλώσεων και events. 


1. Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2015.


Η ανακοίνωση των φετινών νικητών θα γίνει στις μεγάλες Όψεις τον Δεκέμβριο στο Bat City στην Αθήνα, ενώ και στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις θα γίνουν παρουσιάσεις των ανθολογιών των βραβείων για το 2013 και το 2014.



2. Συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας/post apocalyptic, 
«Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας»


Η συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος θα γίνει σαν μέρος των Όψεων του Φανταστικού και εφόσον ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη πανηγυρική παρουσίαση του θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου στις Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα. 




3. Πρόσκληση σε απανταχού παραμυθάδες και παραμυθοποιούς, να συμμετέχουν
στην Συλλογή Ελληνικού Παραμυθιού, «Στην ανέμη τυλιγμένη»


Με την ολοκλήρωση της συλλογής θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού. 



4. Πρόσκληση προς θεατρικούς συγγραφείς να συμμετέχουν
στην ανθολογία θεατρικών μονόπρακτων επιστημονικής φαντασίας, 
«Η αρχή και το τέλος»


Με την έκδοση της ανθολογίας θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού και αν κριθεί θα γίνουν και παραστάσεις από τα Μονόπρακτα και εκτός Αθηνών. 




5. Πρόσκληση προς ποιητές να συμμετέχουν στην ανθολογία φανταστικής και μεταφυσικής ποίησης, «Το βιβλίο των Σκιών»



Με την έκδοση της ανθολογίας θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού.



6. Κάλεσμα για αποστολή διηγημάτων στις Λογοτεχνικές Λέσχες των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές για τις συναντήσεις στην Αθήνα στις 7 και 21 Σεπτεμβρίου ως υποψήφια για την ετήσια ανθολογία της Λέσχης




Μετά την ολοκλήρωση της ανθολογίας από τις κατά τόπου Λέσχες θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της στις Όψεις του Φανταστικού τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. 


7. Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία ιστορικού διηγήματος, «Θύελλα στον Χρόνο ΙΙ»




Με την έκδοση της ανθολογίας θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις της στις πόλεις που θα γίνονται οι Όψεις του Φανταστικού.




8. Ετοιμάζονται δέκα εννέα καινούργια βιβλία από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές




Με την ολοκλήρωση κάθε καινούργιου βιβλίου των εκδόσεων μας θα αρχίζει αμέσως η παρουσίαση του στις εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού. 




9. Κάλεσμα προς καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην θεματική έκθεση τέχνης επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο «Allien Surfaces»





10. Project: Εκατό συγγραφείς
Όνειρα στην άμμο του Χρόνου







11. Κάλεσμα προς σκηνοθέτες να συμμετέχουν
στο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Seeds of time»
με ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από την
λογοτεχνία του φανταστικού.







12. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.




13. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.




14. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.





15. Ετοιμάζεται η ανακοίνωση. Μια ακόμα μοναδική δημιουργική ευκαιρία και έκπληξη για όλους τους φίλους της λογοτεχνίας από της εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στα πλαίσια των Όψεων του Φανταστικού, το Ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού.