Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Όταν μιλάει η ψυχή ΜΕ ΤΗΝ Άννα Μαρία Χακιάχ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Όταν μιλάει η ψυχή
ΜΕ ΤΗΝ Άννα Μαρία Χακιάχ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητή κυρία Χακιάχ, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο  σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Όταν μιλάει η ψυχή σώπασε και αφουγκράσου...» Καθώς είναι μια ποιητική συλλογή πιστεύετε ότι έχει μια συγκεκριμένη θεματική για να μιλήσει στους αναγνώστες;

Απάντηση
Καλημέρα σας. Κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο και είμαι πολύ ενθουσιασμένη! 
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη θεματική λόγω του ότι ήταν η διέξοδος που βρήκα ως παιδί από της δυσκολίες που είχα.


Αυτά που αναφέρετε είναι ουσιαστικά τα δικά σας βιώματα; Είναι ένα μείγμα από βιώματα, επιθυμίες και φαντασία;
Απάντηση
Αυτά που αναφέρω είναι ναι τα βιώματα μου, αυτά που βιώσω ως παιδί, έφηβοι και αργότερα  ως «ενήλικη» . Φαντασία και επιθυμίες δεν θα το έλεγα η αλήθεια. 


Κάντε παράθεση ένα απόσπασμα από το βιβλίο σας για να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος το στυλ γραφής σας.
Απάντηση
«Υπάρχουν δρόμοι που περπάτησες παιδί και απλά μετά «εξαφανίστηκαν» σαν μαγεμένα μονοπάτια λες και ήτανε ένας μονόδρομος…»

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σαν συγγραφέα; Έχετε σκεφτεί κάποια φορά να ασχοληθείτε και με την πεζή λογοτεχνία ή η ποίηση είναι αυτή που σας εκφράζει καλύτερα; 


Απάντηση
Τον εαυτό μου θα τον χαρακτήριζα ευαίσθητο, παρορμητικό και αυθόρμητο. Πάντοτε γραφώ με βάση το συναίσθημα γιατί δεν μου βγαίνει  αλλιώς. Ίσως αυτά που γραφώ βοηθήσουν  κάποιους από τους αναγνώστες. Η αλήθεια το σκέφτηκα αρκετές φορές να ασχοληθώ με την πεζή λογοτεχνία και άρχισα να γραφώ αλλά έμεινε στην μέση, ίσως ασχοληθώ στο μέλλον, νιώθω πως ακόμη δεν είμαι έτοιμη η αλήθεια, οπόταν όταν νιώσω έτοιμη θα το συνεχίσω! Η ποίηση είναι αυτό που με εκφράζει στην παρούσα φάση.






Αγαπημένος σας ποιητής; 
Απάντηση
Η αλήθεια είναι ότι δεν διαβάζω και πολύ ποίηση η βιβλία αλλά μου αρέσει η ποίηση του Καβάφη, του Ονήσιλου και του Ελύτη. 


Πριν από λίγες ημέρες κάνατε για πρώτη φορά παρουσίαση το βιβλίο σας στις Όψεις του Φανταστικού στην Κύπρο, το φεστιβάλ των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Πως σας φάνηκε η εμπειρία; 
Απάντηση
Η εμπειρία ήταν τελειά, δεν έχω λογία! Ήταν όλα φαντασιακά! 
Μου άρεσε πολύ γιατί γνώρισα συγγράφεις, μου αρέσαν οι παρουσιάσεις, οι χώροι που έγιναν επίσης ήταν πολύ όμορφοι. Αν ξανά γινόταν θα το έκανα ξανά από την αρχή!



Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Περιμένουμε να σας δούμε και σε επόμενες Όψεις του Φανταστικού, γιατί όχι και στην Αθήνα!
 Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Εγώ σας ευχαριστώ! Αυτό που θα ήθελα να πω στους αναγνώστες είναι πως η ζωή μπορεί να έχει αμέτρητα εμπόδια, δυσκολίες, πόνο, σκοτάδι, αλλά υπάρχει και το φως, η ελπίδα, η χαρά . Μην τα παρατάτε ευκολά! Να έχετε μπέσα και να λέτε πως «θα το νικήσω και αυτό, ότι κι αν είναι».


Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
https://www.universepaths.com/product-page/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%8E%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%87-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7




Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740