Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Η αναζήτηση του Αλμπέρ Καμύ ΜΕ ΤΟΝ Φίλιππο Φιλίππου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Η αναζήτηση του Αλμπέρ Καμύ
ΜΕ ΤΟΝ Φίλιππο Φιλίππου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητέ κύριε Φιλίππου, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ο Αλμπέρ Καμύ μέσα από ένα κέντρο αποτοξίνωσης». Πιστεύετε ότι έχει μια θεματική που μπορεί να συγκινήσει τους αναγνώστες;

Απάντηση: Καλή σας μέρα και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την ευκαιρία που μας δίνεται να επικοινωνήσουμε με τους φίλους αναγνώστε μας. Θεωρώ ότι μπορεί  η θεματική του καινούργιου μου βιβλίου να συγκινήσει όπως άλλωστε και οι θεματικές των προηγούμενων βιβλίων μου μιας και έχει διαφανεί από τις υπόλοιπες συνεργασίες μας ότι η θεματικές των ψυχικών παθήσεων είτε αυτή είναι κατάθλιψη, είτε μανία, είτε σχιζοφρένια μαζί με τις εξαρτήσεις ουσιών έχουν αποκτήσει ένα φανατικό «κοινό» που τις ακολουθά το οποίο χρόνο με τον χρόνο διευρύνεται. Αυτό όμως που προστίθεται σε αυτό το βιβλίο είναι ότι πρόκειται για μια  νουβέλα, δηλαδή μια μεγαλύτερη ιστορία η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και βιώματα όπως άλλωστε και τα υπόλογο βιβλία μου, μιας και είμαι στο χώρο της ψυχής υγεία ως εργαζόμενος πέραν των 20 χρόνων αλλά και το γεγονός ότι «εμπλέκεται» στην πλοκή του βιβλίου και ο μεγάλος φιλόσοφος και διανοούμενους βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας Αλμπέρ Καμύ, με ένα πολύ χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από τα δικά του λόγια και φράσεις που ο ίδιος έχει αναφέρει.




Κάντε παράθεση ένα απόσπασμα από το βιβλίο σας για να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος το στυλ γραφής σας.
Απάντηση Όλα τώρα έχουν τελειώσει. Η παρουσίαση της Δόκτωρ Μαρίας Ανδρέου είχε καταπλήξει όλους. Η μεγάλη  απήχηση που βρήκε στο ακροατήριο που είχε μαζευτεί για να την ακούσει  τον είχε  καθηλώσει. Η ίδια ετοιμαζόταν μαζί με τον σύντροφό της να αποχωρήσουν αφού εκείνος της χάρισε πρώτα μια κατακόκκινη ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, και στη συνέχεια ένα φιλί στο στόμα. Φεύγοντας από την αίθουσα καταχειροκροτούμενη από τους παραβρισκόμενους  περνά από μπροστά του, πρώτα του ρίχνει μια τελευταία ματιά και την συνέχεια του αναφέρει τα εξής «η ζωή μπορεί να είναι υπέροχη και συναρπαστική, αυτή είναι όλη η τραγωδία της. Χωρίς ομορφιά, αγάπη ή κίνδυνο, θα ήταν σχεδόν εύκολα να ζεις». Ήταν αυτό που ήταν γραμμένο στην πίσω πλευρά του μηνύματος που του είχε αφήσει  μαζί με τους υπόλοιπους συνάδελφους του. Όμως με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτόν είχε αφήσει όχι ένα μήνυμα όπως τους άλλους αλλά δύο, μιας και υπήρχε ακόμη ένα στην πίσω πλευρά  του χαρτιού το οποίο ο ίδιος είχε αποκρύψει από τους υπόλοιπους συνάδελφους του  γιατί από κάτω από το κρυμμένο μήνυμα  υπήρχε μια υποσημείωση η οποία ανέφερε: να είσαι βέβαιος ότι μια μέρα και μάλιστα σύντομα θα συναντηθούν ξανά, με τη μόνη διαφορά ότι οι όροι αυτής της συνάντησης θα είναι πολύ διαφορετικοί από όλες της προηγούμενες συναντήσεις που είχαμε μέχρι τώρα…. Παρεμπίπτοντος  και αυτό το είχε αναφέρει ο Καμύ.




Γιατί επιλέξατε τον Αλμπέρ Καμύ ως άτυπο ήρωα του βιβλίο σας;
Απάντηση: Πολύ ωραία ερώτηση. Λοιπόν οι βασικοί λόγοι είναι δυο. Ο πρώτος γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για τον δικό μου αγαπημένο συγγραφέα τον οποίο θαυμάζω και εκτιμώ το έργο του, και δεύτερο γιατί ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι και ο αγαπημένος συγγραφέας της πρωταγωνίστριας του βιβλίου, την οποία πρωτοσυνάντησα σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης όταν η ίδια πλέων πάλευε με τις εξαρτήσεις για να κρατηθεί στην ζωή και της  οποίας ο  Αλμπέρ Καμύ ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εμένα και της εξαρτημένης κοπέλας για να κτιστεί αυτό που ονομάζουμε εμείς οι επαγγελματίες του χώρο «σχέση εμπιπτούσης» για να αρχίσει η κινητοποίηση της μέσα από τον κύκλο αλλαγής και φυσικά και τον Αλμπέρ Καμύ.






Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Πιστεύεται ότι πραγματικά οι άνθρωποι μπορούν να αλληλοβοηθηθούν σε αυτά τα κέντρα στις λεγόμενες δυτικές κοινωνίες με τις δομές που έχουν; 
Απάντηση: Μα αν δεν το πίστευα αυτό δεν θα συνέχιζα να  εργάζομαι σε ένα τέτοιο χώρο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, και με όλες αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν. Επομένως δεν υπάρχει ποιο χειροπιαστή και αξιόπιστη απάντηση από το να διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο βιβλίο.



Πριν από λίγες ημέρες κάνατε για πρώτη φορά παρουσίαση το βιβλίο σας στις Όψεις του Φανταστικού στην Κύπρο, το φεστιβάλ των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Πως σας φάνηκε η εμπειρία; 
Απάντηση: Αυτή την υπέροχη και μοναδική εμπειρία την ζω εδώ και επτά συνεχόμενα χρόνια μιας και αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη συνεργασία μου με τις Εκδώσεις συμπαντικές διαδρομές. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία αυτό που γίνεται, Η άμεση επαφή με τον κόσμο και με τους υπόλοιπους συγγραφείς είναι κάτι το μοναδικό και σίγουρα αξέχαστό.




Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Περιμένουμε να σας δούμε και σε επόμενες Όψεις του Φανταστικού, γιατί όχι και στην Αθήνα!
 Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση: Εγώ σας ευχαριστώ για αυτή την όμορη και ζεστή κουβέντα που είχαμε. Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία μας με τις εκδώσεις Συμπαντικές Διαδρομές δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ. Όπως σας προανέφερα μετράνε επτά συνεχόμενα χρόνια και στόχος και σκοπός μου είναι να συνεχίζει για πολύ ακόμα. Όντος θα ήθελα και εγώ να συναντηθούμε και στο φεστιβάλ στην Αθήνα κάτι που είναι στους στόχους μου για το άμεσο μέλλον.  Εκείνο που θα ήθελα να πω κλείνοντας είναι ότι τα βιβλία είναι αυτά που μας ταξιδεύουν μας ηρεμούν και μας ξεκουράζουν, επομένως αγαπήστε και ονειρευτείτε και εσείς μαζί τους.




Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
https://www.universepaths.com/product-page/%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%8D-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%86-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1



Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740