Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Vampire Triangle της Παρασκευής Σδράλη - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως

 Vampire Triangle της Παρασκευής Σδράλη - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Vampire Triangle της Παρασκευής  Σδράλη

Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 8.50   ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία τρόμου, βαμπίρ
ISBN: 978-960-607-270-3





 Με το που πέρασαν το κατώφλι της απόκοσμης λέσχης θα νόμιζε κανείς πως ο χρόνος όχι μόνο σταμάτησε, αλλά τη μετέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάστρο που δέσποζε η αιμοδιψής παρουσία του Κόμη Δράκουλα.
Ήταν αλήθεια εκεί... στα άδυτα του σκυθρωπού και σκοτεινού κτιρίου όπου ο μύθος και η φαντασία πορεύτηκαν με την πραγματικότητα.
Μπορεί το απόκοσμο τοπίο να μη συμπλήρωναν ομιχλώδεις βάλτοι, ούτε πανύψηλα δέντρα, που έμοιαζαν με γιγάντια χέρια,  έτοιμα να σε παγιδέψουν μέσα τους. Μπορεί να μην περιβάλλονταν από απόκοσμες εικόνες μαρτυρικού θανάτου δύσμοιρων ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από ένα βασανιστικό σούβλισμα. Ούτε ακόμα και κρανία που φάνταζαν αποτρόπαια βραβεία καρφωμένα στους τοίχους. Παρόλα αυτά όμως η αίσθηση που την κυρίευσε σίγουρα θα μπορούσε να προκαλέσει κρίση πανικού.

Η Παρασκευή Σδράλη γεννήθηκε  στις 12 Οκτωβρίου 1973 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Λαμία και κατοικεί στην Αταλάντη από τα επτά της χρόνια.
Είναι παντρεμένη και εργάζεται στην οικογενειακή κτηνοτροφική επιχείρηση με τον άντρα της και το γιο της. Έχει επίσης δύο εγγονές, από την πλευρά της κόρης της, που υπεραγαπά.
Ανήκει στη διαχείριση της ομάδας Έλξη Μυστηρίου του συγγραφέα Μάριου Καρακατσάνη και είναι μέλος σε πολλές βιβλιο-ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Γνωρίζει αγγλικά και τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή ιστοριών τρόμου και μεταφυσικού. Έχει πάθος με την ανάγνωση βιβλίων, λατρεύει τις καταδύσεις και τις... σοκολάτες .
Το βιβλίο Vampire Triangle είναι το πρώτο της συγγραφικό τόλμημα. Ένα βιβλίο με γρήγορη πλοκή και απρόσμενη εξέλιξη
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 







Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.








 Vampire Triangle
ΜΕ ΤΗΝ Παρασκευή Σδράλη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητή κυρία Σδράλη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Vampire Triangle». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  

Απάντηση 
Καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Σίγουρα ο χώρος κατακλύζεται με νέες κυκλοφορίες, μα πιστεύω πως κάθε νέο βιβλίο έχει να δώσει το δικό του μήνυμα. Όπως γνωρίζετε ολο και λιγότεροι ασχολούνται με το διάβασμα, μια και προτιμούν το διαδίκτυο, την ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο ή την οθόνη της τηλεόρασης, θεωρώντας την ανάγνωση ενός βιβλίου μια παρωχημένη ασχολία. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα των ειδικών είναι αρκετα ενθαρρυντικά. Καθε πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, λοιπόν, ευελπιστεί στην απήχηση του αναγνώσματος του. Το <<Vampire Triangle>>,  θα προκαλέσει το ενδιαφέρον, χωρίς να κουράσει τον αναγνώστη, παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις  της υπόθεσης.  Ο πρωτότυπος τίτλος του το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.   



Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο απόσπασμα. Και μόνο που η υπόθεση έχει να κάνει με την εμμονή κατανάλωσης αίματος από κάποιους ανθρώπους, η οποία μετατρέπεται από ενθουσιασμό σε ψυχική και σωματική διέγερση, σε προδιαθέτει για το είδος με το οποίο ασχολούμαι.



Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 

Απάντηση
Η συγγραφή είναι ένα ταξίδι αποτύπωσης των σκέψεων, πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε μια λευκή σελίδα ενός υπολογιστή. Για μερικούς ίσως και να είναι στάση ζωής. Προσωπικά με το να γράφω, μεταφέρομαι με τους ήρωες μου, σε έναν δικό μου κόσμο, που όσο και να σας φανεί περίεργο με ηρεμεί και μου δίνει δύναμη. Αυτή η έλξη και η προσμονή για να συνεχίσεις οτι άφησες μισοτελειωμένο κάποια στιγμή της ημέρας, σου δίνει μεγαλύτερη ενέργεια. Όμως όχι, η ζωη μου συνεχίζει κανονικά τους ρυθμούς της δίχως να με επηρεάζει η συγγραφή.



Το κείμενο σας είναι πολύ έντονο, γεμάτο συναισθήματα. Σας εμπνέει η λογοτεχνία των βαμπίρ;
Απάντηση
Ελπίζω να μη θεωρηθώ παρανοϊκή αν πω ναι. Το κείμενο έχει αγωνία και μερικές ιδιαίτερες περιγραφές, οι οποίες μπορεί και να φέρουν αποστροφή στον αναγνώστη. Βέβαια, μη φοβάστε δεν πρόκειται να σας επιτεθώ με τους κυνόδοντες  μου. Χαχαχα.





Πιστεύετε ότι έχουν βάση οι μύθοι, σε πολλές και διάφορες χώρες, και υπάρχουν πραγματικά βαμπίρ;
Απάντηση  
Φυσικά και το πιστεύω. Άλλωστε πόσα και πόσα βιβλία δεν έχουν εμπνευστεί από τοπικούς θρύλους και μύθους ή δημοτικά τραγούδια, αξιοποιώντας, τα όσα είχαν ακούσει να μεταφέρουν οι γηραιότεροι σε πόλεις ή χωριά. Πολύ περισσότερο μάλιστα από διάφορες χώρες που εκεί υπάρχει πληθώρα, οι οποίοι απασχολούν ακόμα και σήμερα τη φαντασία και την ψυχή της ανθρωπότητας. Οσον αφορά στο αν υπάρχουν πραγματικά βαμπίρ, κατά καιρούς διαβάζουμε για γεγονότα, οπως εγκλήματα ή δολοφονίες, που έχουν σχέση με αιμοδιψείς ανθρώπους. Εδω θα αναφέρω και τα ενεργειακά βαμπίρ, τα οποία έχουν την τάση να ‘’στραγγίζουν’’ τη ζωτικότητα του κάθε ανθρώπου, που συναναστρέφονται. 


Αν σας έδινε κάποιος τη δυνατότητα να γίνεται ένα αθάνατο βαμπίρ θα λέγατε ναι;
Απάντηση 
 Μπορεί για το αναγνωστικό κοινό να θέτω σε λειτουργία τους γευστικούς κάλυκες και τους λευκούς κυνόδοντες των βαμπίρ αλλά τη δυνατότητα να γινόμουν  αθάνατο βαμπίρ οχι δε θα την δεχόμουν.


Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Απάντηση
Λόγω δουλειάς, δε μου δίνεται αυτή η πολυτέλεια. Η κτηνοτροφική επιχείρηση σε θέλει σε εγρήγορση, με τα ωράρια να είναι αρκετά περιέργα, οπότε δύσκολα χρησιμοποιώ μπλοκάκι. Δε θα κρύψω όμως πως όποτε καταφέρνω ξεκλέβω λεπτά να σημειώσω έστω μια έκφραση ή μια έμπνευση στην εφαρμογή των σημειώσεων στο κινητό, για να τρέξω με το που θα γυρίσω σπίτι να ανοίξω το λαπτοπ και να τις γράψω.








Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
 
Απάντηση 
Έχετε απόλυτο δίκιο. Οι καταστάσεις δύσκολες, έχοντας δημιουργήσει αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας. Το κόστος των πολιτών είναι μεγάλο. Κατάθλιψη, στρές, άγχος, διάφορες διαταραχές. Με συνέπεια η πανδημία να επιβαρύνει την ψυχική υγεία όλων μας. Λόγω δουλειάς, η καθημερινότητα μας δεν έχει αλλάξει ριζικά, καθώς τα ζώα χρειάζονται φροντίδα σχεδόν όλη τη μέρα. Βεβαια όπως σε όλους, έτσι και σε εμάς έχει λείψει, η αγκαλιά με τα συγγενικά πρόσωπα, η παρέα με τους φίλους για έναν καφέ ή μια συνάντηση στο σπίτι. Το ευτύχημα είναι πως βρισκόμαστε στην επαρχία , στη φύση και απολαμβάνουμε τις ομορφιές της. 
Όλοι όμως βρίσκουν λύσεις για να μην περνούν οι ώρες και οι ημέρες μονότονα και βασανιστικά αργά. Η λογοτεχνία ναι είναι ένα μέσο. Ένα βιβλίο προσφέρει πνευματική ψυχαγωγία. Ειναι μια παντοτινή συντροφιά, τα βιβλία δε μας αφήνουν ποτέ. Ενας ανθρωπος που αγαπάει τα βιβλία δε μένει ποτέ μόνος. Σε ταξιδεύει σε χώρες και τόπους χωρίς να μετακινηθείς από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου,δίχως να βγεις απο το σπίτι σου. Επίσης δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα, μια και η ανάγνωση ενός βιβλίου κάνει τον άνθρωπο να διώξει την αρνητική σκέψη και την κακή διάθεση. Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ άλλων ανθρώπων που ασχολούνται με το διάβασμα.






Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Εγω ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δόθηκε να πάρω μέρος σε αυτή την όμορφη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να  παρουσιάσω και εγώ το βιβλίο μου και να βρεθώ ανάμεσα σε άτομα που αγαπούν το διάβασμα γνωρίζοντας πως τα αναγνωστικά γούστα δεν είναι ίδια για όλους. 
Τι θα ήθελα να πω στους αναγνώστες ; 
Να μη το βάζουν κάτω ποτέ και να ακολουθούν πάντα τα όνειρα τους.