Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

The Dark Lady της Ισαβέλλας Ζιόβα - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως

The Dark Lady της Ισαβέλλας Ζιόβα - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


The Dark Lady  της  Ισαβέλλας Ζιόβα

Σελίδες: 16
Διαστάσεις: 18x13
Δέσιμο: Καρφίτσα
Λιανική Τιμή: 4.50  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου
ISBN: 978-960-607-273-4 





Κανείς τους δεν είχε προσέξει τη σκοτεινή φιγούρα που στεκόταν δίπλα στον Χάρι, μέσα στο σκοτάδι. 
«Κλερ, έχεις πολύ κρύα και υγρά χέρια,» είπε, καθώς ένιωσε ένα χέρι να κρατάει το δικό του, μέσα στη νύχτα.
«Μα τί λες Χάρι… Μόνο εγώ είμαι εδώ μαζί σου,» αποκρίθηκε ο Στέφαν.
«Κι εγώ τότε ποιόν άγγιξα,» είπε ο Χάρι τρομοκρατημένος.
Παράξενες είναι οι νύχτες του Χάλογουιν. Τρομακτικές ιστορίες που μπορεί να βγουν αληθινές. Η Κλερ έλεγε τις καλύτερες. Όμως αυτή η ιστορία έμοιαζε να είναι διαφορετική από τις άλλες.

Η Ισαβέλλα Ζιόβα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 1986. Από νεαρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες καθώς ασχολήθηκε με τη ζωγραφική στις εγκαταστάσεις του δήμου, ενώ υπήρξε και ενεργό μέλος πολιτιστικού φορέα για να τιμήσει την ποντιακή της καταγωγή. Σπούδασε στη Δράμα στο τμήμα Δασοπονίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος, παράρτημα του ΤΕΙ Καβάλας και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη βοτανολογία, ενώ ξεκίνησε τη συγγραφή, αρχικά σαν χόμπι, στην ηλικία των 18. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο.  
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 








Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.










 Κάτω από το βλέμμα της σκοτεινής κυράς
ΜΕ ΤΗΝ Ισαβέλλα Ζιόβα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητή κυρία Ζιόβα, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «The Dark Lady». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  

Απάντηση 
Καλημέρα και σε σας. Πρώτον δεν αναγκάζω κάποιον να διαβάσει κάτι. Όσοι όμως επιλέγουν να με διαβάσουν, δεν το μετανιώνουν. Προσπαθώ να μεταφέρω στον αναγνώστη όλα τα συναισθήματα και τις εικόνες που δημιουργώ, σαν να είναι κι εκείνος μέρος του έργου. Σαν να βρίσκεται κάπου κρυμμένος σε μια γωνία και να παρατηρεί την κάθε σκηνή. Οπότε, πιστέψτε με, εάν το διαβάσετε, δεν θα χάσετε.




Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
Πρόκειται για ένα πολύ μικρό διήγημα τρόμο, άρα σκοπός είναι να τρομάξουμε. Η σκηνή της πρώτης επαφής του αγοριού με το φάντασμα, νομίζω πως είναι αρκετά περιγραφική και οι αναγνώστες θα μπορέσουν να νιώσουν τη δική του ανατριχίλα. Και μια δεύτερη σκηνή στη λίμνη σε ένα τοπίο γεμάτο από ομίχλη, ένας κύκλος κλείνει και η σκοτεινή κυρά βρίσκει το αντικείμενο εξαιτίας του οποίου συνέβαιναν όλες οι εξαφανίσεις των παιδιών. Από τη στιγμή που εκείνη το παίρνει, χάνεται για πάντα στον κόσμο της Λήθης χωρίς να ενοχλεί πια τους ζωντανούς. 



Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 

Απάντηση 
Η συγγραφή, για την ακρίβεια, είναι τρόπος ζωής. Γράφω από την εφηβεία μου. Μέσα από γεγονότα της καθημερινότητας, μπορώ και βγάζω ιστορίες, δίνοντας χαρακτήρα πιο φανταστικό ή πιο τρομακτικό. Οπότε ναι μάλλον με χαρακτηρίζει, και η συγγραφή, αλλά και κάθε είδος τέχνης. 




Το βιβλίο σας είναι αγνός, καθαρός τρόμος. Σας εμπνέει η λογοτεχνία τρόμου;
Απάντηση
Γενικότερα με εμπνέει η φανταστική λογοτεχνία, είτε αυτή λέγεται επιστημονική φαντασία, φαντασία ή φαντασία τρόμου. 





Το κείμενο σας έχει βραβευτεί στα Βραβεία Λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Ποια ήταν η δική σας εμπειρία από τα βραβεία;  
Απάντηση
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστώ τις Συμπαντικές Διαδρομές που με επέλεξαν. Πρόκειται για έναν εκδοτικό οίκο με αξιόλογη πορεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, όμως για μένα ήταν κάτι το υπέροχο να αποκτήσω αυτόν τον τίτλο. Ένιωσα ότι μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα. 



Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Απάντηση
Ακριβώς, πώς το καταλάβατε; Αν και η μνήμη μου είναι πολύ καλή και θυμάμαι τα πάντα, έχω πάντα μαζί ένα μπλοκάκι, για να γράψω το οτιδήποτε, είτε αυτό είναι μια εικόνα που είδα, κάτι που άκουσα ίσως ή απλά μια σκέψη.







Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
 
Απάντηση
Αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που μας προκάλεσε η πανδημία και ο συνεχής εγκλεισμός, μοιάζει να ξεπήδησε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας ή από κάποιο βιβλίο τρόμου. Προσωπικά, αυτή η κατάσταση μου προκάλεσε αστέρευτη δημιουργία και γράφω συνεχώς. Όμως μου έφερε και επιτυχία και σε κάποιον άλλο συγγραφικό διαγωνισμό, στο εξωτερικό αυτή τη φορά. Οπότε ναι, σίγουρα αυτή η κατάσταση μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους, να εκφράσει τα προβλήματα τους, τα συναισθήματα τους και να δημιουργήσει καινούρια βιβλία και γιατί όχι και σενάρια. 




Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Κι εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα ήθελα να πω στον καθένα ξεχωριστά. «Να μην τα παρατάτε. Να ακολουθείτε τα όνειρα σας, όσο μεγάλα και όσο τρελά κι αν είναι. Και που ξέρετε, μπορεί κάποια μέρα να γίνουν πραγματικότητα. Τα δικά μου γίνονται. Μπορείτε κι εσείς».