Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Τα ημερολόγια² του Ευστράτιου Πολίτη - Δελτίο τύπου και συνέντευξη του συγγραφέα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ημερολόγια² του  Ευστράτιου Πολίτη

Σελίδες: 24
Διαστάσεις: 18x13
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 5.5  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία τρόμου, μυστήριο
ISBN: 978-960-607-282-6





Η υπόθεση "Λέανδρος", μία αστυνομική αναφορά γεμάτη ερωτηματικά, η απόπειρα αποκρυπτογράφησης των ευρημάτων/αντικειμένων του θύματος και η επέμβαση ενός εγκληματολόγου δέκα τρία  χρόνια αργότερα τεντώνουν επικίνδυνα το σκοινί της αλήθειας. Τι είναι αυτό που οδήγησε στο άνοιγμα του φακέλου; 
Ένα αστυνομικό δράμα που σοκάρει με τη λεπτομέρεια και το ύφος του.


Ο Ευστράτιος Πολίτης, γεννημένος  το 1994 στη Γερμανία, είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ). Ξεκίνησε ν’ ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή το 2013 και όσες φορές αποφάσισε να λάβει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, κατάφερε να αποσπάσει μία από τις πρώτες θέσεις. Μετρά τρεις  διακρίσεις στα βραβεία Larry Niven τις χρονιές 2014, 2018, 2020 και διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες. Ο κύριος συγγραφικός του στόχος είναι η διεύρυνση/αύξηση του αναγνωστικού του κοινού. Είναι ενεργός στα social media (@stratospolitis), όπου μοιράζεται καθημερινά κομμάτι της γραφής και των σκέψεων του. Ο αδιάλειπτος ενθουσιασμός του είναι το μελάνι της πένας του.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 







Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.










Τα ημερολόγια του μυστηρίου
ΜΕ ΤΟΝ Ευστράτιο Πολίτη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητέ κύριε Πολίτη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Τα ημερολόγια²». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;   
Αρχικά, θα ήθελα να τονίσω πως είμαι πολύ χαρούμενος με την κυκλοφορία του διηγήματός μου. Τα ημερολόγια2 είναι μία ιδιαίτερη απόπειρά μου στην κατηγορία του μυστηρίου και θεωρώ πως είναι σε θέση να κρατήσει κάθε αναγνώστη σε εγρήγορση και να τον βάλει στη διαδικασία σύνδεσης των γεγονότων που διαδραματίζονται. Οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό, από τα χρώματα, τις μυρωδιές και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων, παραπέμπουν και συμβάλλουν στην κατανόηση του. Όταν το έγραφα είχα στο νου μου να μασκαρέψω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ και αυτό το «κυνήγι» απαντήσεων αξίζει την ανάγνωση.


Επιλέξετε κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο σας, που να εκφράζει αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Αν και δυσκολεύομαι να επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο μεμονωμένο απόσπασμα, το παρακάτω νομίζω πως αντανακλά, χωρίς να προδίδει, την πλοκή:
«Η αποκρυπτογράφηση των ημερολογίων δεν ήταν εύκολη και ευχάριστη ασχολία. Τα συμπεράσματα, αν και όχι ολοκληρωμένα, ήταν ανατριχιαστικά, τόσο για την Όλγα όσο και για την κοινότητα της Ψυχολογίας. […] Η σκιαγραφία του ψυχικού κόσμου του θύματος θεωρήθηκε πρωτότυπη και η διάρκεια της ανάλυσης οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό. […] Δεκατρία χρόνια αργότερα η ιστορία έμοιαζε να επαναλαμβάνεται.»

Το βιβλίο σας είναι ένα πολύ καλό κείμενο μυστηρίου και θρίλερ. Σας συναρπάζει το είδος;
Το μυστήριο είναι η πηγή του ενθουσιασμού μου και το θρίλερ με εξιτάρει σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, δεν περιορίζω τη συγγραφή μου μόνο σε αυτά τα είδη. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να «παντρεύω» τις κατηγορίες. Μην ξεχνάμε όμως πως η τροφή του αναγνώστη θεωρώ πως είναι το μυστήριο. Ουσιαστικά είναι ο λόγος που οδηγεί κάποιον στο να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει τον κόσμο που φτιάχνει στο μυαλό του.
Το βιβλίο σας έχει σίγουρα ιδιαίτερο τίτλο. Μιλήστε μας για το πως τον εμπνευστήκατε. 
Τα ημερολόγια είναι αυτά που κρύβουν όλες τις απαντήσεις. Παρ’ όλο που, όπως θα δείτε, είναι δύο στον αριθμό δεν είναι αυτός ο λόγος που υπάρχει ο εκθέτης «2». Η μόνη πληροφορία που μπορώ να μοιραστώ, χωρίς να αποκαλύψω κάτι, είναι πως αντιστοιχεί σε 3 διαφορετικά στοιχεία του διηγήματος. Όταν σκέφτηκα την ιδέα, αμέσως μου ήρθε και ο τίτλος στο μυαλό.
Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς, ναι! Κι αν δεν έχω μπλοκάκι, τότε σίγουρα θα σημειώσω μία ιδέα, μία καινούργια λέξη ή κι ένα concept στο κινητό μου. Έχει τύχει πολλές φορές να σκεφτώ κάτι, να μην το σημειώσω, πιστεύοντας πως δεν πρόκειται να το ξεχάσω, και εντέλει να μη θυμάμαι τίποτα. Πλέον τα σημειώνω σίγουρα όλα.
Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
Γενικά, θεωρώ πως ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που έχουν προκύψει. Η πανδημία ήταν κάτι που μας βρήκε όλους προ εκπλήξεως και άλλαξε τον τρόπο που ζούμε, περιορίζοντάς μας απίστευτα πολύ. Προσωπικά, η μόνη μου έγνοια ήταν και είναι να μην αποτελέσω κίνδυνο για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να νοσήσει κάποιος εξαιτίας μου και θέλω να πιστεύω πως ισχύει το ίδιο για όλους.
Όσον αφορά τον ρόλο της λογοτεχνίας τώρα, πιστεύω πως μπορεί να επηρεάσει μόνο θετικά τις ζωές των ανθρώπων. Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, τα βιβλία και η συγγραφή είναι μία απόδραση. Αν κάποιος γνωρίζει το είδος που τον συναρπάζει, τότε μπορεί πολύ εύκολα να βοηθήσει τον εαυτό του να ξεχαστεί και να «ξεφύγει». Το ίδιο συμβαίνει και με τη συγγραφή. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που γράφουν, όχι απαραίτητα επειδή επιθυμούν να δουν τις δημιουργίες τους στο ράφι, αλλά επειδή τους βοηθά. Συνεπώς, πιστεύω ακράδαντα πως η λογοτεχνία μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στις ζωές των ανθρώπων.





Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Ναι! Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει ελεύθερα και γράψτε ό,τι σκέφτεστε! Ποτέ μου δεν πίστευα πως θα έρθει η στιγμή που θα δω τους «κόσμους» μου τυπωμένους στο χαρτί. Αν μπορώ εγώ, μπορεί ο καθένας και μακάρι να είναι αυτή η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, τόσο για εμένα όσο και για όλους έσας.