Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

15+1 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου του Φίλιππου Φιλίππου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη του συγγραφέα

15+1 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου του Φίλιππου Φιλίππου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη του συγγραφέα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


15+1 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου του  Φίλιππου Φιλίππου

Σελίδες: 182
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  12.50 ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου, μυστήριο, νουάρ
ISBN: 978-960-607-275-8





Το παρόν λογοτεχνικό βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελείται από δεκαπέντε διηγήματα και μια νουβέλα τα οποία έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια. 
Πρόκειται για μια σειρά από ενδιαφέροντα ανεξάρτητα πεζά κείμενα γεμάτα από μυστήριο, φαντασία και τρόμο όπου το τέλος του κάθε ενός θα σας αφήνει άφωνο.
Ο μουντός καιρός και η βροχή των ημερών, τα σύννεφα και οι λιγοστές στιγμές που ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του, στήνουν το τέλειο σκηνικό για αναγνώσματα με τρομακτικό περιεχόμενο. Η λογοτεχνία τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας  ήταν ανέκαθεν λογοτεχνία διηγημάτων. Ιστορίες γεμάτες εφιάλτες και σκοτεινά μυστικά.
Ανατριχιαστικές ιστορίες τρόμου, και μυστηρίου μέσα από ένα λογοτεχνικό ταξίδι γεμάτο αγωνία, και μια νουβέλα που θα  δοκιμάσει τις αντοχές σας.
Μυστηριώδεις φόνοι, μυθικοί δολοφόνοι και δαιμόνιοι αστυνομικοί θα δοκιμάζουν την αγωνία και τη φαντασία σας κάνοντας σας να μην μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας. 
Αν θέλει κανείς να καταλάβει γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο  αποκαλύπτει τις πιο συναρπαστικές και συνάμα οδυνηρές περιπτώσεις αγωνίας, μυστηρίου και τρόμου, δεν έχει παρά να αρχίσει το διάβασμα του.

Ο Φίλιππος Α. Φιλίππου γεννήθηκε στο χωριό Ορούντα της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη γραφής. Αρκετά από τα γραφόμενα του έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, ανθολογίες, καλλιτεχνικά ημερολόγια, περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία και επαίνους σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορούν τα ακόλουθα βιβλία του: «30 Ιστορίες Χίλιες εικόνες», «40 Ιστορίες Χίλιες εικόνες», «Ιστορική διαδρομή της ψυχικής νόσου στην Κύπρο» και «11+1 Ιστορίες Χίλιες Εικόνες» τα οποία απέσπασαν αρκετές διακρίσεις από λογοτεχνικούς συλλόγους. Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχιατρικής νοσηλευτικής και τριών μεταπτυχιακών τίτλων στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Δημόσια Διοίκηση και ψυχιατρική νοσηλευτική από όπου αποφοίτησε με άριστα κατακτώντας παράλληλα και τα σχετικά βραβεία των πανεπιστημίων. 
Εργάζεται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2002. Παράλληλα είναι κλινικός εκπαιδευτής φοιτητών και φροντιστών υγείας. Επίσης αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία εφημερίδα.  
Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 






Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.









 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου
ΜΕ ΤΟΝ Φίλιππο Φιλίππου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές






Αγαπητέ κύριε Φιλίππου, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «15+1 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  

Απάντηση
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά για την ευκαιρία που μας δίνετε μέσα από αυτή τη συνέντευξη να προβάλλουμε το έργο και την δουλειά μας. 
   θα συμφωνώ με την δική σας διαπίστωση ότι κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία, εκείνο όμως που πιστεύω ότι μπορεί να προσθέσει αυτή η ανθολογία είναι το γεγονός ότι καταπιάνεται με μια συγκεκριμένη θεματολογία και δεν είναι άλλη από αυτή του τρόμου, μυστηρίου και της αστυνομικής λογοτεχνίας η οποία τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος. Όλο και περισσότεροι λογοτέχνες από τη μία, αλλά πολύ περισσότερο λογοτεχνικό κοινό από την άλλη ενδιαφέρονται να γράφουν και να διαβάζουν παράλληλα τέτοιου είδους θεματολογίες. 
 Πρόκειται για μια σειρά από ενδιαφέροντα ανεξάρτητα πεζά κείμενα γεμάτα από μυστήριο, φαντασία και τρόμο όπου το τέλος του κάθε ενός θα αφήνει άφωνο το αναγνωστικό κοινό.
Ο μουντός καιρός και η βροχή των ημερών, τα σύννεφα και οι λιγοστές στιγμές που ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του, στήνουν το τέλειο σκηνικό για αναγνώσματα με τρομακτικό περιεχόμενο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο καινούργιο μου βιβλίο.. Η λογοτεχνία τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας  ήταν ανέκαθεν λογοτεχνία διηγημάτων. Ιστορίες γεμάτες εφιάλτες και σκοτεινά μυστικά.
Ανατριχιαστικές ιστορίες τρόμου, και μυστηρίου μέσα από ένα λογοτεχνικό ταξίδι γεμάτο αγωνία, και μια νουβέλα που θα  δοκιμάσει τις αντοχές του κάθε αναγνώστη.
Μυστηριώδεις φόνοι, μυθικοί δολοφόνοι και δαιμόνιοι αστυνομικοί θα δοκιμάζουν την αγωνία και τη φαντασία, κάνοντας τους αναγνώστες να μην μπορούν να το αφήσουν από τα χέρια τους. 
Αν θέλει κάποιος να καταλάβει γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο αποκαλύπτει τις πιο συναρπαστικές και συνάμα οδυνηρές περιπτώσεις αγωνίας, μυστηρίου και τρόμου, δεν έχει παρά να αρχίσει το διάβασμα του.
    Ένας άλλος λόγος που κάνει συναρπαστική την ανάγνωση τέτοιου είδους λογοτεχνικών βιβλίων είναι και το γεγονός των δύσκολων καιρών που περνάνε και εννοώ με την Πανδημία, η οποία δίνει αρκετή τροφή για σκέψη τόσο στους συγγραφείς αλλά και στους αναγνώστες διαβάζοντας το συγκεκριμένο λογοτεχνικό βιβλίο. 
   Επομένως αν τα συμμαζέψουμε όλα αυτά μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο «15+1 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου» με την συγκεκριμένη  θεματολογία μπορεί να είναι συναρπαστικό, ενδιαφέρον, πρωτότυπο και πρωτοπόρο προσελκύοντας  έτσι τους αναγνώστες να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί του.


Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
Το πρώτο απόσταμα είναι από διήγημα με τίτλο Η Βιβλιοθήκη: Μου έδειξαν τα ρούχα μου που ήταν λερωμένα από αίματα ενώ ένα γυναικείο πτώμα κειτόταν χαρακωμένο στο έδαφος. Μετά ήταν διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο έδαφος μαχαίρια ψαλίδια και ένα στυλό το αγαπημένο μου που μετατρεπόταν σε ένα μικρό αλλά πολύ επικίνδυνο σουγιά. Μα δεν κατάφεραν να με αποτρέψουν τους είχα προλάβει και αυτό με είχε χαροποίηση ιδιαίτερα κάνοντας με να ξεσπάσω σε ένα τρανταχτό δυνατό και συνεχόμενο γέλιο που αντήχησε ανατριχιαστικά σε όλη την βιβλιοθήκη. Τώρα ήμουν σίγουρος ότι έτσι νεκρή η Βικτόρια ήταν τόσο όμορφη όσο ποτέ άλλοτε, άλλωστε αυτός ήταν πάντα ο σκοπός μου να γίνει όσο πιο όμορφη μπορούσε γιατί αυτό πραγματικά ήταν που της άξιζε…..
   Το δεύτερο απόσταμα που έχω επιλέξει είναι επίσης από το διήγημα που φέρει τον τίτλο ο ονειροπαρμένος: Είχε δεχτεί έτσι μοιρολατρικά εκείνους όλους τους θανάτους σε αυτά που ένιωθε και αισθανόταν  κάπως έτσι με αυτό τον τρόπο δέχτηκαν και οι ίδιοι οι ναύτες τον δικό τους θάνατο χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να τον αποφύγουν.  Εμένα όλα αυτά μου είχαν φανεί πολύ μπερδεμένα ενώ κανένας δεν τόλμησε να μιλήσει ή να πει έστω την δική του άποψη και εκδοχή. Λίγο αργότερα και ο ίδιος αμίλητος έφυγε από κοντά μας. «Σαν πολύ ονειροπαρμένος δεν είναι;» τόλμησα και  διερωτήθηκα αυθόρμητα και δυνατά. «Κάθε άλλο» μου απάντησε αφοπλιστικά ένας άλλος άγνωστος άντρας που φορούσε μια ναυτικη στολή ενώ οι περιγραφές του καπετάνιου έμοιαζαν αφάνταστα με αυτόν για να μου συμπληρώσει «Αν ήταν ονειροπαρμένος δεν θα σταματούσαν να τον βασανίζουν όλα αυτά και θα είχε πέσει μέσα στην θάλασσα μαζί μας» ενώ στην συνέχεια με γοργά βήματα κατευθύνθηκε στην θάλασσα και χάθηκε μέσα σε αυτήν….

Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 
Απάντηση
   Αν αυτή την ερώτηση αν μου  την υποβάλλεται στα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης μου με την συγγραφή το πιο πιθανό ήταν ότι θα σας απαντούσαν ότι δεν αποτελεί στάση ζωής και ότι δεν με χαρακτηρίζει και δεν με επηρεάζει ως άνθρωπο στον τρόπο της ζωής μου.
   Σήμερα όμως και διανύοντας μία χρονική απόσταση πέραν των επτά ετών εμπλοκής μου στην συγγραφή είμαι βέβαιος πως αυτή η πρώτη μου τοποθέτηση έχει καταρριφθεί. Έτσι λοιπόν μετά βεβαιότητας σας αναφέρω ότι πιστεύω ότι η συγγραφή είναι μία στάση ζωής. Είναι επίσης κάτι που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και επηρεάζει αν όχι όλους, τους πλείστους τομείς της ζωής μου. Αρκετά από αυτά που γράφω είναι βγαλμένα μέσα από την δική μου ζωή ή από τον χώρο και το περιβάλλον στον οποίο κινούμαι.  Επιπρόσθετα εάν περάσει έστω μια  μέρα και δεν γράψω μία σκέψη μου, μία παράγραφο ή μία σελίδα στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή δεν πρόκειται να ηρεμήσω. Ως άνθρωπος η συγγραφή είναι μέρος και κομμάτι πλέον της δικής μου ζωής.
Όπως όλα τα προηγούμενα βιβλία σας και σε αυτό υπάρχει έντονο το ψυχολογικό στοιχείο στα διηγήματα σας. Πιστεύεται ότι έχετε επηρεαστεί από τη δουλειά σας; 
Απάντηση Χωρίς τον χώρο εργασίας μου έμπνευση δεν υπάρχει, όσο περίεργο και να ακουστεί αυτό. Οι εμπνεύσεις και καμιά φορά και η ίδια η γραφή γίνεται μέσα στο χώρο εργασίας μου, όπου τα ερεθίσματα τουλάχιστο σε εμένα είναι πάρα πολλά. Από εκεί και πέρα χώρος εργασίας πρωταγωνιστές των ιστοριών και εγώ γινόμαστε ένα με σκοπό και στόχο να φέρουμε το τελικό αποτέλεσμα.
Επομένως έχω επηρεαστεί αρκετά από το χώρο της εργασίας μου, αυτό είναι άλλωστε κάτι το οποίο ποτέ μου δεν το είχα κρύψει, από την πρώτη στιγμή της εσωτερικής ανάγκης μου για να αποτυπώσω κάτω στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου σχετικά με το «κόσμο» της ψυχικής υγείας και ότι άλλο τον περιβάλει.
Σε σύγκριση με τα προηγούμενα βιβλία σας θα χαρακτήριζα αρκετά από τα κείμενα αυτού του βιβλίου ποιο σκοτεινά ως προς το θέμα. Εσείς συμφωνείτε με αυτόν τον χαρακτηρισμό; 
Απάντηση
Έχετε απόλυτο δίκαιο. Τα τρία λογοτεχνικά βιβλία μου που αποτελούνται από διηγήματα και νουβέλες στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταπιάνονται με θεματολογίες ψυχικής υγειάς (σχιζοφρένια, μανία, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κακοποίηση, διατροφικές διαταραχές και άλλα συναφή), ενώ το βιβλίο μου « Η Ιστορική διαδρομή της ψυχικής νόσου στην Κύπρο» καταγράφει με στοιχεία και τεκμήρια μέσα από μια εντατική έρευνα την πορεία της ψυχικής νόσου από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα ενώ περιλαμβάνει έγραφα και φωτογραφικό υλικό καθώς και μαρτυρίες πρωταγωνιστών.
Τώρα σε αυτό το πέμπτο μου βιβλίο που έχει τον τίτλο «15+1 Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου» η θεματολογία είναι εντελώς διαφορετική όντος «ποιο σκοτεινή» όπως την χαρακτηρίσετε μιας και ασχολείται με το μυστήριο, την φαντασία και τον τρόμο.  Με ιστορίες γεμάτες εφιάλτες και σκοτεινά μυστικά. Ανατριχιαστικές ιστορίες τρόμου, και μυστηρίου μέσα από ένα λογοτεχνικό ταξίδι γεμάτο αγωνία, και μια νουβέλα που θα  δοκιμάσει τις αντοχές του κάθε αναγνώστη. Μυστηριώδεις φόνοι, μυθικοί δολοφόνοι και δαιμόνιοι αστυνομικοί θα δοκιμάζουν την αγωνία και τη φαντασία, κάνοντας τους αναγνώστες να μην μπορούν να το αφήσουν από τα χέρια τους. 
Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Απάντηση: Δεν το συνηθίζω να το κάνω αυτό. Στην πραγματικότητα ποτέ μου δεν το έχω κάνει. Όλα τα ερεθίσματα πηγάζουν μέσα από προσωπικά βιώματα ή βιώματα άλλων ατόμων του κοντινού περιβάλλοντος ή του χώρου εργασίας. Για να νιώσω την ανάγκη να «αποθηκεύσω» στο μυαλό μου κάποιο ερέθισμα πρέπει να μου κάνει είτε τρομερή εντύπωση είτε να υπάρχει έντονα το συναισθηματικό στοιχείο.
Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
 
Απάντηση
   Το σίγουρο είναι ότι το μόνο λογοτεχνικό είδος γραφής που πρόβλεψε ή έστω «άγγιξε» αυτό που ζήσαμε και ζούμε είναι η λογοτεχνία του φαντασιακού. Πολλοί λογοτέχνες του φανταστικού είτε στο μακρινό παρελθών είτε και στο πρόσφατο παρελθόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα από την γραφή τους υπαινίσσονταν ή ανέφεραν καθαρά κάτι παραπλήσιο και όχι μόνο αυτού που έγινε.
Τώρα εγώ πως το έζησα! Με μια πρόταση να σας αναφέρω πως το βίωσα έντονα στο «πετσί» μου και αυτό, λόγο επαγγέλματος μιας και είμαι νοσηλευτικός λειτουργός ψυχικής υγείας. Από την πρώτη στιγμή τεθήκαμε σε επιφυλακή και σε «επίταξη» από το αρμόδιο υπουργείο και το κράτος με σχετική διάγγελμα. Άρα όλα αυτά που βλέπαμε και ακούγαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωση σε αρκετά μεγάλο βαθμό όλοι εμείς οι λειτουργοί υγείας τα ζήσαμε από πρώτο χέρι και συνεχίζουμε να τα ζούμε ακόμη και σήμερα που μιλάμε.
Όσο αφορά το τελευταίο υποερώτημα της ερώτησης σας, να σας απαντήσω με βεβαιότητα ότι η λογοτεχνία του φανταστικού μπορεί αλλά και πρέπει να δόση ελπίδα στους ανθρώπους για να εκφράσουν τα προβλήματα τους ιδιαίτερα αυτό το διάσημα. Μπορεί με άλλα λόγια να λειτουργήσει ως μια μορφή ψυχοθεραπείας για τον αναγνώστη αλλά πρωτίστος και για τον ίδιο τον συγγραφέα.
    Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτή την χαλαρή και όμορφη κουβέντα που μοιραστήκαμε, για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα άλλα κα την εμπιστοσύνη που έχετε επιδείξεις στο πρόσωπο μου με την έκδοση από τον δικό σας εκδοτικό οίκο όλων των προσωπικών μου βιβλίων. Παράλληλα να αναφέρω ότι αν δεν συναντιόντουσαν οι δρόμοι μας πιθανόν να μην κατάφερνα να εκδώσω το παραμικρό και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου άλλα την πραγματικότητα. 
Όσο για τους αναγνώστες να τους ευχηθώ καλή ανάγνωση σε οτιδήποτε διαβάσουν με σεβασμό και αγάπη προς αυτόν που το έχει δημιουργήσει τον συγγραφέα γιατί το κάθε βιβλίο είναι και ένα δικό μας παιδί, λοιπόν χαρείτε και απολαύστε τις ιστορίες που κρύβονται στα βιβλία γελαστέ, πονέστε, θυμώστε, κλάψετε μα προπαντός κρατήστε τα σφικτά στην αγκαλιά και στην καρδιά σας….