Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Κουνουπέλι του Σταύρου Θάνου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη του συγγραφέα

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κουνουπέλι του Σταύρου Θάνου

Σελίδες: 24
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 5.50  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία τρόμου
ISBN: 978-960-607-279-6






Το Κουνουπέλι δεν είναι η παραλία που φαίνεται. Και σίγουρα όχι το μέρος που θέλεις να βρεθείς μόνος σου. Κάτι κρύβεται μέσα στα δέντρα και όποιος βρεθεί μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη απειλή. Ένα χειμερινό σαββατοκύριακο δύο ζευγαριών καταλήγει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο σε ζήτημα ζωής και θανάτου. Υπάρχει διέξοδος; 
Ένα διήγημα τρόμου εμπνευσμένο από τον φόβο που φέρνει το άγνωστο και το σκοτάδι –και όχι άδικα.

Ο Σταύρος είναι καθηγητής αγγλικών και απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μένει στη Λυκόβρυση μαζί με τη σύζυγό του Κωνσταντίνα και τις κόρες του Άννα-Μαρία και Ραφαηλία. 
Γράφει από πολύ μικρός, δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά είδη, κυρίως διηγήματα και μυθιστορήματα. Δηλώνει βιβλιοφάγος, καθώς δεν μπορεί να αντισταθεί σε κανένα βιβλίο! Διαβάζει τα πάντα και του αρέσει να συλλέγει παλιότερες εκδόσεις.
Πολλές δουλειές του έχουν ήδη εκδοθεί ή δημοσιευθεί. Έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς και διατηρεί προσωπική σελίδα για τα συγγραφικά του νέα, όπου μπορείτε να μάθετε και περισσότερα.
https://www.stavrosthanos.gr/

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 






Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.






Κουνουπέλι
ΜΕ ΤΟΝ Σταύρο Θάνο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητέ κύριε Θάνο, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Κουνουπέλι». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  
Καλημέρα σας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Το βιβλίο πρέπει να είναι μία διέξοδος από την πραγματικότητα. Ένα ταξίδι. Είμαι σίγουρος πως όποιος διαβάζει τρόμο, θα απολαύσει την ιστορία αυτή. Επομένως αυτό που έχω να προσθέσω με το βιβλίο μου είναι στιγμές τρομαχτικής ατμόσφαιρας σε αυτούς που την αποζητούν.

Επιλέξετε κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο σας, που να εκφράζει αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
«Όμως τη μέρα πριν ξεκινήσουν είχε δει εκείνο το όνειρο και δεν μπορούσε να το ξεχάσει.
Είχε να το δει από όταν ήταν μικρό κορίτσι. Τότε το έβλεπε συνέχεια. Την είχαν πάει και σε ψυχολόγο. Ήταν εγκλωβισμένη σε ένα μικρό κλουβί, δεμένη και μια μαύρη σκιά ερχόταν προς το μέρος της. Ούρλιαζε και ξυπνούσε συνήθως είτε κλαίγοντας είτε έχοντας βρέξει το στρώμα της. Το όνειρο είχε σταματήσει μετά τον θάνατο του πατέρα της. Είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ποτέ δεν έπαψε να μαλώνει τον εαυτό της γιατί θεωρούσε σίγουρο πως η μαύρη σκιά ήταν ο θάνατος και είχε έρθει να την ειδοποιήσει. »

Στο βιβλίο σας κυριαρχεί η αίσθηση του τρόμου και του μυστηρίου. Ο τρόμος είναι κάτι που σας συναρπάζει; 
Ο τρόμος είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση. Είναι κομμάτι μας από τον καιρό που μέναμε σε σπηλιές. Ποιο παιδί δεν έχει κάτσει γύρω από μια φωτιά να πει τρομακτικές ιστορίες; Ποιος δεν έχει μείνει μόνος του το βράδυ και όταν ακούει κάτι δεν τρομάζει; Σε μια εποχή που ο τρόμος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη φαντασία μας και γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικός, είναι ένα τεράστιο στοίχημα να μπορείς να ξυπνήσεις τον τρόμο μέσα από τις λέξεις ενός βιβλίου. Αποζητώ και ως αναγνώστης αλλά και ως συγγραφέας εκείνο το συναίσθημα. Μια ιστορία που σε κάνει να κοιτάξεις γύρω σου, να δεις αν κάτι σε παρακολουθεί. 





Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Όχι, δεν το έκανα, ποτέ. Τώρα με τα κινητά ίσως να ήταν πολύ εύκολο να καταγράψεις άμεσα μια καλή ιδέα. Αν ποτέ έχω μια τέτοια αυθόρμητη στιγμή ίσως κάτσω να γράψω μια μικρή ιστορία. Έχω την πεποίθηση ότι αν η ιδέα είναι όντως καλή, θα τη θυμάσαι και αργότερα. Κανονικά δεν θα μπορεί να ξεκολλήσει από το κεφάλι σου. Το ΄΄Κουνουπέλι΄΄ είναι μια τέτοια ιστορία. Έμεινε στο μυαλό μου μέχρι να περάσει στο χαρτί. 

Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 

Απάντηση
Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν δυσκολεύτηκε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Ασκώντας το επάγγελμα του καθηγητή αγγλικών και κάνοντας τηλεκπαίδευση έως και δέκα ώρες την ημέρα (χώρια η προετοιμασία και όλα τα υπόλοιπα) βίωσα την καραντίνα σαν μια ατελείωτη μέρα στη δουλειά. Στις λίγες κενές ώρες μου, η λογοτεχνία και η συγγραφή αποτέλεσαν τη βασική μου διέξοδο. Δεν ξέρω αν βέβαια κάτι τέτοιο ήταν αρκετό για όλους τους ανθρώπους που πέρασαν δύσκολα με τον εγκλεισμό αλλά και με τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν. Σίγουρα όμως βοήθησε αρκετούς. Είναι σημαντικό να μπορεί το μυαλό να ταξιδέψει όταν για το σώμα δεν είναι δυνατό.

Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Εύχομαι κι εγώ να έχουμε αυτή την ευκαιρία και να βρεθούμε στις Όψεις του Φανταστικού. Αυτό που θέλω να πω είναι, ανεξάρτητα από το είδος που διαβάζει ο καθένας, να μην σταματήσουν να διαβάζουν. Έστω και μία παράγραφο την ημέρα!