Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Γνωρίστε την σειρά βιβλίων «Αριστουργήματα Sci-fi» των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Η Ελληνική σειρά βιβλίων για την επιστημονική φαντασία

Γνωρίστε μερικά από μεγαλύτερα αριστούργημα της λογοτεχνίας της Επιστημονικής Φαντασίας, σύγχρονα και κλασσικά, μέσα από την σειρά βιβλίων, «Αριστουργήματα Sci-fi» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
Οι Larry Niven, Edward M. Lerner, Ray Bradbury, Robert Heinlein, Spider Robinson, Jack Cambell, οι δεκάδες συγγραφείς της ανθολογίας «Θέατρο σκιών», και οι δεκάδες ακόμα που θα εκδώσουμε σταδιακά τα βιβλία τους, περιμένουν να σας ταξιδέψουν στα πέρατα του σύμπαντος, σε νέους, μαγικούς και άγνωστους κόσμους. Να σας γνωρίσουν πολύχρωμους εξωγήινους πολιτισμούς, άλλοτε ειρηνικούς, άλλοτε βίαιους και μερικές φορές πολύ ίδιους με τον δικό μας. Να σας περιφέρουν σε ζωντανούς ωκεανούς, σε θαλάσσιους πλανήτες, σε κολασμένες ατμόσφαιρες, σε ονειρικά τοπία κόσμων χαμένων στην άβυσσο του αστρικού κενού. 
Η Ελληνική σειρά βιβλίων για την επιστημονική φαντασία! 
Αναζητήστε Τώρα τα βιβλία σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία! 




«Οι θαυματοποιοί των κόσμων»
των Larry Niven και Edward M. Lerner

Σελίδες: 574
Λιανική Τιμή: 17 Ευρώ

«Εξαιρετική φρεσκάδα και αγωνία… γεμάτο από συναρπαστικές αποκαλύψεις για την πολιτική των ανθρώπων και των Μαριονετίστων».
BOOKLIST




Για πάρα πολύ καιρό οι Μαριονετίστες έλεγχαν την μοίρα των κόσμων. Τώρα τα νήματα τα τραβάει ο Ζίγκμουντ…
Ο Ζίγκμουντ Αουσφάλλερ είναι το μυστικό όπλο της Γης, η καλύτερη άμυνα της ανθρωπότητας απέναντι σε όλες τις συνομωσίες αληθινές ή φανταστικές, από εχθρούς, ανθρώπους και εξωγήινους. Γιατί ποιος είναι καλύτερος από μα παρανοϊκή ιδιοφυία για να ξεσκεπάσει τα δολοπλόκα σχέδιά τους;
Ίσως τελικά έχει βρει έναν ισάξιό του στο πρόσωπο του Νέσσου, τον αντιπρόσωπο των μυστικοπαθών Μαριονετιστών, της αρχαίας φυλής που κατέχει ανώτερες τεχνολογίες. Ο Νέσσος δολοπλοκεί στο παρασκήνιο με προδότες και εχθρούς της Γης, ακόμα και όταν η φυλή που αντιπροσωπεύει εξαφανίζεται ξαφνικά από το Γνωστό Διάστημα. 
Ο Ζίγκμουντ ήξερε ότι τα πράγματα θα τελειώσουν με φρικτό τρόπο για τον ίδιο. Το μόνο που του διέφευγε ακόμα ήταν το πότε, πού, πώς, γιατί και από ποιον. Όμως ακόμα και εκείνος δεν ποτέ φανταστεί πόσο μακριά θα τον οδηγούσαν οι έρευνες του ούτε το πόσο ταυτισμένη ήταν η μοίρα του με την μοίρα των κόσμων. 

«Ένα καινούργιο βιβλίο για το Γνωστό Διάστημα, με καινούργιες πληροφορίες για τους Μαριονετίστες και τις δραστηριότητες τους στα παρασκήνια της ανθρώπινης ιστορίας. Ένα ορόσημο της επιστημονικής φαντασίας. Ο Niven και ο Lerner έχουν γράψει ένα μυθιστόρημα που μπορεί να σταθεί και από μόνο του αλλά και σαν μέρος της σειράς του Γνωστού Διαστήματος».
LOCUS


Εγκώμια για το έργο του Larry Niven
«Τα μεγάλα παραμύθια είναι σήμερα ζωντανά στην επιστημονική φαντασία εξαιτίας του Larry Niven.»
Orson Scott Card

«Το μέγεθος του δουλειάς του Larry Niven είναι τόσο απέραντο που μόνο ένας συγγραφέας που μεγάλο ταλέντο σα το δικό του θα μπορούσε να το χειριστή τόσο καλά.»
Tom Clancy

«Οι ιστορίες του έχουν δώρα, αυθεντικότητα, ζωντανούς χαρακτήρες και χτυπητή διήγηση που σε συναρπάζει. Ο Niven είναι ένας πραγματικός δάσκαλος.»
Frederik Pohl

Ο Larry Niven είναι Αμερικάνος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Ίσως το πιο γνωστό βιβλίο του είναι το Ringworld (1970), που πήρε τα βραβεία Hugo, Locus, Ditmar και Nebula. Τα περισσότερα κείμενα του είναι σκληρή επιστημονική φαντασία και συνήθως χρησιμοποιεί θεωρητική φυσική και μεγάλα επιστημονικά θέματα. Επίσης συχνά περιλαμβάνει στοιχεία από αστυνομικές ιστορίες.

Για πάνω από τριάντα χρόνια ο Edward M. Lerner δούλευε σε εταιρίες Αεροδιαστημικής και Πληροφορικής ενώ παράλληλα έγραφε επιστημονική φαντασία σα μερική απασχόληση. Πέρασε από διάφορες εταιρίες, όπως: Bell Labs, Hughes Aircraft, Honeywell και Northrop Grumman.
Το Φεβρουάριο του 2004 αφού υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο.




«Ο Στόλος των κόσμων»
των Larry Niven και Edward M. Lerner



Σελίδες: 424
Λιανική Τιμή: 18,5 Ευρώ

«Ο Niven νικητής πολλών βραβείων Hugo και Nebula και ο Lerner προσφέρουν ένα θεαματικό prequel του Ringworld, του κλασσικού βιβλίου του Niven, που γράφτηκε το 1970. 
Είναι το έτος 2650 και έχουν περάσει 500 χρόνια από τότε που οι Πολίτες, αυτά τα παρανοϊκά πλάσματα με τα δύο κεφάλια που είναι γνωστοί ως οι Μαριονετίστες από τον Στόλο των Κόσμων, έχουν καταλάβει το γήινο αποικιακό πλοίο Μακρινό Πέρασμα. Οι Πολίτες του Συμφώνου έχουν αναθρέψει επιτυχημένα ολόκληρες γενιές γήινων Αποίκων, χρησιμοποιώντας το πλήρωμα του Μακρινού Περάσματος και τις τράπεζες εμβρύων του σκάφους, λέγοντας τους ψέματα για την καταγωγή τους. Λέγοντας ιστορίες για ένα εγκαταλειμμένο αποικιακό σκάφος που παράδερνε στο διάστημα…..
Οι φίλοι της σκληρής Επιστημονικής φαντασίας θα ανταμειφθούν με αυτό το βιβλίο.»  
Publishers Weekly




«Στα χρόνια των πυραύλων» του Ray Bradbury


Σελίδες: 296
Λιανική Τιμή: 16,5 Ευρώ

Δεκαεφτά επιλεγμένες ιστορίες τρόμου, φαντασίας και περιπέτειας από τον μεγαλύτερο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας της Αμερικής.

Η μαγευτική δύναμη του Ray Bradbury.
Μπορεί να σε κάνει να δεις πράγματα που δεν έχουν δει ποτέ ανθρώπινα μάτια…
να αισθανθείς πράγματα που δεν έχουν αισθανθεί ξανά πλάσματα με σάρκα και αίμα. Μπορεί να δημιουργήσει τόσο δυνατά οράματα που στην κυριολεξία χορεύουν μπροστά στα μάτια σου. Μπορεί να σε σπρώξει πίσω στις αρχές του χρόνου και τότε, ξαφνικά,  χωρίς προειδοποίηση να σε πετάξει εμπρός στα απώτερα όρια του μέλλοντος. Μπορεί να σε κάνει τόσο έντονα μέρος των παράξενων κόσμων του που στην κυριολεξία ουρλιάζεις για να βγεις έξω.

Δεκαεφτά ιστορίες που σου κόβουν την ανάσα από τον άρχοντα
του παράξενου και του πανέμορφου, συμπεριλαμβανομένης
και της κλασσικής ιστορίας «Πάγος και Φωτιά».


ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ RAY BRADBURY

- ένα τέρας από τα βάθη της θάλασσας
 που ερωτεύεται μια σκερτσόζα σειρήνα ομίχλης.
- μια καταραμένη γη όπου οι άνθρωποι γεννιούνται,
ζουν και πεθαίνουν μέσα σε διάστημα οχτώ ημερών.
- ένα φανταστικό κυνήγι δεινοσαύρου, χιλιάδες χρόνια πίσω στον χρόνο.
- μια παράτολμη αποστολή για να συλλέξουν υλικό από τον ήλιο

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ





«Μεταβλητός Αστέρας»
των  Robert A. Heinlein
και
Spider Robinson


Σελίδες: 348
Λιανική Τιμή: 17 Ευρώ


«ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟΝ SPIDER ROBINSON
ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ROBERT HEINLEIN»
- THE NEW YORK TIMES

«Είναι σχεδόν πάντοτε λάθος να προσπαθήσει να ολοκληρώσει κάποιος ένα βιβλίο από τις σημειώσεις ενός νεκρού συγγραφέα. Όμως, από ότι φαίνεται, ο Robert A. Heinlein, δεν είναι στα αλήθεια νεκρός. Στεκόταν ξεκάθαρα στο πλευρό του Spider Robinson καθώς έγραφε αυτό το βιβλίο και καθοδηγούσε το χέρι του. Ο Μεταβλητός Αστέρας θα ενθουσιάσει τους οπαδούς του μεγαλύτερου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας που έζησε ποτέ. Παράλληλα το βιβλίο μένει πιστό στα θέματα που ασχολείται με πάθος ο Spider. Την αισιοδοξία, την καλοσύνη και το μέλλον της ανθρωπότητας στα άστρα».
JOHN VARLEY
Ο βραβευμένος με Hugo και Nebula συγγραφέας των βιβλίων
The Persistence of Vision και Steel Beach.



«Έχω ήδη χτυπηθεί στα γέλια και έχω θελήσει να κλάψω…Αυτό το βιβλίο είναι μία απόλαυση και σε αγαπάω που το έγραψες. Σε αγαπάω ακόμα περισσότερο που το έκανες τόσο καλά. Σε ευχαριστώ».
DAVID CROSBY
Βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής και συνθέτης.

Όταν πέθανε, το 1988, ο Robert A. Heinlein άφησε πίσω μια μεγάλη κληρονομιά από μυθιστορήματα και διηγήματα, που σχεδόν όρισαν την σύγχρονη επιστημονική φαντασία. 
Όμως, ένα από τα αριστουργήματα του Heinlein δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 
Το 1955, άρχισε να δουλεύει επάνω στο Μεταβλητό Αστέρα, μια δυνατή και παθιασμένη ιστορία δύο νεαρών εραστών, που χωρίστηκαν εξαιτίας της περηφάνιας, της δύναμης και της απεραντοσύνης του διαστρικού χρόνου και χώρου, απλώς για να το αφήσει στην άκρη για να επικεντρωθεί σε άλλα μυθιστορήματα.
Το αναλυτικό σχεδιάγραμμα και οι σημειώσεις που είχε γράψει ο Heinlein για το βιβλίο έμειναν ξεχασμένες για δεκαετίες, απλώς για να ανακαλυφτούν ξανά, σχεδόν μετά από μισό αιώνα. Τώρα, το ίδρυμα Heinlein, εξουσιοδότησε τον βραβευμένο με Hugo και Nebula συγγραφέα Spider Robinson, έχοντας σαν βάση το αρχικό σχεδιάγραμμα, να γράψει ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυθεντικό κείμενο του Heinlein, πιστό στο στυλ και στο πνεύμα του αρχικού οράματος του Μεγάλου Δασκάλου.  



«Θέατρο Σκιών»
Νέες ιστορίες γραμμένες στην μνήμην
του Ray Bradbury


Σελίδες: 552
Λιανική Τιμή: 17 Ευρώ





«Ο χαμένος στόλος - Βιβλίο 1
Ατρόμητος»
του Jack Cambell


Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία, space opera