Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Γνωρίστε τα βιβλία των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές – Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές –
Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Ο Μεγάλος και Μοναδικός Ελληνικός εκδοτικός οίκος για την λογοτεχνία του φανταστικού.
Ο Εκδοτικός οίκος για την σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση.
Ο Εκδοτικός οίκος που στηρίζει με πράξεις και έργα τους συγγραφείς και προωθεί τους νέους συγγραφείς.Σημεία πώλησης των εκδόσεων μας σε Ελλάδα και Κύπρο

Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν στα περισσότερα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο βιβλιοπωλείο από όπου ψωνίζετε μπορείτε να τα παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο να τα φέρουν, όπως μπορείτε να τα παραγγείλετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, και θα τα αποστείλουμε άμεσα. Το τηλέφωνο των εκδόσεων μας από όπου μπορούν να παραγγείλουν τα βιβλιοπωλεία ή εσείς ή ίδιοι τα βιβλία μας και το περιοδικό μας είναι το 2410-236110.

Κεντρική διάθεση:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 4122,1, Λάρισα
2410-236110

Κεντρικός χονδρέμπορας βιβλίων που συνεργαζόμαστε:

ΠΑΡ ΗΜΙΝ - Ε ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

Χονδρέμπορας βιβλίων για την Βόρεια Ελλάδα:
ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
Λασσάνη 3, Θεσσαλονίκη, 54622, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνο:2310237515
Φαξ :2310285857

Μπορείτε να παραγγείλετε άμεσα τα βιβλία μας κατευθείαν από τον υπολογιστή σας από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές! Μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

https://universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr/

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα βιβλία, τα περιοδικά και τις συλλεκτικές εκδόσεις του εκδοτικού μας ετοιμοπαράδοτα προς πώληση. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ενημερώστε τα βιβλιοπωλεία ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 2410-236110 και θα αποστείλουμε άμεσα τα βιβλία και το περιοδικό.
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία!


Ακολουθεί λίστα από προτεινόμενα και επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Προτεινόμενα σημεία πώλησης.
 Θεσσαλονίκη:Πρωτοπορία – Λ. Νίκης 3
 Αθήνα:Πρωτοπορία - Γραβιάς 3-5, Πλατεία Κάνιγγος
 Πάτρα:Πρωτοπορία - Γεροκωστοπούλου 31-33, Πλατεία Γεωργίου
 Ηράκλειο: Αντώνης Νάθενας - Οδός 1821 αριθ. 10

Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
https://universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr/

Επιλεγμένα σημεία πώλησης.
 Λευκωσία:
1. Ελλας - 16 Z. Kanther
2. Μαμ - 19 K. Palaiologou Ave
3. Rivergate - 4 ΠΑΦΟΥ, 2236 Λατσιά

Θεσσαλονίκη:
1. Ιανός  - Αριστοτέλους 7
2. Πρωτοπορία – Λ. Νίκης 3
3. Empire – Κ. Παλαιολόγου 15
4. Ψαράς  - Φιλικής Εταιρείας 39
5. Ιανός - 25ης Μαρτίου 45
6. Ιανός - Εμπορικό Κέντρο MEDITERRANEAN COSMOS
7. ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ - Λασσάνη 3

Καλαμαριά:
1. Ιανός - Μεταμορφώσεως 24

Λάρισα:
1. Παιδεία – Κανάρη 11
2. Παιδεία - Μεγ. Αλεξάνδρου 6

Καρδίτσα:
1. Παιδεία - Ηρώων Πολυτεχνείου 6-8

Βόλος:
1. Παιδεία - Δον Δαλεζίου 2

Πάτρα:
1. Πρωτοπορία - Γεροκωστοπούλου 31-33, Πλατεία Γεωργίου

Αθήνα:
1. Solaris  - Μποτάση 6
2. Τζανακάκης  - Χαρ. Τρικούπη 11
3. Ιανός - Σταδίου 24
4. Πρωτοπορία - Γραβιάς 3-5,Πλατεία Κάνιγγος
5. Black Dragon – Τσαμαδού 4

Χαλάνδρι:
1. Ευριπίδης – Α. Παπανδρέου 112. Ευριπίδης – Α. Παπανδρέου 8

Κηφισιά:
1. Ευριπίδης - Κηφισίας 310

Παγκράτι:
1. Βιβλιοστάτης - Αρχιμήδους 2-6

Ερμούπολη:
1. Βιβλιοπόντικας – Άνδρου 10
2. Σελαφάις – Στ. Πρωίου 43

Ηράκλειο:
1. Φωτόδεντρο – Κοραή 21
2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ - Οδός 1821 αριθ. 10

Ρέθυμνο:
1. Κλαψινάκης – Ηγ. Γαβριήλ 59
2. Κλαψινάκης – Λεωφ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 15
3. Κλαψινάκης – Λεωφ. Εμμ. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ 33
4. Κλαψινάκης – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (εμπορικό κέντρο)
5. Κλαψινάκης – Ατσιπόπουλο Χαραλ. Λιανδρή 40

Γιάννενα:
1. Παιδεία - Φ. Τζαβέλα 8

Τύρναβος:
1. Ιδέες – Καραολή & Δημητρίου 30Τα βιβλία μαςΣειρά βιβλίων: Μυθωδία


«Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ»  Ανθολογία ελληνικού φανταστικού διηγήματος
Λιανική τιμή: 14 ευρώ

Καθίστε αναπαυτικά και αφήστε τις φιλόδοξες πένες πενήντα Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού να σας ταξιδέψουν από τα βάθη του σκοτεινού σύμπαντος μέχρι τα ακόμα μεγαλύτερα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Σαλπάρετε στο καράβι του ήλιου και αρμενίστε μαζί τους στα πολύχρωμα και θυελλώδη νερά της φαντασίας. Γνωρίστε τους εξωγήινους εισβολείς που προδόθηκαν από την ίδια τους την δύναμη, τον χτίστη που έκανε τη λάθος συμφωνία. Χαθείτε σε εικονικούς κόσμους και αναρωτηθείτε ποιος είναι στ’ αλήθεια ο πραγματικό χωροχρόνος, γνωρίστε το τίμημα να ζεις για πάντα, ακούστε τις κραυγές του τρόμου, τον θρήνο των δράκων και τον λυγμό των λυκανθρώπων, μάθετε το τίμημα της παντοτινής ομορφιάς, περιηγηθείτε σε καταραμένα πλοία και σε πεδία διαστημικών μαχών, περπατήστε σε ματωμένες πανσέληνους, νιώθοντας το εξωγήινο αίμα να βράζει στις φλέβες σας, νιώστε την αιώνια παγωνιά του διαστήματος και πριν πουλήσετε την τελευταία σας ανάμνηση, μην ξεχάσετε να κάνετε τα πρωινά θελήματα σας για το προσωπικό σας φάντασμα. Αλλά προπαντός μην λησμονήσετε ότι η αγάπη ζει πραγματικά αιώνια.
Αυτές και άλλες πολλές ιστορίες σας περιμένουν να τις απολαύσετε στην καινούργια ανθολογία των Θρύλων του Σύμπαντος.


«Θύελλα στον Χρόνο»  Ανθολογία Ελληνικού διηγήματος ιστορικής φαντασίας
Σελίδες: 112 Λιανική Τιμή: 10 Ευρώ

Αφήστε τις σελίδες του βιβλίου να σας γυρίσουν σε παλιές ξεχασμένες εποχές. Στους καιρούς των ηρώων και των κατακτητών, των βασιλιάδων και των ιπποτών, των Αμαζόνων και των Φαραώ. Ανοίξτε τις πύλες των παλατιών της Αρχαίας Αιγύπτου και ακούστε το ποδοβολητό των αλόγων, περπατήστε σε ξεχασμένα πεδία μάχης κάτω από ματωμένους ουρανούς ακούγοντας τους θρήνους των ετοιμοθάνατων. Θαυμάστε τα Ντράγκαρ να σκίζουν τις θάλασσες για μια φορά ακόμα και νιώστε την οργή των Ρωμαίων καταχτητών. Ταξιδέψτε με τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε άγνωστα και μαγικά μέρη και μείνετε για λίγο εκεί, μαζί με τον τελευταίο Σπαρτιάτη πολεμιστή, να δείτε τους ιππότες καθώς σωριάζονται από τα άλογα τους ενώ οι ταύροι χορεύουν ματωμένους χορούς στην αρχαία Κρήτη.
Οι θεοί της Αρχαίας Ρώμης, της Αρχαίας Αιγύπτου, των Βίκινγκς και των Αρχαίων Ελλήνων σας περιμένουν για να σας γνωρίσουν την εποχή τους και τους προμάχους τους.
Ταξιδέψτε μαζί μας μέσα στην Θύελλα του Χρόνου και αφήστε την να σας γνωρίσει ξεχασμένους πολιτισμούς και ήρωες.


Ανθολογία φανταστικής λογοτεχνίας «Θρύλοι του Σύμπαντος»

Σελίδες: 210  Τιμή: 15 Ευρώ            


Οι "Θρύλοι του σύμπαντος" είναι μια ανθολογία με 38 Έλληνες σύγχρονους συγγραφείς του φανταστικού. Τα διηγήματα καλύπτουν όλα τα είδη του φανταστικού. Επιστημονική φαντασία, ηρωική φαντασία, fantasy, μυστήριο, cyberpunk, τρόμος.
«Πέρα από τη Γη των Θεών» του Αντώνη Πάσχου

Σελίδες: 528 Τιμή: 18,5 Ευρώ

Στον κόσμο της Θλίβια η δύναμη της μαγείας ξεπερνά τη φύση. Οι μάγοι, αθάνατοι και παντοδύναμοι, κρατούν στα χέρια τους το μυστικό της ίδιας της ζωής. Τα όντα που δημιουργούν τους λατρεύουν σα Θεούς. Τα κορυφαία όλων είναι πανίσχυροι πολεμιστές με θαυμαστές ικανότητες για καταστροφή. Για χιλιάδες χρόνια τα πλάσματα των μάγων δουλεύουν και πολεμούν, ζουν και πεθαίνουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Όμως μπροστά στη χειρότερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει η Θλίβια, η πίστη τους θα κλονιστεί, η δύναμη της μαγείας θα δοκιμαστεί κι οι Θεοί θα αναγκαστούν να περπατήσουν στη γη. «Δύναμη και τιμή» της Ανθίππης Φιαμού.

Σελίδες: 318    Τιμή: 14 Ευρώ            

"...Αντί για άλλη απάντηση, η Αρχόντισσα Σενένα έσυρε από μια κρυφή τσέπη στο φαρδύ μανίκι της ένα κοφτερό μαύρο μαχαίρι και, πριν προλάβει έστω να ανασάνει η Κάρα, της έκοψε πέρα για πέρα το λαιμό. Το αίμα πετάχτηκε σαν πίδακας και η Αρχόντισσα τη γύρισε προς το βωμό που δέχτηκε την προσφορά του αίματος και βάφτηκε κόκκινος, παίρνοντας την αθώα ζωή μιας κοπέλας που το μοναδικό της λάθος ήταν ότι αγάπησε κάποιον, που η Αρχόντισσα Σενένα και ο άντρας της ήθελαν το χαμό του. Χυνόταν και χυνόταν το αίμα πάνω στο βωμό και, όταν πια άρχισε να κυλάει και στα τοιχώματα του, έχοντας πλημμυρίσει πια την πάνω επιφάνεια του, η Αρχόντισσα Σενένα πέταξε πέρα το άψυχο σώμα της Κάρα σαν άχρηστο κουρέλι κι άρχισε να ψάλλει ξανά σηκώνοντας τα χέρια πάνω από το βωμό, αφού πρώτα τοποθέτησε πάνω στη ματωμένη επιφάνεια του το μαχαίρι με το οποίο είχε κάνει το άδικο φονικό...."
«Άλφα όπως Αθανασία» της Ειρήνης Φράγκου

Σελίδες: 336 Τιμή: 13 Ευρώ

 «Τι παιχνίδι διάλεξα τελικά;»
«Ορίστε;»
«Εκείνη την Παραμονή Χριστουγέννων που ψάχναμε οι δυο μας το δώρο μου. Τότε που η μαμά έπρεπε να δουλέψει».
«Θυμάσαι εκείνη τη μέρα;»
«Όχι. Ήμουν πολύ μικρή για να τη θυμάμαι».
«Τότε;»
«Τη θυμάσαι εσύ, όμως. Σωστά; Τη θυμάσαι και τη σκεφτόσουν την ώρα που με αγκάλιασες. Κι εγώ την είδα την ανάμνηση σου, γιατί… αυτή είμαι, μπαμπά. Μια κλέφτρα αναμνήσεων, όπως λέει και ο Θάνος».

«640» του Γιάννη Τζομάκα

Σελίδες: 232 Τιμή: 12,5 Ευρώ

 «… Με τον αέρα βρώμικο, βαρύ από την σκουριά, το χώμα είχε παραδοθεί και αυτό στο μαύρο. Με όλη τη πλάση νεκρή, σάπια, η ζωή μου βρώμαγε, σάπιζε στο χρόνο, σάπιζε στην ανυπαρξία. Χωρίς ελπίδα για αλλαγές δεν φοβόμουν τίποτα, αντί για ελεύθερος ήμουν δέσμιος αυτής της άρρωστης πραγματικότητας. Από τη μέρα που κατάπια τα χρώματα βυθίστηκα στους πιο σκοτεινούς εφιάλτες. Χωρίς καμία επαφή με το χρόνο ούτε εγώ δεν θυμόμουν πόσος καιρός έχει περάσει που ήμουν μόνος σε αυτό τον εφιάλτη. Μερικοί κάτοικοι έκαναν κάποιες φοβισμένες, νωχελικές εμφανίσεις. Ένας από αυτούς έγινε μέρος της καθημερινότητας μου, εκείνη την μέρα όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτόν. Η μοίρα που θα επέλεγα εγώ».«Ιστορίες επιστημονικής φαντασίωσης» του Δημήτρη Σπυρίδωνος

Σελίδες: 160 Τιμή: 12.5 Ευρώ

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ακόμη κι από σένα πιο συνηθισμένος, ω! αναγνώστη, έρχεται αντιμέτωπος με υπερκόσμιους επισκέπτες και με μια σαγηνευτική πλην θανάσιμη «ντίβα» από άλλο πλανήτη. Σώζει τελικά τη Γη, τον Γαλαξία, το Σύμπαν ή απλώς το τομάρι του;
Και άλλες ιστορίες!


«Αρχή του Απείρου» του Γιάννη Παπαθανασίου

Σελίδες: 544 Τιμή: 17 ευρώ

Κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα του Γιάννη Παπαθανασίου, το υπαρξιακό διαχωροχρονικό πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, «Η Αρχή του Απείρου».
Ένα σκληρό αλλά και ρομαντικό κείμενο, με έντονη αγωνία και ανατροπές που διαδραματίζεται σε ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό κόσμων καθώς ξεχασμένα πλάσματα θεοί περιφέρονται ανάμεσα στα άστρα.
Ένα βιβλίο που θα σας συναρπάσει από την πρώτη σελίδα και θα σας οδηγήσει βήμα-βήμα στην ύστατη αναζήτηση!
«Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ»  του Ανθολογία ελληνικού φανταστικού διηγήματος


Σελίδες: 232 Τιμή: 14 Ευρώ

Οι πένες πενήντα σύγχρονων ραψωδών τραγουδάνε ιστορίες, άλλοτε γνωστές μα τώρα λησμονημένες, ανάμεσα στους θρύλους του Σύμπαντος.
Ακολουθήστε μας, μέσα από τις σελίδες αυτής της ανθολογίας, μέχρι τα πέρατα του κόσμου, βυθιστείτε μαζί μας σε μαγικά βασίλεια, νεκρούς πολιτισμούς, αγέννητους και ετοιμοθάνατους ήλιους.«Σκιές και σκόνη» της Ανθίππης Φιαμού

Σελίδες: 369 Τιμή: 15 Ευρώ

Η σύγχρονη Ελληνική ηρωική φαντασία στις καλύτερες στιγμές της από την μαγική πένα της Ανθίππης Φιαμού!


«Λουάνες» της Κιάρας Καλουντζή

Σελίδες: 136 Τιμή: 14 Ευρώ

«Σσσς… άκου το λίβα που ξυπνά πίσω απ’ το βουνό• άκου πως γεννιέται. Θα γίνει μεγάλος και δυνατός, θα καβαλήσει τις ράχες και θα ’ρθει σε μας. Άκου πώς κλαίει γοερά• θα μανίσει και θα γίνει τρανός κι ύστερα θα φυσήσει και θα φυσήσει, θα στριφογυρίσει και θα τριζοβολίσει τα δέντρα και τα σπαρτά – έρμαια στη φλογερή μανία του. Να στεγνώσει τον κόσμο έρχεται, γι’ αυτό ξυπνά. Σσσς… άκου τον πως κλαίει».


Σειρά βιβλίων: Heroes of Metal


«JAMES HETFIELD Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΩΝ METALLICA»
του Mark Eglinton

Σελίδες: 240 Τιμή: 15 Ευρώ
Η πρώτη και μοναδική βιογραφία του Hetfield, frontman του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος της σύγχρονης εποχής.«Once upon a Nightwish – Η επίσημη βιογραφία 1996-2006» του Mape Ollila


Σελίδες: 456 Τιμή: 20 Ευρώ
Με 32 σελίδες έγχρωμων φωτογραφιών,
περιεκτική δισκογραφία και πολλά άλλα.
Η σάγκα των Nightwish είναι ένας heavy metal μύθος τόσο δραματικός και ταραχώδης όσο και η επική συμφωνική μουσική του συγκροτήματος.


Σειρά βιβλίων: scienco-fikcio


«Valles Marineris» Ελληνική ανθολογία ποίησης Scifaiku
Σελίδες: 84 Τιμή: 9 Ευρώ

Δώδεκα Έλληνες ποιητές πειραματίστηκαν για πρώτη φορά με το SciFaiku, το χαϊκού επιστημονικής φαντασίας. Εξερεύνησαν μια άγνωστη σε αυτούς ποιητική φόρμα όπως ένας μελλοντικός αστραναύτης θα κληθεί να εξερευνήσει την απέραντη κοιλάδα του Μάρινερ στον Άρη και άλλα απάτητα ακόμη μέρη.Σειρά βιβλίων: Scifi Αριστουργήματα


«Οι θαυματοποιοί των κόσμων» των Larry Niven και Edward M. Lerner
Σελίδες: 574 Τιμή: 17 Ευρώ

Για πάρα πολύ καιρό οι Μαριονετίστες έλεγχαν την μοίρα των κόσμων. Τώρα τα νήματα τα τραβάει ο Ζίγκμουντ…
Ο Ζίγκμουντ Αουσφάλλερ είναι το μυστικό όπλο της Γης, η καλύτερη άμυνα της ανθρωπότητας απέναντι σε όλες τις συνομωσίες αληθινές ή φανταστικές, από εχθρούς, ανθρώπους και εξωγήινους. Γιατί ποιος είναι καλύτερος από μα παρανοϊκή ιδιοφυία για να ξεσκεπάσει τα δολοπλόκα σχέδιά τους;
Ίσως τελικά έχει βρει έναν ισάξιό του στο πρόσωπο του Νέσσου, τον αντιπρόσωπο των μυστικοπαθών Μαριονετιστών, της αρχαίας φυλής που κατέχει ανώτερες τεχνολογίες.


«Ο Στόλος των κόσμων» των Larry Niven και Edward M. Lerner

Σελίδες: 424 Τιμή: 18,5 Ευρώ

«Ο Niven νικητής πολλών βραβείων Hugo και Nebula και ο Lerner προσφέρουν ένα θεαματικό prequel του Ringworld, του κλασσικού βιβλίου του Niven, που γράφτηκε το 1970.
Είναι το έτος 2650 και έχουν περάσει 500 χρόνια από τότε που οι Πολίτες, αυτά τα παρανοϊκά πλάσματα με τα δύο κεφάλια που είναι γνωστοί ως οι Μαριονετίστες από τον Στόλο των Κόσμων, έχουν καταλάβει το γήινο αποικιακό πλοίο Μακρινό Πέρασμα. Οι Πολίτες του Συμφώνου έχουν αναθρέψει επιτυχημένα ολόκληρες γενιές γήινων Αποίκων, χρησιμοποιώντας το πλήρωμα του Μακρινού Περάσματος και τις τράπεζες εμβρύων του σκάφους, λέγοντας τους ψέματα για την καταγωγή τους. Λέγοντας ιστορίες για ένα εγκαταλειμμένο αποικιακό σκάφος που παράδερνε στο διάστημα…..
Οι φίλοι της σκληρής Επιστημονικής φαντασίας θα ανταμειφθούν με αυτό το βιβλίο.» 
Publishers Weekly
«Στα χρόνια των πυραύλων» του Ray Bradbury


Σελίδες: 296 Τιμή: 16,5 Ευρώ


Δεκαεφτά επιλεγμένες ιστορίες τρόμου, φαντασίας και περιπέτειας από τον μεγαλύτερο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας της Αμερικής.
Δεκαεφτά ιστορίες που σου κόβουν την ανάσα από τον άρχοντα
του παράξενου και του πανέμορφου, συμπεριλαμβανομένης
και της κλασσικής ιστορίας «Πάγος και Φωτιά».«Μεταβλητός Αστέρας»  των  Robert A. Heinlein και  Spider Robinson

Σελίδες: 348 Τιμή: 17 Ευρώ

Όταν πέθανε, το 1988, ο Robert A. Heinlein άφησε πίσω μια μεγάλη κληρονομιά από μυθιστορήματα και διηγήματα, που σχεδόν όρισαν την σύγχρονη επιστημονική φαντασία.
Όμως, ένα από τα αριστουργήματα του Heinlein δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Το 1955, άρχισε να δουλεύει επάνω στο Μεταβλητό Αστέρα, μια δυνατή και παθιασμένη ιστορία δύο νεαρών εραστών, που χωρίστηκαν εξαιτίας της περηφάνιας, της δύναμης και της απεραντοσύνης του διαστρικού χρόνου και χώρου, απλώς για να το αφήσει στην άκρη για να επικεντρωθεί σε άλλα μυθιστορήματα.
Το αναλυτικό σχεδιάγραμμα και οι σημειώσεις που είχε γράψει ο Heinlein για το βιβλίο έμειναν ξεχασμένες για δεκαετίες, απλώς για να ανακαλυφτούν ξανά, σχεδόν μετά από μισό αιώνα. Τώρα, το ίδρυμα Heinlein, εξουσιοδότησε τον βραβευμένο με Hugo και Nebula συγγραφέα Spider Robinson, έχοντας σαν βάση το αρχικό σχεδιάγραμμα, να γράψει ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυθεντικό κείμενο του Heinlein, πιστό στο στυλ και στο πνεύμα του αρχικού οράματος του Μεγάλου Δασκάλου. «Θέατρο Σκιών» Νέες ιστορίες γραμμένες στην μνήμη του Ray Bradbury


Σελίδες: 552 Τιμή: 17 Ευρώ


«Ο χαμένος στόλος - Βιβλίο 1 Ατρόμητος»  του Jack Cambell


Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία, space operaΣειρά βιβλίων: Σκιές


«Σκιές σε σκοτεινά όνειρα πάθους» της Ευδοξίας Γραμμένου

Σελίδες: 136  Τιμή: 9.50 ευρώ

"...Άσε το κερί σου να λιώνει πάνω μου,
να νιώσω τον πόνο που ένιωσες,
να με πληγώσεις όπως πληγώθηκες
απ’ την ανεύθυνη ζωή μου.
Σκότωσέ με όπως πέθανες
και μείνε για πάντα μαζί μου..."
Η μαγευτική σκοτεινή γραφή της θα σας ταξιδέψει σε ονειρικούς κόσμους και θα σας περπατήσει στα μονοπάτια της φαντασίας, όπου ανείπωτες επιθυμίες περιμένουν κρυμμένες σε απάτητα σκοτάδια.
«Σκοτεινός Άγγελος» του Κρητικού Σαράντη

Σελίδες: 96 Τιμή: 9.50 Ευρώ

Όταν γεννήθηκε δε γνώριζε ότι θα κουβαλούσε σε όλη του τη ζωή ένα πρόβλημα, που θα καθόριζε τον τρόπο που θα συμπεριφερόταν, θα επικοινωνούσε, θα δημιουργούσε, θα σκεφτόταν, θα έκανε φιλίες και σχέσεις. Αφού το ανακάλυψε, μεγαλώνοντας, δεν είχε πολλούς τρόπους να αντιδράσει. Ή θα αποδεχόταν τη μοίρα του καθ θα συμβιβαζόταν με τη μοναξιά σκύβοντας το κεφάλι ή – όπως έκαναν όλοι στο νησί όταν βρίσκονταν σε δύσκολη θέση – θα παρακαλούσε τους Αγγέλους να μεσολαβήσουν μήπως και γίνει κάποιο θαύμα. Όταν όμως είδε ότι ούτε κι εκείνοι έδειχναν ενδιαφέρον, αποφάσισε να το ψάξει διαφορετικά. Κάποιος δήλωσε πρόθυμος να τον βοηθήσει να το ξεπεράσει. Όχι όμως χωρίς ανταλλάγματα…
Εις πεδίον Άλφα Κενταύρου του Μακάριου Σιγάλα

Σελίδες: 60 Τιμή: 8.50 ευρώ

Η συλλογή ποιημάτων “Εις πεδίον Άλφα Κενταύρου” του Μακάριου Σιγάλα
είναι μια μελαγχολική προσέγγιση της πραγματικότητας, χωρίς όμως να
απουσιάζουν εκλάμψεις αισιοδοξίας.Στ' άπλερα θραύσματα ενός ήλιου κρύβεται του Φώτη Νικολάου

Σελίδες: 72  Τιμή: 9 ευρώ

"…ταξιδεύουμε σε τούνελ
χωροχρονικά
σε φάση χειμερίας νάρκης
σ'αμέτρητα συστήματα πλανητικά,
ξυπνάμε
με φόβο,
απ'τις περιπλανήσεις της ψυχής
σε άλλο κόσμο".
«Οι έμποροι των παθών» του Γιάννη Καραούλη

Σελίδες: 262 Λιανική Τιμή: 12 Ευρώ

Τι κι αν έσφυζε από ζωή στα χρόνια της νιότης του, τι κι αν πέρασε απότομα από την εποχή της αθωότητας στον πλουτοκράτη πολιτισμό. Η ζωή του ήρωα αρχίζει με αισιοδοξία, μα γρήγορα φορτίζεται από απογοητεύσεις και θλίψεις. Προσεγγίζει την απόγνωση, βυθίζεται στο τέλμα. Ωστόσο, αναγεννιέται μέσα από τη θυσία της άγνωστης φιλίας και τον δικό του θάνατο στο δρόμο των εμπόρων των παθών.«Σιωπηλός αντάξιος θάνατος» του Στέλιου Κεσίσογλου

Σελίδες: 112 Τιμή: 11 Ευρώ

«…Με όση δύναμη μου είχε απομείνει έστρεψα το βλέμμα μου και κοίταξα στο εσωτερικό του δωματίου. Ήταν ένα θέαμα φοβερό, απάνθρωπο, αλλόκοτο. Τέσσερις άνθρωποι κρεμασμένοι από την οροφή με μια θηλιά στο λαιμό τους. Ένας άντρας, μια γυναίκα και δύο κορίτσια. Όλοι νεκροί, με μάτια γουρλωμένα από τρόμο και βλέμμα παγωμένο στο άπειρο[…]«Σκοτεινές ιστορίες» της Ματίνας Μαντά

Σελίδες: 192

Κολασμένα ψυχιατρεία, σκοτεινά κελάρια, μυστηριώδεις καλλιτέχνες, φαντάσματα, παράξενα μουσικά κουτιά, στοιχειωμένες μνήμες, φονικοί δίσκοι μουσικής, επισκέπτες απ’ το υπερπέραν και μια εξωπραγματική πλευρά της Αθήνας…
Μια συλλογή διηγημάτων γοτθικού τρόμου.
Μια συλλογή από Σκοτεινές Ιστορίες.
 «Η Δάδα της Περσεφόνης»  του Α. Γ. Σακελλαρίου


Σελίδες: 288  Τιμή: 13.5 Ευρώ

«Η επιχείρηση είναι δικιά μου! Ούτε ο Σατανάς ο ίδιος δε θα βάλει χέρι!» είχε δηλώσει η κυρά Ξένη βαρώντας το χέρι στο τραπέζι. Και ο Σατανάς της χτύπησε τη πόρτα».«Ο γλυκασμός της ψυχής»   του Στέλιου Κεσίσογλου

Σελίδες: 124 Τιμή: 11.5 Ευρώ

1η Φεβρουαρίου 1944, Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός. 40.000 Αμερικανοί πεζοναύτες και μονάδες του πεζικού αποβιβάζονται στην ατόλλη Κουατζαλέιν για να δώσουν μια από τις κρισιμότερες μάχες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο λοχαγός Ρόναλντ Μπέικερ, πιστός στο χρέος προς την πατρίδα και απόλυτα αφοσιωμένος στο σκληροτράχηλο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνει όρκο τιμής στο Στρατηγό Μακ Άρθουρ να αναχαιτίσει την κυριαρχία της Ιαπωνικής αυτοκρατορίας στο μέτωπο του Ειρηνικού. Μέσα στην άγρια και σχεδόν αδιαπέραστη ζούγκλα του Κουατζαλέιν θα έρθει αντιμέτωπος με την αμείλικτη δοκιμασία του καθήκοντος αλλά και με μια αναπάντεχη μοίρα που θα τον ενώσει για πάντα με τον Κρίστοφερ Ουίλιαμς, ένα μοναχικό στρατιώτη αφοσιωμένο στο Θεό.
«Πρόσωπο με πρόσωπο»  του Κωνσταντίνου Β. Λιάπτσιου

Σελίδες: 176 Τιμή: 12 Ευρώ

Πουθενά δεν μπορούσε να διηγηθεί την ιστορία του. Τουλάχιστο, χωρίς να τον περάσουν για τρελό. Μα πως είναι δυνατόν, να αποφύγει κάποιος τη μοίρα του;
Κι όμως, στον Νταίηβιντ Φόστερ, συνέβησαν πράγματα που κανείς άνθρωπος δεν έχει ζήσει. Στην πραγματικότητα, θα εύχεται να μην τα ζήσει ποτέ.
Το μόνο του λάθος ήταν ότι γεννήθηκε, κι αυτό έπρεπε να το πληρώσει τώρα, με τη… ζωή του.«Η Αποστροφή Και Το Προσκύνημα»  του Χρήστου Ντικμπασάνη

Σελίδες: 64 Τιμή: 10 Ευρώ

Αστράφτουν τα μάτια του Πήγασου.
Το βλέμμα του είναι μαχαίρι,
που κόβει το Σύμπαν φέτες να τελειώσει
και η νύχτα που όλο χάνεται από μπροστά του,
του παρατά πάντα κάτι πριν ξημερώσει.Σειρά βιβλίων: Σονάτα«Όνειρα των μύθων» Ελληνική ανθολογία ποίησης του φανταστικού

Σελίδες: 174  Τιμή: 9,90

Οι πένες είκοσι τεσσάρων ποιητών του φανταστικού σας χαρίζουν ανεπανάληπτες  ποιητικές ιστορίες χαμένες μέσα στα Όνειρα των μύθων από την γέννηση του ίδιου του χρόνου.«Δάκρυα στη Λήθη» του Χρήστου Καριώτη

Σελίδες: 64  Τιμή: 9 Ευρώ

«Να προσέχεις απόψε,
κάποιος θάνατος σε γυρεύει.
Όχι για να σου πάρει την ψυχή
αλλά να σου χαρίσει άλλη μία.
Είναι η δική μου…
Και δε σ’ αγαπάει πια».


«Μεταβάσεις» της Ρένας Τριανταφύλλου

Σελίδες: 76  Τιμή: 9 Ευρώ

[…]
Kι όταν θα βρω το χρόνο να σκεφτώ
στη μοναξιά μου…
Και όταν λάμψω ξανά
μέσα απ’το θεραπευτικό μου πράσινο,
δε θα πετάω πια μαζί με τα πουλιά.
Μόνο νοερά μαζί τους, μέσα απ’τον ουράνιο και συμπαντικό μεγαλειώδη μου νου.


«Το παρελθόν φυγείν αδύνατον» της Θεοδώρας Τζόκα

Σελίδες: 392 Τιμή: 14 Ευρώ

Μια χιονισμένη νύχτα, σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Δυτικής Μακεδονίας, η πενηντάχρονη Νόρα καλείται να αντιμετωπίσει μυστήρια γεγονότα.
Επιστρέφοντας από την κηδεία του ξάδελφου της, βρίσκει ένα μήνυμα στον υπολογιστή της από τον Αλγερινό φοιτητή που στην νιότη της είχε αγαπήσει σχεδόν μέχρι θανάτου. Το γεγονός αυτό στέκεται αφορμή για να ξυπνήσει μέσα της το παρελθόν με τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει αφήσει και τα ένοχα μυστικά που κρύβει. Ξεκλειδώνοντάς το, παρέα μ’ ένα μπουκάλι ουίσκι και μια νεκραναστημένη γάτα, η Νόρα αρχίζει να γράφει το βιβλίο της ζωής της αποφασισμένη να το τελειώσει πριν χαράξει η καινούργια μέρα και είναι αργά«Κι όμως επέζησα…»  της Λίλης Χελιώτη

Σελίδες: 312 Τιμή: 13 Ευρώ


Η Λίνα ήταν μικρή ακόμα, με την αθωότητα να λάμπει στο πρόσωπό της, όταν προσπαθούσε να γεμίσει την καρδιά της με αγάπη για όλους. Κατάλαβε άραγε πως κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να την αλλάξουν; Έμαθε να τους μισεί; Θέλησε να τους βλάψει; Προσπάθησε να τους εκδικηθεί; Ο πόνος που της προκάλεσαν κατάφερε τελικά να την αλλάξει; «Roses Sauvages» της Χριστίνας Β. Πασχάλη


Σελίδες: 60 Τιμή: 9 Ευρώ          


 "... Ποιο λουλούδι ζει
Όσο χρειάζεται για να θυμάται;
Ποιο ξαναγεννιέται
την πλάτη να γυρίσει
σ’ αυτόν που το έκοψε;
Και όταν στρέψει νωχελικά
τα πέταλα στο φεγγάρι
πώς να δει ποιος το ποτίζει; «


Σειρά βιβλίων: Zombies Sunrise


«Ζόμπι στην Ισλανδία» της Νανά Αρναντόττιρ


Σελίδες: 215 Τιμή: 14 Ευρώ

Ήρθαν από τον παγωμένο βορά και θα σκορπίσουν τον τρόμο και τον πανικό!!!
Είμαστε στην Ισλανδία. Απλά έχει και Ζόμπι.Σειρά βιβλίων: Μυθωδία των άστρων


«Heaven Adventures»  του Γιώργου Μπιλικά

Σελίδες: 248  Τιμή: 12.5 Ευρώ

"... Δεν ξέρω αν είναι μία πνευματική αναζήτηση, γιατί δεν το παίζω σοφός, αλλά ούτε και είμαι για να πω ότι δίνω στον κόσμο τροφή για το μυαλό και τη σκέψη. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει αρκετό χιούμορ που έχει όμως να κάνει περισσότερο με το σύστημα που εξακολουθεί να συντηρεί έναν θεό αναχρονιστικό, παρά με τον ίδιο τον θεό σαν άτομο. Αυτό που στην ουσία προτείνω μέσα από το οδοιπορικό του “Heaven Adventures”, είναι ένας θεός φιλικός και όχι απόμακρος όπως είναι τώρα. Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι ο αντίλογος εδώ, θα μπορούσε να είναι ότι ο θεός ήταν πάντα εκεί που είναι και ότι είμαστε εμείς που έχουμε απομακρυνθεί, αλλά αυτό το βρίσκω απόλυτα εγωιστικό εκ μέρους του θεού… "
Γιώργος Μπιλικάς«Σερκλ»  του Νίκου Μούρα

Σελίδες: 248 Τιμή: 12.5 Ευρώ

Σερκλ. Μια μικρή ήσυχη πόλη με ολοστρόγγυλο σχήμα όπου δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα. Ύστερα από ένα μπλακάουτ όμως, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Κάποιοι κάτοικοι θα αλλάξουν με έναν τρόπο που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ, μαζί και οι ζωές τους. Το Σερκλ θα μετατραπεί σε μια διαφορετική πόλη. Οι πρωταγωνιστές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους μέσα σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, η οποία συνδέεται μυστηριωδώς με έναν μύθο της περιοχής.


«Ο Γιος της μάγισσας»  του Ανδρέα Καπανδρέου

Σελίδες: 130  Τιμή: 11.5 Ευρώ

Μια μάγισσα καίγεται, ένας μοναχός ερωτεύεται και ο Διάβολος γράφει το δικό του βιβλίο.
Ένας άντρας ξεχασμένος σε ένα πηγάδι, ένα περίεργο γεύμα με ρύζι, μια κοπέλα έρχεται απ’ τον άλλο κόσμο για να εκδικηθεί και ένας δύτης κάνει βουτιά θανάτου.
Οι ιδιαιτερότητες των νεκρών στον πλανήτη Ογκλ και η αυτοκτονία της Πηνελόπης Δέλτα.
Ένα βιβλίο στο οποίο μπλέκονται πραγματικά και φανταστικά γεγονότα,  προκαλώντας αλλόκοτα συναισθήματα.«Η μάσκα της εξιλέωσης» του Δημήτρη Στατήρη

Σελίδες: 152  Τιμή: 12,5 Ευρώ

«…Μέσα στον πίνακα χόρευαν αποπνικτικά ζοφερές φιγούρες στους ρυθμούς του ατέρμονου τρόμου, επιδιδόμενες σε ένα νοσηρό όργιο σεξουαλικής διαστροφής και θανατολάγνων πράξεων. Τραγοπόδαρα δαιμόνια που έβρισκαν ευχαρίστηση λογχίζοντας με τις τρίαινές τους ανυπεράσπιστους, αμαρτωλούς ανθρώπους. Αποκρουστικά πλάσματα, με τεράστια κεφάλια και μικροσκοπικά κορμιά, ή και το αντίθετο, που ανακάτευαν καζάνια γεμάτα από αιώνια καταδικασμένες ψυχές. Έκπτωτοι βασιλιάδες, με ανθρώπινα σώματα και κεφάλια ζώων, να σοδομίζουν αλύπητα άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά. Κοντορεβιθούληδες καλικάτζαροι με πελώριες, γαμψές μύτες και γουρλωτά μάτια που παραβίαζαν μέχρι τελικής πτώσεως τα αιδοία πορνών και γυναικών του περιθωρίου με αιχμηρά παλούκια…»«Νο.9» του Γιώργου Μπιλικά

Σελίδες: 128  Τιμή: 11,5 Ευρώ

Ελάτε να απολαύσετε ένα σύγχρονο μεταφυσικό νουάρ με ροκ διάθεση γραμμένο από την μοναδική πένα του Γιώργου Μπιλικά, που θα σας συναρπάσει για μια ακόμα φορά με την φρεσκάδα της!«Απρόσκλητοι επισκέπτες  από την άβυσσο»   του Δημήτρη Στατήρη

Σελίδες: 120 Τιμή: 11.5 Ευρώ

Τέσσερις σκοτεινές ιστορίες υπερφυσικού τρόμου, που σκοπό έχουν να ταξιδέψουν τον αναγνώστη στα πιο ζοφερά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής. Ο αδιαπραγμάτευτος προορισμός: Τρόμος. Αγνός τρόμος.Σειρά βιβλίων: Ab ovo


«Το μεταναστευτικό και προσφυγικό βίωμα στη νεοελληνική δραματουργία»
 της Παναγιώτας Σωτήρχου


Σελίδες: 368  Τιμή: 22 Ευρώ

Η παρούσα μελέτη εστιάζει στο τμήμα της νεοελληνικής δραματουργίας των ετών 1932 – 1994, που παρουσιάστηκε από τα κρατικά θέατρα Ελλάδας και Κύπρου κατά την αντίστοιχη περίοδο. Αντλώντας από τη θεατρολογία και τις μεταναστευτικές και προσφυγικές σπουδές διερευνά τη δραματουργική μετάπλαση της μεταναστευτικής και προσφυγικής ετερότητας στο ρεπερτόριο αυτών των θεάτρων.


«Ένα δρώμενο ευτεκνίας από τη Θεσσαλία –
το ‘Μπουρανί’ Τυρνάβου» της Παναγιώτας Σωτήρχου


Σελίδες: 104  Τιμή: 11 Ευρώ
Τα παραστατικά δρώμενα αποτελούν πρωτοθεατρικές εκδηλώσεις που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του λαϊκού θεάτρου. Αυτή η μελέτη αφορά το «Μπουρανί», ένα αποκριάτικο φαλλικό δρώμενο που οργανώνεται κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα στον Τύρναβο, στην κεντρική Θεσσαλία.«Από τη Γη στον Άρη»   του Δημοσθένη Βουτυρά

Σελίδες: 130  Τιμή: 11.5 Ευρώ
Στο αφήγημα Ἀπό τή Γῆ στόν Ἄρη, πέντε κάτοικοι της Αθήνας του Μεσοπολέμου φτάνουν στον πλανήτη Άρη. Εκεί, μέσω της σύγκρισης με την ιδανική πολιτεία των ζωόμορφων κατοίκων που θα συναντήσουν, στηλιτεύονται τα τρωτά της, τότε, ελληνικής, και όχι μόνον, κοινωνίας, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντοχή στο χρόνο είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και από το σύγχρονο αναγνώστη.


«Ο Θάνατος στην Κελτική Μυθολογία και Παράδοση»
 της Ευλαμπίας Τσιρέλη

Σελίδες: 100  Τιμή: 10 Ευρώ
Οι Κέλτες είχαν μια εκλεπτυσμένη αντίληψη για τον θάνατο. Η βασική τους πεποίθηση ήταν ότι στην ουσία δεν υπάρχει, παρά μια μετάβαση σε έναν υπέροχο, χαρούμενο τόπο όπου το πνεύμα ξαναζωντανεύει το σώμα και ο άνθρωπος ζει όπως και πριν αλλά πιο ευτυχισμένος. Οι μεγαλόψυχοι και ατρόμητοι Κέλτες έκαναν φίλο ακόμα και τον θάνατο.Σειρά βιβλίων: Ανέμη


«Κόκκινη Κλωστή δεμένη» Συλλογή Ελληνικού Παραμυθιού

Σελίδες: 248  Τιμή: 14 Ευρώ
Πάμε μια βόλτα;
Τι σου αρέσει καλύτερα; Βουνό ή νησί;
Ικαρία; Εύβοια; Δομοκό; Κρήτη; Κεφαλονιά; Κάλυμνο; Παλιά Κοκκινιά; Χίο; Καππαδοκία;
Διάλεξε ό,τι σου αρέσει.


«Η Πριγκίπισσα και ο νάνος του Όχι»  της Σώτη Γρίβα

Σελίδες: 64 Τιμή: 10 Ευρώ
Βασιλιάδες και γίγαντες, πριγκίπισσες και νάνοι, μάγισσες και σπάνια κοράλλια, γάτες και ποντίκια… του υπολογιστή.
Μια θεότρελη ιστορία που θα τη διαβάζετε και θα την ξαναδιαβάζετε, κάθε φορά με μεγαλύτερη λαχτάρα.