Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στο post apocalyptic θεματικό αφιέρωμα του 21 τεύχους του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές με τίτλο «Καταραμένη γη: Ιστορίες αποκάλυψης»


Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν
στο post apocalyptic θεματικό αφιέρωμα του 21 τεύχους του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές με τίτλο 
«Καταραμένη γη: Ιστορίες αποκάλυψης» 






Μεγαλώσατε με τις ταινίες του Mad Max και τις υπόλοιπες της γενιάς της αποκάλυψης; 
Ονειρεύεστε ατέλειωτες καυτές ερήμους, άνυδρες, γεμάτες σκελετούς, ετοιμοθάνατους, τρελούς από την δίψα και ερειπωμένες πόλεις;
Ονειρεύεστε θανατηφόρους ήλιους, σκοτεινούς ανέμους, που γδέρνουν άνθρωπο σε δευτερόλεπτα, πράσινες λίμνες που σκοτώνουν με ένα κοίταγμα; 
Καταστραμμένες πόλεις, μισοθαμμένες στην έρημο, με ερείπια κάποτε γιγάντιων κτηρίων να υψώνονται λαβωμένα στον πολύχρωμο ουρανό, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που τρίζει από την ραδιενέργεια; 
Ονειρεύεστε τους τελευταίους μαχητές του δρόμου, που δίνουν την έσχατη μάχη της επιβίωσης; 
Αν τα ονειρεύεστε όλα αυτά πιάστε χαρτί, πληκτρολόγια, σε ότι γράφετε και εμείς περιμένουμε τα κείμενα σας για το δικό σας περιοδικό! 

Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από εννέα χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, την ποίηση και την λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από διακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εννέα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος» που έφτασαν φέτος στον τρίτο τόμο, και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από την δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 
Συνεχίσαμε με μια σειρά από θεματικές ανθολογίες και θεματικά αφιερώματα στο περιοδικό, «Θύελλα στον Χρόνο», «Ραγισμένος χρόνος», «Θεοί του Ατμού» και άλλα.

Τώρα συνεχίζουμε και θα εκδώσουμε το πρώτο θεματικό αφιέρωμα στο περιοδικό μας για post apocalyptic διηγήματα.  
Όλα τα κείμενα θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν, έχοντας προτεραιότητα οι νέοι συγγραφείς.




Τι ζητάμε σαν διήγημα Post apocalyptic;

Τι είναι η post apocalyptic fiction από την Wikipedia:


Apocalyptic fiction is a sub-genre of science fiction that is concerned with the end of human civilization. This apocalypse is typically portrayed as being due to a potentially existential catastrophe such as nuclear warfare, pandemic, extraterrestrial attack, impact event, cybernetic revolt, technological singularity, dysgenics, supernatural phenomena, divine judgment, runaway climate change, resource depletion, ecological collapse, or some other general disasters. Post-apocalyptic fiction is set in a world or civilization after such a disaster that ruins the world. The time frame may be immediately after the catastrophe, focusing on the travails or psychology of survivors, or considerably later, often including the theme that the existence of pre-catastrophe civilization has been forgotten (or mythologized). Post-apocalyptic stories often take place in a non-technological future world, or a world where only scattered elements of technology remain.

The genre gained popularity after World War II, when the possibility of global annihilation by nuclear weapons entered the public consciousness. However, recognizable apocalyptic novels had existed since the first quarter of the 19th century, when Mary Shelley's The Last Man was published.[1]

Σύμφωνα και με την παραπάνω ανάλυση του όρου από την Wikipedia τα διηγήματα πρέπει να διαδραματίζονται μετά την κατάρρευση ενός πολιτισμού εξαιτίας μιας συμφοράς που κατάστρεψε τον κόσμο. Τι μπορεί να είναι αυτή η συμφορά; Ορίστε μερικές ιδέες:
Nuclear warfare, pandemic, extraterrestrial attack, impact event, cybernetic revolt, technological singularity, dysgenics, supernatural phenomena, divine judgment, runaway climate change, resource depletion, ecological collapse.
Έχετε και εσείς κάποιο καταστροφικό όραμα; 
Ονειρεύεστε και εσείς τον κόσμο μετά την Πτώση;
Περιμένουμε τα κείμενα σας! 






Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

• Ένα διηγήματα μέχρι 2.000 λέξεις. 
• Το διήγημα  να μην το έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με το διήγημα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας το στείλετε μέχρι τις 1 Νοεμβρίου του 2014, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Το διήγημα θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον χώρο της Post apocalyptic λογοτεχνίας όπως ορίστηκε πιο πάνω και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 2.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 


Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα].




Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
• Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του στο 21 τεύχος του περιοδικού (εφόσον επιλεγεί). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του περιοδικού που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα, θα παραχωρηθεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές με στόχο την προώθηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του περιοδικού ή υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του περιοδικού). 
• Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.
• Σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στο θεματικό αφιέρωμα του περιοδικού θα πάρουν δώρο 2 παλιότερα τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές. (Τα περιοδικά δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Θα μοιραστούν στους συγγραφείς στις δημόσιες παρουσιάσεις του περιοδικού).


Μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!
Μαζί γράφουμε ιστορία!
Μαζί δημιουργούμε τον δικό μας πολιτισμό!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Ο δικός σας εκδοτικός.


Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά διηγήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr
universepaths@yahoo.com