Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Κυκλοφόρησαν τα βιβλία Ανατροπές και Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας της Νεοφύτα Ευαγγέλου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη

  Κυκλοφόρησαν τα βιβλία Ανατροπές και Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας της Νεοφύτα Ευαγγέλου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανατροπές της Νεοφύτας Ευαγγέλου 

Σελίδες: 530
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 16.50  ευρώ
Κατηγορία:  Δράμα 
ISBN:  978-960-607-304-5






 Η Σοφία με τον σύζυγο της Σαμ και τον γιο τους, Αντρέα, παρέα με ένα φιλικό τους ζευγάρι, παραθερίζουν, αμέριμνοι στο Πουκέτ όταν το τσουνάμι ξεσπά. Ο δωδεκάχρονος Αντρέας και η συνομήλικη του Μάνι, από το νησί, εξαφανίζονται στα κύματα. Oι πρωταγωνιστές σε κατάσταση πανικού, ψάχνουν τον μικρό. Οι παλιές παραλείψεις, τα λάθη και τα θαμμένα τους μυστικά ζωντανεύουν, κατακλύζοντας το μυαλό τους. 
Στο Λονδίνο, χρόνια μετά, οι ήρωες στροβιλίζονται στο τούνελ νέων απρόσμενων ‘κυκλώνων’. Τα πέπλα της σιωπής απομακρύνονται. Οι αντιπαλότητες εκδηλώνονται, αισθήματα και σχέσεις δοκιμάζονται άγρια και σκληρά. Οι ανατροπές εμφανίζονται καταιγιστικές.
Θα μπορέσουν άραγε οι ήρωες να προσπεράσουν τις πληγές;
Τα δυο παιδιά  έζησαν μαζί τον χαλασμό και τη συμφορά. Η τραγωδία τους ενώνει με ένα άρρηκτο δεσμό. Τη στιγμή του  αποχαιρετισμού, υπόσχονται να μην χαθούν ποτέ. 
Με τα χρόνια, οι καρδιές τους πάλλονται, συντονισμένα. Δίπλα τους ‘στέκει’ ένας φύλακας Άγγελος. Ο έρωτας τους βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της, στην Λεμεσό. Απέναντι τους ‘στέκει’ και ‘τρέχει’ κάποια που γυρεύει μανιακά εκδίκηση.
Θα προλάβουν άραγε;  
Άνθρωποι από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία και κουλτούρες συμπορεύονται και παλεύουν μαζί. Με  χαρακτήρα πολυπολιτισμικό, το έργο ταξιδεύει τους ήρωες στην ομορφιά, στις παραδόσεις και στις επιρροές μακρινών αλλά και κοντινών τοπίων. Το Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα αποδεικνύεται φάρος ψυχής, σε μια κρίσιμη στιγμή. 

Η μυθοπλασία εναρμονίζεται με τα ιστορικά γεγονότα της θεομηνίας, τα οικολογικά προβλήματα του Πλανήτη μας και με την ιστορία της ίδιας της Γης. Ένα μάθημα πίστης στα όνειρα μας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο πάνω στη Γη. 



Η Νεοφύτα Ευαγγέλου, γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1955. Οι γονείς της κατάγονται από την Πάφο. Φοίτησε στο Λανίτειο Λύκειο, ακολουθώντας τη θετική κατεύθυνση. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Βιολογίας. Εργάστηκε σαν καθηγήτρια Βιολογίας στην Αθήνα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, συνέχισε να εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στη Δημόσια Εκπαίδευση.  Αφυπηρέτησε από την Δημόσια Υπηρεσία, το 2020 σαν Διευθύντρια Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης. Σαν εκπαιδευτικός έμαθε να είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, κυρίως, προβλήματα.
Η συγγραφή, αποτελούσε το κρυφό της πάθος και χαίρεται που τα τελευταία χρόνια της  έδωσαν την ευκαιρία να αφιερωθεί σε αυτό που αγαπά. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο: «Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Νιώθει τυχερή που άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την πεζογραφία στην φάση της πλήρους ωριμότητα, έχοντας πίσω της, πολλαπλές εμπειρίες.
Από το  1987 είναι παντρεμένη και εκτιμά ότι το μεγαλύτερο απόκτημα στην ζωή της, αποτελούν οι δυο της κόρες και η εγγονή της, που λατρεύει.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
Σημεία πώλησης των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές σε Ελλάδα και Κύπρο
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο μπορείτε να τα παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο να τα φέρουν, 
όπως μπορείτε να τα παραγγείλετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, σε οποιαδήποτε πόλη στην Ελλάδα ή στην Κύπρο και θα τα παραλάβετε άμεσα.
Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio


Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 











Ανατροπές
ΜΕ ΤΗ Νεοφύτα Ευαγγέλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητή κυρία Ευαγγέλου, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ανατροπές». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση

   «Οι Ανατροπές» δεν είναι απλά μια μυθοπλασία. Αντίθετα η μυθοπλασία εναρμονίζεται με τα αληθινά γεγονότα του ιστορικού τσουνάμι στην Ινδονησία το 2004. Με τα γεγονότα σαν αφορμή, το έργο πραγματεύεται παράλληλα τα σύγχρονα οικολογικά προβλήματα και την παγκόσμια κλιματική αλλαγή. 
     Εκτιμώ ότι ο αναγνώστης όχι μόνο θα συγκινηθεί και θα ταξιδεύσει αλλά αναπόφευκτα θα προβληματισθεί. Ο συγκερασμός μυθοπλασίας, αληθινών ιστορικών γεγονότων και των σύγχρονων οικολογικών θεμάτων που επηρεάζουν την ζωή όλων μας, είναι ένας καλός λόγος για επιλογή. 


Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του. 

Απάντηση
Απόσπασμα 1

     Φτάνοντας στην αφετηρία της διαδρομής, μια ξύλινη επιγραφή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, τους ενημέρωνε ότι βρίσκονταν στο σωστό σημείο. 
 
     Καταρράκτης Καληδονίων 
 
     Κaledonia Waterfall  
 
      Το μάτι του Αντρέα διάβασε την επιγραφή και στις δύο γλώσσες.  
    «Είμαστε όλοι έτοιμοι για τον ποδαρόδρομο μας; Θα περπατήσουμε περίπου δυο χιλιόμετρα, νομίζω αξίζει τον κόπο» ρωτούσε ο θείος Γιώργος. 
    «Είμαστε» απάντησαν θεία και παιδιά.  
Έτσι άρχισε η πεζοπορία τους. Προχωρώντας, ακολουθούσαν το μονοπάτι της φύσης ανάμεσα στις πλαγιές και τα ρυάκια. Καθώς ανέβαιναν συναντούσαν κατά τόπους, πέτρινα σκαλιά για ευκολότερη ανάβαση, κατασκευασμένα γεφυράκια για συντομότερη πρόσβαση και ξύλινα παγκάκια για ξεκούραση και θέα.     
      Η θεία κάποια στιγμή κουράστηκε. Αποζητούσε μια ανάπαυλα για να πάρει δυνάμεις, να αντέξει τη συνέχεια. 
    «Ένα διάλλειμα παρακαλώ» φώναξε. 
    «Ελάτε να κάτσουμε στα παγκάκια για πέντε λεπτά και μετά συνεχίζουμε» αποκρίθηκε ο κύριος Γιώργος.  
     Καθισμένοι στα παγκάκια αφουγκράζονταν την φωνή της φύσης, όσο πιο πολύ εκείνη ύψωνε μελωδικά την φωνή της, τόσο  μεγαλύτερη εφορία ένιωθαν οι ίδιοι. Ο παφλασμός του νερού στα ρυάκια, έσμιγε με το θρόισμα των φύλλων στα δέντρα και το βουητό του ελαφρού ανέμου.  
        Αίσθηση χαλάρωσης και δροσιάς. Ψηλά πάνω στα δέντρα οι κίσσες, οι φάσες, οι πέρδικες και ο σπιζαετός έστηναν την χορωδία τους, εκτελώντας άσματα από ένα πολυφωνικό ρεπερτόριο. Κάτω χαμηλά ανάμεσα στις πευκοβελόνες και τα σχεδόν σαπισμένα φύλλα, άκουαν το σούρσιμο κάποιων μικρούτσικων ερπετών. Ίσως επρόκειτο για σαύρες. 
      Όταν το διάλλειμα τέλειωσε ξανάρχισαν τον ποδαρόδρομο τους. Όσο πλησίαζαν τον καταρράκτη, το σκηνικό γινόταν ακόμη πιο μαγευτικό, λες και ζωντάνευαν μπροστά τους, εικόνες από κάποιο αγαπημένο παιδικό παραμύθι. 
       Στα αυτιά τους ακουγόταν το βουητό από το ορμητικό νερό των Καληδονιών. Τα μάτια τους έβλεπαν την ενδημική χλωρίδα να απλώνεται νωχελικά στις πλαγιές. Που και που ανάμεσα τους, ξετρύπωνε και κανένας τρομαγμένος λαγός, που έτρεχε βιαστικά να κρυφτεί.    
     Τα αρώματα  στα  άνθη από τα ‘δάκρυα της Παναγίας, τους κρόκους, τα μαστικόριδα και στις ενδημικές ίριδες, συνέθεταν ένα μοναδικό κοκτέιλ. Τα μεθυστικά  αρώματα, διαχέονταν στον αέρα, έφταναν κατευθείαν στην μύτη τους, αναζωογονούσαν την αναπνοή τους. Η παρέα σύντομα κατέληξε στον καταρράκτη. Μια αίσθηση πολύ αλλιώτικη. Ανάμεσα στους ογκώδεις απόκρημνους βράχους το νερό έτρεχε με ορμή από ψηλά.  
      Το σκηνικό της δροσιάς από το νερό, συμπλήρωναν τα αγέρωχα αλλά και τα γυρτά δέντρα που σκιάζαν τις πλαγιές και το τοπίο ολόκληρο.  
      Κάποιες στιγμές ο ήλιος έβρισκε παραθυράκια ανοικτά, μέσα από τα οποία τρύπωνε. Άρπαζε την ευκαιρία και εξοβέλιζε λεπτές δέσμες ηλιαχτίδων. Μερικές από αυτές χάιδευαν απαλά το νερό, άλλες γλυκοφιλούσαν τις δροσοσταλίδες στα φύλλα και τις χοντρές σταγόνες που έλουζαν τους βράχους.  
     Εκείνες τις στιγμές της λαθραίας διείσδυσης του ήλιου, το φυσικό χρώμα του τοπίου, εξαφανιζόταν, τη θέση του, έπαιρνε  ένα ονειρικό τουρκουάζ. Το φως, με την ανάκλαση, την διάθλαση και την ανάλυση του στις σταγόνες του νερού, σκορπούσε παντού γύρω του, διαμαντένιες ιριδίζουσες φωτεινές αποχρώσεις. 
      Στα σημεία που το νερό έπεφτε στη Γη, σχηματιζόταν μια ρηχή λιμνούλα. Η λιμνούλα πλαισιωνόταν με αποστρογγυλεμένες αλλά και αιχμηρές ακανόνιστες πέτρες, μικρές και μεγάλες. 
     Μόλις έφτασαν άρχισαν να ξεφυσούν από ανακούφιση. Ο θείος έριξε το σύνθημα. 
    «Επιτέλους εδώ είμαστε, τώρα δροσιστείτε μέσα στα γάργαρα νερά του Τροόδου, που τρέχουν, κατευθείαν από την βουνοκορφή του».  
     Έστρεψε το βλέμμα του προς τον Αντρέα. Αναγνώριζε ότι το ορμητικό νερό θα μπορούσε να του προκαλέσει συνειρμούς, να του ανοίξει τις παλιές πληγές. Σκεπάζοντας την ανησυχία του με χιούμορ, ψυχραιμία και λεπτότητα, πρόσθεσε: 
     «Βέβαια, όποιος θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουμε όλοι βρεγμένες γάτες, ειδικά ο Αντρέας που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κρυολογήσει, μην ξεχνιόμαστε σε λίγες μέρες ταξιδεύει». 
     Ο Αντρέας έμενε αμίλητος και σκεφτικός, σχεδόν ανέκφραστος. 
Κοντοστάθηκε, για λίγα λεπτά το βλέμμα του ατένιζε τα ψηλά σημεία από όπου έπεφτε το νερό, φάνηκε να συλλογιέται. Μάλλον, τελικά έκρινε αθώο και ακίνδυνο το νερό στον καταρράκτη.  
     «Αλέξη, να βγάλουμε πρώτα τα παπούτσια μας, μην τα διαλύσουμε» ακούστηκαν τα πρώτα του λόγια. 
    Ο θείος είχε πετύχει τον σκοπό του, το νερό που κατέρρεε ορμητικά δεν τρόμαξε τον μικρό. Η ψυχούλα του έσταζε μόνον την ανάγκη για ξεγνοιασιά και παιχνίδι. 
     «Έλα Αλέξη, έχει δίκαιο ο Αντρέας, βγάλτε τα παπούτσια σας και δροσιστείτε στα νερά των Καληδονιών, εγώ είμαι έτοιμη να σας αποθανατίσω με τη κάμερα του κινητού» σχολίασε η θεία.    
   «Ναι, να στείλουμε και στην μανούλα Σοφία φωτογραφίες, αλήθεια από που άραγε ο καταρράκτης, πήρε το όνομα Καληδόνια;»  
Ο Αντρέας ξεδίπλωνε την γνωστή του φιλομάθεια και το διερευνητικό του ταλέντο. 
     «Το όνομα δόθηκε από τον καιρό της αποικιοκρατίας. Κάποιοι Σκοτσέζοι, του έδωσαν αυτό το όνομα για να τους θυμίζει την δική τους πατρίδα. Τα παλιά χρόνια η Σκοτία λεγόταν Caledonia»        
Ο θείος, με τις εξηγήσεις του, κάλυψε την απορία του Αντρέα, την ώρα που μαζί όλοι βρέχονταν στο νερό. 
 
Απόσπασμα 2

  «Αν προκύψουν σοβαρές αντιδράσεις από τους γονείς σου, για την 
Μάνι, να ανατρέξεις στους φιλοσόφους».  
   «Είμαι όλος αυτιά γιατί ξέρω πως αντιδρώ όταν νευριάζω, τα λέω στα ίσια και κοφτά, δεν θα διστάσω να τους πω: Εσείς κάποτε κάνατε ότι θέλατε, τώρα έφτασε η δική μου σειρά μου να κάνω ότι θέλω, πάει και τελείωσε». 
   «Όχι, αν γίνεις κάθετος θα χάσεις και το δίκαιο που έχεις, η σοφία  είναι να μην είσαι απόλυτος, επαναλαμβάνω να επικαλεστείς τις αναλύσεις των φιλοσόφων για την έννοια της ηθικής». 
   «Ποιους συγκεκριμένα;» 
   «Με το θέμα ασχολήθηκαν  ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, αλλά και πολλοί σύγχρονοι, θα εισηγούμουν να ξεκινούσες με τον Πλάτωνα και στη συνέχεια προχωρείς μπροστά...» 
    «Γιατί να μην αρχίσω με τους πιο σύγχρονους και μετά να πάω πίσω;» 
    «Για τον Πλάτωνα, ο έρωτας έχει κάτι φιλοσοφικό, είναι ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι ο έρωτας οδηγείται στις ωραίες ψυχές και οι ωραίες ερωτευμένες ψυχές οδηγούν στις ωραίες δημιουργίες και μαθήσεις».  
Ο Κεντ ξεκινούσε με ένα επιχείρημα που σίγουρα δεν θα άφηνε ασυγκίνητους τους γονείς του, προπαντός την μητέρα του.    
  «Αν ο Πλάτωνας δεν μας οδηγήσει πουθενά;» ρωτούσε ο Αντρέας με πνεύμα φιλοσοφικό. 
   «Τότε θα έρθεις στους σύγχρονους, να επικαλεστείς την ανάλυση του Γερμανού φιλοσόφου Ιμανουέλ Καντ για την έννοια της ηθικής σκέψης». 
   «Που μας λέει τι;» 
   «Μας λέει ότι οι ηθικές σκέψεις και κρίσεις είναι εκείνες που έχουν καθολικό χαρακτήρα». 
   «Για ρίξε στο πιάτο περισσότερη ανάλυση, μην τα αφήσουμε και ανάλατα».  
    Την ίδια ώρα οι δυο νεαροί άδειαζαν το φαγητό από τα πιάτα τους, ο Αντρέας έκανε τον συνδυασμό, τη στιγμή που πασπάλιζε το φαγητό του, με περισσότερο αλάτι. 
   «Η ηθική σκέψη προϋποθέτει ανάλογη στάση σε ανάλογα περιστατικά. Οι γονείς σου όταν αποφάσισαν να παντρευτούν έδρασαν ωφελιμιστικά για τον εαυτό τους και μόνον. Τώρα δεν μπορούν να επιδείξουν διαφορετική στάση σε σένα, το περιστατικό, φαντάζει ανάλογο». 
   «Σε αντίθετη περίπτωση τι τους λέω;» ρωτούσε ο Αντρέας. 
   «Ότι δεν σκέφτονταν ηθικά όχι γιατί το λες εσύ, αλλά γιατί το λέει η “Ηθική” και οι εκφραστές της, παλιοί και σύγχρονοι. Ξέρεις η “Ηθική” είναι μέρος της Φιλοσοφίας».  
    Ο Αντρέας άρχισε να εμπεδώνει τη διάλεξη του φίλου του. Σε λίγο είχε αποσαφηνίσει τις νέες του γνώσεις, άρχισε να τις εντάσσει στο οικογενειακό του πλαίσιο. Στόχος του, η εφαρμογή της νέας γνώσης στα προβλήματα της πραγματικής του ζωής. 

Το βιβλίο είναι δράμα σαν το πρώτο σας βιβλίο αλλά έχει ταυτόχρονα και πολλές διαφορές καθώς υπάρχει αναφορά και σε οικολογικά θέματα. Εσείς πως θα  το χαρακτηρίζατε;

Απάντηση
Θα έλεγα ότι το βιβλίο με χαρακτήρα καθαρά πολυπολιτισμικό, εντάσσει το αισθηματικό, το κοινωνικό και το ταξιδιωτικό στοιχείο στα πλαίσια της ιστορικής θεομηνίας. Αν και ενιαίο, ουσιαστικά κινείται πάνω σε δύο άξονες. Ο πρώτος ξετυλίγει την πλοκή της μυθοπλασίας και ο δεύτερος καταδεικνύει τις συνέπειες από την καταστροφή του περιβάλλοντος προσπαθώντας να αναδείξει τα σύγχρονα οικολογικά προβλήματα. 




Κάντε μια μικρή αναφορά στους κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου. 

Απάντηση

Οι κεντρικοί ήρωες είναι ο  Αντρέας, οι γονείς του Σοφία και Σαμ, η γιαγιά του, η κυρία  Μαρίνα, η θεία του Κατερίνα, ο Οδυσσέας και οι γονείς του Νικόλας και Σούζα. Η Μάνι που αποδεικνύεται φάρος ζωής για τον Αντρέα και τέλος η  Βαλέρια μια συντροφική σχέση του Αντρέα στο Λονδίνο.
Ο Αντρέας είναι ένα ευφυέστατο παιδί που τραυματίζεται ψυχικά από την συγκλονιστική εμπειρία της θεομηνίας. Ωστόσο καθώς μεγαλώνει μετατρέπει τα τραύματα του, σε όραμα για ένα καλύτερο αύριο πάνω στη Γη. Προσηλώνεται στην επιστήμη και πορεύεται στην ζωή και στον έρωτα, χωρίς συμβιβασμούς.  

Ο Σαμ, ο σύζυγος της Σοφίας και πατέρας του Αντρέα, τυπικός ευσυνείδητος Άγγλος, απόλυτα προσηλωμένος στην εργασία και την οικογένεια. Κάποια προβλήματα του παρελθόντος, σιγοκαίου  μέσα του, σαν ενοχικά μυστικά και προκειμένου να εξισορροπήσει τα ανορθόδοξα με τα παράδοξα, καλείται να κάνει τις δικές του επώδυνες υπερβάσεις.
Η Σοφία Κύπρια στην καταγωγή αλλά μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, αποκρύβει τα δικά της ενοχικά μυστικά, και δίνει τον δικό της αγώνα για να εξισορροπήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης με το αίσθημα της δικαιοσύνης.
Ο Νικόλας άμεσα εμπλεκόμενος στα ίδια ενοχικά μυστικά, επιλέγει τη σιωπή  περισσότερο για τους άλλους, παρά για τον εαυτό του. Η εν συναίσθηση, επικυριαρχεί αλλά ο πόνος στην ψυχή, δεν είναι μικρότερος.
 Τα πιο πάνω τρία πρόσωπα, εγκαταλείπουν οριστικά την σιωπή τους, μετά από χρόνια εξαιτίας κάποιων νέων δραματικών απρόοπτων καταστάσεων. Οι αντιπαλότητες στις σχέσεις και τα αισθήματα, άγριες και σκληρές.
 Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής  έχουν ανάλογα και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. Έρωτας, αγάπη και συγχώρεση αντιπαλεύουν και διαδέχονται το μίσος και την δίψα για υπεροχή και εκδίκηση.

Πιστεύετε ότι μπορείς να βρεις ανθρώπους στην ζωή σου που να εμπιστεύεσαι ή πάντοτε θα σε προδίδουν όλοι, καθώς στα βιβλία σας παίζει μεγάλο ρόλο η προδοσία; 

Απάντηση

Πάντα βρίσκονται Άνθρωποι γύρω μας, άξιοι να τους εμπιστευθούμε, αρκεί να τους ψάξουμε, ωστόσο να σημειώσω ότι στις μέρες μας το φαινόμενο της προδοσίας είναι εντονότερο, παρά ποτέ. Μια μόνο ματιά στην τρέχουσα επικαιρότητα, είναι αρκετή για επιβεβαίωση.



Ποια είναι τα συγγραφικά σας σχέδια για το μέλλον;

Απάντηση

Να δοκιμάσω νέες τεχνικές, όπως την  πρωτοπροσωπογραφία στο κείμενο, και άλλα. Η συγγραφή είναι τέχνη και τεχνική, εκτιμώ ότι η τεχνική πρέπει να εξελίσσεται και εκεί στοχεύω.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος άλλαξε με τρόπο που δεν περιμέναμε με πανδημίες και πολέμους δημιουργώντας ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Πιστεύεται ότι η λογοτεχνία του φανταστικού σαν λογοτεχνική δύναμη ανατροπής μπορεί να δώσει διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων; Εσείς πως βιώνετε όλες αυτές τις καταστάσεις;

Απάντηση

Ναι το  πιστεύω, αν και τα βιβλία μου, δεν μπορούν να ενταχθούν στην λογοτεχνία του φανταστικού, ωστόσο αγγίζω την μαγεία του φανταστικού ακριβώς για τον λόγο που λέτε, δηλαδή για σκοπούς διεξόδου στο όνειρο. Οι σκηνές των ερωτικών εξάρσεων και της έντονης ψυχικής πίεσης αποδίνονται με τρόπο σουρεαλιστικό και στα δύο μου βιβλία. Θέλησα να διαμορφώσω μικρά φωτεινά διαλείμματα απόδρασης από την συνέχεια ενός λόγου που αποτυπώνει ρεαλισμό για χάρη μιας πειστικής μυθοπλασίας αλλά και για χάρη της ιστορικής αλήθειας.


Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε ξανά Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε πάλι το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 


Απάντηση

Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι χωρίς τον βραχνά της πανδημίας.











 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας  της  Νεοφύτα Ευαγγέλου 


Σελίδες: 596
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 17.50  ευρώ
Κατηγορία:  Αισθηματικό δράμα, νεοελληνική λογοτεχνία
ISBN: 978-960-607-253-6






 Η Μιράντα, δεν συμμερίζεται το όραμα του  συζύγου της, Δημήτρη, για  απόλυτη προσήλωση στις  εργασίες της εξελισσόμενης Βιομηχανίας τους. Η ξαδέλφη του, η Ηλιάνα, απλή υπάλληλος τους,  ανταποκρίνεται με πλήρη αφοσίωση. Ένας μυστικός ανταγωνισμός και μια αντίστροφη κούρσα αρχίζει ανάμεσα στις δυο γυναίκες.  Η Ηλιάνα εισχωρεί και εδραιώνεται στη Βιομηχανία  όλο και περισσότερο, εκτοπίζοντας τελικά τη Μιράντα οριστικά. Από την άλλη, η Μιράντα, τρυπώνει και φωλιάζει στην καρδιά του Μάχου, του άντρα της Ηλιάνας, απομακρύνοντας την προς τα έξω για καλά. 
Η ζωή του Μάχου  σφραγίζεται με τον έρωτα του για τη Μιράντα και την αγάπη των παιδιών που του χάρισαν, οι δυο του γάμοι.  Ωστόσο νιώθει το αληθινό του όνειρο ανεκπλήρωτο,  αγνοώντας για χρόνια, την πραγματικότητα που προσδοκούσε πιο πολύ. Θα μάθει ποτέ την κρυμμένη αλήθεια;
Αυτό που ενώνει τους δυο εραστές  είναι η δίψα τους για  την αληθινή αγάπη. Αυτό που τους χωρίζει είναι η ετοιμότητα τους για τις θυσίες, που απαιτεί ο έρωτας τους. 
Οι πρωταγωνιστές στροβιλίζονται στο ‘τούνελ’ της αιώνιας πάλης, ανάμεσα στην συνθηκολόγηση και την περήφανη αντίσταση. Οι πολυεπίπεδες συγκρούσεις  φέρνουν στο φως τις ζοφερές αποχρώσεις της ψυχής και του νου.  Θα καταφέρει άραγε η αγάπη τους να τις προσπεράσει; 
Όταν ο ιός του sars covid-2 οδηγεί τον Μάχο στην μονάδα αυξημένης φροντίδας η πανδημία στέλλει και στο σπίτι της Μιράντας τα  μυνήματα της. 
Η ιστορία εξυμνεί τη δύναμη της αγάπης,  εναρμονίζοντας τη μυθοπλασία με τα αληθινά ιστορικά γεγονότα της πανδημίας του Covid-19. 
Ένα μάθημα  πίστης στην αλήθεια που όσοι τη διαβάσουν θα τη θυμούνται.


Η Νεοφύτα Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1955 και έζησε μέχρι το τέλος της εφηβείας της στη γενέτειρα της, τη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της Βιολογίας.
Το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα στην Αθήνα και συνέχισε στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, στην Κύπρο, μέχρι το 2020, όπου αφυπηρέτησε, ως Διευθύντρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.
Μόλις αφυπηρέτησε αποφάσισε να ασχοληθεί με το κρυφό πάθος της, που είναι η συγγραφή. 
Το παρόν έργο αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό βήμα. Νιώθει τυχερή που αρχίζει να γράφει στην περίοδο της πλήρους ωριμότητας.
Είναι παντρεμένη από το 1987 και θεωρεί ότι το μεγαλύτερο απόκτημα στη ζωή της αποτελούν οι δύο κόρες της καθώς και η μικρή της εγγονούλα.







Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 









 Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας
ΜΕ ΤΗ Νεοφύτα Ευαγγέλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές
 
 
  
 


 
 
 
 
 
Αγαπητή κυρία Νεοφύτα, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  
 
 
Απάντηση:
     Το έργο σαν ισχυρό καλειδοσκόπιο, εκθέτει εικόνες από τη σημερινή πραγματικότητα. Η κατάθεση του λογισμού των ηρώων γίνεται μέσα από τις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι επεμβατικές τομές της καρδιάς και της ψυχής σαν αιχμηρό νυστέρι άλλοτε παραμορφώνουν και άλλοτε αναδιαμορφώνουν τις εικόνες. Οι συγκλήσεις οδηγούν σε ένα μεγάλο έρωτα που δεν φαντάζει καθόλου συμβατός με την εποχή μας. Η πλοκή σκιαγραφώντας τα αισθήματα, τις σκέψεις και  τις επιλογές των ηρώων αναδεικνύει το μέγεθος της ασυμβατότητας του ρομαντισμού με τον ωφελισμό και την χρησιμοθηρία που επικυρίαρχου στη σημερινή εποχή.
    Αυτό που μπορεί να προσθέσει το δικό μου βιβλίο, είναι απλά μια νέα προσέγγιση στην παρουσίαση της αντιπαλότητας ανάμεσα στις διάφορες συμβάσεις και υπερβάσεις των σύγχρονων ανθρώπων. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω, ότι αξίζει κανείς να το διαβάσει. 
 
 
 
 
 
Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας.
 
Απάντηση:
Απάσπασμα1
  
    Από τον καιρό που η Μιράντα είχε πάρει τις αποφάσεις της, οι εκπτώσεις στην ηθική  και τις αξίες έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της. Ειδικά το ψέμα  κυριαρχούσε σε κάθε της κίνηση. Τα ψέματα της άρχισαν να σχηματίζουν μια αλυσίδα κάτι σαν περιδέραιο. Όσο ο καιρός περνούσε και τα ψέματα αριθμητικά πολλαπλασιάζονταν τόσο το περιδέραιο μεγάλωνε και φορώντας το όχι σαν κόσμημα αλλά σαν στίγμα στη ψυχή της, οι στροφές του πλήθαιναν. Υπήρχαν στιγμές που το περιδέραιο την έπνιγε, ένα παράπονο έβγαινε από τα σωθικά, περνούσε στη ψυχή της, κάνοντας τη να κραυγάζει σπαρακτικά. «Δεν αντέχω άλλο ψέμα». Κάτι τέτοιες στιγμές παλινδρομούσε ήθελε να ξετινάξει το στίγμα από πάνω της, ήθελε να βγει έξω από αυτόν το κύκλο, ήθελε να λουστεί το καθαρό φως της αλήθειας με τις διαμαντένιες λάμψεις του, γύρευε να ξεφορτωθεί τα σκιερά βάρη που πλάκωναν τους ώμους της.
    Η εσωτερική επανάσταση της, κρατούσε μόνον μερικές στιγμές. Ήταν οι στιγμές που έκανε ενδοσκόπηση στο νου και στη καρδιά της. Αποτολμούσε την αυτοκριτική κάνοντας βουτιά στα βαθιά νερά της αυτογνωσίας.
«Ποιο άραγε είναι το πραγματικό μου εμπόδιο; Η ανάγκη μου για ασφάλεια, η διατήρηση όσων με τόσους κόπους αποκτήθηκαν; Ή είναι η συνειδητοποίηση των οδυνηρών συνεπειών; Έκλεινε προς το τελευταίο το οποίο ανάλυε σχολαστικά, στις επιμέρους συνθετικές πτυχές του. Οριστική σύγκρουση και βαθιά ρήγματα σε πολύτιμες σχέσεις ζωής και αγάπης, απρόσμενες και σίγουρα άγριες αντιδράσεις του Δημήτρη, πολλαπλές παράπλευρες απώλειες».
 
    Έτσι εκτιμούσε τα πράγματα, η Μιράντα τα επεξεργαζόταν στο μυαλό της όσο γινόταν πιο σφαιρικά.
   «Δεν γίνεται  αλλιώς, πρέπει να παραμείνω μέσα στο γάμο μου, ακόμη λίγο καιρό», κάθε φορά κατέληγε στο ίδιο συμπέρασμα.
 
Απόσπασμα 2
 
    «Μετάφρασε αγαπούλα μου, δεν σε πιάνω»
Ο Μάχος δεν την κατανοούσε, γύρευε διευκρινήσεις.
    «Όσα έλεγες μιλούσαν κατευθείαν στην καρδιά, ο Δημήτρης έλεγε πολλά αλλά τίποτε δεν άγγιζε την καρδιά μου»
    « Έλα τρελό μου, σου φύλαξα και εγώ κάτι τελευταίο, εκείνη τη βραδιά στο δείπνο κάτι μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν ξεχνώ ποτέ»
   «Τι;»
   «Τα κρύσταλλα σου, στη μεγάλη βιτρίνα στο σαλόνι, καθώς φωτίζονταν από το μικρό φωτάκι που άφησες μέσα αναμμένο …»
   «Τι έκαναν τα κρύσταλλα;»
    «Ακτινοβολούσαν όλα τα χρώματα της ίριδας, δεν έβλεπα μόνο τα λαμπρά χρώματα έβλεπα και τις πιο ζοφερές αποχρώσεις. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια ξέρω ότι τα κρύσταλλα σου ακτινοβολούσαν όπως ακριβώς ακτινοβολεί η καρδιά σου φως μου»
    «Ααα… το θέμα σηκώνει συζήτηση αλλά όχι τώρα, δυστυχώς δεν έχω χρόνο άγγελε μου. Πρέπει να πάω, ο Άγγελος μου με περιμένει, έλα γεια»
 
 
 
 
 
 
 
Πιστεύετε ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας;
 
 
Απάντηση:
Εκτιμώ πως ναι αποτελεί στάση και θέση ζωής επηρεάζοντας αρκετούς τομείς της ζωής μου. Η συγκέντρωση και η σχολαστική παρατήρηση επικυριαρχιών. Από το πιο μικρό  μέχρι το πιο μεγάλο, από το πιο κοινότυπο μέχρι το πιο αλλόκοτο, από το πιο αληθινό μέχρι το πιο ψεύτικο, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, οπόταν συγκέντρωση και παρατηρητικότητα ανακυκλώνονται συνέχεια μέσα στο κάδο της έμπνευσης για χάρη της δημιουργικής γραφής.
 
 
 
  
 
 
Καθώς αναφέρεστε σε κοινωνικά θέματα πιστεύετε ότι οι προσωπικές σας εμπειρίες από τη ζωή σας, σας βοήθησαν για να γράψετε το βιβλίο;
 
Απάντηση:
Αναμφισβήτητα οι αυστηρά προσωπικές εμπειρίες της ζωής, αλλά και γενικά όλες οι εμπειρίες της ζωής γύρω μου, με έχουν βοηθήσει. Νιώθω τυχερή που αρχίζω τη συστηματική συγγραφή, στην ηλικία της πλήρους ωριμότητας, αισθάνονταν  το καλάθι δίπλα μου, αρκετά γεμάτο.
 
 
 
  
 
 
Πιστεύετε πραγματικά ότι μια βαθιά αγάπη σε συνδυασμό με έρωτα μπορεί να κρατήσει δεκάδες χρόνια περιμένοντας υπομονετικά τη στιγμή που θα δικαιωθεί;
 
 Απάντηση:
Θέλοντας να εστιάσω στον τιτάνιο αγώνα των πρωταγωνιστών να εξισορροπήσουν το παράδοξο με το ανορθόδοξο, έδωσα εσκεμμένα ένα μεγάλο χρονικό ορίζοντα στο έρωτα τους. Δίπλα από τους κεντρικούς ήρωες υπάρχει μια πληθώρα άλλων χαρακτήρων, πρώην σύντροφοι, γονείς, παιδιά, φίλοι, συνάδελφοι που προκαλούνται να κάνουν παράλληλα τις δικές τους υπερβάσεις, έστω και μικρότερες.
  Η μυθοπλασία έχει τα δικά της, μεγάλα φτερά που την ανυψώνουν πολύ ψηλά αφήνοντας την πραγματική ζωή χαμηλά κάτω στη «γη». Αυτό είναι το πλεονέκτημα αλλά και το χάρισμα της. Ανάμεσα τους υπάρχει ένα χονδρό στρώμα από πυκνά σύννεφα που μπορεί να ανακόψει ή και να παραμορφώσει εντελώς τις  αντανακλάσεις της αληθινής ζωής.  
 
 
 
 
 
Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
 
 
Απάντηση:
Καθόλου, όπως έχω  πει η συγκέντρωση και η παρατήρηση βοηθά στη συλλογή των δεδομένων και αυτά καταγράφονται στο ημερολόγιο του μυαλού. Η  μνήμη αντανακλαστικά φυλάγει τα αρχεία. Η επίκληση και ανάκληση τους γίνεται αβίαστα, αυθόρμητα και παρορμητικά.
 
 
 
 
 
 
Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία.
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση;
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους;

 
 
Απάντηση:
    Την ζω ακριβώς όπως όλος ο κόσμος, με περιορισμούς και ανακατάταξη της καθημερινότητας μου. Παλιές συνήθειες έχουν οριοθετηθεί από το αίσθημα της κοινωνικής υπευθυνότητας και του αυτοσεβασμού. Εκείνο ωστόσο που πιο πολύ με πονεί είναι η αποκοπή από αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται μακριά.
     Για το τελευταίο που με ρωτάτε, σας απαντώ ότι αυτό προσπαθώ να πετύχω μέσα από το βιβλίο μου. Στα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου η πανδημία κόβει βόλτες στην καθημερινότητα των ηρώων και ο πρωταγωνιστής καταλήγει στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, έτοιμος να διασωληνωθεί. Προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά η ελπίδα δεν τον εγκαταλείπει.
    Σίγουρα η λογοτεχνία μπορεί να εκφράσει τα προβλήματα των ανθρώπων και ακόμη περισσότερο μπορεί με τους στοχασμούς της να επηρεάσει και να διαμορφώσει την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής.
 
 
  
 
 
 
 
Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;
 
 
Απάντηση:
   Το βιβλίο εξυμνώντας την αγάπη, μας περιπλανά στις ανησυχίες και τις αγωνίες του σήμερα. Σαν βιολόγος δεν μπορούσα να σταθώ απαθής σε ότι συμβαίνει γύρω μας. Η μυθοπλασία εναρμονίζεται με τα ιστορικά γεγονότα της πανδημίας και αποτελεί ένα μάθημα πίστης στην αλήθεια που όσοι το διαβάσουν θα το θυμούνται. Μην ξεχνάτε υπήρξα εκπαιδευτικός για πάνω από σαράντα χρόνια.

#βιβλία #εκδόσεις #βιβλιοπροτάσεις #διαβάζω #Λογοτεχνία #BookPorn #steampunk #scifi #books  #booklover #bookworm #bookish #bookaddict #bibliophile #bookaholic