Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Κυκλοφόρησαν τα βιβλία "Κυρτά Κάτοπτρα", "Η άλλη" και Ρωγμές στο προσωπείο της Βασιλικής Δραγούνη - Δελτία τύπου, συνέντευξη και ηχητικό απόσπασμα της συγγραφέως

  Κυκλοφόρησαν τα βιβλία "Κυρτά Κάτοπτρα",  "Η άλλη" και Ρωγμές στο προσωπείο της Βασιλικής Δραγούνη - Δελτία τύπου,   συνέντευξη και ηχητικό απόσπασμα της συγγραφέως
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρωγμές στο προσωπείο  της  Βασιλικής Δραγούνη

Σελίδες: 196
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12.50  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού
ISBN: 978-960-607-298-7

Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα; Την υφασμάτινη μάσκα, τη μάσκα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη μάσκα της ιδανικής εικόνας; Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η διατήρηση της αυτο-εξαπάτησης σε δύσκολους καιρούς, όταν η μάσκα γλιστράει;
Οι μάσκες δημιουργούν νέες ταυτότητες ή μεταμορφώνουν τις υπάρχουσες. Καλύπτουν και συγχρόνως αποκαλύπτουν, αντανακλώντας τα κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας που τις παράγει. 
Σε μια κοινωνία που ανταμείβει τις άψογες μάσκες, είναι δύσκολο να διακρίνουμε την αληθινή ταυτότητα από το προσωπείο. Στον ιδιότυπο ανταγωνισμό προσώπου και προσωπείου, το δεύτερο αναδεικνύεται τις περισσότερες φορές νικητής. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες στιγμές, όπου η αυτο-εξαπάτηση παύει να είναι ισχυρή και εμφανίζονται «ρωγμές στο προσωπείο».
72 μικρές ιστορίες που επιχειρούν να εξερευνήσουν πώς εκδηλώνεται κάθε φορά η μεταμορφωτική περιπέτεια και πώς ο άνθρωπος ανακαλύπτει συνεχώς νέους τρόπους να αλλοιώνει την αυθεντικότητά του διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, παρερμηνεύοντας γεγονότα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο.
Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς,  έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα και δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά ιστολόγια και ψηφιακές εκδόσεις του διαδικτύου. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές: «Πτήση στο Φως» (2017), «Σελήνη στον Σκορπιό» (2018), «Τοπία του Είναι» (2019), «Από Ένστικτο» (2020), «Όλα όσα νόμιζες» (2021) και τη συλλογή μικροδιηγημάτων «Το κόκκινο φοριέται στην καρδιά» (2020), από τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης. 
Έχει εκδώσει επίσης τη συλλογή διηγημάτων «Κυρτά Κάτοπτρα» (2021) και τη μικρή νουβέλα «Η άλλη» (2022) από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Είναι διαχειρίστρια του λογοτεχνικού ιστολογίου artifactspirit.blogspot.com.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio


Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 


Ρωγμές στο προσωπείο
ΜΕ ΤΗ Βασιλική Δραγούνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές ΔιαδρομέςΑγαπητή κυρία Δραγούνη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ρωγμές στο προσωπείο». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση

Καλημέρα σας. Ήταν μια βασική επιθυμία μου μέσα από αυτές τις 72 μικρές ιστορίες να αναπαραστήσω τις διάφορες πτυχές του εγώ, έτσι όπως προσπαθούμε να τις αναδείξουμε ή να τις κρύψουμε. Ο κόσμος είναι γεμάτος μάσκες και όλοι είμαστε κατασκευαστές μασκών. Οι μάσκες αντιπροσωπεύουν την επιθυμία μας να μάθουμε ποιοι είμαστε. Οι μάσκες είναι δύσκολες: κρύβουν την ταυτότητά μας αλλά όχι τον αληθινό μας εαυτό. Οι μάσκες είναι επικίνδυνες: δεν κρύβουν απλώς, αλλά μεταμορφώνουν αυτό που είμαστε. Γινόμαστε αυτοί που υποδυόμαστε.
Όλοι φοράμε «μεταφορικές» μάσκες, που δεν μπορούμε να τις αφαιρέσουμε χωρίς να αφαιρέσουμε και λίγο από το δέρμα μας.Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 

Απάντηση

«Αυτά είναι σίγουρα ενδιαφέροντα νέα, δεν είχα ιδέα για τα σχέδια του πατέρα σου για την εταιρεία. Μάλλον δεν ήθελε να με αποσπάσει από τις προετοιμασίες του γάμου», είπε η Μιράντα με πικρία. Αλλά η Ηλιάνα δεν είχε τελειώσει. «Τι σημασία έχει; Αφού το ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να κληρονομήσεις ή να αναλάβεις την εταιρεία του μπαμπά. Το γράφει άλλωστε και το προγαμιαίο συμβόλαιό σας; ό, τι ανήκε στον μπαμπά πριν το γάμο παραμένει στον μπαμπά σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου. Χαλάρωσε λοιπόν και απόλαυσε τη μέρα μου» είπε, κλείνοντάς της το τηλέφωνο.
Η Ηλιάνα χαμογελούσε ακόμη με αυταρέσκεια όταν, μία ώρα αργότερα, έφτασε γι’ αυτήν μια ειδική παράδοση.
Από το διήγημα «Δώρο γάμου»

Η Κωνσταντίνα (δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι) έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πρόσφατα άρχισε να βλέπει κάποιον (προκειμένου να απαλλαγεί από τις ερωτήσεις συγγενών και φίλων). Είναι ένας (όχι και τόσο) αστείο τύπος. Εκείνη (δεν νομίζει ότι) αισθάνεται σαν να έχει επιτέλους μια αληθινή σχέση και στην τελευταία τους έξοδο στο σινεμά (σε ταινία της επιλογής του), παραδέχτηκε ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. (Γνώριζε ότι δεν είναι κι ότι ποτέ δεν θα 'ναι, αλλά γνώριζε επίσης ότι ήταν αρκετά συμπαθητικός και ότι θα έκανε την οικογένεια και τους φίλους της να χαίρονται για εκείνη). Υπενθυμίζει λοιπόν στον εαυτό της πόσο τυχερή είναι που τον έχει.

Από το διήγημα «Μια χαρά»Το βιβλίο σας μιλάει για τις μάσκες που φοράνε οι άνθρωποι στην καθημερινότητα. Πιστεύετε ότι όλα στις σύγχρονες σχέσης είναι μια απέραντη υποκρισία;


Απάντηση

Οι μάσκες υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις εποχές και σε όλες τις κοινωνίες και παρόλο που μπορεί να φορεθούν σε διαφορετικά πλαίσια και με διαφορετικούς στόχους στο μυαλό, όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό - επιτρέπουν στον χρήστη να γίνει κάποιος άλλος από τον καθημερινό του εαυτό. Όσο κι αν μας είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, όλοι φοράμε μάσκες στην καθημερινότητά μας. 
Η κοινωνία απαιτεί να τις φοράμε.
Η επαγγελματική μας ζωή απαιτεί να τις φοράμε.
Εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε να τις φοράμε.
Η  ζωή μας δεν είναι παρά μια συνεχής, αδιάλειπτη σειρά από μάσκες. Μάσκες που τοποθετούνται και αφαιρούνται κάθε μέρα. Το ερώτημα δεν είναι αν φοράμε μάσκες, το ερώτημα είναι: Βάζουμε μια συγκεκριμένη μάσκα για λόγους εθιμοτυπίας που υπαγορεύονται μέσα σε μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα ή για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την επιθυμία μας ανεξάρτητα από το ηθικό κόστος; Κι αν όλοι φοράμε μάσκες, τι μπορεί να μας εμποδίσει να φορέσουμε τη μάσκα που θα μας κάνει να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε, ακόμα κι αν αυτή η μάσκα είναι ανήθικη; 
Δύσκολες ερωτήσεις…  Το θέμα δεν είναι αν είναι σωστό ή λάθος να βάλεις μια μάσκα επειδή η ίδια η μάσκα είναι ουδέτερη - ούτε καλή ούτε κακή. Οι περισσότερες μάσκες, άλλωστε, είναι ηθικά ουδέτερες. Είναι ο υποκείμενος λόγος για τον οποίο φορέθηκε η μάσκα που καθορίζει εάν η μάσκα είναι ηθική ή όχι. Ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο σκοπός της - γιατί βάζουμε τη μάσκα εξαρχής.Μιλάτε για αυτο-εξαπάτηση. Πιστεύετε ότι μέσα στα πλαίσια της επιβίωσης μέσα σε μια κοινωνία ζούγκλα μαθαίνουμε να δείχνουμε υποκρισία και ενάντια στον εαυτό μας;

Απάντηση

Η ανθρώπινη εμπειρία μας επιβεβαιώνει ότι το ψέμα και η κάλυψη του εσωτερικού μας εαυτού υπάρχουν ως μέρος του κοινωνικού κόσμου στον οποίο ζούμε - κατά μία έννοια, η εξαπάτηση, το ψέμα και η διαφωνία είναι πράγματι ένα «φυσικό» χαρακτηριστικό του κοινωνικού μας περιβάλλοντος.
Παραδείγματος χάριν, οι μάσκες που βασίζονται στον φόβο είναι εγγενώς αντιπολιτευτικές - αν φοράω μάσκα μπροστά σου από φόβο, είναι για να προστατεύσω τον εαυτό μου από σένα, για να σε εμποδίσω να πάρεις κάτι που έχω ή για να σε εμποδίσω να πάρεις κάτι που θέλω. Εγγενής στη χρήση μάσκας που βασίζεται στον φόβο είναι μία «κακή» πρόθεση: να σε εμποδίσω να δεις κάποια αλήθεια για κάτι (συνήθως κάποια αλήθεια για μένα).
Η απόκριση που βασίζεται στον φόβο που προκαλείται από μια τέτοια μάσκα οδηγεί σε καχυποψία, δόλο, συγκάλυψη νοημάτων, λευκά ψέματα και πλήθος άλλων τρόπων εξαπάτησης που καταλήγουν να είναι αμοιβαία και για το άλλο μέρος.
Στον πυρήνα της  κατανόησης  ότι συνήθως -αν όχι πάντα- φοράμε μάσκες, βρίσκεται η δυνατότητα να αποκτήσουμε κάποιον έλεγχο πάνω τους. Μας δίνεται η ευκαιρία να πάρουμε κάποιες ηθικές αποφάσεις που διαφορετικά δεν θα λαμβάναμε και που ίσως θα θέλαμε να μην πάρουμε, αναγκάζοντάς μας να αναλύσουμε τους λόγους που φοράμε τις μάσκες που φοράμε. Γενικά σε όλα τα βιβλία σας έχετε μια θεματική που αναφέρετε σε μάσκες και καθρέφτες. 

Απάντηση

Θεωρώ τους καθρέφτες, όπως και τις μάσκες, αντανακλάσεις και κατασκευές του «εαυτού». Η ταυτότητα ως έννοια είναι τόσο άπιαστη, όσο η αίσθηση του καθενός για την προσωπική του ταυτότητα. Συνδέεται με αξιολογήσεις που γίνονται από τον ίδιο και από τους άλλους. Κάθε άτομο βλέπει τον εαυτό του να καθρεφτίζεται στις κρίσεις των άλλων. Οι μάσκες που παρουσιάζει στον κόσμο διαμορφώνονται με βάση τις προσδοκίες του για τις κρίσεις αυτές. Εστιάζοντας λοιπόν στην διαρκή απροσδιοριστία των ταυτοτήτων μέσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενα κοινωνικά πλαίσια, καθώς και στο συμβολικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, θεωρώ πως οι συναρπαστικές απεικονίσεις του καθρέφτη και της μάσκας ως κατασκευές, υποδηλώνουν ότι και ο εαυτός ως κατασκευή, είναι εξίσου αινιγματικός και διφορούμενος.Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση

Κι εγώ σας ευχαριστώ, θα είναι μεγάλη μου χαρά.. Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με τις ψευδείς αφηγήσεις που έχουμε για την απεικόνιση του εαυτού μας στον καθρέφτη του Διαδικτύου, όπου πολλοί άνθρωποι παλεύουν να παρουσιάσουν μια όσο το δυνατόν πιο συναρπαστική εκδοχή του εαυτού τους, βάζοντάς τον σε ένα μάταιο αγώνα να διατηρήσει μια συγκεκριμένη εικόνα. Smart phone, Laptop, Desktop οθόνες μας ακολουθούν, μας καταγράφουν, μας διαφημίζουν όπου κι αν πάμε. Έχουν γίνει ο καθρέφτης στον τοίχο, ένας καθρέφτης που επιβεβαιώνει ότι είμαστε ατομικοί αλλά ανήκουμε σε καθησυχαστικές φωνές που απαντούν ή αντιδρούν στις κλήσεις, τα μηνύματα και τις προσωπικές μας στιγμές. Είναι η καθορισμένη αίσθηση του εαυτού μας στο χρόνο.
Γι' αυτό και η μάσκα, η προσπάθειά μας να διατυπώσουμε την εικόνα του εαυτού μας, είναι τόσο συναρπαστική για εμάς. Είναι ο καλλιτέχνης μέσα μας που δημιουργεί τη μάσκα.  Κυκλοφόρησαν τα βιβλία "Κυρτά Κάτοπτρα" και "Η άλλη" της Βασιλικής Δραγούνη - Δελτία τύπου,  συνέντευξη και ηχητικό απόσπασμα της συγγραφέως

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυρτά Κάτοπτρα της  Βασιλικής Δραγούνη

Σελίδες: 200
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  12.50  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού
ISBN: 978-960-607-264-2 


 Η συλλογή διηγημάτων «Κυρτά Κάτοπτρα» εστιάζει στην θηριώδη κατάχρηση της υποτιθέμενης προόδου και στους απάνθρωπους ρυθμούς ζωής, με τη θεματολογία της να περιστρέφεται τόσο γύρω από τη σύγκρουση ανάμεσα στο ορθολογικό και το ανορθολογικό όσο και γύρω από το εσωτερικό ανθρώπινο σύμπαν, θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα που αφορούν στην σχέση του ανθρώπου με την πρόοδο, την πίστη, τον θάνατο και το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής.
Τοποθετημένοι σε σύγχρονο σκηνικό, οι πρωταγωνιστές των διηγημάτων, χαρακτήρες με ψυχολογικά αδιέξοδα και υπαρξιακά ερωτήματα, με κρυφές επιθυμίες και απωθημένα, τρέφονται από το σκοτάδι του μυαλού και ανά πάσα στιγμή επινοούν ή φονεύουν οι ίδιοι το περιβάλλον τους καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να καθρεφτιστούν στο απέναντι πρόσωπό τους.

Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο.
Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς,  έχουν εκδοθεί σε Ανθολογίες, ποιητικές συλλογές και λογοτεχνικά περιοδικά και δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά ιστολόγια και ψηφιακές εκδόσεις του διαδικτύου. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές: "Πτήση στο Φως" (2017), "Σελήνη στον Σκορπιό" (2018), "Τοπία του Είναι" (2019), "Από Ένστικτο" (2020), "Όλα όσα νόμιζες" (2021) και μία συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο "Το κόκκινο φοριέται στην καρδιά" (2020), από τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης. Είναι διαχειρίστρια του λογοτεχνικού ιστολογίου artifactspirit.blogspot.com
 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleioΚεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.


 Αγναντεύοντας τα Κυρτά Κάτοπτρα
ΜΕ ΤΗ Βασιλική Δραγούνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές

Αγαπητή κυρία Δραγούνη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Κυρτά Κάτοπτρα». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  
Απάντηση

Σε ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας τα πάντα είναι συμβατά μεταξύ τους, τα πάντα μπορούν να συμβούν και τα πάντα να συνυπάρξουν. Αφετηρία είναι πάντα ένα θεμελιώδες ερώτημα: «Πώς θα ήταν αν;». Με αυτό το σκεπτικό, τα «Κυρτά Κάτοπτρα» δημιουργούν και αναπαράγουν σουρεαλιστικές απεικονίσεις αστικών τοπίων πάνω στα οποία χτίζονται ιστορίες που εξαρχής προκαλούν στους αναγνώστες κάποια αόρατη, απροσδιόριστη υποψία, ώσπου στο τέλος έρχεται η ανατροπή. 
Θα πρότεινα σε κάποιον να το διαβάσει γιατί διαπραγματεύεται ένα κοινό ζητούμενο: τον προσδιορισμό του πεπερασμένου ανθρώπου που συνδιαλέγεται με έναν απέραντο κόσμο, ο οποίος τον ξεπερνά. Οι κεντρικοί ήρωες ουσιαστικά εφευρίσκουν εκ νέου τη γνώριμή τους πραγματικότητα, μετουσιώνοντας στοιχεία από αυτήν, για να κατασκευάσουν άλλους, πιθανούς ή απίθανους κόσμους. Αυτή η εκ νέου εφεύρεση αναδεικνύει ακόμα πιο εμφατικά το πεπερασμένο του ανθρώπινου είδους φέρνοντας τον αναγνώστη, έστω για λίγο, σε επαφή με εκείνο το κάτι που δεν έχει τολμήσει ακόμη να φανταστεί.

Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση

«…Ο νεοαποκτηθείς σύζυγός της την μεταφέρει με αγάπη στην κρεβατοκάμαρα. Περνώντας μπροστά από τα μεγάλα παράθυρα, η Άλις ρίχνει μια ματιά στο παλιό της διαμέρισμα κατά μήκος του ποταμού. Όλα τα φώτα είναι αναμμένα και υπάρχει μια γυναίκα που χορεύει από το ένα δωμάτιο στο άλλο μέσα στο σώμα που ήταν κάποτε δικό της και αυτή η γυναίκα γελά με ένα μεγάλο, γνήσιο γέλιο, ενώ η Άλις πνίγεται από δάκρυα απογοήτευσης.
Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι «η σύμφωνη γνώμη κάθε εμπλεκόμενου» αφορούσε την ίδια... Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί ότι μια λαμπερή γυναίκα που ζούσε μέσα στα πλούτη θα ήθελε να ανταλλάξει τη θέση της με μια γυναίκα που καθημερινά αγωνιζόταν για την επιβίωσή της;»
Από το διήγημα «Επιθυμία»
****
«…Μια ανακούφιση, παράξενη και θλιβερή, την πλημμύρισε. «Ναι, σωστά. Αυτό ακριβώς. Δεν ήξερα πώς να…»
«Είναι εντάξει. Ξέρω ότι δεν είμαι πραγματικός. Με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ούτως ή άλλως, ξέρω πως δεν είμαι». Ο Ντάνιελ έκανε μια παύση. «Όμως… πώς να στο πω… νιώθω αληθινός».
Το χέρι της Κάρολ έσφιξε το ακουστικό. «Αλήθεια;»
«Ναι. Δεν είναι ότι αισθάνομαι πως έχω σώμα. Απλά… κατά κάποιο τρόπο… επιπλέω».
Η Κάρολ δεν μπορούσε με τίποτα να χαλαρώσει. Ο Ντάνιελ πρέπει να άκουσε την κοφτή αναπνοή της και, μαντεύοντας τις σκέψεις της, είπε: «Το να κλείσεις το τηλέφωνο δεν θα με σκοτώσει, Κάρολ. Είμαι απλά ένα πρόγραμμα».
Αυτή τη φορά ακούστηκε τόσο πραγματικός. Τα μάτια της Κάρολ θόλωσαν από δάκρυα. 
«Ωστόσο, μωρό μου», είπε η φωνή του Ντάνιελ, με αυτό το παλιό τέλειο μείγμα αψύτητας και γλυκύτητας, «αυτό το πρόγραμμα σε αγαπάει, ούτως ή άλλως».
Από το διήγημα «Το τηλεφώνημα»

Πιστεύετε ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 
Απάντηση

Η συγγραφή μου δίνει την δυνατότητα να αναλογιστώ τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον. Με βοηθά να θέσω ένα όραμα για το μέλλον, το οποίο να βασίζεται σε ένα θεμέλιο ρεαλισμού. Δημιουργώντας έναν σύνδεσμο μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος, με καλεί να εξετάσω τους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους αυτές οι επιλογές και οι αλληλεπιδράσεις συμβάλλουν στη δημιουργία του μέλλοντος. Πώς οι συλλογικές και ατομικές αποφάσεις που παίρνουμε καθημερινά - οι σταδιοδρομίες που επιλέγουμε, οι ιδέες που διαδίδουμε, οι τρόποι που εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλο - μας οδηγούν στο μέλλον. 
Η συγγραφή μου δίνει έναν χώρο για να εξετάσω το μέλλον που θέλω, και αυτό που δεν θέλω, και το πώς οι πράξεις μου μπορεί να συμβάλλουν στο ένα ή στο άλλο. Μου δίνει επίσης έναν τρόπο να αφηγηθώ πώς, ακόμη και μέσα σε μια δυστοπία, μπορεί κανείς να ξαναχτίσει την ζωή του και να οδηγήσει ένα μονοπάτι προς τα αστέρια.


Το βιβλίο σας είναι ένα μείγμα από διάφορα λογοτεχνικά είδη. Έχει στοιχεία φαντασίας, τρόμου, μυστηρίου ακόμα και επιστημονικής φαντασίας. Εσείς πως θα το χαρακτηρίζατε; 
Απάντηση

Τα «Κυρτά Κάτοπτρα» είναι ένα βιβλίο εφευρετικό, που γεφυρώνει μερικά από τα αγαπημένα μου είδη - φαντασία, επιστημονική φαντασία και μυστήριο. Οι γοητευτικοί χαρακτήρες του ζουν μια καθημερινότητα η οποία διαδραματίζεται σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει πολλές πτυχές της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και οι «μη επιστημονικά επικυρωμένες σχέσεις» καταστρέφονται σκληρά. Οι προσπάθειες ωστόσο των χαρακτήρων, αφενός μεν να εγκλιματιστούν στον αγώνα για επιβίωση και αφετέρου να βρουν νόημα και σκοπό, είναι διαχρονικές.
Τα «Κυρτά Κάτοπτρα» βαδίζει σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ μυστηρίου και φαντασίας, προσαρμόζοντας την υποβλητικότητα του ενός με τον ενθουσιασμό του άλλου. Θα το χαρακτήριζα ως μυθοπλασία βασισμένη σε γεγονότα της πραγματικής ζωής, με πολλές ανατροπές και γρήγορους ρυθμούς, μέσα από το οποίο διαφαίνεται η εσωτερική αγωνία για τον άνθρωπο εναντίον των αμέτρητων δυνατοτήτων της τεχνολογικής προόδου, για τις ατέλειες που μας κάνουν ανθρώπους και για το τι είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή.
Το βιβλίο σε κάποια σημεία έχει και στοιχεία ψυχογραφήματος. Συνήθως αυτά τα κείμενα είναι πολύ προσωπικά. Έχει το κείμενο μέσα και καθαρά δικά σας στοιχεία; 
Απάντηση

Σε κάποια διηγήματα τα «Κυρτά Κάτοπτρα» πραγματεύονται την έννοια του «άλλου», ο οποίος εμφανίζεται ως απειλή αποσύνθεσης και διάλυσης.  Σε άλλα πραγματεύονται μια κοινωνική συνύπαρξη που απορρυθμίζεται με βίαιο τρόπο καθώς επίσης και τον εγκλεισμό - φυσικό ή ψυχοπνευματικό - ένα παλιό και γνώριμο λογοτεχνικό μοτίβο που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να εξετάσει ακραία αισθήματα και οριακές ανθρώπινες καταστάσεις. Τέλος, σε κάποια άλλα πραγματεύονται τα άγρια ένστικτα και τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής.
  Το υπόβαθρο που προσφέρουν αυτές οι πραγματικότητες είναι ιδανικό για την ανάπτυξη και ψυχογράφηση διαφορετικών προσωπικοτήτων, το έδαφος είναι κατάλληλο για την σκιαγράφηση διαταραγμένων ανθρώπινων χαρακτήρων και συμπεριφορών και ανοίγει πόρτες για να εισχωρήσει ψυχοπαθητικό DNA στο κείμενο. 
Πιστεύω πως η λογοτεχνία πρέπει να ανατέμνει κοινωνίες και ψυχές, να διερευνά τα ηθικά και κοινωνικά διλήμματα και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτά, ο συγγραφέας έχει καθήκον να εμβαθύνει μέσα στη ζωή του και στη ζωή των διπλανών του. Η εκάστοτε κοινωνική κρίση λέει πολλά για το είδος της ζωής που ζούμε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καθρέφτης κρατημένος μπροστά από το πρόσωπο της κοινωνίας, συνειδητοποιεί κανείς πού είναι τα όρια, τι είναι αποδεκτό και τι όχι.
Οφείλω να ομολογήσω πως σε αρκετά από τα έργα μου υπάρχει ισχυρό το προσωπικό μου βίωμα. Αυτό δεν είναι πάντα το πιο εύκολο κομμάτι. Απαιτεί μια μακρά κι επίπονη διαδικασία ψυχικών ξεκαθαρισμάτων. Όμως όταν ξεπεραστεί αυτό το στάδιο, έρχεται η λύτρωση.Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Απάντηση

Η έμπνευση έρχεται από τη ζωή. Εμφανίζεται απρόοπτα, άλλοτε μέσα από μια φράση, από μια περαστική εικόνα, από μια απρόβλεπτη σκέψη, από μια λέξη. Δεν μπορώ να πω πως κυκλοφορώ μόνιμα με ένα μπλοκάκι, ώστε να σπεύδω να  καταγράφω το κάθε ερέθισμα. Και αυτό όχι τόσο επειδή εμπιστεύομαι απόλυτα τη μνήμη μου, αλλά γιατί θεωρώ πως η έμπνευση είναι η αφετηρία. Από ένα σημείο και μετά, η όποια έμπνευση δε μετράει και τόσο, όσο μετράει ο τρόπος που αυτή θα υλοποιηθεί. Ο συγγραφέας χρειάζεται να γίνει το σφουγγάρι που θα ρουφήξει βιώματα και εικόνες, για να τα μετουσιώσει σε μια ιστορία που να μπορεί να σταθεί σε ένα βιβλίο. Το ταξίδι που ξεκινά από εκεί, είναι αυτό που πάνω του θα στηριχτεί το έργο τελικά.


Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
Απάντηση
 
Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας και χρειάζεται να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε την κατάσταση, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε οργανικό επίπεδο. Η υγεία μας, οι άνθρωποί μας, ο τρόπος που ζούσαμε τόσο χρόνια έμοιαζαν τόσο δεδομένα και τώρα έχουν πάψει να είναι. Προσωπικά προσπαθώ να διαχειριστώ την κατάσταση εστιάζοντας αφενός στη θετική πλευρά και αφετέρου διατηρώντας τον έλεγχο σε εκείνα που μπορώ να ελέγξω, ώστε να νιώθω πιο ασφαλής και ήρεμη μέσα στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που μας επιβάλλεται.
Η κρίση που βιώνουμε γεννά σε πολλούς ανθρώπους το αίσθημα της αντίδρασης και όταν ένα αίσθημα είναι πολύ ισχυρό, επιλέγει κάθε φορά εκείνο το καλλιτεχνικό είδος το οποίο μπορεί να το διατυπώσει παραστατικότερα. Ειδικά σε εποχές κρίσης έχουμε πιο πολύ ανάγκη να δούμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική, να επανεκτιμήσουμε τις προτεραιότητές μας και να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει η επόμενη μέρα λίγο πιο εύκολη. Πιστεύω πως κάθε ένας από εμάς έχει κάτι πολύ σημαντικό να προσφέρει στους άλλους και πως, ειδικά τώρα, η μεταξύ μας σύνδεση και επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας. Άλλωστε, το κάθε δημιούργημα γίνεται έργο τέχνης όταν σταματά να είναι προσωπικό, όταν αφορά και άλλους, όταν και άλλοι συμμετέχουν με συναισθήματα δικά τους, όταν με άλλα λόγια γίνεται συλλογικό.Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, είναι φυσικό να νιώθουμε την ανάγκη να βρούμε μια διέξοδο και να βγάλουμε από μέσα μας την αρνητικότητα που λίγο έως πολύ μας καταβάλλει, ειδικά αυτές τις μέρες. Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε τρόπους να τη μετατρέψουμε σε κάτι θετικό. Άλλοι το καταφέρνουμε και άλλοι όχι.
Ίσως τώρα,  περισσότερο από ποτέ, να γίνεται αισθητή σε συλλογικό επίπεδο η ατομική μας ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ίσως να είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που συνειδητοποιούμε πως κάθε μας απόφαση, δράση και μη δράση επηρεάζει και όλους τους άλλους. Πάντα υπάρχει θετικό σε κάθε τι αρνητικό και εκείνοι που το εντοπίζουν τείνουν να είναι πιο ήρεμοι και να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές που στήριξαν το έργο μου. Ευχαριστώ κι όλους τους αναγνώστες κι εύχομαι να κάνετε πολλά και συναρπαστικά ταξίδια μέσα από το βιβλίο!


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η άλλη της  Βασιλικής Δραγούνη

Σελίδες: 16
Διαστάσεις: 18x13
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 4.50  ευρώ
Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία, cyberpunk  
ISBN: 978-960-607-274-1

Η ιστορία πραγματεύεται την έννοια του "άλλου", ο οποίος εμφανίζεται ως απειλή αποσύνθεσης και διάλυσης, ως μία κατασκευή του φαντασιακού που τοποθετείται στο στάδιο της αναγνώρισης του κόσμου και του εαυτού και στις διαδικασίες που αυτή συνεπάγεται, δηλαδή στη διάκριση "καλού" και "κακού", "επιτρεπτού" και "απαγορευμένου". 
Η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, η οποία πάσχει από ανίατη ασθένεια ουσιαστικά εφευρίσκει εκ νέου τη γνώριμή της πραγματικότητα μετουσιώνοντας στοιχεία από αυτήν, για να κατασκευάσει άλλους, πιθανούς ή απίθανους κόσμους. Αυτή η εκ νέου εφεύρεση, είτε θέλει κανείς να την καδράρει ως βασικό πρωταγωνιστή είτε να τη χρησιμοποιήσει ως background για την ανάπτυξη της ιστορίας, δεν παύει να παραμένει μια αφορμή για τη μελέτη της θνητότητας της ανθρώπινης φύσης και τον προσδιορισμό του πεπερασμένου ανθρώπου που συνδιαλέγεται με έναν απέραντο κόσμο, ο οποίος πάντα θα τον ξεπερνά.
 
Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο.
Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς,  έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα και δημοσιεύονται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές: "Πτήση στο Φως", "Σελήνη στον Σκορπιό", "Τοπία του Είναι", "Από Ένστικτο", "Όλα όσα νόμιζες" και τη συλλογή διηγημάτων "Το κόκκινο φοριέται στην καρδιά", από τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης. Είναι διαχειρίστρια του λογοτεχνικού ιστολογίου artifactspirit.blogspot.com.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleioΚεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 

Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.