Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ο ιερός όφις, Μάουρα Ρομπέσκου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ιερός όφις της Μάουρα  Ρομπέσκου 

Σελίδες: 108
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  10 ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία τρόμου
ISBN: 978-960-607-305-2





Ξυπνώ απότομα. 
Αυτήν την φορά ξέρω πως, ότι με είχε ξυπνήσει, ήταν όνειρο. Ένα παράξενο όνειρο. Είχα ακούσει για επαναλαμβανόμενα. Για όνειρα που έρχονταν και ξαναέρχονταν στον ύπνο σου, σαν την φωνή της συνείδησής σου, προσπαθώντας να σου επισημάνουν κάτι. Μα όνειρο που να πιάνεται από την τελευταία στιγμή του προηγούμενου, που να συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει, σαν σειρά στην τηλεόραση, δεν γνώριζα.  

Ένα σύγχρονο κορίτσι βασανίζεται κάθε βράδυ από παράξενα όνειρα, που τη μεταφέρουν σε μια άλλη, αρχαία εποχή. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως ότι στοιχειώνει τον ύπνο της έχει κάνει κατάληψη και στο σπίτι της. Κάτι τρομερό έχει αναδυθεί από μια άγνωστη κόλαση και πριν το καταλάβει η ζωή της, όπως τη γνωρίζει, έχει καταστραφεί και το ίδιο συμβαίνει επίσης στον κόσμο.


Η Μάουρα Ρομπέσκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια. Τελείωσε το Οικονομικό Λύκειο και για χρόνια δούλεψε σε λογιστήριο, μέχρι που την κέρδισε η γραφή. Τα τελευταία πέντε χρόνια παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής σε  Harmony and creativity, Τales off the weird, Tabula Rasa, Το μαύρο κουτί της αφήγησης, Skillbox, Χαρτογράφηση φανταστικών κόσμων.
Έργα της που έχουν εκδοθεί. ‘Ο Παλιός Χαρταετός’, παραμύθι, εκδόσεις Ηλιαχτίδα, και μεταφρασμένο στα Αγγλικά από εκδόσεις Bookguru. 
Το ‘Θανάσιμο Παιχνίδι’ μυθιστόρημα, εκδόσεις Bookguru. Και σε λίγο, προσωπική συλλογή διηγημάτων με τίτλο ‘Τα παιδιά της νύχτας’.
Συλλογικό με τίτλο lockdown των Συμπαντικών  διαδρομών με το ‘Ο εχθρός μου’.
Συλλογικό με τίτλο Διηγηματικές Αναζητήσεις της Πηγής Παιδείας με το ‘Ο Καθρέφτης’.
Διηγήματά της βρίσκονται σε αρκετά free e-books Tales of the mind project, Skillbox, ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Staxtes.
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
Σημεία πώλησης των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές σε Ελλάδα και Κύπρο
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο μπορείτε να τα παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο να τα φέρουν, 
όπως μπορείτε να τα παραγγείλετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, σε οποιαδήποτε πόλη στην Ελλάδα ή στην Κύπρο και θα τα παραλάβετε άμεσα.

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio

Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 












Ο ιερός όφις
ΜΕ ΤΗ Μάουρα Ρομπέσκου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητή κυρία Ρομπέσκου, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ο ιερός Όφις». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση

Καλημέρα σας. Ναι, πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο μου «Ο Ιερός Όφις, από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. 
Πιστεύω πως κάθε βιβλίο έχει την θέση του και το αναγνωστικό του κοινό, διαφορετικά θα είχαν σταματήσει να βγαίνουν συνεχώς καινούρια. Το βιβλίο μου έχει να προσθέσει μία ακόμη ιστορία που θα εξάψει την φαντασία των αναγνωστών. Όσο για τον λόγο που κάποιος θα το επέλεγε είναι πως συνδυάζει το μυστήριο, την μυθολογία και τον τρόμο που θεωρώ πως είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός. Ακόμη έχει απρόβλεπτες ανατροπές και ιδιαίτερο τέλος.    




Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 

Απάντηση

Μόλις αισθάνθηκε καλύτερα ανασηκώθηκε. Η ομίχλη την είχε πλησιάσει. Αναδεύτηκε γύρω από τα πόδια της. Σαν ζωντανό πλάσμα την μύρισε, την άγγιξε, την αναγνώρισε, την αποδέχτηκε.

Ανοίγω τα μάτια και τον βλέπω. Είναι τεράστιος. Ένα μακρύ, χρυσαφένιο φίδι κουλουριασμένο μπροστά μου. Το πλατύ κεφάλι του βρίσκεται στο ύψος του προσώπου μου. Τα λαμπερά μάτια του, καρφωμένα στα δικά μου με υπνωτίζουν. Η διχαλωτή γλώσσα αγγίζει τα χείλη μου. Από τα δόντια του σταλάζουν δυο σταγόνες δηλητήριο. ‘Μία για τον θάνατο’ θυμάμαι ‘μία για την ζωή. Μένουμε ακίνητοι να αναμετράμε ο ένας τον άλλο.





Ασχολείστε με τη μυθολογία; Θα χαρακτηρίζατε ότι το θέμα του βιβλίου έχει μυθολογικές ρίζες ή ότι είναι καθαρά λογοτεχνία του φανταστικού; 


Απάντηση

Ναι. Αγαπώ πολύ την μυθολογία την Ελληνική αλλά και των άλλων λαών και έχω εμπνευστεί αρκετές φορές από αυτήν.
Το θέμα του βιβλίου είναι επηρεασμένο και από την Ελληνική μυθολογία, παίρνοντας ελάχιστα στοιχεία και μπλέκοντάς τα με το φανταστικό έτσι ώστε έχω δημιουργήσει μία πρωτότυπη και δική μου προϊστορία, πάνω στην οποία είναι βασισμένη η ιστορία μου.   










Το ενδιαφέρον σας για τη λογοτεχνία του φανταστικού είναι ευρύτερο ή περιορίζεται στη λογοτεχνία τρόμου; 

Απάντηση
 
Αν και η μεγάλη μου αγάπη είναι η λογοτεχνία του τρόμου, η συγγραφή μου απλώνεται σε ευρύτερο πεδίο περιλαμβάνοντας και την αμιγώς λογοτεχνία του φανταστικού, παραμύθι και παιδική λογοτεχνία. 





Τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος άλλαξε με τρόπο που δεν περιμέναμε με πανδημίες και πολέμους δημιουργώντας ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Πιστεύεται ότι η λογοτεχνία του φανταστικού σαν λογοτεχνική δύναμη ανατροπής μπορεί να δώσει διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων; Εσείς πως βιώνετε όλες αυτές τις καταστάσεις;

Απάντηση

Πιστεύω πως γενικά η λογοτεχνία βοηθά το μυαλό μας να αποτραβιέται από τα τόσα δυσάρεστα που υπάρχουν ήδη στο παρόν μας. Η λογοτεχνία του φανταστικού ακόμη περισσότερο αφού μας παρασύρει σε άλλους κόσμους, σε άλλους τόπους, σε άλλες εποχές. Τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτούς τους κόσμους επιλύονται με ‘μαγικό’ τρόπο, φτάνοντας στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, αποφορτίζοντας μαζί με τους ήρωές του και τον αναγνώστη.
Όσο για εμένα, ή και άλλους σαν κι εμένα πιστεύω πως είμαι η τυχερή της υπόθεσης, εφόσον μέσα από τις ιστορίες που γράφω μπορώ να δώσω διέξοδο στις όποιες προσωπικές δυσκολίες. 
Η συγγραφή είναι ένα μεγάλο όπλο, ένα μαγικό όπλο, στα χέρια μας. Προσωπικά αισθάνομαι σαν μία σύγχρονη μάγισσα που μπορώ με μια μου λέξη να δυσκολέψω ή να διευκολύνω τις ζωές των ηρώων μου και στο τέλος να τους δώσω την λύτρωση ή την τιμωρία. 





Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε ξανά Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε πάλι το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση

Σας ευχαριστώ κι εγώ και περιμένω με χαρά να βρεθώ κοντά σε ομοϊδεάτες.
Αυτό που θα ήθελα να πω στους αναγνώστες είναι να μην διαβάζουν απλά ένα βιβλίο, αλλά να προσπαθούν να μπουν μέσα στον κόσμο του και να βιώσουν την ιστορία του. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να συναντήσουν και τον ίδιο τον συγγραφέα ανάμεσα στις σελίδες του.