Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στo ηλεκτρονικό fanzine «Voice of the resistance: Τα χρονικά του κορονοϊού»

 Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στo ηλεκτρονικό fanzine
«Voice of the resistance: Τα χρονικά του κορονοϊού»







James Cole: So now it's not about the virus at all. 
It's about following orders, doing what you're told.
12 Monkeys


Γιατί μερικές φορές η πραγματικότητα είναι πιο τρομακτική και από την πιο αχαλίνωτη φαντασία!
 
 
Κυκλοφορούν τα τρία πρώτα τεύχη του free ηλεκτρονικού fazine "Voices of the restistance: Τα χρονικά του κορονοϊού".
Μπορείτε να τα κατεβάσετε από το παρακάτω link πατώντας επάνω στο εικονίδιο του pdf.
https://www.universepaths.com/voice-of-the-resistance
Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το τέταρτο τεύχος. 
Στείλτε σήμερα τις συμμετοχές σας για το πέμπτο τεύχος. 



Τον Δεκέμβριο του 2019, στο Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» στην Αθήνα, αρκετά πριν γίνει το ξέσπασμα του τωρινού ιού, κάναμε την πρώτη ανακοίνωση για την έκδοση της ανθολογίας «Η έσχατη πανδημία». Απλά θεωρούσαμε, και θεωρούμε, τον βιολογικό τρόμο ένα σημαντικό κομμάτι της λογοτεχνίας του φανταστικού, ειδικότερα από τη στιγμή που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς τα ξεσπάσματα με ιούς τα τελευταία χρόνια είναι συνεχόμενα. Όταν κάναμε την αρχική ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμασταν ότι θα φτάναμε τόσο σύντομα να ζούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με τη σημερινή, όπου σχεδόν ο μισός πλανήτης έχει μπει σε απομόνωση. 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πιστεύουμε ότι η συγγραφή είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος να εκφράσουν οι άνθρωποι αυτά που βιώνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα. 
Και επειδή οι συνθήκες τρέχουν και αλλάζουν ημέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα, χρειάζεται κάτι πιο ζωντανό και άμεσο για να κρατάει το ζωντανό ημερολόγιο όλης αυτής της κατάστασης.
Γι’ αυτό τον λόγο, παράλληλα με την ανθολογία και τη σχετική σειρά βιβλίων που ετοιμάζουμε με θέμα «Η έσχατη πανδημία», αποφασίσαμε και τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού fanzine, με τίτλο: «Voice of the resistance: Τα χρονικά του κορονοϊού».
Το fanzine θα είναι ηλεκτρονικό και θα διανέμεται εντελώς δωρεάν στο Internet σαν αρχείο pdf. 
Η ύλη του θα περιλαμβάνει διηγήματα, άρθρα, σχέδια, φωτογραφίες, ποιήματα, αρκεί να έχουν όλα άμεση σχέση με το ξέσπασμα του κορονοϊού και να απηχούν την τωρινή κατάσταση. Έχει σκοπό να γίνει η φωνή των δημιουργών επάνω σε αυτό το θέμα που ζούμε όλοι μας. 
Είναι ελεύθεροι να στείλουν όλοι συμμετοχές, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Η ύλη που θα στείλουν μπορεί να έχει όσο μέγεθος θέλουν. Το fanzine θα εκδίδεται αμέσως μόλις μαζευτεί αρκετή ύλη για να δικαιολογεί την έκδοσή του. Δηλαδή αυτό μπορεί να γίνεται και μια φορά την εβδομάδα ή και μια φορά το μήνα, θα εξαρτηθεί από εσάς και το πόση ύλη θα στείλετε.
Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας!




«…Οι φωτιές απλώνονταν παντού στην πόλη, φωτίζοντας τα κτήρια με ένα απόκοσμο πορφυρό χρώμα. Ακούγονταν από παντού ουρλιαχτά, ανθρώπινες κραυγές πόνου και απελπισίας, σπασίματα, εκρήξεις, πυροβολισμοί, σπιναρίσματα από αυτοκίνητα, σε τρελές πορείες διαφυγής. Έστρεψε το βλέμμα του προς την τηλεόραση. Είχε σταματήσει εδώ και πολύ ώρα να εκπέμπει κάποιο είδους προγράμματος. Είχε μείνει μόνο μια καρτέλα, που είχε αρχίσει και αυτή να τρεμοπαίζει, καθώς τα κάθε είδους ηλεκτρικά δίκτυα ήταν έτοιμα να καταρρεύσουν.  
Μην βγαίνετε από το σπίτι σας. Μην κυκλοφορείτε στους δρόμους. Αποφύγετε την επαφή με ανθρώπους που δεν τους ξέρετε, με ανθρώπους που φαίνονται άρρωστοι, που φέρονται παράλογα, με ζώα του δρόμου. Να τρώτε και να πίνετε μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και υγρά. Μην ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες. Ασφαλείστε τα όσο καλύτερα μπορείτε. Να χρησιμοποιείτε σε κάθε περίπτωση μάσκες στο πρόσωπο. Να αλλάζετε ρούχα άμα βγείτε έξω. 
ΜΗΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ!
Το τέλος είχε έρθει…
Ξεκίνησε σαν μια ακόμη επιδημία γρίπης, από μια μακρινή χώρα, και πριν το καταλάβει κανένας, έγινε μια τεράστια πανδημία, που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας κατέρρευσαν, μη μπορώντας να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών. Οι άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν μέσα στον δρόμο και τα σώματά τους έμεναν εκεί εγκαταλειμμένα και άταφα, βορά σε αδέσποτα ζώα, που άρχισαν να μεταφέρουν με τη σειρά τους το μικρόβιο σε μέρη που δεν μπορούσε πριν να φτάσει.  
Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, ολόκληρες πόλεις και επαρχίες απομονώθηκαν, πόλεις εξαγνίστηκαν με την πυρηνική φωτιά, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σταματήσει η εξέλιξη του ιού, αλλά ήταν πλέον αργά. 
Οι κρατικές δομές άρχισαν να καταρρέουν παντού. 
Η έσχατη πανδημία ήταν εδώ και ό,τι είχε επιζήσει από το ανθρώπινο γένος, παρακολουθούσε ζαλισμένο και ανήμπορο το τέλος του να έρχεται…»





Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από δέκα έξι χρόνια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, να αναγεννήσουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να στηρίξουν τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού. 
Από το 2011 αρχίσαμε να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» έχοντας σαν στόχο την προώθηση των βιβλίων και των συγγραφέων του εκδοτικού και της λογοτεχνίας του φανταστικού σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Από το 2012 αρχίσαμε οργανωμένα να προωθούμε και να εκδίδουμε βιβλία από Κύπριους συγγραφείς και ταυτόχρονα να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» και στην Κύπρο. 
Το 2017 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως και σε μια σειρά από άλλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού έξω από τα όρια της Ελλάδας και της Κύπρου και να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο.  
Συνεχίζουμε πάντα προς τα εμπρός και προχωράμε στην έκδοση του fanzine «Voice of the resistance: Τα χρονικά του κορονοϊού».


Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 
Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές συνέχεια για όσο θα εκδίδεται το fanzine. 
• Μπορείτε να στείλετε όσα κείμενα θέλετε με όσο μέγεθος θέλετε ή όσα αρχεία θέλετε από την καλλιτεχνική σας δουλειά. 
• Μαζί με τη δουλειά σας, να μας στείλετε και τη φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
•  Μπορείτε να μας στείλετε τη δουλειά σας οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. 
•  Η δουλειά σας θα πρέπει να έχει σχέση με τον  κορονοϊό και την επικαιρότητα γύρω από αυτόν. 
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε μορφή pdf. Στείλτε τα ή σε doc αρχείο του Word ή σε docx και odp του Open Office. 







Τι ζητάμε;
Κείμενα από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς που ζούνε στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.  
Τα κείμενά σας  πρέπει να είναι στα ελληνικά.  Επίσης, δεχόμαστε και κείμενα από ξένους συγγραφείς που γράφουν στα ελληνικά. 
Για το συγκεκριμένο θέμα θα δεχτούμε και κείμενα από ξένους, εφόσον τα στείλουν στα αγγλικά. 
Αυτό που θέλουμε να γράψετε είναι:
- Διηγήματα ή νουβέλες για το θέμα του κορονοϊού. 
- Ποιήματα για το θέμα του κορονοϊού. 
- Άρθρα για το θέμα του κορονοϊού. Και ιατρικά και πολιτικά, και είναι σαφώς πολιτικό θέμα η επίπτωση που έχει στην κοινωνία και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το θέμα οι περισσότερες κυβερνήσεις τις περισσότερες φορές σε αντιδιαστολή με την κοινωνία. 
- Την καλλιτεχνική σας δουλειά, σχέδια-φωτογραφίες, σε σχέση με τον κορονοϊό. 

Αυτά που αναφέρονται εδώ είναι ένας οδηγός. 
Το κείμενό σας μπορεί να έχει οποιαδήποτε αναφορά θέλετε εσείς, ακόμα και αν δεν αναφέρεται ρητά σε αυτή την ανακοίνωση, φτάνει ο/η συγγραφέας να είναι Έλληνας ή Κύπριος ή και ξένος, εφόσον γράφει στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά, και η δουλειά του να είναι μέσα στα πλαίσια των αναφορών για τον κορονοϊό.  
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο email:
universepaths@yahoo.com
 

Φόρμα για αποστολή μαζί με τη δουλειά σας:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Email επικοινωνίας:

Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας. Δεν έχει σημασία εάν σας γνωρίζουμε ή όχι ή αν έχετε εκδώσει κάτι, ή οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει μόνο εάν γράφετε, δημιουργείτε και σκέφτεστε! 
Λόγω της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της κατάστασης, θα μπούνε όλα τα κείμενα και όλες οι δουλειές στο fanzine, εκτός από εκείνα που θα κριθεί ότι έχουν υπερβολικά λάθη στη γραφή ή προωθούν ρητορική μίσους.  


Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από δέκα έξι χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων και Κύπριων συγγραφέων που ασχολούνται με τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωσή μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού, αλλά και για κάθε Έλληνα και Κύπριο συγγραφέα, καθώς αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο για να εκδώσουν τα κείμενά τους, γιατί στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι νέοι συγγραφείς, και όσοι δεν έχουν κάποιον γνωστό, πολύ δύσκολα βρίσκουν έστω και την πιο μικρή δυνατότητα να εκδώσουν ακόμα και ένα μικρό κείμενό τους.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές, δεν χρειάζεται να έχετε ήδη εκδώσει κάτι. Ποτέ δεν θα απορρίψουμε κάποιον επειδή θα είναι καινούργιος συγγραφέας, αντίθετα θα τον τιμήσουμε ισότιμα, ούτε θα απορρίψουμε κάποιον εάν δεν τον ξέρουμε. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενά σας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει, έχοντας εκδώσει πάνω από τριακόσιους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς τα τελευταία δέκα έξι χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε μια ακόμα μικρή και αδιαφανή ομάδα συγγραφέων και να προβάλλουμε μόνο τρία-τέσσερα άτομα. 
Γράφετε, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν ή δεν έχετε δημοσιεύσει το οτιδήποτε, σε όποια ηλικία και να είστε; Στείλτε μας τα κείμενά σας και θα τα τιμήσουμε όλα με τον ίδιο σεβασμό. 



• Με την αποστολή της δουλειάς σας εκχωρείτε στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το δικαίωμα για δημοσίευση της δουλειάς σας στο fanzine. 
• Οι δημιουργοί αποδέχονται ότι δεν θα πάρουν κάποιου είδους χρηματική ή υλική αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο fanzine, καθώς θα είναι ένα ηλεκτρονικό fanzine που θα διανέμεται δωρεάν ηλεκτρονικά και δεν θα έχει καθόλου έσοδα.  Με την αποστολή της δουλειάς τους αποδέχονται αυτόν τον όρο χωρίς ουδεμία επιφύλαξη.  



Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά κείμενά σας και να δούμε πολλές δημιουργίες σας.
Μένουμε δυνατοί, μένουμε ασφαλείς!

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
www.universepaths.com
universepaths@yahoo.com