Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στη σειρά βιβλίων «The alpha plague, σειρά βιβλίων στα χρόνια της πανδημίας»

 Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στη σειρά βιβλίων 
«The alpha plague, σειρά βιβλίων στα χρόνια της πανδημίας»










Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 2 Ιουνίου του 2021.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, μόλις καταστεί εφικτό να διοργανωθεί το φεστιβάλ, αφού ξεπεραστούν οι απαγορεύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγο του κορονοϊού. 



Τα κείμενα που θα σταλούν, όπως επεξηγείται και πιο κάτω, πρέπει να είναι αυστηρά ανάμεσα στις 15.000 με 18.000 λέξεις. Όλα τα κείμενα που θα επιλεγούν θα εκδοθούν, σαν χωριστό προσωπικό βιβλίο του κάθε συγγραφέα, με 100% κάλυψη του οικονομικού κόστους της έκδοσης από τον εκδοτικό και χωρίς κανένα κόστος για τον/τη συγγραφέα. 
Στείλτε σήμερα το βιβλίο σας!
Διεκδικήστε να εκδώσετε και εσείς το δικό σας βιβλίο στη καινούργια σειρά βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.



Αγαπάτε τη λογοτεχνία βιολογικού τρόμου, ιστορίες τρόμου και φαντασίας για θανατηφόρες σκοτεινές ασθένειες, για σκοτεινούς ιούς που μεταφέρονται με τον άνεμο σαν μαύρος καρκίνος από κύτταρο σε κύτταρο, στους κόκκους της άμμους, αποζητώντας να αφανίσουν την ανθρώπινη φυλή, να την εξαλείψουν από τον χρόνο και την ιστορία; Περιμένετε τη μία πανδημία την Alpha Plague που θα έρθει από το σκοτάδι και θα ρίξει το χαριστικό χτύπημα στον πολιτισμό μας; 
Τότε αυτή είναι η σωστή σειρά βιβλίων για εσάς!
Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας! 
 
Μετά από την επιτυχημένη έκδοση δέκα θεματικών σειρών βιβλίων λογοτεχνίας του φανταστικού τα τελευταία χρόνια, με συμμετοχή δεκάδων συγγραφέων, προχωράμε προς τα εμπρός, συνεχίζοντας να εκδίδουμε καινούργιες σειρές βιβλίων. 
Περιμένουμε τα κείμενα σας για τη σειρά βιβλίων «The alpha plague». 
Διεκδικήστε σήμερα την έκδοση του δικού σας βιβλίου!
 Ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη περίσταση, με την κρίση του κορονοϊού, θεωρούμαι πιο απαραίτητο από ποτέ ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή της λογοτεχνίας του φανταστικού, η φωνή των συγγραφέων της λογοτεχνίας του φανταστικού, σαν δύναμη ελπίδας και προοπτικής, για το παρόν και το μέλλον, απέναντι στην ισοπέδωση των πάντων, να δίνουμε φωνή και λόγο σε όσους τους το αρνούνται, κάτι που κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.  
 
Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από δέκα έξι χρόνια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, να αναγεννήσουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να στηρίξουν τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού. 
Από το 2011 αρχίσαμε να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού έχοντας σαν στόχο την προώθηση των βιβλίων και των συγγραφέων του εκδοτικού και της λογοτεχνίας του φανταστικού σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Από το 2012 αρχίσαμε οργανωμένα να προωθούμε και να εκδίδουμε βιβλία από Κύπριους συγγραφείς και ταυτόχρονα να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού και στην Κύπρο. 
Το 2017 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως και σε μια σειρά από άλλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού έξω από τα όρια της Ελλάδας και της Κύπρου και να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο.  
Συνεχίζουμε πάντα προς τα εμπρός και προχωράμε στην έκδοση της σειράς βιβλίων «The alpha plague». 
 

Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 
Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 2 Ιουνίου του 2021. 
• Στείλτε κείμενα ανάμεσα σε 15.000 με 18.000 λέξεις. 
• Το κείμενο σας να μην το έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με το κείμενο σας να μας στείλετε και τη φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας το στείλετε μέχρι τις 2 Ιουνίου του 2021, στο e_mail: 
universepaths@yahoo.com 
αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Το κείμενο θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού με σαφείς αναφορές στη λογοτεχνία βιολογικού τρόμου, και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 15.000 με 18.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 






Τι ζητάμε;
Κείμενα από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς που ζούνε στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.  
Τα κείμενα σας  πρέπει να είναι στα Ελληνικά.  Επίσης δεχόμαστε και κείμενα από ξένους συγγραφείς που γράφουν στα Ελληνικά. 
Τα κείμενα που θα στείλετε πρέπει να κινούνται μέσα στα όρια της λογοτεχνίας βιολογικού τρόμου και να έχουν σαφή αναφορά σε μια μεγάλη πανδημία που θα απειλή να αφανίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Μια πραγματική σαρωτική πανδημία που θα πεθαίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι και η οργανωμένη δομή του πολιτισμού μας θα καταρρέει μέσα στις φλόγες του χάους. 
Τα κείμενα πρέπει να ανήκουν στη λογοτεχνία βιολογικού τρόμου και σε ένα από τα παρακάτω λογοτεχνικά είδη. 
- Επιστημονική φαντασία
- fantasy
- Τρόμος
και σε όλα τα λογοτεχνικά υπό είδη τους, όπως επίσης να έχουν μέσα και στοιχεία από άλλα λογοτεχνικά είδη όπως
- θρίλερ 
- μυστήριο
- αστυνομικό
- νουάρ. 
Το κείμενο μπορεί να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε χώρα ή εποχή ή πλανήτη, στον παρόν ή στο μέλλον.  
Αυτά που αναφέρονται εδώ είναι ένας οδηγός. 
Το κείμενο σας μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναφορά θέλετε εσείς, ακόμα και αν δεν αναφέρεται ρητά σε αυτή την ανακοίνωση, φτάνει ο/η συγγραφέας να είναι Έλληνας ή Κύπριος ή και ξένος, εφόσον γράφει στα Ελληνικά, και τα κείμενα να είναι μέσα στα πλαίσια της λογοτεχνίας του φανταστικού και της λογοτεχνίας βιολογικού τρόμου.  
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com
 
 

Φόρμα για αποστολή μαζί με τα κείμενα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
Πόλη διαμονής: 
*Ζητάμε την πόλη διαμονής γιατί θέλουμε να μαζέψουμε στοιχεία από ποιες πόλεις είναι οι συγγραφείς για να αξιολογήσουμε αν μπορούν να γίνουν παρουσιάσεις των βιβλίων και στις πόλεις τους, αν υπάρχει βέβαια ενδιαφέρον από τους συγγραφείς. 
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με το κείμενο. Να φαίνονται ξεκάθαρα μέσα στο κείμενο ο τίτλος του και το όνομα του/της συγγραφέως. Μην στέλνετε κείμενα χωρίς να υπάρχει μέσα όνομα συγγραφέα και τίτλος. Αποστολές κειμένων με ελλιπή στοιχεία, και όχι όπως περιγράφεται εδώ, θα ακυρώνονται].
Περιμένουμε κείμενα από όλους σας. Δεν έχει σημασία άμα σας γνωρίζουμε ή όχι ή αν έχετε εκδώσει κάτι ή το οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει μόνο άμα γράφετε! Άμα γράφετε περιμένουμε τα κείμενα σας! 



Μετά τη λήξη της προθεσμίας:
1. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση. 
2. H ομάδα των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές θα επιλέξει τα κείμενα που θα εκδοθούν σε μορφή βιβλίου.
3. Οι συγγραφείς που θα επιλεγούν  θα ενημερωθούν μέσω email.
4. Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνεται λίγες ημέρες μετά την αποστολή τους και θα ανακοινώνεται άμεσα στον/στην συγγραφέα αν τα κείμενα τους έχουν επιλεγεί. Εφόσον επιλεγούν τα κείμενα θα σταλεί στον/στην συγγραφέα το συμφωνητικό έκδοσης. Μετά την αποστολή του συμφωνητικού ο/η συγγραφέας θα πρέπει να το στείλει πίσω υπογεγραμμένο, όπως ζητηθεί, μέσα σε 4 ημέρες, αλλιώς το κείμενο θα αποκλειστεί άμεσα.
5. Για να εκδοθούν τα κείμενα πρέπει να πληρούν τους βασικούς όρους.
- Να είναι αρχεία είτε του word είτε του openoffice. Αν είναι άλλο αρχείο το κείμενο θα αποκλειστεί. 
- Να είναι τα αρχεία μέσα στα όρια των λέξεων. Αν δεν είναι το κείμενο θα αποκλειστεί. 
- Να σταλεί υπογεγραμμένο το συμφωνητικό μέσα στα χρονικά όρια που θα ζητηθούν. Συμφωνητικά που θα αποσταλούν με ελλιπή στοιχεία ή χωρίς υπογραφή ή δεν θα είναι συμπληρωμένα σύμφωνα με τις οδηγίες δεν θα θεωρούνται έγκυρα και θα απορρίπτονται.  Άμα δεν σταλεί, το κείμενο θα αποκλειστεί χωρίς άλλη ειδοποίηση.  
- Να είναι τα κείμενα μέσα στα όρια της λογοτεχνίας του φανταστικού και της λογοτεχνίας βιολογικού τρόμου, όπως περιγράφεται. Αν δεν είναι, τα κείμενα θα αποκλειστούν.  
-Να συμπληρωθεί η φόρμα με τα στοιχεία με τον τρόπο που ζητάτε. Αν δεν συμπληρωθεί με τον τρόπο που ζητάτε τα κείμενα θα αποκλειστούν.
6. Αν συγκεντρωθούν πολλά κείμενα υπάρχει η περίπτωση από ένα σημείο και μετά να ανακοινώσουμε δημόσια ότι δεν θα δεχόμαστε άλλα κείμενα. Όσο πιο νωρίς στείλετε τα κείμενα σας τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να μπουν στην ανθολογία.
7. Τα ονόματα των τελικών συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν επίσημα πλέον στο διαδίκτυο στις 5 Ιουνίου του 2021.
8. Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στο Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα.  
9. Η επιλογή των κειμένων θα είναι αυστηρή. 



Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από δέκα έξι χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων και Κύπριων συγγραφέων που ασχολούνται με τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού, αλλά και για κάθε Έλληνα και Κύπριο συγγραφέα, καθώς αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο για να εκδώσουν τα κείμενα τους, γιατί στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι νέοι συγγραφείς, και όσοι δεν έχουν κάποιον γνωστό, πολύ δύσκολα βρίσκουν έστω και την πιο μικρή δυνατότητα να εκδώσουν έστω και ένα μικρό κείμενο τους.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές, δεν χρειάζεται να έχετε ήδη εκδώσει κάτι. Ποτέ δεν θα απορρίψουμε κάποιον επειδή θα είναι καινούργιος συγγραφέας, αντίθετα θα τον τιμήσουμε ισότιμα, ούτε θα απορρίψουμε κάποιον άμα δεν τον ξέρουμε. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει, έχοντας εκδώσει πάνω από τριακόσιους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς τα τελευταία δέκα έξι  χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε μια ακόμα μικρή και αδιαφανή ομάδα συγγραφέων και να προβάλλουμε μόνο τρία-τέσσερα άτομα. Γράφετε, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν ή δεν έχετε δημοσιεύσει το οτιδήποτε, ότι ηλικία και να είστε; Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα τα τιμήσουμε όλα με τον ίδιο σεβασμό. 
Η σειρά βιβλίων στηρίζετε και χρηματοδοτείτε από την Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
Ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
https://autoekdosi.blogspot.com/
Για συγγραφείς που δεν συμβιβάζονται!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!
- Λογοτεχνικές Λέσχες
- Συνεχείς εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
- Διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο
- Συνεχή διαφήμιση στο internet
- Τα καλύτερα εξώφυλλα 
- Η καλύτερη σελιδοποίηση
- Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου 
- Προώθηση στο εξωτερικό 
- Δεκάδες θεματικές ανθολογίες κάθε χρόνο, ελεύθερη συμμετοχή των συγγραφέων
- Συνεντεύξεις
- Αφιερώματα
- Οι πιο εξειδικευμένοι συνεργάτες
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Όταν εμείς χτίζαμε τη λογοτεχνία στην Ελλάδα οι άλλοι μάθαιναν.
Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;
Αυτοέκδοση για συγγραφείς από Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!



Όροι συμμετοχής:
• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του συγγραφέα με e-mail.
• Με την αποστολή του κειμένου του ο συγγραφέας αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Αποδέχεται επίσης ότι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για την έκδοση του βιβλίου του με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, όπου θα καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για έκδοση του κειμένου του σε προσωπικό βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). 
• Η συμμετοχή τους στην διαδικασία αξιολόγησης των κειμένων προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων χωρίς καμία επιφύλαξη. 
• Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα εκδοθούν σαν προσωπικά βιβλία των συγγραφέων. Το 100% του οικονομικού κόστους της έκδοσης θα το καλύψει ο εκδοτικός. Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον συγγραφέα.  




Βασικοί τρόποι προώθησης της σειράς βιβλίων:
- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση της σειράς βιβλίων και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, σε βιβλιοπωλεία και χώρους, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Καλαμάτα, Αμφιλοχία, Γρεβενά, Πρέβεζα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και σε άλλες, στα πλαίσια του Φεστιβάλ που οργανώνουν οι εκδόσεις μας, των Όψεων του Φανταστικού, όπου θα γίνει συνεχόμενη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων της.
- Θα γίνει προώθηση της σειράς βιβλίων στην Διεθνή έκθεση βιβλίου στη Φραγκφούρτη, όπου συμμετέχουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Διεκδικήστε και εσείς να κάνετε γνωστό το έργο σας στο εξωτερικό. 
Όλοι μαζί αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε
να διαβάσουμε πολλά κείμενα σας.
Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
www.universepaths.com
universepaths@yahoo.com