Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

«Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ» Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος Λογοτεχνίας του Φανταστικού,

Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος Λογοτεχνίας του Φανταστικού, 
«Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ».
Πρόσκληση σε Έλληνες συγγραφείς να συμμετέχουν στην Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος Λογοτεχνίας του Φανταστικού, «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ».




Το 2007 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές η Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος Λογοτεχνίας του Φανταστικού – Θρύλοι του Σύμπαντος. Στην ανθολογία συμμετείχαν 38 σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού με διηγήματα που καλύπτουν όλα τα είδη του φανταστικού.
Σαν συνέχεια αυτής της προσπάθειας οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφόρησαν το 2012 τους «Θρύλους του Σύμπαντος II» με την συμμετοχή 50 Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και ήταν πραγματικά μια ανθολογία που πήρε τις καλύτερες κριτικές, χάρη στην συλλογική προσπάθεια όλων, και του εκδοτικού και των συγγραφέων. 
Συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια ανακοινώνουμε τους «Θρύλους του Σύμπαντος ΙΙΙ»  και καλούμε όλους τους Έλληνες συγγραφείς να στείλουν τα κείμενα τους για την ανθολογία. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα Έλληνες συγγραφείς της Λογοτεχνίας του φανταστικού αλλά δεν έβρισκαν διεξόδους ώστε να μπορέσουν να εκδώσουν τα κείμενα τους στην Ελλάδα γιατί, ακόμα και στα μικρά και περιορισμένα όριο του χώρου που υπήρχε στην Ελλάδα, δεν μπορούσαν να εκδώσουν κάτι άμα δεν ανήκαν στον κύκλο κάποιας ομάδας ή δεν ήταν γνωστοί κάποιου. 
Μαζί τα αφήσαμε όλα αυτά πίσω και μαζί φτιάχνουμε τους απαραίτητους μόνιμους θεσμούς (Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven, Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού, Θρύλοι του Σύμπαντος, Όνειρα των Μύθων, περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές) που χρειάζεται η Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού για να αναπτυχθεί, να μεγαλώσει η λογοτεχνική παραγωγή και να έχουν την δυνατότητα οι Έλληνες συγγραφείς να εκδίδουν τα κείμενα τους. 

Στα πλαίσια αυτά ανακοινώνουμε τους Θρύλους του Σύμπαντος ΙΙΙ και καλούμε τους Έλληνες συγγραφείς να στείλουν τις συμμετοχές τους βάση των παρακάτω όρων: 





Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε:
Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, που να μην ξεπερνάει τις 1.500 λέξεις το καθένα. Εμείς θα βάλουμε μέχρι και τρία από αυτά.
Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε.
Να μας τα στείλετε μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2014, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.
•        Τα κείμενα που θα σταλούν για την ανθολογία πρέπει να ανήκουν σε ένα από τα παρακάτω είδη της λογοτεχνίας του φανταστικού: Επιστημονική φαντασία, military science fiction, space opera, cyberpunk, steampunk, ηρωική φαντασία, high fantasy, sword and sorcery, μυθοπλαστικά παραμύθια, μαγικός ρεαλισμός, τρόμος, αστικός τρόμος, γοτθικός τρόμος, φαντασία. 
•         Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 



Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με τα ποιήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα].


Όροι συμμετοχής:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
Με την αποστολή των διηγημάτων του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση των διηγημάτων του σε βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα, θα παραχωρηθεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές με στόχο την προώθηση της λογοτεχνίας του φανταστικού. Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου ή υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου). 
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.
•      Σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα πάρουν δώρο 2 τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, αξίας 11 ευρώ και τα 2 τεύχη. (Τα περιοδικά δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Θα μοιραστούν στους συγγραφείς στις δημόσιες παρουσιάσεις της ανθολογίας).
•      Όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα υπογράψουν συμφωνητικό για την έκδοση που θα κατοχυρώνει τα πνευματικά τους δικαιώματα. Όσοι πιθανώς δεν το υπογράψουν θα αποσυρθεί το κείμενο τους.
•      Σαν μεγάλη καινοτομία σε σχέση με τους δύο προηγούμενους Θρύλους του Σύμπαντος, τώρα μπορείτε να υποβάλλεται τα κείμενα σας και στην Ελληνική γλώσσα και στην Αγγλική, καθώς υπάρχουν πολλοί φίλοι Έλληνες συγγραφείς που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό. 
•      Βασικό στοιχείο που θα κρίνει τα κείμενα εκτός από το λογοτεχνικό επίπεδο γραφής είναι η πρωτότυπη μυθοπλασία. 


Βασικοί τρόποι προώθησης της ανθολογίας:

- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, σε βιβλιοπωλεία και μπαράκια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Ερμούπολη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες).

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από  200 Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εφτά χρόνια. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!!!


Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά διηγήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών



Μαζί αναγεννούμε τη φανταστική λογοτεχνία και την επιστημονική φαντασία στην Ελλάδα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr