Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Οι νικητές των Βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού LARRY NIVEN 2013

Αγαπητοί φίλοι με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τους νικητές των Βραβείων Λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven 2013. Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και η επιλογή των νικητήριων κειμένων πολύ δύσκολη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και περιμένουμε πάντοτε και την συμμετοχή τους και στα καινούργια βραβεία για το 2014.
 Σε κάποιες περιπτώσεις επειδή η βαθμολογία που έπαιρναν τα διηγήματα ήταν σχεδόν ίδια αναγκαστήκαμε να κηρύξουμε ισοψηφία και να δώσουμε διπλά βραβεία. 
Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση των νικητών.- Βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας».
*Κατηγορία διήγημα. 
1. Συμφέρουσα εγκατάλειψη του Καραντωνίου Χρήστου
2. Σκουριασμένη αλήθεια της Ντίνας Τσούμα
3. Το ασπρόμαυρο μέλλον της Μηλέβας Αναστασιάδου
Και ισοψηφία στην ίδια θέση το 
UNTERBAU της Ε.Μ. Χρυσοψάλτη.


*Κατηγορία νουβελέτα. 
1. Σκοτεινός Άγιος του Μάνου Κουνουγάκη
Και ισοψηφία στην ίδια θέση το 
Γυνοειδές του Τηλέμαχου
2. Luna in Blue του Νικόλα Στασινού
3. Λογιστής του Γιώργου Οικονόμου


- Το βραβείο «Φαντασίας».
*Κατηγορία διήγημα. 
1. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ της Στέλλας Μπελέση
2. Υπόσχεση του Νεκτάριου Μπουτεράκου
3. ΝΕΦΕΡΤΑΡΗ του Κυριάκου Παπαδόπουλου

*Κατηγορία νουβελέτα.
1. Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ του Γιάννη Δεμίρη
2. Τα νήματα του Πεπρωμένου του Μάνου Γαβριηλίδη
3. Βασίσου επάνω μου του Σπύρου Παπαδόπουλου


- Το βραβείο «Τρόμου», για την κατηγορία τρόμος.
*Κατηγορία διήγημα. 
1. Σάιμον του Γιώργου Κωστόπουλου
2. Το Κτήνος της Λένας Κικίδου
3. Δαιμονικά Πλάσματα του Αβραάμ Σεκέρογλου
Και ισοψηφία στην ίδια θέση το 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ της Βάλιας Καραμάνου


*Κατηγορία νουβελέτα.
1. Έαρ γλυκύ του Προφητηλιώτη Γιώργου
2. Ο Εσώτερος Θεός του Γιαννάκη Βασίλειου
3. Έρεβος του Μηλιαρά Αντώνιου
Και ισοψηφία στην ίδια θέση το 
Οι τελευταίες μέρες της Ελευθερίας ΠασσάΚείμενα επιλαχόντων που θα δημοσιευτούν στο βιβλίο ανθολογία των Βραβείων σαν επιβράβευση για την λογοτεχνική αξία τους και την προσπάθεια των συγγραφέων, όπως προβλέπεται από σχετικό όρο στην ανακοίνωση των Βραβείων για το 2013.. 

- «Επιστημονική Φαντασία».
*Κατηγορία διήγημα. 
Η Αλλαγή φρουράς του Ιωάννη Πασιάκου
*Κατηγορία νουβελέτα. 
ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ του Κυριάκου Παπαδόπουλου

- «Φαντασία».
*Κατηγορία διήγημα. 
Οι Γονείς του Μινώταυρου του Καραντωνίου Χρήστου
ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΠΗΛΟ της Όλγας Ανδρεάδου
*Κατηγορία νουβελέτα.
Ο νομάς του Προφητηλιώτη Γιώργου

- «Τρόμος».
*Κατηγορία διήγημα. 
Συσκότιση του Γιαννάκη Βασίλειου
Αύριο έχω γενέθλια της Ελευθερίας Πασσά
Κόκκινη Κορνίζα του Τσαπραϊλη Χρυσόστομου
ΕΚΔΙΚΗΣΗ του Μιχάλη Νικολάου 
Ο φάρος των Μόκερμπυ του Βασίλειου Ζήνα
*Κατηγορία νουβελέτα.
ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΤΕΛΟΣ της Κατερίνας Κοφινά
ΑΜΑΔΡΥΑΣ του Γεράσιμου ΜοσχονάΗ βράβευση των νικητών των φετινών Βραβείων Larry Niven θα γίνει σε μια μεγάλη εκδήλωση στο τέλος Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. 
Παράλληλα στους μήνες Μάρτιο με Μάιο θα γίνει μια σειρά από δυναμικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Όψεις του Φανταστικού 2014, που ένας από τους κύριους στόχους τους θα είναι να γίνει ενημέρωση για τα καινούργια βραβεία. 
Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων καθώς και οι πόλεις όπου θα γίνουν θα ανακοινωθούν στις 20 Ιανουαρίου. 
Στις 15 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν επίσημα τα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2014 και θα αρχίσει από εκείνη την ημερομηνία η κατάθεση των συμμετοχών. 
Η ανακοίνωση για τους Νικητές και η πρώτη ανακοίνωση για τα Βραβεία για 2014 θα δημοσιευτούν στο 20 τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, που υπολογίζουμε να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. 
Τα πρώτα διηγήματα σε κάθε κατηγορία θα δημοσιευτούν στο 21 τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Μαρτίου. 
Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα κυκλοφορήσει η πρώτη ανθολογία των Βραβείων Larry Niven για την λογοτεχνία του φανταστικού που θα περιλαμβάνει όλα τα βραβευμένα κείμενα και όλα τα επιλαχόντα κείμενα που αναφέρονται σε αυτή την ανακοίνωση. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ανθολογίας, Βραβεία Larry Niven για την Λογοτεχνία του Φανταστικού 2013, θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση.

Θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες συγγραφείς που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την συμμετοχή τους στα Βραβεία και σε όλους τους υπόλοιπους διαγωνισμούς που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό. 
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους του φανταστικού που μας τίμησαν και συνεχίζουν να μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξη τους και την κάθε μορφή βοήθειας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός ο εκδοτικός και αυτή η προσπάθεια για την αναγέννηση της Λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα συνεχίζει να υπάρχει και να γίνεται μόνο χάρη σε όλους σας. 

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει σχεδόν 200 Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εφτά χρόνια. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!!!
Με τις φετινές εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού 2013 που έγιναν στην Λάρισα, στην Λαμία, στην Αθήνα, στην Σάμο, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο και στο Χαϊδάρι αλλάξαμε δυναμικά τον χάρτη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο με την υποστήριξη και την μαζική συμμετοχή εκατοντάδων φίλων της λογοτεχνίας του φανταστικού. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά την προσπάθεια με τα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven. 
Μαζί αναγεννούμε την φανταστική λογοτεχνία και την επιστημονική φαντασία στην Ελλάδα!!!

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Ο Ελληνικός Εκδοτικός οίκος για την λογοτεχνία του φανταστικού
Η επιστημονική φαντασία επιστρέφει στην Ελλάδα.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε όλους τους συγγραφείς!!!