Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Πρόκληση σε απανταχού παραμυθάδες, παραμυθοποιούς και παραμυθολάτρες, από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές


Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει,
παραμύθι ν’ αρχινήσει…







Σας αρέσουν τα παραμύθια; Τα θεωρείτε, όπως κι εμείς, από τα μεγαλύτερα στοιχεία της παράδοσης κάθε τόπου; Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας να διαδώσουμε και να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις που μεταφέρονται μέσω των παραμυθιών, μα και τη χαρά που αυτά προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους. 

Στείλτε μας τα παραμύθια σας. Παραμύθια που να είναι ελληνικά, να μιλάνε για την ιδιαίτερη πατρίδα του καθενός σε Ελλάδα ή Κύπρο, για μάγισσες και στοιχειά, για ανεράδες και μόρες, για καλομοίρες και φαντάσματα, για αερικά και στοιχειωμένα γεφύρια. Παραμύθια που να μιλάνε νέα ελληνικά, ή παραμύθια γραμμένα στην ιδιαίτερη ντοπιολαλιά του τόπου σας, κάπου στην ελληνική γη ή θάλασσα. Παραμύθια που να σας τα διηγήθηκε η γιαγιά σας όταν ακόμα ήσασταν παιδιά και παραμύθια που τα γέννησε το δικό σας μυαλό για να κοιμίσετε τα παιδιά σας κάποιο κρύο χειμωνιάτικο βράδυ. Ή απλά, τα παραμύθια που θα θέλατε να μας διηγηθείτε ή θα σας άρεσε να σας τα διηγηθεί το έτερό σας ήμισυ πριν να σας πάρει ο ύπνος. 

Για αρχή θα εκδώσουμε μια συλλογή με τα καλύτερα από τα παραμύθια που θα μας στείλετε. Αυτή θα έχει τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη». 


Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 
Ένα μέχρι και πέντε παραμύθια που να μην ξεπερνάνε όλα μαζί τις 8.000 λέξεις. Εμείς θα βάλουμε μέχρι και τρία από αυτά, γιατί θέλουμε να φτιάξουμε ένα βιβλίο που να μπορούνε να το διαβάζουνε άνετα και οι μικροί μας φίλοι, όχι πάρα πολύ μεγάλο, μα ούτε και πάρα πολύ μικρό. 
Τα παραμύθια αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. Μα δεν μας πειράζει καθόλου να τα έχετε διηγηθεί ή να σας τα έχουνε διηγηθεί άλλοι.
Μαζί με τα παραμύθια σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
Να μας τα στείλετε μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013, στο e_mail: kiara.kalountzi@gmail.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 


Αυτά που δε θα μας ήτανε χρήσιμα (δε θα ξέρουμε και τι να κάνουμε δηλαδή):
Παραμύθια δυτικά, παραμύθια με το Χότζα, παραμύθια με τρολς και δράκους ερπετά. Τα αγαπάμε πάρα πολύ και όλα τούτα, μα δε θα μπορούμε να τα βάλουμε σε αυτό το βιβλίο. Δώστε μας λίγο χρόνο ακόμα και θα δούμε πώς θα μπορούσαμε να δουλέψουμε και μαζί τους.
Παραμύθια που να έχουνε εκδοθεί ή να έχουνε δημοσιευτεί, σε μπλογκ, σε φόρουμ, σε περιοδικά, εφημερίδες. Παραμύθια που να σας τα έχει πει η γιαγιά αλλά να μην είναι δικά της, να είναι για παράδειγμα των αδελφών Γκριμμ. 
Πάρα πολύ μεγάλα παραμύθια που να ξεπερνάνε τις 8000 λέξεις όλα μαζί ή παραμύθια που να μη μιλάνε ελληνικά. 
Εκπρόθεσμα παραμύθια, δηλαδή το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, πολύ θα στεναχωρηθούμε που δε θα μπορούμε να τα υπολογίσουμε, επειδή ήδη θα έχουμε κλείσει την ύλη. 

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: kiara.kalountzi@gmail.com.

Φόρμα για αποστολή μαζί με τα παραμύθια:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
Προέλευση των παραμυθιών και καταγωγή:
Λίγα λόγια για τον τόπο: 
Λίγα λόγια για εσάς:



Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να ζήσουμε εμείς καλά κι εσείς καλύτερα…

Για τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές,
Κιάρα




Όροι συμμετοχής:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες, ή και να συμπεριλάβουν περισσότερα από τρία ανά άτομο παραμύθια στο βιβλίο (εφόσον η αξία των παραμυθιών ή/και η συμμετοχή δεν είναι η αναμενόμενη) ή και ματαιώσουν την έκδοση.
Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
Με την αποστολή του διηγήματος ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του παραμυθιού του σε βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα, θα παραχωρηθεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές με στόχο την προώθηση και διαφύλαξη του παραμυθιού. Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου, πέρα από τους τρεις πρώτους που θα λάβουν τιμητική διάκριση και ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου. 
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr