Σάββατο 4 Μαΐου 2013

«Ζόμπι στην Ισλανδία» της Νανά Αρναντόττιρ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί το βιβλίο
«Ζόμπι στην Ισλανδία»
της Νανά Αρναντόττιρ


Σελίδες: 215
Διαστάσεις: 21 x 14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 14 Ευρώ
Κατηγορία: Ισλανδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Φανταστική λογοτεχνία
Μετάφραση: Κιάρα Καλουντζή







Είμαστε στην Ισλανδία. Απλά έχει και Ζόμπι.

Σαν επακόλουθο ενός ατυχήματος στο νέο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, μια περίεργη αρρώστια αρχίζει να εξαπλώνεται στο Ρέικιαβικ, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε πεινασμένους κι άμυαλους κανίβαλους, που περιφέρονται με μοναδικό σκοπό τους να φάνε τους φίλους και τις οικογένειές τους. Θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν η οικογένεια Ράγκναρ; Εξάλλου, αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν ελπίδα να επιβιώσουνε από την ισλανδική ορδή των ζόμπι, είναι αυτή η οικογένεια.
Άντε, άντε, τρέχα! Τρέχα! Σκέφτηκε η Μπάρμπαρα. Με ένα τίναγμα, τέντωσε πίσω το κεφάλι της για μια γρήγορη ματιά κι ύστερα απότομα το τίναξε ξανά μπροστά. Αργά καθάρματα!
Παρά το νεκρικά άκαμπτο βάδισμά τους, τα ζόμπι ήταν πάρα πολλά. Αυτό είναι και το πρόβλημα πάντα στις ταινίες, σκεφτόταν καθώς τα πόδια της πλατάγιζαν στο πεζοδρόμιο, πάντα είναι πάρα πολλά. 
Η Μπάρμπαρα κατηφόριζε την Αϊεσίδα, στο δυτικό τμήμα του Ρέικιαβικ. Πόσες φορές είχε τρέξει σ' αυτό το δρόμο που σφιχταγκάλιαζε την παραλία γύρω από τη γωνία του σπιτιού της; Αμέτρητες φορές, απάντησε. Φυσικά, εκείνες τις άλλες φορές απλώς προσποιούταν πως υπήρχαν τέρατα για να τους ξεφύγει. Τώρα που πίσω της βρισκόταν η ορδή των ζόμπι κι αυτή ήταν το δόλωμα, μακριά από το σπίτι της, ευχόταν να ήταν και τούτη μια από εκείνες τις προσποιητές κούρσες.

Σημείωση για τους ταξιδιώτες: Αυτό εδώ το βιβλίο περιέχει μια λίστα με τραγούδια για τους λάτρεις της ισλανδικής μουσικής, μια συνταγή για κρεατόσουπα και διάφορες άλλες χρήσιμες πολιτιστικές και ιστορικές πληροφορίες για την Ισλανδία. Α! και ζόμπι. Πολλά ζόμπι.


Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και το περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από 200 Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία οχτώ χρόνια. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!!!

Μαζί αναγεννούμε την φανταστική λογοτεχνία και
την επιστημονική φαντασία στην Ελλάδα!!!

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Ο ελληνικός εκδοτικός οίκος για την λογοτεχνία του φανταστικού
Η επιστημονική φαντασία επιστρέφει στην Ελλάδα.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε όλους τους συγγραφείς!!!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com