Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Το βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω στα δεκαοχτώτου Επιφάνιου Παστού Σελίδες:

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω στα δεκαοχτώ
του  Επιφάνιου Παστού 
Σελίδες: 130
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία, αυτογνωσία
ISBN: 978-960-607-255-0





Η ηλικία των 18 αποτελεί το μεταίχμιο της εφηβικής με την ενήλικη ζωή. Είναι η ηλικία σταθμός για τον καθένα μας. Για κάποιο περίεργο λόγο μας έχει στιγματίσει εκείνη η τούρτα με τα 18 κεράκια. 
«Πώς νιώθεις που έγινες ενήλικας;» σε ρωτάνε. Και εσύ δεν ξέρεις τι να απαντήσεις, αναρωτιέσαι αν όντως είσαι. 
Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να φανερώσει μια άλλη οπτική γωνία της ζωής. Μέσα από διάφορες ιστορίες θα κατανοήσεις ότι είναι σημαντικό να εκτιμάς αυτά που έχεις και να μην ανησυχείς για αυτά που δεν έχεις. 
- Πώς να επιλέξω το σωστό επάγγελμα;
- Ποια άτομα να κρατήσω στη ζωή μου;
- Θα βρω την ευτυχία στα Social Media;
- Να κρατάμε τελικά κακία από συνήθεια;
- Άραγε τι θυσίες μπορεί να κάνει κάποιος για τον άνθρωπο που αγαπάει; 
- Αξίζει η προσπάθεια μετά από μαζεμένες αποτυχίες;
- Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ από τα τοξικά άτομα;
- Πρέπει να διδάσκεται η αγάπη στα σχολεία;
- Είναι μεταδοτική η πανδημία του Εγωισμού;
Εν κατακλείδι, το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλους αγώνες στην ζωή τους. Και δεν βγαίνουν πάντα κερδισμένοι αλλά σίγουρα βγαίνουν πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι. Μέχρι την επόμενο αγώνα. Στα 18 χρειάζεσαι μια υπενθύμιση. Η ζωή είναι αγώνας. Και πρέπει να αγωνίζεσαι για όλα και για πάντα. 
«Μην φοβάσαι λοιπόν την αποτυχία. Είναι μέρος της επιτυχίας. Η προσπάθεια αποδίδει, η αδράνεια σε προδίδει».  
 
 
Ο Επιφάνιος Παστού γεννήθηκε το 1994 στην Λευκωσία και κατάγεται από την Αθηένου. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Εργάζεται ως Αξιωματικός του Δικαστικού Σώματος της Εθνικής Φρουράς. Παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο CIIM (Cyprus International Institute of Cyprus) στην «Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση».
 Είναι κάτοχος διπλώματος «Life Coaching» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
«Το βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω στα 18» είναι το πρώτο του συγγραφικό έργο.








Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 












Αναζητώντας το βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω στα δέκα οχτώ
ΜΕ ΤΟΝ Επιφάνιο Παστού
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητέ κύριε Παστού, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Το βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω στα δέκα οχτώ». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  


Απάντηση
Καλημέρα σας. Το δικό μου βιβλίο έρχεται σίγουρα να προβληματίσει τον αναγνώστη. Φανερώνει άγνωστες πτυχές σε καίρια ζητήματα. Από μια άλλη οπτική γωνία η προσέγγιση σε κάποια ζητήματα γίνεται πολύ διαφορετική. Σε νεότερη ηλικία πολλές φορές μαθαίνεις από τους μεγαλύτερους. Τώρα έρχεται η στιγμή να μάθεις από τον μεγαλύτερο εαυτό σου. Τον πιο έμπειρο, τον πιο σοφό, τον πιο φιλοσοφημένο. Ο λόγος για να επιλέξει κάποιος να το διαβάσει είναι απλός αλλά σημαντικός.  Το διαβάζει κάποιος που θέλει  να αναρωτηθεί και να αναλογιστεί τι έχει πετύχει μέχρι τώρα και και τι θέλει να πετύχει στο μέλλον.




Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο και το νόημα του βιβλίου σας. 

Απάντηση
“Αυτοπεποίθηση λοιπόν δεν είναι η αλαζονεία. Δεν είναι η έπαρση. Δεν είναι η επιπολαιότητα. Αυτοπεποίθηση είναι να έχω πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Δεν φοβάμαι να αποτύχω και γνωρίζω τις δυνατότητες μου. Η αυτογνωσία και η αυτοεκτίμηση οδηγούν στην αυτοπεποίθηση. Αν εσύ ο ίδιος δεν πιστέψεις σε εσένα, τότε ποιος θα το κάνει; “
“Αργά ή γρήγορα, είτε είσαι 18 είτε 28, είτε 38 θα καταλάβεις ότι οι επιλογές και οι πράξεις μας είναι η σκιά μας. Και αν κάποτε οι γονείς σου σβήσουν τα φώτα και γεμίσει παντού σκοτάδι και κρυφτεί για λίγο των πράξεων σου η σκιά πάλι θα ξημερώσει. Στην λάμψη του ήλιου πάλι θα εμφανιστούν οι πράξεις σου και υπεύθυνος είσαι εσύ. Μάθε να ζεις με αυτό. Ωρίμασε. Ζήσε στο έπακρο και κράτα την νεανική σου τρέλα. Μην την χάσεις ποτέ. Όμως μην ξεχνάς  να ωριμάσεις σε καταστάσεις που το επιβάλλουν και αφορούν εσένα. Γίνε αυστηρός κριτής του εαυτού σου και όχι των άλλων. Πρόσεξε. Πρόσεξε εσένα και τα μάτια σου.”



Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 


Απάντηση
Φυσικά και είναι στάση ζωής. Η συγγραφή είναι για μένα οξυγόνο. Γράφω από πολύ μικρή ηλικία και για διάφορα θέματα. Είναι ο τρόπος να εκφράσω τα συναισθήματα μου και να καταθέσω την ψυχή μου. Επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μου γιατί αντλώ έμπνευση από διάφορες εκφάνσεις της ζωής. Ακόμα και από το πιο απλό γεγονός πλάθω ιστορίες και σενάρια. 




Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που επιλέξατε να γράψετε βιβλίο τέτοιου είδους; Σας δίνει έμπνευση για κάποιον συγκεκριμένο λόγο;

Απάντηση
Είναι για μένα η μεγαλύτερη έμπνευση να ωθήσω τους αναγνώστες να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Πολλοί φίλοι και γνωστοί μου λένε συχνά ότι μετά από κάποια συζήτηση που είχαμε αποφάσισαν να ξεκινήσουν να κυνηγούν το όνειρο τους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να βοηθήσω όπως και όσο μπορώ και τους αναγνώστες μου να αδράξουν την ευκαιρία.





Βιβλία τέτοιου είδους πιστεύεται ότι πρέπει να διαβαστούν μόνο από έφηβους ή μπορούν και πρέπει να τα διαβάσουν και ενήλικες;


Απάντηση
Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Ο οποίος αριθμός δεν καθορίζεται από εμάς. Τα υπόλοιπα όμως που καθορίζονται από εμάς πρέπει να τα αρπάξουμε αυτοστιγμί, χωρίς φόβο και πάθος.



Μιλήστε μας για τον συγγραφέα σαν άνθρωπο. Μέρη που σας αρέσουν, η μουσική που σας αρέσει και ότι άλλο κρίνεται αξιόλογο να ειπωθεί. 

Απάντηση
Μου αρέσει πολύ η καλή παρέα και η βόλτες στην παραλία. Επίσης ασχολούμαι με την φωτογραφία, κυρίως τοπίων και μου αρέσει να χαζεύω με τις ώρες διάφορους πίνακες ζωγραφικής. Η μουσική είναι απαραίτητη για μένα αλλά τα γούστα μου δεν περιορίζονται ποτέ  από τα “είδη” αυτής. 




Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;

Απάντηση
  Παλαιότερα κουβαλούσα μπλοκάκι και κατέγραφα μέσα τα πάντα. Από δίστιχα ερωτικά στιχάκια μέχρι μικρές ιστορίες και διαλόγους. Με την τεχνολογική όμως εξέλιξη, πλέον τα καταγράφω στις σημειώσεις του κινητού και ευτυχώς έχω αρκετή μνήμη για να τα αποθηκεύω.







Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 

 
Απάντηση
Ήταν σίγουρα μια δύσκολη περίοδος αλλά ήταν και περίοδος έμπνευσης. Αναθεωρήσαμε πολλά πράγματα και αντιληφθήκαμε ποια είναι τα σημαντικότερα. Η όλη κατάσταση για μένα ήταν μια πρόκληση και δεν το κρύβω ότι ήταν η ευκαιρία για να τελειώσω το βιβλίο μου. Εύχομαι και ελπίζω ότι οι καλύτερες μέρες δεν θα αργήσουν να έρθουν. Η λογοτεχνία φυσικά και ήταν βάλσαμο αυτή την περίοδο. Πολύ απλά ο άνθρωπος ξεφεύγει από την πραγματικότητα και με την φαντασία του ταξιδεύει σε άλλα, ονειρεμένα μέρη που δεν υπάρχουν περιορισμοί, μέτρα και αποστάσεις.






Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 


Απάντηση
Και εγώ σας ευχαριστώ. Κάτι τελευταίο που ήθελα να πω στους αναγνώστες σας είναι κάτι που μου έλεγε η γιαγιά μου Δέσποινα και είναι το εξής  “Με τα δικά σου τα φτερά και όπου και όποτε φτάσεις”.

#βιβλία #εκδόσεις #βιβλιοπροτάσεις #διαβάζω #Λογοτεχνία #BookPorn #steampunk #scifi #books  #booklover #bookworm #bookish #bookaddict #bibliophile #bookaholic