Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Καινούργια βιβλία των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

  Καινούργια βιβλία των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Φανταστικές ιστορίες  του  Βασίλη Κυριλλίδη 
Σελίδες: 370
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 15  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, επιστημονική φαντασία, space opera, μυστήριο, τρόμος
ISBN: 978-960-607-250-5





Επιστημονική φαντασία, τρόμος, όπερα του διαστήματος, ψυχολογική απειλή, υπαρξιακή αγωνία, ταξίδι στο χρόνο, μεταφυσικό, παραισθήσεις, ανεξήγητα φαινόμενα, έρωτες, ανθρώπινες σχέσεις και φρικτά εγκλήματα.
Δέκα εφτά διακεκριμένα διηγήματα, γραμμένα από το 2000 έως σήμερα, και δημοσιευμένα σε διάφορες συλλογές, συγκεντρωμένα σ’ ένα βιβλίο που καλύπτει όλα τα είδη του φανταστικού.  
Δεκαεπτά διαφορετικοί, μυστηριώδεις κόσμοι, που καλούν τον αναγνώστη να βυθιστεί στη μαγεία τους, και να μοιραστεί τις περιπέτειες και τις αγωνίες των ηρώων τους.  

Ο Βασίλης Κυριλλίδης γεννήθηκε το 1958 και ζει στην Καβάλα. Το μυθιστόρημά του ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΥΛΙΚΑ κυκλοφόρησε, στην πρώτη του εκδοχή, από τις εκδόσεις Καστανιώτης το 2001, κι επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Ελκυστής το 2021. Υπόλοιπα βιβλία του, ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ, πρώτη έκδοση Άγκυρα 2004, 2η έκδοση Διάπλαση 2018, ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Άγκυρα 2005, η συλλογή διηγημάτων ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΑΣ, Άγκυρα 2008, και το αστυνομικό μυθιστόρημα ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, από τις εκδόσεις Φιλελεύθερος 2020. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές κυκλοφορούν το 2021, το μυθιστόρημα AZTEC – Η Τελευταία Πανδημία και η συλλογή διηγημάτων του Φανταστικές Ιστορίες.
 
 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 







Αγοράστε άμεσα το βιβλίο από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο, στο παρακάτω link και θα το παραλάβετε με κούριερ σε μερικές ημέρες. 







Φανταστικές ιστορίες
ΜΕ ΤΟΝ Βασίλη Κυριλλίδη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές






Αγαπητέ κύριε Κυριλλίδη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Φανταστικές Ιστορίες». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει; 

Πράγματι, κυκλοφορούν συνεχώς πολλά καινούργια βιβλία, γεγονός που έχει την καλή και την κακή του πλευρά: Η καλή είναι πως όλο και περισσότερες φωνές καταφέρνουν πλέον να εκφράζονται. Η κακή είναι πως πολλοί συγγραφείς που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν, κινδυνεύουν να θαφτούν μέσα στο σωρό της μέτριας πολυφωνίας. Είναι φυσικό οι αναγνώστες ν’ απογοητεύονται, μετά από κάποιες αποτυχημένες απόπειρες να διαβάσουν κάτι που θα τους συγκινήσει πραγματικά. Εντρυφώντας για χρόνια στο χώρο του φανταστικού, πιστεύω πως γνωρίζω πια πώς πρέπει να γράφεται ένα καλό διήγημα ή μυθιστόρημα, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει στον αναγνώστη, όχι μόνο μερικές συναρπαστικές αναγνωστικές ώρες, αλλά και στιγμές προβληματισμού.




Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 


Από το διήγημα: Ανεπαίσθητες αλλαγές.
«Το ίδιο κιόλας πρωί, μετά από το πεφταστέρι, είδαμε στρατιωτικά οχήματα να περνούν από την κοινότητά μας και να χάνονται στο πυκνό δάσος, χωρίς όμως ποτέ ν’ ακούσουμε ή να μάθουμε για την αποστολή και το σκοπό τους. Ούτε τους είδαμε ποτέ να επιστρέφουν. Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα και μου έκανε εντύπωση η σκόνη που σήκωσαν αυτά τα οχήματα, όπως και η ώρα που χρειάστηκε για να κατακάτσει στη γη. Είχε καιρό να βρέξει».
Από το διήγημα: Ο Φαροφύλακας 
«Το πρώτο κιόλας βράδυ ξέσπασε καταιγίδα. Δεν με πείραξε που χάλασε ο ύπνος μου, γιατί ήταν πολύ ανήσυχος, σαν άρρωστος. Η βροχή έπεφτε καταρράχτης απ’ τον ουρανό, μου δημιουργούσε την ψευδαίσθηση πως πλημμύριζε τη θάλασσα, μολονότι ήξερα πως δεν έφταιγε αυτή, αλλά οι πάγοι των πόλων, που έλιωναν με ταχύ ρυθμό. Αναρωτήθηκα αν θα βρέχει έτσι και στη Ντάλεα. Σκέφτηκα να τηλεφωνήσω στην Τζόις, αλλά δεν θέλησα να την ξυπνήσω. Δεν ήξερα πως έτσι έχανα την ευκαιρία ν’ ακούσω για τελευταία φορά τη φωνή της».



Πιστεύετε ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 

Είμαι αρκετά πολυδιάστατος χαρακτήρας, ωστόσο, το ότι γράφω τόσα χρόνια, έστω και με διαλλείματα, σημαίνει πως η συγγραφή είναι από τους πλέον σημαντικούς τομείς της ζωής μου. Βέβαια, πάντα υπάρχουν οι στιγμές που νιώθεις μια ματαιότητα, αλλά τις υπόλοιπες, που είναι και οι περισσότερες, ακόμα κι αυτό το συναίσθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό δημιουργίας. 


Μέσα στο βιβλίο σας μπορεί κάποιος να βρει όλα τα είδη της λογοτεχνίας του φανταστικού. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος είδος που σας εκφράζει περισσότερο και αν ναι, γιατί;

Είμαι κυρίως λάτρης, συγγραφέας και αναγνώστης, της γνήσιας επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο το να δοκιμαστώ σε διάφορα είδη του φανταστικού, με τα οποία δεν είχα ιδιαίτερη σχέση, (πχ ζόμπι ή φαντάσματα), ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα για μένα. Στα διηγήματά μου επεδίωξα να γράψω αυτό ακριβώς που θα μου άρεζε να διαβάζω, κι εφόσον η αρχή μου είναι πως δεν υπάρχουν καλά και κακά είδη, παρά μόνο καλά ή κακά βιβλία, θέλω να πιστεύω πως πέτυχα το αποτέλεσμα. 



Πολλά από τα κείμενα σας έχουν post-apocalyptic θεματική. Θεωρείτε ότι σας έχει επηρεάσει η καραντίνα; 

Το post-apocalyptic είναι από τα πλέον συνηθισμένα θέματα της επιστημονικής φαντασίας και πολλοί σημαντικοί συγγραφείς έχουν ασχοληθεί μ’ αυτό. Σήμερα, στην πληθώρα των έργων που εξ αιτίας αυτού του ιού κυκλοφόρησαν ή αναμένονται να κυκλοφορήσουν, το να μυθιστορηματοποιείς μια τέτοια κατάσταση έχει νόημα μόνο στο βαθμό που μπορείς να το κάνεις κάπως διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Ο κόσμος, κι εγώ προσωπικά ως αναγνώστης, έχει κουραστεί από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Το μυθιστόρημά μου, AZTEC, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Συμπαντικές Διαδρομές, πιστεύω πως αποτελεί κάτι διαφορετικό σ’ αυτό το θέμα. Η καραντίνα, μολονότι μ’ επηρέασε δυσμενώς σε πολλούς τομείς, με βοήθησε στη συγγραφή, αφού μου εξασφάλισε ελεύθερες ώρες, που αλλιώς θα δυσκολευόμουν πολύ να βρω. 




Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;

Όχι. Πάντα λέω πως θα θυμάμαι κάτι που μου έρχεται, και σχεδόν πάντα το ξεχνάω. Στην αρχή με στεναχωρούσε πολύ αυτό, αλλά μετά διαπίστωσα πως ο κόσμος είναι γεμάτος ωραίες ιδέες, όταν χάνεις μια, κάποια άλλη παίρνει τη θέση της. Η ιδέα είναι πολύ σημαντική, και βασίζομαι πολύ σ’ αυτήν, αν όμως δεν την δουλέψεις σωστά, μπορεί ν’ ακυρώσεις τη δυναμική της. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπουν οι ιδέες, κατά κάποιο τρόπο μου έρχονται όταν τις χρειάζομαι, το θέμα είναι να βρεις τη διάθεση να στρωθείς με τις ώρες, και να βγάλεις κάτι ωραίο από αυτές. 




Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 

Η επιδημία και η καραντίνα μ’ έπληξε σε πολλούς τομείς, και μ’ έφερε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Τελευταία όμως αποφάσισα να το φιλοσοφήσω. Δεν μας χρωστάει κανένας τίποτα, πολλά πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα χωρίς να είναι, συμφορές χτυπούσαν πάντα τον κόσμο, και, συγκριτικά, αυτές που χτύπησαν τον δικό μας ήταν οι μικρότερες. Δεν ζήσαμε ούτε πόλεμο ούτε κατοχή, όπως οι πατεράδες μας. Και στην επιδημία δεν έχασα δικό μου άνθρωπο, γεγονός που από μόνο του θα με κατέτασσε στην κατηγορία των αχάριστων, αν παραπονιόμουν. Όλα τα υπόλοιπα αισιοδοξώ πως μπορώ να τα ανακτήσω με τον καιρό. Κι αν όχι, πάλι δεν υπάρχει χώρος για παράπονα. Η επιστήμη θα νικήσει τον ιό, που λίγα χρόνια πριν θα μας είχε εξοντώσει, πριν καταλάβουμε από πού μας ήρθε. Βρήκα χρόνο να ολοκληρώσω μισοτελειωμένα έργα ή να δουλέψω πάνω σε καινούργια, κι έτσι η χρονιά μου κατέληξε η περισσότερο δημιουργική. Επίσης διάβασα πολύ, οι στοίβα των αδιάβαστων βιβλίων μου χαμήλωσε, επιτέλους. Οι απώλειες σε διάφορους τομείς συνεχίσουν να υφίστανται, αλλά, έχοντας μια ηλικία, έχω ζήσει σε δυσκολότερες εποχές. Δυστυχώς οι ευκολίες του σύγχρονου τρόπου ζωής μάς έχουν καλομάθει και δυσκολευόμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε τις αναποδιές. 
Όσον αφορά τη λογοτεχνία, όσοι την έχουν ανακαλύψει ξέρουν μέχρι που και σε ποιο βαθμό μπορεί να τους βοηθήσει. Όσοι δεν την αγαπούν, θα συνεχίσουν ν’ αδιαφορούν γι’ αυτήν. Είναι κρίμα, γιατί, τις μέρες τις καραντίνας, θα μπορούσε να τους κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. Ελπίζω να βρήκαν κάποιας ανάλογης ποιότητας ασχολία, και να μην κύλησαν άσκοπα τόσες μέρες μοναξιάς. 




Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Εγώ σας ευχαριστώ, κι ελπίζω να συναντήσω τους αναγνώστες στη μελλοντική αυτή εκδήλωση. Το να είσαι αναγνώστης είναι κάτι που δεν αλλάζει ποτέ και με τίποτα. Φιλοδοξώ τα βιβλία μου να τους κάνουν ν’ αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την ανάγνωση.







   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Στην κουζίνα ενός συγγραφέα, Ένα ποίημα μαγειρικής και αγάπης
του  Κωνσταντίνου Γυπαράκη 
Σελίδες: 246
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 13  ευρώ
Κατηγορία:  Σύγχρονη νεοελληνική λογοτεχνία
ISBN: 978-960-607-249-9





Έγραψα αυτό το βιβλίο από αγάπη για τη μαγειρική, τη λογοτεχνία και τη μουσική. Δεν είμαι μάγειρας, είμαι απλώς ένας άνθρωπος που λατρεύει τη μαγειρική, όταν αυτή συνοδεύεται από μουσική αλλά κι από τη φυσική παρουσία της συντρόφου μου.  Αποπειράθηκα να μελοποιήσω τα υλικά μαγειρικής δίχως να υποτιμήσω την αξία που έχουν από μόνα τους.  Αυτό το βιβλίο αφορά εραστές της ζωής οι οποίοι αναγνωρίζουν στις γεύσεις ηχοχρώματα, τα οποία καθιστούν ένα γεύμα κωμικοτραγική ταινία, και δέχονται να γίνουν σκηνοθέτες.   Ο Κωνσταντίνος Γυπαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Μεγάλωσε στην Πετρούπολη της Δυτικής Αθήνας. Ο πατέρας του, Ευάγγελος Γυπαράκης, είχε ένα μπακάλικο στην Πετρούπολη το οποίο το έκλεισε η δικτατορία το 1968 λόγω των πολιτικών του φρονημάτων. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο πατέρας του έγινε ελαιοχρωματιστής κι έτσι ο Κωνσταντίνος Γυπαράκης βοηθούσε τον πατέρα του στην εργασία. Σπούδασε νομικά, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ποτέ δεν ξέχασε πόσο ωραίο είναι να ζωγραφίζεις τοίχους. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή από τότε που γεννήθηκε η κόρη του το 1994. Εξέδωσε το πρώτο μυθιστόρημα το 2001 στις εκδόσεις Λιβάνη με τίτλο, «Δεν μ’ αρέσουν οι Κυριακές». Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα, «Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή» από τις εκδόσεις Σαΐτα το 2008, και «Το οροπέδιο ύψος των μυρμηγκιών» από τις εκδόσεις openbook. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο, «Επί του έρωτος ομιλία». Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός το μυθιστόρημα μου, «Εφ' ενός λυγμού».
 
 




Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 








Αγοράστε άμεσα το βιβλίο από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο, στο παρακάτω link και θα το παραλάβετε με κούριερ σε μερικές ημέρες.












Στην κουζίνα ενός συγγραφέα
ΜΕ ΤΟΝ Κωνσταντίνο Γυπαράκη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητέ κύριε Γυπαράκη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Στην κουζίνα ενός συγγραφέα Ένα ποίημα μαγειρικής και αγάπης». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει; 


Απάντηση

Καλημέρα σας. 

Πιστεύω στους κόκκους άμμου, μ' αρέσουν, εξ ου και προσπαθώ να φτιάξω κι εγώ γιατί έτσι γίνομαι παραλία ή δημιουργός για την οικοδόμηση αρχιτεκτονημάτων. Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο μου επιλέγει μ' έναν τρόπο να γίνει κι ο ίδιος μέρος μιας παραλίας με ξαπλώστρα λέξεις από παφλασμούς κυμάτων μέσα σ' ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα. 





Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 

Απάντηση

Από την συνταγή της κρεμμυδόσουπας.

Θέλουμε έξι κρεμμύδια κόκκινα, στο μέγεθος μιας κλειστής παλάμης γυναίκας ερωτοχτυπημένης. Αυτά είναι πιο γλυκά, πιο πιασάρικα φιλιών, κάνουνε σώμα με την προσδοκία, αφήνουν κατά μέρος την αψάδα των άσπρων και λειτουργούν ως καλός αγωγός των επιθυμιών πάσης φύσεως. Τα κόβουμε σε ροδέλες ποδηλάτου για ανώμαλο δρόμο. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει λαδάκι και μια ιδέα λείπεις εσύ βούτυρο. Χαμηλή φωτιά, όπως το φιλί στο πάνω χείλος της, κι ανακατεύουμε αργά με ρυθμό που υπαγορεύει το κάτω χείλος αδημονώντας. Μετά από λίγο, θα μαζευτούν τα λιπαρά στην κατσαρόλα, διεκδικώντας την παρουσία τους εις βάρος της γλύκας κορμιού της. «Με λες χοντρή;» Θα σαλτάρει λίγο αλλά εδώ παίζει άσμα θα σου κλείσω το στόμα με χίλια φιλιά. Αφαιρούμε το λίπος. «Όχι κουκλάρα μου!» που λέει ο λόγος μαγειρικής. Ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασί λευκό, ένα Riesling. Τσιγκουνιές τώρα; Άσε που το πρόσωπο θα δει εισαγωγής και θα ηρεμήσει κομμάτι.

Από την συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες

Θα ήμουν 12 χρονών. Έκτη δημοτικού. Η αδερφή μου τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη. Ήμασταν κι οι δύο πρωινοί στο σχολείο. Στην επιστροφή στο σπίτι διαπιστώσαμε ότι ή μάνα είχε φτιάξει ρεβίθια. Πάλι. Η αδερφή μου έκανε μια αποστροφή όπως ένα πράμα ο Τρότσκι όταν αντιστάθηκε στην γραφειοκρατία του κόμματος και τον έστειλαν στην Σιβηρία. «Μην πας», της φώναξα, «θα στρώσουν τα πράματα»! Θυμήθηκα την μάνα μου και πως έφτιαχνε τον πουρέ. Αφού έβραζε τις πατάτες και τις ξεφλούδιζε τις έβαζε σ’ έναν διακορευτή. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, δεξιός είναι αφού διακορεύει αλλά εδώ έχουμε θέμα με την επανάσταση και το προτσές. Πήγα στην κουζίνα και βρήκα αυτό το δεξιό εργαλείο, όργανο των καπιταλιστών, και του εξηγήθηκα. Θα κάνεις αυτό που θέλω αλλά μετά δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω! Δεν απάντησε. Θυμάμαι η μάνα έβαζε τις βρασμένες πατάτες στο εργαλείο, συμπίεζε το περιεχόμενο κι από το ξεδοντιασμένο στόμα του έβγαινε πουρές. Αααα! Αυτό έκανα κι εγώ. Έβαλα στραγγισμένα τα ρεβίθια, τα συμπίεσα και προέκυψε πουρές από ρεβίθια! Μεγαλείο εμπνεύσεως! 





Πιστεύετε ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 


Απάντηση

Οποιαδήποτε συμπεριφορά ενός ανθρώπου δεικνύει μια στάση ζωής επομένως μ' έναν τρόπο η συγγραφή είναι κι αυτή μια στάση ζωής, αλλά προσπαθώ να συμπεριφέρομαι αεικίνητα, δεχόμενος ως λεωφορείο την ζωή μου η οποία κάνει στάσεις για να επιβιβάσει ή να αποβιβάσει ανθρώπους. 





Αυτό που κάνετε στο βιβλίο σας είναι όντως πρωτότυπο και δύσκολο. Προσπαθείτε να συνδυάσετε τη λογοτεχνία με την τέχνη της μαγειρικής. Είναι όντως δύσκολο; Γιατί αποφασίσατε να εκφραστείτε συγγραφικά με αυτόν τον τρόπο; 
Απάντηση

Η λογοτεχνία είναι αυτή καθαυτή μαγειρική. Τα υλικά της είναι συγκεκριμμένα και διαθέσιμα στον οποιονδήποτε. Οι λέξεις. Ο τρόπος που κάθε ένας άνθρωπος τις τοποθετεί σ' ένα κείμενο είναι αυτός που τελικά θα τον καταστήσει λογοτέχνη κι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην μαγειρική. Δύσκολη είναι η ζωή κι επομένως ότι συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο της. Η απόφαση δεν ήταν δική μου, με οδήγησε εκεί το σύμπαν της μουσικής, της ποίησης και της ζωγραφικής. 






Θεωρείτε ότι το βιβλίο μπορεί να το δει κάποιος και σαν ένα οδηγό με συνταγές μαγειρικής;

Απάντηση

Είναι ένας οδηγός με δίπλωμα αποκτηθέν άνευ σπουδών κι επομένως άνευ εξετάσεων και συνιστώ στους επίδοξους μάγειρους να πάνε σε σχολείο, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένες γνώσεις.    





Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;

Απάντηση

Η έμπνευση είναι μια δοκιμασία ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της καθημερινότητας. Κι εκεί έξω, στην καθημερινότητα, ένα μπλοκάκι δεν επαρκεί για να ισορροπήσεις. Οφείλεις να είσαι εφοδιασμένος με αποφασιστικότητα, θάρρος, τόλμη και παρρησία. Όχι, δεν έχω μπλοκάκι.   






Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 

 
Απάντηση

Όπως όλοι μας ζω αυτή την κατάσταση, με την διαφορά ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να τροποποιήσω τις μεθόδους διαβίωσης προς το καλύτερο. Η λοχοτεχνία ως μια μορφή Τέχνης βεβαίως δύναται ν' αφουγκραστεί τα προβλήματα των ανθρώπων κι έχει αποδειχτεί ότι τα έχει καταφέρει περίφημα από γενέσεως της. Η ελπίδα είναι κάτι διαφορετικό. Η λογοτεχνία από μόνη της δεν είναι ελπίδα όπως και κάθε μορφή Τέχνης. Είναι συμπαντική διαδρομή.  






Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 

Απάντηση

Να διαβάζουν, ν' ακούν μουσική, να μαγειρεύουν, να χαίρονται, να χαμογελούν και γενικώς να διάγουν βίον. 













NRWGOU Virus, Αόρατος πόλεμος του Ντίνου Τανίτη
  

Σελίδες: 116
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 11  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία βιολογικού τρόμου
ISBN: 978-960-607-242-0






 Μια μεγάλη, απροσδόκητη ασθένεια. 
Η Έσχατη Πανδημία, ο τελικός ιός και ο κόσμος αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. 
Οικονομίες καταρρέουν, κράτη εξαφανίζονται, τρόμος, πανικός, απομόνωση. 
Η ζωή των ανθρώπων του πλανήτη αλλάζει δραματικά καθώς βυθίζεται μέσα στο σκοτάδι μιας νέας απολυταρχίας που δίνει υποσχέσεις ότι θα σώσει την ανθρωπότητα από τον καινούριο θανάσιμο εχθρό της. 
Και το όνομα του εχθρού:
NRWGOU Virus

Διαβάστε το καινούργιο θρίλερ βιολογικού τρόμου του Ντίνου Τανίτη που θα σας καθηλώσει. 
Ζήστε το σήμερα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.  



Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου παραμένει μόνιμος κάτοικος. Από το 2008 μέχρι το 2014 ήταν ελεύθερος επαγγελματίας- παραγωγός θεάματος, έχοντας ιδρύσει την ACANTHUS PRODUCTIONS. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ένα πρόγραμμα ανοιχτού MBA. Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, σκηνοθέτης & αστρονόμος. Και οπλουργός αεροσκαφών, από την διετή θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία.
Εκτός από μυθιστόρημα ή νουβέλα, έχει γράψει και πολλά τραγούδια (στίχους), που δεν ακούστηκαν ακόμη. Του αρέσει η γυμναστική με βάρη, οι πολεμικές τέχνες, το γράψιμο, το διάβασμα, το περπάτημα στη φύση, το καλό σπιτικό φαγητό και οι σπάνιοι πιστοί φίλοι.
Άλλα δικά του βιβλία είναι: Το κοινωνικό μυθιστόρημα «ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕΣ ΘΕΙΕ», εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2018.  Το Cyberpunk βιβλίο «ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2019. Το Vampire Erotica βιβλίο «ΣΕΧΡΑΜΕΝΑΝΤ Η Αιώνια Ακόλαστη», εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2019.



Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο παρακάτω link για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα του.




Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από το παρακάτω link 













Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2019
  
Σελίδες: 254
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 13   ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, fantasy, λογοτεχνία τρόμου
ISBN: 978-960-607-241-3






 Μέσα από Ζυγούς της γνώσης και καθρέφτες της μνήμης διεξάγετε ο τελευταίος χορός στον Τιτανικό, στην Καππαδοκία του 2.200 μετά Χριστόν οι παντογνώστες της αριστείας θυμούνται τα αρχέτυπα όνειρα, η Δεντρόπτωση οδηγεί τον 13ο ασθενή, στο άγγιγμα της λήθης, σε εκδίκηση σε ονειρικό πλάνο, ενώ μέσα από την ομίχλη των αιώνων ξεπροβάλει ο ήρωας της Λαροντάρια.   Βαδίστε στα ονειρικά μονοπάτια των νικητών των Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2019 και αφήστε τις σελίδες της ανθολογίας να σας οδηγήσουν σε μαγικούς κόσμους.  

 


Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο παρακάτω link για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα του.



Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από το παρακάτω link 













Οι αποκλεισμένοι του Γιάννη Μαυρογιαννάκη


Σελίδες: 92
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 10  ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου
ISBN: 978-960-607-244-4






Η Βικτώρια δεν πείθεται πως ο θάνατος του αδελφού της προήλθε από αυτοκτονία. Γι’ αυτό και ταξιδεύει μαζί με τους δύο φίλους της, στο απομακρυσμένο χωριό όπου βρέθηκε νεκρός, ώστε να ανακαλύψει την αλήθεια. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως περίμενε. Όταν μια βαριά κακοκαιρία τους αναγκάζει να αποκλειστούν εκεί καταλαβαίνουν ότι το χωριό είναι στοιχειωμένο αλλά και ότι οι άνθρωποι κρύβουν περίεργα μυστικά. Όμως θα είναι πλέον αργά για να φύγουν.
Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Ο τρόμος είναι μονόδρομος. 


 Ο συγγραφέας του βιβλίου ονομάζεται Γιάννης Μαυρογιαννάκης. Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι 19 ετών. Το 2019 τελείωσε το λύκειο και είναι στο δεύτερο και τελευταίο έτος σε ιδιωτικό ΙΕΚ σε σχολή μαγειρικής. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με θεατρικές παραστάσεις και γενικά τον ενδιαφέρουν ότι έχει σχέση με την τέχνη. Από το δημοτικό ξεκίνησε να γράφει για προσωπική ευχαρίστηση παραμύθια, αργότερα σενάρια και στη συνέχεια βιβλία. Το συγκεκριμένο βιβλίο «Οι αποκλεισμένοι» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο που έγραψε. Στο μέλλον, και αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του, θα μετακομίσει στην Αθήνα, όπου θα βγάλει και τη δραματική σχολή. Ένα όνειρο από πολύ μικρή ηλικία που ποτέ δεν ξέχασε.
 


Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο παρακάτω link για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα του.



Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από το παρακάτω link 



Διαβάστε συνέντευξη του συγγραφέα. 













  Τα παιδιά του φεγγαριού του  Κωνσταντίνου Πατηνιώτη
  
Σελίδες: 472
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 16,50   ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού
ISBN: 978-960-607-243-7







  Μονοπάτια που συγκλίνουν, μοίρες που συγκρούονται, καθώς θεοί και δαίμονες μάχονται για τη μοίρα του κόσμου. Εκεί που η νύχτα συναντά τις ορδές των καταραμένων, και πλάσματα που έχασαν το δικαίωμα να περπατούν στο φως συγκρούονται με το πεπρωμένο τους, το αίμα θα κυλήσει σαν πορφυρό μεταξένιο χαλί…  Ένας άρχοντας-μάγος του σκοτεινού κόσμου Λόρνορ, χάνει τα πάντα, τη νύχτα του υπέρτατου θριάμβου του. Πάνω σε έναν χορό, μπαίνουν σε κίνηση τα γεγονότα που θα τον οδηγήσουν πέρα από τον κόσμο του, πέρα από ότι ήξερε και ότι φοβόταν, πέρα από τη ζωή.  Ένας νεαρός τυχοδιώκτης βρίσκει το δρόμο του ξεφεύγοντας από το σκοτάδι που τον κυνηγούσε όλη του τη ζωή.   Μία δαιμόνισσα θα πολεμήσει για τον εαυτό της… και ίσως όχι μόνο.  Μία Πριγκίπισσα θα δραπετεύσει από τα μεταξένια δεσμά της.  Ένας ιππότης θα φτάσει ως τις άκρες του κόσμου, και παραπέρα… αλλά θα παραμείνει πιστός στους όρκους του;  Ένας δρυΐδης μπορεί να κρατάει το κλειδί που θα τους φέρει όλους μαζί, και θα αντιμετωπίσει μία εισβολή από το ίδιο το στόμα της αβύσσου.  Οι σκληροί θεοί, και ο βασιλιάς θάνατος, παρακολουθούν καθώς οι μοίρες των χαρακτήρων χορεύουν έναν ασταμάτητο χορό, όχι διαφορετικό από αυτόν που τα ξεκίνησε όλα, τόσο καιρό πριν. Κάτω από το παγερό βλέμμα της σελήνης, το κάστρο της νεραϊδοβασίλισσας υψώνεται γεφυρώνοντας κόσμους και πεπρωμένα. Οι νύχτες ξεκινούν… 

Ο Κωνσταντίνος Πατηνιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Αποφοίτησε το 2005 από τη σχολή Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τ.Ε.Ι. Πατρών, ΑΣΠΑΙΤΕ, κ.α. Το 2016 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην πληροφορική, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου.  Έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές με τις οποίες έχει εκδώσει δύο βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές ανθολογίες.  Θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμά του την οικογένειά του. Δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάτρα, ούτε και την Κουρούτα ενώ ζει στην Αθήνα με τη σύζυγό και την κόρη του.
 



Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο παρακάτω link για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα του.



Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από το παρακάτω link 








Δεκατέσσερις ημέρες στην Αρχαία Ελλάδα 
Ημερολόγιο από το ταξίδι του Λεωνίδα
του  Ελευθέριου Πλουτάρχου

Σελίδες: 94
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 10   ευρώ
Κατηγορία:  Αρχαία Ελλάδα, παιδική λογοτεχνία
ISBN: 978-960-607-246-8





  Μια μέρα που προετοίμαζα ένα μάθημα Ιστορίας μου ήρθε η  ιδέα να γράψω ένα βιβλίο με ήρωα τον Λεωνίδα. Ένα δεκάχρονο παιδί που «ερωτεύτηκε» την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και κατάφερε να ταξιδέψει, με τον δικό του παράξενο και φανταστικό τρόπο, μαζί με τον καλύτερό του φίλο Περικλή, για δεκατέσσερις μέρες πίσω στον χρόνο. Μέσα από το λογοτεχνικό ύφος της αφήγησης, οι αναγνώστες ταξιδεύουν κι αυτοί ευχάριστα στα Γεωμετρικά, στα Αρχαϊκά, στα Κλασικά και στα Ελληνιστικά Χρόνια.  
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που διδάσκονται αυτήν την ιστορική περίοδο στο σχολείο, σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν ή να θυμηθούν την ιστορία της Ελλάδας στα Αρχαία Χρόνια.

«Λεωνίδα… Λεωνίδα…» ακούστηκε μια φωνή. Μια φωνή που δεν περίμενα ν’ ακούσω εκείνη… μα εκείνη ειδικά τη στιγμή. Σάστισα! Το σκοτάδι χάθηκε. Γυρίζω πίσω και τι να δω! Όχι, δεν είναι δυνατόν. Τρίβω τα μάτια μου. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Δεν το κρύβω ότι φοβήθηκα προς στιγμής.
«Μα ποιος είσαι εσύ;» 
«Δε με κατάλαβες Λεωνίδα; Ο Περικλής είμαι».
Κατάλαβα βέβαια τη φωνή του, αλλά ξαφνιάστηκα πολύ που τον είδα εκεί, έτσι μου ‘ρθε αυθόρμητα η απορία. Ήταν ντυμένος με παράξενα ρούχα, σαν μακριά φουστάνια και σαντάλια στα ποδάρια. Κοιτάζω τα δικά μου ρούχα και τι να δω! Κι αυτά παράξενα. Πού πήγε το τυχερό μου κίτρινο φανελάκι, το τζιν παντελόνι που μου ‘σφιγγε λίγο τη μέση, μιας και είχα παχύνει τελευταίως, όπως μου ‘λεγε η μαμά.







Ο Ελευθέριος Πλουτάρχου γεννήθηκε το 1975. Κατάγεται από το χωριό Καλοπαναγιώτης και διαμένει στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου (Επιστήμες της Αγωγής–Δημοτική Εκπαίδευση, 1999) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Επιστήμες της Αγωγής–Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, 2012). Εργάζεται από το 1999 ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου. To 2021 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Των στίχων πανσπερμία» από τις Συμπαντικές Διαδρομές. Έχει μια κόρη κι έναν γιο.
 


Στο ιστολόγιο του συγγραφέα υπάρχουν ιδέες και υλικό για αξιοποίηση του βιβλίου για εκπαιδευτικούς σκοπούς.




Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο παρακάτω link για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα του.





Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από το παρακάτω link 













Των στίχων πανσπερμία του  Eλευθέριου Πλουτάρχου
   
Σελίδες: 74
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 10  ευρώ
Κατηγορία:  Ποιητική συλλογή
ISBN:  978-960-607-245-1






  … Πέρασες απ’ τις στοές τις αθάνατες,
πέρασες απ’ τις μυστήριες σελίδες της σιωπής.
Τύχη θα ’χεις αν είδες το άπλετο φως στην άκρη της σήραγγας,
αν ήπιες απ’ το πηγάδι που στέρεψε,
αν άκουσες το κελάηδημα των πουλιών που φύγανε,
αν βρήκες κι εσύ ένα πέταλο απ’ τ‘ ανθισμένο λουλούδι,
αν φύλαξες έστω στον κόρφο σου το σημάδι αυτό τ’ ωραίο
στη βρωμιά του θάμνου που βρέθηκες… 
(Ενότητα Ενδοσκόπηση)

Πρόθεσή μου είναι να μεταφέρω μηνύματα στις καρδιές και στις ψυχές μας, μέσα από «ποιητικές εικόνες.» Η μεταφορική χρήση της έννοιας της λέξης πανσπερμία αφενός αποτυπώνει την προσπάθεια επικοινωνίας ενός συνονθυλεύματος  σκέψεων και συναισθημάτων που προκαλούνται αναπόφευκτα από τα γεγονότα, τη συνύπαρξη και τις εμπειρίες. Αφετέρου εκφράζει την ποικίλη θεματολογία των σαράντα ποιημάτων που είναι ενταγμένα σε πέντε ενότητες: Ενδοσκόπηση, Κοινωνικά, Μύθων Διδαχές, Προγόνων Γη και Ερωτικά.  Επιπρόσθετα, χαρακτηρίζει έναν «ποιητικό πειραματισμό», με αυθαίρετη χρήση στοιχείων μοντέρνας και παραδοσιακής ποίησης.  


Ο Ελευθέριος Πλουτάρχου γεννήθηκε το 1975. Κατάγεται από το χωριό Καλοπαναγιώτης και διαμένει στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου (Επιστήμες της Αγωγής–Δημοτική Εκπαίδευση, 1999) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Επιστήμες της Αγωγής –Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, 2012). Εργάζεται από το 1999 ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο «Δεκατέσσερις ημέρες στην Αρχαία Ελλάδα: Ημερολόγιο από το Ταξίδι του Λεωνίδα» από τις Συμπαντικές Διαδρομές. Έχει μια κόρη κι έναν γιο.
 





Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο παρακάτω link για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα του.




Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από το παρακάτω link 













ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυνηγώντας τις καταιγίδες, Η φόνισσα των φoνιάδων
του  Νικόλαου Παναγιωτίδη

Σελίδες: 780
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  19 ευρώ
Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου, μυστήριο, θρίλερ
ISBN: 978-960-607-247-5





Μια ιστορία αγάπης διαφορετική από τις άλλες!
Μια ιστορία αγάπης αρρωστημένη ως το μεδούλι της!

Ο κυριαρχικός πλαστικός χειρουργός Έκτορας Δούκας λαμβάνει μετά από πολλά χρόνια αναμονής το πολυπόθητο Κάλεσμα για την αινιγματική πόλη της Εκάτης. Αποχαιρετά αμέσως την οικογένειά του και μαζί με την υποτακτική γραμματέα - ερωμένη του, Μάρθα Στάμου, ξεκινάνε οδικώς την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη το ονειρεμένο ταξίδι.
Σύντομα ένα απρόσμενο ατύχημα τους αλλάζει ρόλους, τους αλλάζει ζωές! Το θύμα γίνεται θύτης, ο κυριαρχικός γίνεται υποτακτικός, το θήραμα γίνεται θηρευτής.
Αν δεν μπορέσουν οι ίδιοι να κυνηγήσουν τις εφιαλτικές καταιγίδες τους, τότε θα πρέπει να φυλαχθούν, γιατί θα τους κυνηγήσουν οργισμένα εκείνες!



Ο Νικόλαος Παναγιωτίδης έχει γεννηθεί τον Νοέμβρη του ‘78 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης. Η καταγωγή του εκ μητρός είναι από την Επισκοπή Βεροίας και εκ πατρός από το Κρυονέρι Λαγκάδα.
Σπούδασε Β. Μικροβιολόγου αλλά ποτέ του δεν ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως που μια μέρα αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με το μοναδικό πράγμα που αγαπούσε πραγματικά. 
Την αποτύπωση των ιστοριών φαντασίας και τρόμου του, επάνω στο χαρτί.  Κυκλοφορεί  το πρώτο του βιβλίο, «Κυνηγώντας Τις Καταιγίδες–Σκιές Βαθιά Μέσα Στην Νύχτα», (Ελκυστής).






Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!


Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 


Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619



Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio




Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio

Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619

Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914

Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090

Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 

#βιβλία #εκδόσεις #βιβλιοπροτάσεις #διαβάζω #Λογοτεχνία #BookPorn #steampunk #scifi #books  #booklover #bookworm #bookish #bookaddict #bibliophile #bookaholic