Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Νέοι ήλιοι: Η πρώτη ανθολογία Ελληνικού Space Opera διηγήματος»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία
«Νέοι ήλιοι: Η πρώτη ανθολογία Ελληνικού Space Opera διηγήματος»


Δόθηκε παράταση μέχρι στις 1 Δεκεμβρίου, στις 1 το μεσημέρι!
Στείλτε σήμερα τις συμμετοχές σας!
Διεκδικήστε μια θέση στην δική σας ανθολογία! 
Δόθηκε παράταση μέχρι στις 1 Δεκεμβρίου, στις 1 το μεσημέρι!
Μην αργείτε άλλο! Στείλετε σήμερα τις συμμετοχές σας!
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι! 
Όλοι μαζί οδηγούμε μπροστά την Ελληνική και Κυπριακή λογοτεχνία του Φανταστικού!

… Τα ωστικά κύματα από τις δυνατές εκρήξεις συντάραξαν το σκάφος του αλλά το βλέμμα του δεν άφησε την οθόνη ελέγχου. Το άπειρο του διαστήματος απλώνονταν εκεί, μπροστά του, και το ήξερε καλύτερα από τον καθένα, καθώς όλη την ενήλικη ζωή του γυρνούσε από άστρο σε άστρο και από γαλαξία σε γαλαξία. 
Μόλις είχε χτυπήσει τον πλανήτη εξόρυξης Α21, της τοπικής εταιρίας και αυτό σίγουρα δεν τους άρεσε καθόλου. Είχε τρυπήσει τα ραντάρ τους και τα ρομπότ του είχαν γεμίσει το αμπάρι με πολύτιμα μέταλλα, μέχρι να τον πάρουν είδηση και να σηκωθούν καταδιωκτικά, από τον τοπικό σταθμό, που από τότε τον κυνηγούσαν σαν λυσσασμένες σφίγγες, που ήθελαν να τον καρφώσουν με το κεντρί τους, ακόμα και με τίμημα τη ζωή τους. 
Όρισε μια ελλειπτική πορεία μέσα στο πεδίο βαρύτητας του μεγαλύτερου πλανήτη, του τοπικού ηλιακού συστήματος, και περίμενε. Δέθηκε σφιχτά στην καρέκλα του, φόρεσε το κράνος και τότε, μετά από ένα γύρω του πλανήτη, η βαρύτητα τον εκτόξευσε, σαν σφεντόνα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προς το κοντινό νέφος αερίων, αφήνοντας πίσω τους διώκτες του, έχοντας βγει έξω και από την ακτίνα των όπλων τους. Εντόπισε ότι από τον Α21 εκτοξεύτηκαν πύραυλοι βαθιού διαστήματος, με καθοδήγηση, από διάσπαρτους σταθμούς ραντάρ, αλλά ήταν αργά. 
Έβλεπε γύρω του τους πλανήτες να αστράφτουν μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μια μακρινή ζώνη αστεροειδών, που ήταν κάποτε ένας πλανήτης, που είχε ανατιναχτεί, για να μπορούν να εξορύξουν πιο εύκολα τα πολύτιμα μέταλλα από τον πυρήνα του και τότε το σκάφος του βούλιαξε μέσα στο νέφος, με όλα τα ραντάρ να παγώνουν αυτόματα, καθώς δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν εκεί μέσα…      

Λατρεύετε το Battlestar Galactica, το Babylon 5, το The Expanse, το Space 1999, το Flash Gordon ;
Σας συναρπάζουν τα κείμενα των Peter F. Hamilton, Kevin J. Anderson, Isaac Asimov και Stephen Baxter;
Ονειρεύεστε να ταξιδεύετε στο αχανές διάστημα, να πολεμάτε με εξωγήινους πολεμιστές, λαθρέμπορους, ληστές, αντίπαλους στόλους;
Τα όνειρα σας είναι γεμάτα από το βαθύ διάστημα, τεράστιους γαλαξίες, πανέμορφους και περίεργους πλανήτες, ξυπνάτε σε πλανήτες ωκεανούς, με τρεις ήλιους να στέλνουν ταυτόχρονα το φως τους στην υγρή επιφάνεια, πλανήτες έρημους, όπου η κάθε ζωή είναι ευλογία και κατάρα, αστρικά μονοπάτια, μέσα από γαλαξίες και νέμπουλα;

Αν τα αγαπάτε όλα αυτά, τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς. 
Στείλτε σήμερα τα κείμενα σας. 
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους Νέους Ήλιους που γεννιούνται κάθε ημέρα 
Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 1 Δεκεμβρίου του 2018. 

• Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, από 1.000 μέχρι και 10.000 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με τρία από αυτά. 
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου στις 1 το μεσημέρι του 2018, στο e_mail: 
universepaths@yahoo.com 
αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 1.000 με 10.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 

Τι ζητάμε;


Η space opera είναι ένα υπό είδος της επιστημονικής φαντασίας που επικεντρώνεται σε διαστημικούς πολέμους, μελοδραματικές περιπέτειες και μάχες ανάμεσα σε πλανήτες. Οι περιπέτειες διαδραματίζονται εξολοκλήρου στο διάστημα, και συνήθως συμπεριλαμβάνουν διαμάχες ανάμεσα σε αντίπαλους που έχουν μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, φουτουριστικά όπλα και κάθε είδους εξελιγμένη τεχνολογία. 
Το πρώτα δείγματα βιβλίων space opera υπάρχουν από το 1800, όταν είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η τεχνολογία και οι άνθρωποι να ονειρεύονται ταξίδια σε άλλους πλανήτες, αλλά σαν χωριστό, αναγνωρίσιμο είδος άρχισε να υπάρχει από το 1928 και μετά και είναι άμεσα συνδεμένο με τη λεγόμενη Χρυσή Εποχή της επιστημονικής φαντασίας.
Υπήρχε μια μεγάλη αναγέννηση του είδους όταν άρχισαν να βγαίνουν θρυλικές space opera ταινίες και σειρές, σαν το star wars και το star trek και μετά το 1990 αναγεννήθηκε σαν New Space Opera, καθώς η ανάπτυξη του cyberpunk έδωσε νέα πνοή και νέα οράματα στο είδος. 

Ένας από τους πιο κλασσικούς ορισμούς για το τι είναι Space Opera θεωρείται αυτός που έδωσαν οι Hartwell and Cramer: 
[...] colorful, dramatic, large-scale science fiction adventure, competently and sometimes beautifully written, usually focused on a sympathetic, heroic central character and plot action, and usually set in the relatively distant future, and in space or on other worlds, characteristically optimistic in tone. It often deals with war, piracy, military virtues, and very large-scale action, large stakes […]


Αυτό που θέλουμε να γράψετε είναι:
-Space Opera ιστορίες που να διαδραματίζονται από το τώρα και στο μέλλον. Δεν μπορεί να υπάρχει space opera στο παρελθόν γιατί δεν υπήρχε η τεχνολογία. 
-Μπορούν να πρωταγωνιστούν γήινοι, γήινοι άποικοι σε άλλους πλανήτες και εξωγήινοι. 
-Μπορείτε να γράψετε ιστορίες new space opera, με έντονα τα στοιχεία του cyberpunk. 
-Υπό όρους μπορείτε να γράψετε και ιστορίες με στοιχεία steampunk άμα μπορείτε να ορίσετε επαρκώς που θα κινούνται τα διαστημόπλοια με μόνο τη δύναμη του ατμού.
-Και γενικά ιστορίες όπως ορίσαμε παραπάνω μέσα στα πλαίσια το τι είναι η Space Opera.  

Αυτό που δεν μπορείτε να γράψετε είναι ιστορίες που διαδραματίζονται σε σύμπαντα που δημιούργησαν σύγχρονοι συγγραφείς ή που δημιουργήθηκαν για ταινίες και σειρές. Πχ δεν μπορείτε να γράψετε ιστορία στο σύμπαν του star wars. Υπάρχουν θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτά που αναφέρονται εδώ είναι ένας οδηγός. 
Το κείμενο σας μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναφορά θέλετε εσείς, ακόμα και αν δεν αναφέρεται ρητά σε αυτή την ανακοίνωση, φτάνει να είναι μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της Spaces Opera. 
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com

Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα. Να φαίνονται ξεκάθαρα μέσα στο διήγημα ο τίτλος του διηγήματος και το όνομα του/της συγγραφέως. Μην στέλνετε κείμενα χωρίς να υπάρχει μέσα όνομα συγγραφέα και τίτλος. Αποστολές κειμένων με ελλιπή στοιχεία θα ακυρώνονται].


Περιμένουμε τα κείμενα από όλους σας. Δεν έχει σημασία άμα σας γνωρίζουμε ή όχι ή αν έχετε εκδώσει κάτι ή το οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει μόνο άμα γράφετε! Άμα γράφετε περιμένουμε τα κείμενα σας! 
Μετά τη λήξη της προθεσμίας:

1. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση. 
2. H ομάδα των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές θα επιλέξει τα διηγήματα που θα μπουν στην ανθολογία.
3. Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω email.
4. Με τη λήξη της προθεσμίας θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τους συγγραφείς. Το σημαντικό είναι να μας στείλουν το συμφωνητικό άμεσα υπογεγραμμένο. Κανένα διήγημα δεν θα μπει στην ανθολογία αν δεν σταλεί το συμφωνητικό υπογεγραμμένο.
5. Σκοπός είναι η πρώτη παρουσίαση να γίνει στις μεγάλες Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου του 2018, όπου θα είναι καλεσμένοι όλοι οι συγγραφείς για να συμμετέχουν στην παρουσίαση της ανθολογίας.

Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από δέκα τρία χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, αλλά και για κάθε Έλληνα συγγραφέα, καθώς αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο για να εκδώσουν τα κείμενα τους, γιατί στην Ελλάδα οι νέοι συγγραφείς, και όσοι δεν έχουν κάποιον γνωστό, πολύ δύσκολα βρίσκουν έστω και την πιο μικρή δυνατότητα να εκδώσουν έστω και ένα μικρό κείμενο τους.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές, δεν χρειάζεται να έχετε ήδη εκδώσει κάτι. Ποτέ δεν θα απορρίψουμε κάποιον επειδή θα είναι καινούργιος συγγραφέας, αντίθετα θα τον τιμήσουμε ισότιμα, ούτε θα απορρίψουμε κάποιον άμα δεν τον ξέρουμε. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει, έχοντας εκδώσει πάνω από τριακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία δώδεκα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε μια ακόμα μικρή και αδιαφανή ομάδα συγγραφέων και να προβάλλουμε μόνο τρία-τέσσερα άτομα. Γράφετε, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν ή δεν έχετε δημοσιεύσει το οτιδήποτε, ότι ηλικία και να είστε; Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα τα τιμήσουμε όλα με τον ίδιο σεβασμό. 

Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος», που φτάνουν φέτος τους εφτά τόμους, και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές ανθολογίες, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από τη δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 

Τα τελευταία χρόνια εκδώσαμε πολλές πρωτοπόρες ανθολογίες για τον χώρο της Λογοτεχνίας του Φανταστικού στην Ελλάδα. Αναφέρουμε ενδεικτικά τους «Θεούς του Ατμού», την πρώτη Ελληνική steampunk ανθολογία, τον «Ραγισμένο Χρόνο», την πρώτη Ελληνική ανθολογία με διηγήματα εναλλακτικής ιστορίας και την «Η αρχή και το τέλος», μια ανθολογία με τέσσερα Ελληνικά μονόπρακτα επιστημονικής φαντασίας, ανθολογίες για Ζόμπι, ανθολογίες με κείμενα εμπνευσμένα από τα έργα των Λάβκραφτ, Πόε, Βερν και πολλές άλλες.
Τώρα συνεχίζουμε την πορεία μας και το χτίσιμο του καινούργιου στην λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα με μια σειρά από νέες ανθολογίες.
Όλα τα κείμενα για την ανθολογία θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν, έχοντας προτεραιότητα οι νέοι συγγραφείς.

Η ανθολογία στηρίζετε και χρηματοδοτείτε από την Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
Ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. 
Για συγγραφείς που δεν συμβιβάζονται!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!
- Λογοτεχνικές Λέσχες
- Συνεχείς εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
- Διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο
- Συνεχή διαφήμιση στο internet
- Τα καλύτερα εξώφυλλα 
- Η καλύτερη σελιδοποίηση
- Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου 
- Προώθηση στο εξωτερικό 
- Δεκάδες θεματικές ανθολογίες κάθε χρόνο, ελεύθερη συμμετοχή των συγγραφέων
- Συνεντεύξεις
- Αφιερώματα
- Οι πιο εξειδικευμένοι συνεργάτες

Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Όταν εμείς χτίζαμε τη λογοτεχνία στην Ελλάδα οι άλλοι μάθαιναν.
Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;
Αυτοέκδοση για συγγραφείς από Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!
Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
• Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Αποδέχεται επίσης ότι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για την ανθολογία με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές όπου θα καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του σε βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου). 
• Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων. 


Βασικοί τρόποι προώθησης της ανθολογίας:
- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, σε βιβλιοπωλεία και χώρους, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Καλαμάτα, Αμφιλοχία, Γρεβενά, Πρέβεζα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και σε άλλες, στα πλαίσια του Φεστιβάλ που οργανώνουν οι εκδόσεις μας, των Όψεων του Φανταστικού, όπου θα γίνει συνεχόμενη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων της.Όλοι μαζί αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε
να διαβάσουμε πολλά διηγήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
www.universepaths.com
universepaths@yahoo.com