Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Πρώτη ανακοίνωση - Αλλαγές στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven

Πρώτη ανακοίνωση - Αλλαγές στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven

Ανακοινώνουμε ότι οι δύο επόμενες Όψεις του Φανταστικου που θα γίνουν στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 και τον Μάιο του 2019 θα είναι επετειακές για τα Βραβεία Larry Niven.

Σύμφωνα με τους όρους των βραβείων που αναφέρουν ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές, αλλάζουν τα βραβεία που θα δίνουμε στους νικητές.
Θεωρούμε ότι οι συγγραφείς που συμμετέχουν στα βραβεία είναι οι καλύτεροι για αυτό και εμείς θα τους τιμήσουμε αντίστοιχα δίνοντας τους τα καλύτερα δώρα!

Παρακάτω ακολουθεί το καινούργιο άρθρο της ανακοίνωσης των Βραβείων που αναφέρετε στα βραβεία που δίνουμε. Μπαίνει σε ισχύ από σήμερα 12 Σεπτεμβρίου του 2018.



Βραβεία:
- Βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας».
- Βραβείο «Φαντασίας».
- Βραβείο «Τρόμος».
- Βραβείο «Valles Marineris
- Βραβείο «Hecates Tholus»
- Βραβείο «Venera 13»
- Βραβείο «Θεοί του Ατμού»

Επειδή πιστεύουμε ότι οι συμμετέχοντες στα Βραβεία είναι οι καλύτεροι για αυτό τους δίνουμε τα καλύτερα δώρα! Τα καλύτερα για τους καλύτερους!
Σε όλους τους νικητές, πρώτους-δεύτερους-τρίτους, σε όλες τις κατηγορίες και σε όλους τους επιλαχόντες θα απονεμηθούν κατά την εκδήλωση της βράβευσης ειδικά συλλεκτικά βραβεία-έπαινοι.

Βραβεία για τους πρώτους νικητές σε όλα τα Βραβεία (επιστημονική φαντασία, φαντασία, τρόμος, Valles Marineris, Hecates Tholus, Venera 13 και Θεοί του Ατμού) και σε όλες τις κατηγορίες (διήγημα, νουβελέτα):
- Ο πρώτος νικητής θα πάρει μία συλλεκτική έκδοση του βιβλίου «Ο στόλος των κόσμων» των Larry Niven και Edward M. Lerner, που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ και τρία τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές.
- Ο πρώτος νικητής θα πάρει επίσης δώρο μια συλλεκτική έκδοση του βιβλίου «Στα χρόνια των πυραύλων» του Ray Bradbury.
- Επίσης στον πρώτο νικητή σε όλες τις κατηγορίες θα προσφερθεί συμβόλαιο έκδοσης προσωπικού του βιβλίου. Θα έχει περιθώριο μέχρι το Μάιο του 2019 να στείλει στον εκδοτικό το προτεινόμενο βιβλίο του προς έκδοση. Ο Εκδοτικός διατηρεί το δικαίωμα να το περάσει από αξιολόγηση. Εφόσον κριθεί ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο προς έκδοση τότε στα μέσα στου Μαΐου του 2019, κατά τη διάρκεια των Όψεων του Φανταστικού στην Αθήνα, όπου θα γίνει η απονομή για τα βραβεία του 2018, μαζί με την παραλαβή του βραβείου τους και των βιβλίων και περιοδικών δώρων οι νικητές θα υπογράφουν ταυτόχρονα και το συμβόλαιο έκδοσης. 
- Το νικητήριο διήγημα/ποίημα/δοκίμιο θα δημοσιευτεί σε ειδική έκδοση του περιοδικού ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ που θα κυκλοφορήσει παράλληλα με την εκδήλωση για την απονομή των. Για τη συγκεκριμένη έκδοση ο συγγραφέας παραχωρεί αυτοδίκαια στους οργανωτές το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης του κειμένου για ένα χρόνο.
- Επίσης τα κείμενα τους θα εκδοθούν και στην ανθολογία των βραβείων, κατόπιν επικοινωνίας με τους συγγραφείς και της υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού έκδοσης.
- Θα απονεμηθούν κατά την εκδήλωση της βράβευσης ειδικά συλλεκτικά βραβεία-έπαινοι.

Βραβεία για τους δεύτερους και τρίτους νικητές σε όλα τα Βραβεία (επιστημονική φαντασία, φαντασία, τρόμος, Valles Marineris, Hecates Tholus, Venera 13 και Θεοί του Ατμού) και σε όλες τις κατηγορίες (διήγημα, νουβελέτα):
- Θα πάρουν όλοι δώρο ένα τεύχος του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές.
- Τα κείμενα τους θα εκδοθούν στην ανθολογία των βραβείων, κατόπιν επικοινωνίας με τους συγγραφείς και της υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού έκδοσης.
- Θα απονεμηθούν κατά την εκδήλωση της βράβευσης ειδικά συλλεκτικά βραβεία-έπαινοι.