Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση σε συγγραφείς να εκδώσουν μαζί μας - «Μυθωδία των Άστρων»


Πρόσκληση σε συγγραφείς να εκδώσουν μαζί μας - «Μυθωδία των Άστρων»


Οι εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ πιστές στον σκοπό τους να προωθήσουν την Ελληνική λογοτεχνία του Φανταστικού και τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού ανακοινώνουν μια καινούργια εκδοτική πρωτοβουλία την «Μυθωδία των Άστρων»..
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2012 θα διοργανώσουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τις εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2012. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν οι παρουσιάσεις πολλών νέων βιβλίων μας και από Έλληνες και από ξένους συγγραφείς. Μέσα στα άλλα η Βιογραφία του Dickinson, τραγουδιστής των Iron Maiden, το Μεταβλητό Αστέρι του Robert Heinlein, το Zombie Iceland η κυκλοφορία της Ανθολογίας Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ και τα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven.
Με την ευκαιρία όλων αυτών των εκδηλώσεων, που θα μαζέψουν αρκετό κόσμο γύρω από την λογοτεχνία του Φανταστικού, αποφασίσαμε να αναλάβουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία για να προβάλλουμε τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού.
Την έκδοση με καθορισμένους όρους ΣΥΝΕΚΔΟΣΗΣ με τους συγγραφείς, μιας ειδικής σειράς βιβλίων που θα ονομάζεται «Μυθωδία των Άστρων».
Σκοπός μας είναι να εκδώσουμε σε αυτή την σειρά 10 βιβλία, από 10 διαφορετικούς Έλληνες συγγραφείς που θα είναι μέγεθος μέχρι 128 σελίδες ή 27.000 λέξεις.

Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διανύουμε οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ήρθαν και έδωσαν μια διέξοδο σε εκείνους τους συγγραφείς, παλιούς και νέους, που θέλουν να δουν τα έργα τους δημοσιευμένα, προσφέρονταν τους την δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτοέκδοση του βιβλίου τους σε προσιτές τιμές. Αυτοέκδοση, είναι η νέα τάση στο χώρο των εκδόσεων, που ακολουθούν όλο και περισσότεροι συγγραφείς και οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ σε αυτή την νέα εποχή για τον εκδοτικό χώρο υποστηρίζουν και υιοθετούν τις διεθνείς τάσεις, μια τάση που δε διστάζουν να ακολουθούν ακόμα και γνωστοί συγγραφείς. Ο συγγραφέας καλύπτει το κόστος παραγωγής του βιβλίου και ο εκδότης αναλαμβάνει την έκδοση, διανομή και προώθηση του βιβλίου.
Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές θέλοντας να προωθήσουν την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού, τους Έλληνες συγγραφείς του Φανταστικού και παράλληλα να κάνουν γνωστή την τάση της αυτοέκδοσης ανακοινώνουν την έκδοση, σε ΣΥΝΕΚΔΟΣΗ με τους συγγραφείς, της καινούργιας σειράς βιβλίων «Μυθωδία των ‘Άστρων» με συγκεκριμένους όρους και συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.

ΌΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΥΘΩΔΙΑ ΤΩΝ ΆΣΤΡΩΝ»:
- Ο συγγραφέας θα καλύψει το 35% του συνολικού κόστους της έκδοσης του βιβλίου.
- Το κείμενο που θα στείλει θα πρέπει να είναι από τον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού, δηλαδή να είναι ή επιστημονική φαντασία ή fantasy ή τρόμος.
- Το κείμενο πρέπει να είναι μέχρι 128 σελίδες ή 27.000 λέξεις.
- ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΒΕΛΕΣ Η ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ Η ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΟ Η ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ (ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ).
- Τα κείμενα πρέπει να σταλούν ανάμεσα 15 Ιουλίου με 31 Αυγούστου.
- Θα επιλεγούν μόνο 10 κείμενα. Επομένως άμα συγκεντρωθούν για παράδειγμα μέχρι 30 Ιουλίου 10 κείμενα δεν θα δεχόμαστε άλλα μετά.
- Για όλα τα κείμενα που θα επιλεγούν θα υπογραφούν άμεσα συμβόλαια συνεργασίας με τους συγγραφείς και θα αρχίσει άμεσα η ετοιμασία των βιβλίων καθώς σκοπός είναι να είναι όλα έτοιμα κατά την διάρκεια των ΌΨΕΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2012.
- Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για το καθορισμένο χρονικό διάστημα ανάμεσα 15 Ιουλίου με 31 Αυγούστου και μόνο για όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Μόλις περάσει η ημερομηνία 31 Αυγούστου ή μόλις κλείσουν οι διαθέσιμες θέσεις θα ισχύουν πάλι οι τιμές της κανονικής αυτοέκδοσης.
- Δεν θα εκδώσουμε κάθε κείμενο που θα μας στείλουν. Όσα κείμενα μας στείλουν θα τα διαβάσει η ομάδα μας και άμα τα κρίνει κατάλληλα για έκδοση θα προτείνουμε στον συγγραφέα να υπογράψουμε συμβόλαιο συνεργασίας βάση των ειδικών όρων για την «Μυθωδία των Άστρων». Όπως το έχουμε πει πολλές φορές σκοπός μας δεν είναι η έκδοση για την έκδοση ούτε έχουμε σκοπό να πούμε ψέματα στους συγγραφείς. Άμα το βιβλίο σας έχει προβλήματα θα σας το πούμε. Σκοπός μας είναι η έκδοση ποιοτικών και επιτυχημένων βιβλίων και πρόθεση μας να δουλέψουμε όλοι μαζί από κοινού για να το πετύχουμε αυτό.
- Σε αυτή την σειρά και με αυτούς του όρους έκδοσης θα εκδώσουμε μόνο βιβλία μέχρι 128 σελίδες ή 27.000. Βιβλία που θα είναι μεγαλύτερα από αυτό το μέγεθος θα εκδοθούν με τους κανονικούς εκδοτικούς και οικονομικούς όρους της αυτοέκδοσης.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ:
Στείλτε τα κείμενα σας από 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου στο email

universepaths@yahoo.com

Μία συμμετοχή ανά συγγραφέα. Το κείμενο πρέπει να είναι στην Ελληνική γλώσσα και αδημοσίευτο. Να μην έχει δημοσιευτεί ούτε σε άλλο έντυπο ούτε στο Internet. Μαζί με την συμμετοχή σας πρέπει να στείλετε το όνομα σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Η ΜΥΘΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Δεν θα μαζέψουμε όλα τα βιβλία που θα μας στείλουν θα τα διαβάσουμε και θα διαλέξουμε στο τέλος. Μελετάμε επιτόπου κάθε βιβλίο που μας στέλνουν. Άμα κρίνουμε ότι είναι σε επίπεδο που μπορεί να εκδοθεί κάνουμε πρόταση στον συγγραφέα βάση των όρων που αναφέρονται στην ανακοίνωση για την Μυθωδία των άστρων. Άμα συμφωνήσουμε, υπογράφουμε άμεσα συμβόλαιο και αρχίζουμε τις ετοιμασίες για την έκδοση του βιβλίου. ΘΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.
ΆΜΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ.

Είμαστε πάντοτε κοντά στους συγγραφείς σε όλα τα βήματα τους. Έχουμε αποδεδειγμένα άριστη τεχνογνωσία, σύγχρονο εξοπλισμό, άριστους συνεργάτες και το κυριότερο, φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο τον πελάτη και προσιτές τιμές.

ΜΑΖΙ ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ!!!


Email:
universepaths@yahoo.com

Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Καραγάτση 27
41221
Λάρισα

Τηλέφωνο:
2410-236110