Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Νέοι ήλιοι: Η πρώτη ανθολογία Ελληνικού Space Opera διηγήματος»


Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία

«Νέοι ήλιοι: Η πρώτη ανθολογία Ελληνικού Space Opera διηγήματος»


Δόθηκε παράταση μέχρι στις 25 Νοεμβρίου!
Στείλτε σήμερα τις συμμετοχές σας!
Διεκδικήστε μια θέση στην δική σας ανθολογία!
Δόθηκε παράταση μέχρι στις 25 Νοεμβρίου!
Μην αργείτε άλλο! Στείλετε σήμερα τις συμμετοχές σας!
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!
Όλοι μαζί οδηγούμε μπροστά την Ελληνική και Κυπριακή λογοτεχνία του Φανταστικού!












… Τα ωστικά κύματα από τις δυνατές εκρήξεις συντάραξαν το σκάφος του αλλά το βλέμμα του δεν άφησε την οθόνη ελέγχου. Το άπειρο του διαστήματος απλώνονταν εκεί, μπροστά του, και το ήξερε καλύτερα από τον καθένα, καθώς όλη την ενήλικη ζωή του γυρνούσε από άστρο σε άστρο και από γαλαξία σε γαλαξία.
Μόλις είχε χτυπήσει τον πλανήτη εξόρυξης Α21, της τοπικής εταιρίας και αυτό σίγουρα δεν τους άρεσε καθόλου. Είχε τρυπήσει τα ραντάρ τους και τα ρομπότ του είχαν γεμίσει το αμπάρι με πολύτιμα μέταλλα, μέχρι να τον πάρουν είδηση και να σηκωθούν καταδιωκτικά, από τον τοπικό σταθμό, που από τότε τον κυνηγούσαν σαν λυσσασμένες σφίγγες, που ήθελαν να τον καρφώσουν με το κεντρί τους, ακόμα και με τίμημα τη ζωή τους.
Όρισε μια ελλειπτική πορεία μέσα στο πεδίο βαρύτητας του μεγαλύτερου πλανήτη, του τοπικού ηλιακού συστήματος, και περίμενε. Δέθηκε σφιχτά στην καρέκλα του, φόρεσε το κράνος και τότε, μετά από ένα γύρω του πλανήτη, η βαρύτητα τον εκτόξευσε, σαν σφεντόνα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προς το κοντινό νέφος αερίων, αφήνοντας πίσω τους διώκτες του, έχοντας βγει έξω και από την ακτίνα των όπλων τους. Εντόπισε ότι από τον Α21 εκτοξεύτηκαν πύραυλοι βαθιού διαστήματος, με καθοδήγηση, από διάσπαρτους σταθμούς ραντάρ, αλλά ήταν αργά.
Έβλεπε γύρω του τους πλανήτες να αστράφτουν μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μια μακρινή ζώνη αστεροειδών, που ήταν κάποτε ένας πλανήτης, που είχε ανατιναχτεί, για να μπορούν να εξορύξουν πιο εύκολα τα πολύτιμα μέταλλα από τον πυρήνα του και τότε το σκάφος του βούλιαξε μέσα στο νέφος, με όλα τα ραντάρ να παγώνουν αυτόματα, καθώς δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν εκεί μέσα…     

Λατρεύετε το Battlestar Galactica, το Babylon 5, το The Expanse, το Space 1999, το Flash Gordon ;
Σας συναρπάζουν τα κείμενα των Peter F. Hamilton, Kevin J. Anderson, Isaac Asimov και Stephen Baxter;
Ονειρεύεστε να ταξιδεύετε στο αχανές διάστημα, να πολεμάτε με εξωγήινους πολεμιστές, λαθρέμπορους, ληστές, αντίπαλους στόλους;
Τα όνειρα σας είναι γεμάτα από το βαθύ διάστημα, τεράστιους γαλαξίες, πανέμορφους και περίεργους πλανήτες, ξυπνάτε σε πλανήτες ωκεανούς, με τρεις ήλιους να στέλνουν ταυτόχρονα το φως τους στην υγρή επιφάνεια, πλανήτες έρημους, όπου η κάθε ζωή είναι ευλογία και κατάρα, αστρικά μονοπάτια, μέσα από γαλαξίες και νέμπουλα;

Αν τα αγαπάτε όλα αυτά, τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς.
Στείλτε σήμερα τα κείμενα σας.
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους Νέους Ήλιους που γεννιούνται κάθε ημέρα




Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε:

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 25 Νοεμβρίου του 2018.

• Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, από 1.000 μέχρι και 10.000 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με τρία από αυτά.
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ.
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε.
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 2018, στο e_mail:
universepaths@yahoo.com
αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 1.000 με 10.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office.









Τι ζητάμε;


Η space opera είναι ένα υπό είδος της επιστημονικής φαντασίας που επικεντρώνεται σε διαστημικούς πολέμους, μελοδραματικές περιπέτειες και μάχες ανάμεσα σε πλανήτες. Οι περιπέτειες διαδραματίζονται εξολοκλήρου στο διάστημα, και συνήθως συμπεριλαμβάνουν διαμάχες ανάμεσα σε αντίπαλους που έχουν μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, φουτουριστικά όπλα και κάθε είδους εξελιγμένη τεχνολογία.
Το πρώτα δείγματα βιβλίων space opera υπάρχουν από το 1800, όταν είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η τεχνολογία και οι άνθρωποι να ονειρεύονται ταξίδια σε άλλους πλανήτες, αλλά σαν χωριστό, αναγνωρίσιμο είδος άρχισε να υπάρχει από το 1928 και μετά και είναι άμεσα συνδεμένο με τη λεγόμενη Χρυσή Εποχή της επιστημονικής φαντασίας.
Υπήρχε μια μεγάλη αναγέννηση του είδους όταν άρχισαν να βγαίνουν θρυλικές space opera ταινίες και σειρές, σαν το star wars και το star trek και μετά το 1990 αναγεννήθηκε σαν New Space Opera, καθώς η ανάπτυξη του cyberpunk έδωσε νέα πνοή και νέα οράματα στο είδος.

Ένας από τους πιο κλασσικούς ορισμούς για το τι είναι Space Opera θεωρείται αυτός που έδωσαν οι Hartwell and Cramer:
[...] colorful, dramatic, large-scale science fiction adventure, competently and sometimes beautifully written, usually focused on a sympathetic, heroic central character and plot action, and usually set in the relatively distant future, and in space or on other worlds, characteristically optimistic in tone. It often deals with war, piracy, military virtues, and very large-scale action, large stakes […]