Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο μύθος του πειρατή Κρέην της Αλεξάνδρας Ανανιάδου

Ο μύθος του πειρατή Κρέην
της Αλεξάνδρας Ανανιάδου

Σελίδες: 52
Διαστάσεις:  18x13
Δέσιμο:  Μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  6 ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού
ISBN:  978-960-607-127-0




Ήταν η νύχτα του Κρέην. Ο τοπικός μύθος έλεγε πως κάθε τέσσερις Μαΐου ο πειρατής Κρέην βγαίνει από τη θάλασσα και ψάχνει για τον θησαυρό που έχασε, όταν ναυάγησε το πλοίο του και μαζί βυθίστηκε και το αμύθητο χρυσάφι που κουβαλούσε. Τα δάση και η τρίκορφη οροσειρά Αλκόρ είχαν γίνει τόπος αλλεπάλληλων αναζητήσεων από επίδοξους χρυσοθήρες. Κατά καιρούς έβρισκαν εργαλεία ναυτικής φύσης, χάρτες πεταμένους, σκαπτικά εργαλεία αλλά ο θησαυρός παρέμενε άφαντος!
Η αστυνόμος Κάρσον αρχίζει να δέχεται αναφορές για την παρουσία του πειρατή Κρέην στα γνώριμα λημέρια του. Αυτό που αρχικά έγινε αντιληπτό ως φάρσα παίρνει άλλες διαστάσεις όταν ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης Άσκοτ, έρχονται να βεβαιώσουν πως το φάντασμα του κακόφημου πειρατή ευθύνεται για κακουργηματικές πράξεις.
Όταν έρχονται φασματικές παρουσίες να διαταράξουν τον υλικό κόσμο ποιο θα μπορούσε να είναι το λογικό συμπέρασμα για την αστυνόμο Κάρσον; 

Η Αλεξάνδρα Ανανιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στο Κιλκίς. Εργάστηκε για δέκα τρία χρόνια στον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς και στη συνέχεια στο τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς.
Το 2017 απέκτησε άδεια ραδιοερασιτέχνη με το διακριτικό SV2RVU.
 Άρχισε να γράφει από μικρή ηλικία ενώ η πρώτη της εμφάνιση στον εκδοτικό κόσμο έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή της στις ανθολογίες «Μαγικοί Χοροί: Η Πρώτη Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος με Μάγισσες» και «Από τη Γη στο Φεγγάρι: Ιστορίες Εμπνευσμένες από το Έργο του Ιούλιου Βερν».
Έκτοτε συμμετείχε στις ανθολογίες του εκδοτικού οίκου Συμπαντικές Διαδρομές, «Η Κατάρα του Ασημένιου Φεγγαριού», «Οι νεκροί δε λένε Ιστορίες» και «Θρύλοι του Σύμπαντος VIΙ».
To 2017 έλαβε το 2ο βραβείο Larry Niven στη λογοτεχνία τρόμου για το διήγημά της «Η Πύλη».

 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
www.universepaths.com
universepaths@yahoo.com