Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«Νόγκα το ξύπνημα του εφιάλτη του Χρήστου Ντικμπασάνη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νόγκα το ξύπνημα του εφιάλτη του Χρήστου Ντικμπασάνη»

Σελίδες: 252
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12,50 ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου, μεταφυσική
ISBN: 978-960-607-079-2


Κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία!
Αναζητήστε το! 






Μετά από ένα χρόνο περίπου επιστρέψαμε στο Άγιο Όρος. Έπρεπε να το κάνουμε όσο κι αν ένας ανείπωτος τρόμος κατοικοέδρευε στα βάθη της καρδιάς μας αμείωτος και τυραννικός απ’ την πρώτη ακόμη φορά, που ταξιδέψαμε στα λαβυρινθώδη κι επικίνδυνα σπλάχνα του Άθωνα. Εκείνο, που μας ωθούσε ν’ αντιμετωπίσουμε γι’ άλλη μια φορά το Μεγάλο Νόγκα, ήταν η σταθερή απόφασή μας να λυτρώσουμε το ιερό βουνό και κατ’ επέκταση ολόκληρο τον πλανήτη Γη απ’ τη φοβερή τιμωρία, που ο Μεγάλος Όφις ετοίμαζε γι’ αυτόν.   Ο καλόγερος Δανιήλ, ο βιβλιοφύλακας της μονής Μεγίστης Λαύρας, όταν τον επισκεφτήκαμε, είχε ακόμη ένα ωχρό απ’ τον πανικό πρόσωπο, απ’ όπου έλειπε λες το αίμα. Ήταν ένα αδειανό πρόσωπο και αυτό οφειλόταν στη συνάντησή του με τον απόλυτο τρόμο. Μια συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουλίου εκείνης της αποφράδας χρονιάς.   Του ζήτησα να μας διηγηθεί εξαρχής όλη αυτήν τη φοβερή περιπέτεια που έζησε. Έπρεπε να ξέρουμε τα πάντα μέχρι την πιο ασήμαντη λεπτομέρειά τους. Και τότε εκείνος ξεκίνησε με τρεμάμενη φωνή να μας αφηγείται τα τρομερά γεγονότα, καθώς μας τοποθετούσε στα δάχτυλα τους αισθητήρες μιας υπερσύγχρονης virtual reality συσκευής, τη στιγμή ακριβώς που ένα εφιαλτικό σύρσιμο άρχισε ν’ ακούγεται απ’ το βάθος του σκοτεινού μονοπατιού, που οδηγούσε στη μονή. 

Ο Χρήστος Ντικμπασάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, ποιητής, συγγραφέας και μελετητής των θρησκειών. Επίσης είναι κάτοχος MASTER στη Θρησκειολογία και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά: Επιστήμη & Τεχνολογία, Information, Γαιόραμα, Εδώ Ελλάδα (περιοδικό για ομογένεια), Τρίτο Μάτι, Ανιχνεύσεις, Άβατον, Strange, Μυστική Ελλάδα, Ζενίθ κ.ά. Γράφει ποίηση, δοκίμια και μελέτες. Ποιήματά του έχουν παρουσιαστεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με κείμενά του σε συλλογικά έργα. Επίσης, έτυχε λογοτεχνικών βραβεύσεων και συμπεριλαμβάνεται στη «ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» των εκδόσεων ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ και στο WHO’S WHO των δημοσιογράφων. Η ζωή και το έργο του εμπνέονται από την αγάπη του προς τον άνθρωπο, τη Φύση, την εθνολογία, τη μυθολογία και την έρευνα της ιστορίας των θρησκειών και των άλλων κλάδων της θρησκειολογίας.




Όλοι μαζί αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όλοι μαζί φέρνουμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions