Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«33 Μ.Κ. του Μιχάλη Νικολάου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«33 Μ.Κ. του Μιχάλη Νικολάου»

Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12 ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου, ιστορικό, κοινωνικό, συλλογή διηγημάτων 
ISBN: 978-960-607-084-6

Κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία!
Αναζητήστε το!




   33 ΜΚ  

«Όλα άρχισαν ένα καλοκαιριάτικο πρωινό. Ένα πρωινό δροσερό, να, σαν το σημερινό, που έμελε, όμως, να αλλάξει όλα τα πρωινά μας. Όλα τα καλοκαίρια μας. Η ζωή μας έγινε χειμώνας. Ένας κρύος, παγερός χειμώνας. Για πάντα! Έτσι θα είναι πάντα, να ξέρεις. Ό,τι και να γίνει από εδώ και μπρος, αυτά που ζήσαμε, δεν μπορούν να τα ξεγράψουν. Ποτέ!»  Μια συλλογή διηγημάτων φόρος - τιμής σ’ όλους αυτούς που υπερασπίστηκαν με την αυτοθυσία τους την ελευθερία της πατρίδα τους και τις πανανθρώπινες αξίες!  

Ο Μιχάλης Νικολάου γεννήθηκε σε μια παραλιακή πόλη της Κύπρου, τη Λεμεσό, ένα φθινοπωρινό βράδυ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γρανάδα της Ισπανίας στη «Μεσαιωνική και Σύγχρονη Ελλάδα» και στο Cyprus International Institute of Management (CIIM) στην «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση». Εργάζεται ως καθηγητής σε δημόσια σχολεία της Κύπρου. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους, όπως επίσης και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σε ενήλικες.  Εδώ και μερικά χρόνια πλάθει με την πέννα του ιστορίες φανταστικές και μυθοπλαστικές, όπως επίσης και θεατρικά έργα. Έχει βραβευτεί και συμμετάσχει σε πολλούς συλλογικούς τόμους διηγημάτων. Το 2014 ανέβηκε από την ΕΘΑΛ Λεμεσού το βραβευμένο θεατρικό του έργο «Διλήμματα», ενώ το θεατρικό του έργο «Συμβιβασμοί γυναικών» πήρε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό του «Καφενείου των Ιδεών». Το 2015 εκδόθηκε το βραβευμένο απ' τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου μυθιστόρημά του «Τρελά Γατομπερδέματα» απ' τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2016, σε σενάριο δικό του, ετοιμάστηκε η ταινία «Μπίλης», που πήρε μέρος στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Αγγλίας. 



Όλοι μαζί αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όλοι μαζί φέρνουμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions