Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Καινούργιες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές - Δέκα βιβλία

Ετοιμάζονται 10 καινούργια βιβλία από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Θα κυκλοφορήσουν σταδιακά από τον Νοέμβριο.
Περιμένουμε και τα δικά σας βιβλία!
Στείλτε ΣΗΜΕΡΑ και το δικό σας βιβλίο!
Όλοι μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!


- Ιστορίες Επιστημονικής φαντασίωσης του Δημήτρη Σπυρίδωνος
Συλλογή διηγημάτων - Σειρά Μυθωδία


- Και όμως επέζησα της Λιλής Χελιώτη
Μυθιστόρημα - Σειρά Σονάτα


- Δάκρυα στη λήθη του Χρήστου Καριώτη
Ποιητική συλλογή – Σειρά Σονάτα


- Η μάσκα της εξιλέωσης του Δημήτρη Στατήρη
Μυθιστόρημα τρόμου – Σειρά Μυθωδία των Άστρων

Είμαστε πάντα αυτό που φαινόμαστε; Μπορεί ένας άνθρωπος που έχει αφιερωθεί στον Θεό να τα βάλει με δυνάμεις σκοτεινές κι ανίερες; Είναι δυνατόν να ξεφύγει ποτέ κάποιος από το παρελθόν του;
Στον Αδέσποτο, σ' αυτό το μικρό ελληνικό χωριό, τα πάντα είναι δυνατά και τα πάντα ανατρέπονται τόσο ξαφνικά κι απρόσμενα, ώστε όλοι εκθέτουν τους εαυτούς τους σε απίστευτες καταστάσεις και γεγονότα που παρόμοια τους δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ σ' αυτή τη χώρα.                                                          
Μια επικών διαστάσεων διαμάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό έρχεται σαν κάτι το προκαθορισμένο και πραγματικά αναπόφευκτο επενεργώντας λυτρωτικά για τους γενναίους κατοίκους του χωριού. Η πίστη των ανθρώπων στα ιδανικά τους δοκιμαζόταν, δοκιμάζεται και θα δοκιμάζεται όσο υπάρχει ζωή. Είναι όμως άραγε αυτή αρκετή όταν πραγματικά κάτι το βλοσυρό και ασύλληπτα τρομακτικό απειλεί τους ίδιους αλλά και ολόκληρο τον κόσμο με ολοκληρωτικό αφανισμό;
Η απάντηση σ' όλα τα παραπάνω έρχεται σαν γροθιά στο στομάχι στη λαίλαπα της απελπισίας και του εγωκεντρισμού που τείνει να κατακτήσει τους πάντες καταδεικνύοντας παράλληλα την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης σ 'όλο της το μεγαλείο.       



- Νο9 του Γιώργου Μπιλικά
Μεταφυσικό θρίλερ – Σειρά Μυθωδία των Άστρων

«Όταν ζορίζουν τα πράγματα, οι ζόρικοι προχωρούν», λέει ένα ρητό. Ο Γιώργος Μπιλικάς κάνει το δεύτερο μυθιστορηματικό του βήμα. Μια βόλτα ελευθερίας από τη βάση του κεντρικού ήρωα – ένα μικρό rock bar στο κέντρο της Αθήνας – μέχρι το Σούνιο. Στη διάρκειά της ανακατεύονται στοιχεία της φύσης και στοιχεία της προσωπικότητας του συγγραφέα «συνοδευόμενα» φανερά ή όχι, από το τραγούδι Revolution No. 9 του John Lennon. Ζόρικα πράγματα για ζόρικους αναγνώστες».

Θάνος Μπλούνας
Δημοσιογράφος




- Σιωπηλός αντάξιος θάνατος του Στέλιου Κεσίσογλου
Ψυχολογικό θρίλερ – Σειρά Σκιές

    Ο Θεός ήταν πάντα Υποκριτής για τον Τζάστιν. Ενεργούσε με αξιοθαύμαστη ακρίβεια και όλα αυτά που συνέβαιναν είχαν μια απόλυτη συνέπεια. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η ύπαρξη του ήταν εναρμονισμένη με την αρρώστια κι η ζωή του δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο νόημα.
    Εκείνο το μοιραίο βράδι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι με το βλέμμα καρφωμένο στο ίδιο σημείο αρκετή ώρα. Ένοιωθε πως ήταν θεατής ενός ανατριχιαστικού ευρήματος που εντοπίστηκε μπροστά στα μάτια του και άρχισε να τον περικυκλώνει. Δεν καταλάβαινε πια που βρισκόταν και τι γινόταν. Έβλεπε σκόρπιες εικόνες που τον αναστάτωναν ακόμα περισσότερο. Δυνατές φωνές άρχισαν να ελευθερώνονται μέσα στο κεφάλι του και  ούρλιαζαν ασταμάτητα. Ήταν μεταλλικές, χωρίς χρώμα και τον γέμιζαν απελπισία και τρόμο. Ένας ανεξήγητος πόνος διαπέρασε το κρανίο του και ολόκληρο το οπτικό πεδίο σκοτείνιασε. Η επαφή με την πραγματικότητα φαινόταν πια αδύνατη.
    Ο γιατρός προειδοποίησε όλη την οικογένεια.
  «Αποδιοργάνωση της προσωπικότητας, αυτό που ονομάζεται διάσπαση των ψυχικών λειτουργιών με έκπτωση του συναισθήματος, απώλεια της επαφής και ψευδαισθήσεις. Αν δεν εμφανιστεί η μορφή των παραληρημάτων, τότε μιλάμε για την κατατονική σχιζοφρένεια στην οποία υπερισχύουν οι ψυχικοί και κινητικοί αυτοματισμοί. Ο Τζάστιν θα απομονωθεί, θα γίνει κυκλοθυμικός ή ακόμα και παρανοϊκός. Οι αλλαγές στην αντίληψη θα φέρουν τα πάνω κάτω στον κόσμο του...»



- Έμποροι των παθών του Γιάννη Καραούλη
Υπαρξιακό Θρίλερ – Σειρά Σκιές

 «…Τίποτε το ανθρώπινο δεν είναι σταθερό. Αν το γνωρίζεις καλά αυτό, δεν πρόκειται να είσαι ούτε πολύ χαρούμενος, όταν έρχεται η ευτυχία, ούτε και πολύ λυπημένος. Οι θρησκείες είναι για τους ανθρώπους που φοβούνται την κόλαση• η πνευματικότητα, γι’ αυτούς που ήδη έχουν πάει εκεί, κι επέστρεψαν. Δεν γινόμαστε αυτό που νομίζουμε - ή καταλήγουμε, φοβούμενοι τις σκέψεις μας. Γινόμαστε αυτό που επιλέγουμε να πιστεύουμε…»

Τι κι αν έσφυζε από ζωή στα χρόνια της νιότης του, τι κι αν πέρασε απότομα η νιότη του  από την εποχή της αθωότητας στον πλουτοκράτη πολιτισμό. Η ζωή του ήρωα αρχίζει με αισιοδοξία μα γρήγορα φορτίζεται από απογοητεύσεις και θλίψεις. Προσεγγίζει την απόγνωση. Βυθίζεται στο τέλμα. Ωστόσο, αναγεννιέται μέσα από τη θυσία της άγνωστης φιλίας και τον δικό του θάνατο στο δρόμο των εμπόρων των παθών



- Το Παρελθόν Φυγείν Αδύνατον της Θεοδώρας Τζόκα



- Η     πριγκίπισσα  και  ο  νάνος  του  «όχι» της Σώτης Γρίβα
Παραμύθι 


- 640  του Τζομάκα Ιωάννη 



Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Ο σύγχρονος και δυναμικός εκδοτικός οίκος για την λογοτεχνία και την ποίηση του φανταστικού, για την σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση, για την λαογραφία και το θέατρο και για βιογραφίες αγαπημένων μουσικών συγκροτημάτων. 
Η λογοτεχνία επιστρέφει στην Ελλάδα, οι συγγραφείς επιστρέφουν στο προσκήνιο.
2410-236110
universepaths@yahoo.com
http://universe-pathways.blogspot.com/

https://www.facebook.com/groups/universe.pathways 
https://www.facebook.com/autoekdosi
https://www.facebook.com/Logotexnikes.Lesxes.Tou.Fantastikou
https://www.facebook.com/UniversePathwaysMagazine
https://www.facebook.com/LarryNivenAwardsGr