Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

13 Νοεμβρίου - Συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την Λογοτεχνία του Φανταστικού στην Θεσσαλονίκη

Η καινούργια συνάντηση της Λογοτεχνικής Λέσχης για την λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές στην Θεσσαλονίκη θα γίνει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, 7:30 με 9:30 η ώρα το απόγευμα, στο ArtRoom KafodeioElliniko, Ιουστινιανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Λεσχών που ανακοινώσαμε θα γίνουν τα παρακάτω:

- Στην πρώτη ενότητα, που είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, θα διαβάσουμε την Ανθολογία, Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ. Περιμένουμε κάποιον από τους συγγραφείς της ανθολογίας να γράψει ένα κείμενο 1.000 με 1.500 λέξεις, σαν κείμενο παρουσίασης για όσους δεν θα έχουν μπορέσει να διαβάσουν το βιβλίο, για να συμμετέχουν στην συζήτηση και περιμένουμε επίσης αρκετούς από τους συγγραφείς την ανθολογίας να μας πουν την εμπειρία τους! :)

- Στην δεύτερη ενότητα, που είναι το ελεύθερο θέμα, θα φωνάξουμε ποιητές από την ανθολογία Όνειρα των Μύθων να διαβάσουν κάποια από τα ποιήματα της ανθολογίας και να μας πουν την εμπειρία τους. Καθώς δεν έγινε κάποια παρουσίαση της ανθολογίας στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα γενικότερα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση για το βιβλίο έξω από τα κλασσικά πλαίσια. Μια συζήτηση για το αν υπάρχει ποίηση του φανταστικού στην Ελλάδα και πως μπορούμε να την κρατήσουμε ζωντανή!

- Στην τρίτη ενότητα, που είναι η δημιουργική γραφή, περιμένουμε από όλους τους φίλους συγγραφείς που γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, να μας τα στείλουν μέχρι στις 11 Νοεμβρίου στο email universepaths@yahoo.com.
H Λέσχη θα επιλέξει να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 3-5 κείμενα, ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν το καλύτερο κείμενο, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδίδουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που συμμετέχουν στις Λέσχες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα και στο Ηράκλειο. 

Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή! Είστε όλοι ευπρόσδεκτη να συμμετέχετε με όποιον τρόπο θέλετε στις λέσχες!

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών