Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

«Μεταβλητός Αστέρας» των Robert A. Heinlein και Spider Robinson


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί το βιβλίο
 «Μεταβλητός Αστέρας»
 των  Robert A. Heinlein
και 
Spider Robinson


Σελίδες: 348
Διαστάσεις: 24x17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 17 Ευρώ
Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία, space opera «ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟΝ SPIDER ROBINSON
ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ROBERT HEINLEIN»
- THE NEW YORK TIMES«Είναι σχεδόν πάντοτε λάθος να προσπαθήσει να ολοκληρώσει κάποιος ένα βιβλίο από τις σημειώσεις ενός νεκρού συγγραφέα. Όμως, από ότι φαίνεται, ο Robert A. Heinlein, δεν είναι στα αλήθεια νεκρός. Στεκόταν ξεκάθαρα στο πλευρό του Spider Robinson καθώς έγραφε αυτό το βιβλίο και καθοδηγούσε το χέρι του. Ο Μεταβλητός Αστέρας θα ενθουσιάσει τους οπαδούς του μεγαλύτερου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας που έζησε ποτέ. Παράλληλα το βιβλίο μένει πιστό στα θέματα που ασχολείται με πάθος ο Spider. Την αισιοδοξία, την καλοσύνη και το μέλλον της ανθρωπότητας στα άστρα».
JOHN VARLEY
Ο βραβευμένος με Hugo και Nebula συγγραφέας των βιβλίων
The Persistence of Vision και Steel Beach.«Έχω ήδη χτυπηθεί στα γέλια και έχω θελήσει να κλάψω…Αυτό το βιβλίο είναι μία απόλαυση και σε αγαπάω που το έγραψες. Σε αγαπάω ακόμα περισσότερο που το έκανες τόσο καλά. Σε ευχαριστώ».
DAVID CROSBY
Βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής και συνθέτης.

Όταν πέθανε, το 1988, ο Robert A. Heinlein άφησε πίσω μια μεγάλη κληρονομιά από μυθιστορήματα και διηγήματα, που σχεδόν όρισαν την σύγχρονη επιστημονική φαντασία. 
Όμως, ένα από τα αριστουργήματα του Heinlein δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 
Το 1955, άρχισε να δουλεύει επάνω στο Μεταβλητό Αστέρα, μια δυνατή και παθιασμένη ιστορία δύο νεαρών εραστών, που χωρίστηκαν εξαιτίας της περηφάνιας, της δύναμης και της απεραντοσύνης του διαστρικού χρόνου και χώρου, απλώς για να το αφήσει στην άκρη για να επικεντρωθεί σε άλλα μυθιστορήματα.
Το αναλυτικό σχεδιάγραμμα και οι σημειώσεις που είχε γράψει ο Heinlein για το βιβλίο έμειναν ξεχασμένες για δεκαετίες, απλώς για να ανακαλυφτούν ξανά, σχεδόν μετά από μισό αιώνα. Τώρα, το ίδρυμα Heinlein, εξουσιοδότησε τον βραβευμένο με Hugo και Nebula συγγραφέα Spider Robinson, έχοντας σαν βάση το αρχικό σχεδιάγραμμα, να γράψει ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυθεντικό κείμενο του Heinlein, πιστό στο στυλ και στο πνεύμα του αρχικού οράματος του Μεγάλου Δασκάλου.  


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com