Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Λέσχη ανάγνωσης φανταστικής λογοτεχνίας των Εκδόσεων «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» στην Αθήνα

Λέσχη Ανάγνωσης
Εκδόσεων «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»
Αθήνας [φανταστικής λογοτεχνίας] 
Υπεύθυνοι: Γιώργος Σωτήρχος
Email: 
universepaths@yahoo.com
Πού γίνονται οι συναντήσεις: (Θα ανακοινωθεί)
Πρώτη συνάντηση: (Πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου. Ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.)
Βιβλίο που θα διαβαστεί: «Πέρα από τη γη των θεών», του Αντώνη Πάσχου


Οι Συμπαντικές Διαδρομές ήταν πάντοτε ένα περιοδικό και ένας εκδοτικός που στήριξε-στηρίχτηκε και πίστεψε στους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού. Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για έκδοση του περιοδικού πριν από 5 χρόνια ήταν η ανάγκη να υπάρχει ένα περιοδικό όπου θα δημοσιεύονταν διηγήματα από Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε από την μεριά μας και δώσαμε την ευκαιρία γύρω σε 100 Έλληνες συγγραφείς να προβάλουν τις αξιόλογες δουλειές τους μέσα από τις σελίδες του περιοδικού. Επειδή τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό, μετά την επιτυχημένη παρουσία της Λέσχης ανάγνωσης Θεσσαλονίκης, συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια με την δημιουργία λέσχης ανάγνωσης στην Αθήνα.

«Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα που συναντιέται συστηματικά, με κάποιο πρόγραμμα, για να συζητήσει βιβλία που διάβασαν τα μέλη της, ύστερα από κοινή τους συμφωνία.
Μια ομάδα ανθρώπων, την οποία συνδέουν η αγάπη, ο ενθουσιασμός για τα βιβλία και η δημιουργική συζήτηση γύρω απ’ αυτά, αποτελεί μια μορφή Λέσχης σαν όλες τις άλλες. Οι συναντήσεις της Λέσχης είναι σταθερές -συνήθως μία φορά το μήνα- και ίσως και ο τόπος συνάντησης, αν το επιθυμούν όλοι (σε μια βιβλιοθήκη για παράδειγμα). Τα μέλη της Λέσχης απολαμβάνουν μια ωραία συζήτηση γύρω από ένα βιβλίο, την ψυχική επαφή και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, μοιράζονται το πάθος τους για το διάβασμα, διοργανώνουν δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και μ’ αυτόν τον τρόπο αξιοποιούν δημιουργικά μέρος απ’ τον ελεύθερό τους χρόνο.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ…
Eίναι η επιστροφή στα βιβλία. Η ενασχόληση μ’ ένα βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό. Η ιδέα των Λεσχών Ανάγνωσης αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Το βιβλίο παρουσιάζεται σαν αντικείμενο συζήτησης μιας παρέας, μιας ομάδας. Το συναίσθημα που παραμένει μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται. Δεν είναι πια υπόθεση ενός αλλά μιας ομάδας ανθρώπων.»
Τι είναι Λέσχη Ανάγνωσης από το εγχειρίδιο του ΕΚΕΒΙ.

Η λέσχη είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους του βιβλίου και της φανταστικής λογοτεχνίας.
Η θεματολογία των βιβλίων με τα οποία θα ασχοληθούμε θα ανήκουν στον χώρο του φανταστικού. Επιστημονική φαντασία, military science fiction, space opera, cyberpunk, ηρωική φαντασία, high fantasy, sword and sorcery, τρόμος, αστικός τρόμος, γοτθικός τρόμος, μυθοπλαστικά παραμύθια.

Στην πρώτη συνάντηση θα διαβαστεί το βιβλίο, «Πέρα από τη Γη των Θεών», του Αντώνη Πάσχου. Η συνάντηση θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος θα ανακοινωθούν σύντομα.

Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι για να δημιουργήσουμε μια ενθουσιώδη και δημιουργική λέσχη ανάγνωσης για την φανταστική λογοτεχνία στην Αθήνα.
Οι φίλοι που θα ήθελαν να συμμετέχουν και να συμβάλουν στην δημιουργία της Λέσχης ανάγνωσης μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω email
Γιώργος Σωτήρχος, universepaths@yahoo.com
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
  universe-pathways.blogspot.com