Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, Δεκέμβριος 2023

 Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, Δεκέμβριος 2023


Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, Rockwood, Αθήνα
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, ΚΕΜΜΕ, Νέα Ερυθραία, Αττική
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, Εργατικό κέντρο, Κυπαρισσία


Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη μαζική σας συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού του Δεκεμβρίου του 2023!





Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, Rockwood, Αθήνα

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη μαζική συμμετοχή και προσέλευση, για ακόμα μια φορά, στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού που διοργανώθηκε την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, -μια συμμετοχή που πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχαμε- στο Rockwood, στην Αθήνα. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς που ήρθαν για το φεστιβάλ από κάθε μεριά της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη Λακωνία, τα Χανιά, τη Φλώρινα, τη Μυτιλήνη, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τόσες άλλες πόλεις. 
Θέλουμε να σας ευχαριστούμε όλους για την πρωτοφανή σε μαζικότητα  προσέλευση από τις 2 το μεσημέρι. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πιστεύουν και στηρίζουν τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουν οι Συμπαντικές Διαδρομές για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας και της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 
Σας ευχαριστούμε όλους!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο φεστιβάλ στο RockWood και μίλησαν για τα βιβλία τους και όλους όσους μίλησαν μαζί τους για τα βιβλία. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Σταμάτη Γιακουμή που μίλησε για το καινούργιο του βιβλίο, «Λογικόδενδρον, Γ.Β.Φ. Χέγκελ Γραφείο έρευνας μεταφυσικών υποθέσεων Νο 10», και για το τέταρτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα Αγγλικά και στα Γερμανικά και όλους τους φίλους που ανέβηκαν και μίλησαν μαζί του για το έργο του. 
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συγγραφείς που συμμετείχαν στην 3η Γιορτή παραμυθιού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές και μίλησαν για τα βιβλία τους. 
Τους: Ανδριανή Καλύβα, Σοφία Αλεξοπούλου, Ιωάννα Καλεμίδου, τη Δώρα Νικολάου, που μίλησε για το βιβλίο της Μαρίας Τριανταφύλλου, τη Δήμητρα Κολιαστάση, την Ισαβέλλα Πρίτσα, τη Θωμαή Τσιμερίκα, τον Μάριο Πλουσίου, την Ιφιγένεια Κυργιώ και τη Σκαρτσίλα Ελεάννα. 
Θέλουμε επίσης να ευχαριστούμε τους παρακάτω συγγραφείς που μίλησαν για τα βιβλία τους.
Τον Ελευθέριο Πλουτάρχου, που ήρθε από τη Λευκωσία, τη Θεοδώρα Χριστοδούλου, τον Δημοσθένη Δημακόπουλο, την Άννα Σαριλάκη, τον Γιάννη Καμπουρόπουλο, τον Λεωνίδα Βασίλειο Μανίατη, τη Χριστίνα Γεωργίου, τη Δήμητρα Φράγκου, τον Λευτέρη Σαρρή, που έκανε ειδική ομιλία, μαζί με προβολή βίντεο και έκθεση μοντελισμού, με θέμα «Η επιστημονική φαντασία του Gerry Anderson», τη Μάουρα Ρομπέσκου, τον Ανδρέα Ζαρμακούπη, τη Δήμητρα Κολυβά, που μίλησε μαζί του, την Ήρα Καραδημητρίου, την Εύη Αθανασέκου, την Στέλλα Μπελέση, που μίλησε για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου της 33 και έκανε επίσης επίσημη αναγγελία της επικείμενης κυκλοφορίας δύο βιβλίων της, του 33 και «Οι γάτες της Βερενίκης» στην Αμερική, μετά από συμφωνία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές με Αμερικάνικο εκδοτικό, τον Διονύση Γιαννόπουλο και την Ελένη Εξηνταβελώνη, που μίλησαν μαζί της.
Θέλουμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω συγγραφείς που μίλησαν για τα βιβλία τους. Τον Φίλιππο Χαρλαύτη, τον Λευτέρη Ευμορφόπουλο, τον Λευτέρη Ευαγγελινό, τον Μάριο Πλουσίου και την Μαρία Μαυραδά, που ήρθαν ειδικά για το φεστιβάλ από την Κύπρο, όλους τους συγγραφείς που μίλησαν στην παρουσίαση της ανθολογίας, Θρύλοι του Σύμπαντος XI: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω συγγραφείς που μίλησαν για τα βιβλία τους. 
Τους: Βασιλική Δραγούνη, Ιωάννα Χατζηαντωνίου, Κωνσταντίνο Πολυπαθέλλη,    Γιώτα Ζιάμπα, Κοσμά Κωνσταντινίδη και τη MrsPhantom.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τον B.D. Foxmoor από τους Active Member που μίλησε στο φεστιβάλ, μαζί με τον Βασίλη Πασιπουλαρίδη, για το βιβλίο του «χρέωσέ μου τη φωτιά», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!
Ευχαριστούμε θερμά τη Στέλλα Μπελέση και την Έμιλυ Γερολατσίτη, γιατί βοήθησαν στη ροή του προγράμματος! 
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Rockwood για τη φιλοξενία τους και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση από διάφορες θέσεις και τον χορηγό επικοινωνίας, το Demi's Crafts and Gifts, ηλεκτρονικό κατάστημα με χειροποίητα είδη και είδη δώρων (https://www.demiscraftsandgifts.gr/) για τα δώρα που προσέφερε με κληρώσεις και για τη βοήθεια στην προβολή του φεστιβάλ. 
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην προβολή του φεστιβάλ και το κυριότερο τους εκατοντάδες φίλους που έρχονταν συνέχεια από τις δύο η ώρα το μεσημέρι. 
Σας ευχαριστούμε όλους! 
Το φεστιβάλ είστε όλοι εσείς και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χωρίς τη δικιά σας συμμετοχή και στήριξη!







Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, ΚΕΜΜΕ, Νέα Ερυθραία, Αττική


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που προσήλθαν μαζικά σε μια ακόμα εκδήλωση του λογοτεχνικού φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στην Νέα Ερυθραία, αυτή τη φορά στο ΚΕΜΜΕ, για το βιβλίο,  Δαίμων του Μιχαήλ Λέρμοντωφ, σε μετάφραση Άννας Σαριλάκη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Άννα Σαριλάκη για την παρουσία της, το ΚΕΜΜΕ για την παραχώρηση του χώρου και όλους τους φίλους που γέμισαν το χώρο, στην πάντα φιλόξενη Νέα Ερυθραία!








Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, Εργατικό κέντρο, Κυπαρισσία

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που προσήλθαν στο Εργατικό κέντρο στην Κυπαρισσία για την παρουσίαση του βιβλίου Ψυχόσκονη της Δήμητρας Φράγκου, τον Εργατικό κέντρο για την παραχώρηση του χώρου, τη Δήμητρα Φράγκου για την παρουσίαση της, όλους τους ομιλητές που μίλησαν μαζί της, τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο που βοήθησε στην εκδήλωση και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση με κάθε τρόπο.  


Σας ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε να σας δούμε στις επόμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ!
Σας περιμένουμε στις 27 Ιανουαρίου στην Σάμο, στις 1 Οκτωβρίου στην Κάλυμνο και σε διάφορες άλλες πόλεις, για τις οποίες θα βγάλουμε σύντομα ανακοινώσεις! Θα σας ενημερώνουμε μέσα από τις σελίδες μας για κάθε καινούργιο φεστιβάλ που θα προγραμματίσουμε. 










Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, Rockwood, Αθήνα



























































































Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, ΚΕΜΜΕ, Νέα Ερυθραία, Αττική

























Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, Εργατικό κέντρο, Κυπαρισσία