Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Αμάρτημα γονέων ΜΕ ΤΗ Γεωργία Γιώρα ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αμάρτημα γονέων
ΜΕ ΤΗ Γεωργία Γιώρα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές




Αγαπητή κυρία Γιώρα, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Αμάρτημα γονέων». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;    

Απάντηση
Το βιβλίο μου μπορεί να προβληματίσει τον αναγνώστη για την παρεμβατικότητα ενός γονέα προς το παιδί του σε τέτοιο βαθμό που να χαρακτηριστεί ΄΄άρρωστο΄΄.
Δεν αντιλαμβάνεται το κακό που ο ίδιος προκαλεί στο ίδιο του το παιδί θεωρώντας πως σε όλα πάντα έχει δίκιο και πρέπει να ακολουθεί την κατεύθυνση που θέλει εκείνος (ο γονέας) και στο μυαλό του έχει πως το παιδί οφείλει να τον υπακούει.
Διαβάζοντας ανακαλύπτουμε ο καθένας μας  τις αλήθειες μέσα στην ιστορία της Αυγής. Άλλος  κάτι από αυτά μπορεί να έχει ζήσεί σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. Κάποιος να έχει ξεφύγει από ένα τοξικό περιβάλλον και να βρήκε πραγματικά τον εαυτό του ή είναι και εκείνοι που είναι παρατηρητές τέτοιων καταστάσεων που βλέπουν την συναισθηματική και ψυχολογική καταστροφή του φίλου, του συγγενή, του γνωστού που σε όποια τους συμβουλή εκείνοι οδεύουν στον γκρεμό του ψυχικού τους κόσμού και της ζωής τους.





Μιλήστε μας για το βιβλίο και την υπόθεση του. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση
Το βιβλίο ξετυλίγει τη ζωή της Αυγής που σιγά - σιγά καταστρέφεται. Βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο γαϊτανάκι του φόβου, του πόνου και της απαξίωσης.
Ένα κορίτσι που είχε όνειρα για τη ζωή του να σπουδάσει, να κάνει καριέρα και οικογένεια. Ο δρόμος της ζωής της όμως δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Με επιδέξιους χειρισμούς και συναισθηματική πίεση την κατευθύνουν σε άλλα μονοπάτια. Να ξεχάσει την καριέρα και να αφοσιωθεί στην οικογένεια. 
  Ο χειρισμός της Ευτέρπης και οι εμμονές  του Σωκράτη καθορίζουν τη ζωή της,



Στο οπισθόφυλλο γράφετε για, εγκλωβισμό, φόβο, πόνο και εμμονές. Πιστεύετε ότι είναι χαρακτηριστικά της ζωής μια γυναίκας στην σύγχρονη Ελλάδα; 
Απάντηση
Μετά τα τελευταία γεγονότα με θύματα γυναίκες μπορώ να πω πως ναι υπάρχουν ανάμεσα μας γυναίκες που μένουν εγκλωβισμένες σε μια ζωή με πολύ πόνο αλλά και φόβο για να φύγουν.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο αναφέρετε στο θέμα της πατριαρχίας στην Ελλάδα; 
Απάντηση
Όχι καθόλου, το αντίθετο συμβαίνει. 





Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ. 
Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να βάζετε όρια και να βγάλετε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σας. Η ψυχική μας υγεία και ηρεμία είναι πολύ σημαντική.   





Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας
https://www.universepaths.com/product-page/%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C



Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740