Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Σφαίρες στα χαράματα ΜΕ ΤΗ Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Σφαίρες στα χαράματα
ΜΕ ΤΗ Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές










Αγαπητή κυρία Μπούχλα, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «9 Χαράματα». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;    

Απάντηση
Πιστεύω πως το δικό μου βιβλίο έχει να δώσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ένα όμορφο ταξίδι δράσης που κόβει την ανάσα. Είναι για όσους προτιμούν μια γραφή που να κινείται στα πλαίσια μίας «επικίνδυνης» συγκυρίας από γεγονότα και σκηνικά που κάνουν τους ήρωες να εκδηλώνουν αμέτρητα ανθρώπινα συναισθήματα.  Για τον παραπάνω λόγο θα έλεγε πως αξίζει κάποιος να το επιλέξει.





Μιλήστε μας για το βιβλίο και την υπόθεση του. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση
Τα «9 χαράματα» παρουσιάζουν μία δυνατή ιστορία που κινείται στα χρονικά όρια του χθες και του σήμερα, θέλοντας να προσδώσουν ύφος και χαρακτήρα στις προσωπικότητες που πλαισιώνουν. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ήθελα να μεταδώσω το μήνυμα των δυνατών συναισθημάτων που καθηλώνουν τους ανθρώπους όπως είναι το μίσος, ή αγάπη, η απόγνωση, ποθώντας οι αναγνώστες μου να ταυτιστούν με τους ήρωες μου.


Στο οπισθόφυλλο γράφετε, «Για εκείνα τα λεπτά που θα ζήσω μαζί σου, θα μείνω εδώ άνευ κόστους και συνέπειας, δίπλα σου σε κάθε χάραμα ως το τέλος». Είναι ένα μυθιστόρημα δράσης ή η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα; 
Απάντηση
Νομίζω είναι και τα δύο. Η δράση πάει με το συναίσθημα και θεωρώ πως ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να σε οδηγήσει στο να δράσεις μέχρι τα άκρα ή να σπάσεις τα όρια σου και πιστεύω πως οι ήρωες μου τα ισοπέδωσαν όλα στο πεδίο της δράσης για τον έρωτα και την αγάπη.
Θα λέγατε ότι το βιβλίο έχει νουάρ στοιχεία; 
Απάντηση
Φυσικά και πιστεύω πως έχει νουάρ στοιχεία εφόσον κινείται στα πλαίσια της αστυνομικής και απόκοσμης ιδέας. 
Νομίζω πως θα χαρακτηριζόταν άνετα ως ένα λιθαράκι από το τμήμα της «σκοτεινής» λογοτεχνίας.








Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Περιμένουμε να σας δούμε να κάνετε παρουσίαση το βιβλίο σας στο φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, το φεστιβάλ των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές!
 Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Θα ήθελα να πω στους αναγνώστες, πως ένα καλό βιβλίο δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ στο να σας χαρίσει ένα όμορφο νοητό ταξίδι φαντασίας.
Τελευταίο να προσθέσω ότι δεν υπάρχει πιο κερδοφόρο πράγμα από το να διαβάζει κάποιος βιβλία.
Ευχαριστώ θερμά.
Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα από το online βιβλιοπωλείο των εκδόσεων μας




Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Ελλάδα
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ ΗΜΙΝ, Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679
Τηλέφωνο: 2103802542
Κεντρικό σημείο διανομής και πώλησης στην Κύπρο
Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740