Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Αρχέγονο Κάλεσμα ΜΕ ΤΟΝ Ανδρέα Ζαρμακούπη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Αρχέγονο Κάλεσμα
ΜΕ ΤΟΝ Ανδρέα Ζαρμακούπη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητέ κύριε Ζαρμακούπη, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο  σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Αρχέγονο Κάλεσμα». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;   

Απάντηση
Κάθε βιβλίο έχει να σου διηγηθεί μία ιστορία, να σου προσφέρει κάτι μοναδικό και να σε βοηθήσει να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα και το στρες της καθημερινότητας, περιπλανώμενος σε άλλες χώρες και εποχές, ζώντας κάθε φορά διαφορετικές ζωές και εμπειρίες μέσα από τους εκάστοτε ήρωες.
Αντίστοιχα ένα βιβλίο τρόμου και παραφυσικού, όπως είναι και η δική μου ιστορία, μπορεί να σου εξάψει τη φαντασία, να σε τρομάξει, ενώ ίσως να σου αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο γύρω σου. 
Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι αναγνώστες που θα επιλέξουν να διαβάσουν το βιβλίο μου θα έχουν την ευκαιρία να χαθούν σε ένα παραφυσικό μυστήριο με γρήγορη πλοκή και στοιχεία τρόμου, που θα τους κινήσει την περιέργεια και θα τους κάνει να αναρωτηθούν εάν τελικά κάποια μυστικά πρέπει να παραμένουν καλά κρυμμένα.

Επιλέξετε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο, που να εκφράζει αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
Εκείνη τη στιγμή, είδε κάτι που έμοιαζε με ένα μαύρο σύννεφο αρκετά μακριά της, το οποίο την πλησίαζε όλο και περισσότερο. Και όσο πιο κοντά ερχόταν, τόσο πιο μεγάλο φαινόταν.
Η Αλίσα είχε σταματήσει να περπατάει και παρατηρούσε αυτό που πλησίαζε. Προσπαθούσε να καταλάβει τι ήταν αυτή η μάζα στον αέρα. Όταν επιτέλους διαπίστωσε τι ήταν, ήταν ήδη πολύ αργά.
Αυτό που έμοιαζε εξαρχής με σύννεφο, ήταν τελικά ένα σμήνος από δεκάδες κοράκια. Έπεσαν πάνω της με ορμή. Πρώτα με τα νύχια τους, γρατζουνώντας το πρόσωπό της και ύστερα με τα ράμφη τους. Η Αλίσα σήκωσε τα χέρια της για να γλιτώσει όσο μπορούσε το πρόσωπό της, χτυπώντας τα είτε με το ελεύθερο χέρι της είτε με την τσάντα της.
Πάλευε μανιωδώς, αλλά άρχισε να αιμορραγεί από τις γρατζουνιές και από τα μικρά τρυπήματα των ραμφών που υπήρχαν πλέον διάσπαρτα στα χέρια της. Τα ρούχα της την προστάτευαν ακόμη, όμως έμοιαζαν πλέον με κουρέλια.
Στη συνέχεια, τα πουλιά την περικύκλωσαν, δημιουργώντας μία δίνη γύρω της. Όρμησαν ξανά μαζικά επάνω της, επιτιθέμενα από όλες τις μεριές. Κάρφωναν με δύναμη τα ράμφη τους πάνω στα πόδια της και τράβαγαν με τα γαμψά τους νύχια τα μακριά μαλλιά της.
Πάνω στη μάχη που έδινε η Αλίσα, έχασε την ισορροπία της, πέφτοντας άτσαλα στο πέτρινο δάπεδο. Δεν πρόλαβε να προφυλαχτεί και ενώ προσγειωνόταν, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν όση χρειαζόταν για να αποπροσανατολιστεί η ίδια για λίγα δευτερόλεπτα.
Αυτό το χρονικό διάστημα επωφελήθηκαν τα κοράκια και επιτέθηκαν στο πρόσωπό της. Η Αλίσα ούρλιαξε από τον πόνο, όταν ένιωσε ένα μικρό ράμφος να τρυπάει το αριστερό της μάτι.
Ένιωσε να παραλύει και καλούσε σε βοήθεια. Οι φωνές της πνίγηκαν από τα ουρλιαχτά πόνου που τις διαδέχθηκαν, αφού ένιωσε τον βολβό του ματιού της να αφαιρείται με βία από το κρανίο της.
«Δεσποινίς; Δεσποινίς, είστε καλά;»
Η Αλίσα σταμάτησε να φωνάζει και άνοιξε τα μάτια της. Γύρω της είχε μαζευτεί κόσμος, ενώ δίπλα της ένας ηλικιωμένος κύριος φαινόταν να την σκουντάει. Ήταν ακόμα στην πλατεία, λίγα μέτρα μακριά από το σιντριβάνι. Τα κοράκια που της επιτέθηκαν είχαν εξαφανιστεί. Ακαριαία έπιασε το πρόσωπό της. Τα μάτια της ήταν στη θέση τους. Τα χέρια της δεν έμοιαζαν να έχουν πληγές, ούτε τα ρούχα της ήταν σκισμένα.


Μιλήστε μας για την υπόθεση του βιβλίου. Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε; 
Απάντηση
Το κεντρικό θέμα της υπόθεσης είναι η ζωή μίας νεαρής κοπέλας, της Αλίσα Χιλλς. Όπως και οι υπόλοιποι της ηλικίας της, ζει και η ίδια ξέγνοιαστα ακολουθώντας παράλληλα τους έντονους ρυθμούς ζωής της πόλης. Ξαφνικά, όμως, μία σειρά από ανεξήγητα γεγονότα θα την κάνει να αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω της. Η πραγματικότητά της σταδιακά γκρεμίζεται και δεν έχει κανένα στήριγμα. Είναι φοβισμένη και μόνη. 
Μέχρι που ένα αναπάντεχο άτομο θα την βοηθήσει να καταλάβει ότι τελικά δεν είναι μόνη της. Μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν ένα μυστήριο που μπλέκει το παρόν με το παρελθόν. Ωστόσο, για να βρει η Αλίσα τις απαντήσεις που αναζητά, θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ξεκίνησαν όλα.
Αυτό που θέλω να μεταδώσω με το βιβλίο μου είναι ότι κάποια μυστήρια θα ήταν καλό να παραμένουν άλυτα, διότι εάν τα σκαλίσεις, μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ κάποιον τόπο που θα τον χαρακτηρίζατε δαιμονικό; Και αν ναι, ποια ήταν η εμπειρία σας;
Απάντηση
Δεν θα έλεγα ότι έχω επισκεφτεί κάποιον χώρο δαιμονικό. Ωστόσο, έχω βρεθεί σε μέρη που μου έχουν προκαλέσει ανατριχίλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, σαν κάποιος ή κάτι να με παρακολουθούσε.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο κόσμος άλλαξε με τρόπο που δεν περιμέναμε, με πανδημίες και πολέμους, δημιουργώντας ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Πιστεύετε ότι η λογοτεχνία του φανταστικού, σαν λογοτεχνική δύναμη ανατροπής, μπορεί να δώσει διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων; Εσείς πώς βιώνετε όλες αυτές τις καταστάσεις;
Απάντηση
Ένα βιβλίο μπορεί να σε ταξιδέψει σε άλλους κόσμους είτε φανταστικούς είτε πραγματικούς. Να σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήματά σου και μερικές φορές να σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις. Να σου δώσει μία ελπίδα ότι ένας καλύτερος κόσμος βρίσκεται εκεί έξω.
Προσωπικά είμαι αρκετά απαισιόδοξος για το μέλλον της ανθρωπότητας. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που θα πρέπει είτε να κοιτάξουμε το κοινό καλό και να συνεχίσουμε ενωμένοι είτε να καταστραφούμε ολοσχερώς λόγω της απληστίας μας.


Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συνεχή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω το νέο μου βιβλίο να τους ταξιδέψει και να το απολαύσουν.

Σας ευχαριστώ πολύ.