Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Κυκλοφορούν τα βιβλία Η Λίμνη της Θλίψης και Ο ανιχνευτής barcode της Ιωάννας Χατζηαντωνίου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως

    Κυκλοφορούν τα βιβλία  Η Λίμνη της Θλίψης και Ο ανιχνευτής barcode της Ιωάννας Χατζηαντωνίου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως


   Η Λίμνη της Θλίψης της Ιωάννας Χατζηαντωνίου - Δελτίο τύπου και συνέντευξη της συγγραφέως


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Λίμνη της Θλίψης   της  Ιωάννας Χατζηαντωνίου

Σελίδες: 150
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  12  ευρώ
Κατηγορία:  Ψυχολογικό θρίλερ 
ISBN: 978-960-607-271-0








 Ήταν τόσο μόνος. Πέρασε το ένα του πόδι από την έξω μεριά από τα κάγκελα. Ζαλίστηκε κοιτώντας το ορμητικό νερό. Θα έπεφτε. Θα πνιγόταν σίγουρα. Πάνω που πήγε να πηδήξει ακούστηκε ένα ουρλιαχτό. Ο Τζος θεώρησε ότι ήταν του πατέρα του όμως εκείνος είχε εξαφανιστεί. Η κραυγή ανήκε σε ένα νεαρό πάνω κάτω ίδια ηλικία με τον Τζος.
«Όχι, μην το κάνεις!» 
«Μείνε μακριά. Θα το κάνω. Το εννοώ». 
«Αφού δεν το θέλεις». 
«Δεν με ξέρεις, δεν ξέρεις τι θέλω». 
«Ε, λοιπόν θα το είχες ήδη κάνει» του χαμογέλασε.

Ο γνωστός-άγνωστος, Τζόσουα Έλιοτ, ζει στην Λέικβιου, μια επαρχιακή πόλη που βρέχεται από τη λίμνη Σόροου, τη Λίμνη της Θλίψης. Όπως η πόλη, έτσι και ο Τζος, κρύβει ένα σκοτεινό παρελθόν. Ένα παρελθόν που του στοιχειώνει το παρόν. Όλη του τη ζωή πάλευε με τους δαίμονες του. Με τις εξαρτήσεις του. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Μέχρι που μια καινούργια άφιξη έκανε την εμφάνισή της αλλάζοντας τα μέχρι τότε δεδομένα. Πάνω που άρχισαν τα πράγματα να πηγαίνουν θετικά ένα τραγικό ατύχημα θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή του. Θα καταφέρει να απαλλαγεί από τους δαίμονες του; 

Η Ιωάννα Χατζηαντωνίου γεννήθηκε στην Ρόδο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε ειδίκευση στην συστημική ψυχοθεραπεία. Η σχέση της με το γράψιμο ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αρχικά γράφοντας εφηβικά στιχάκια στα τετράδια και έπειτα ολοκληρωμένα διηγήματα. Έχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, τόσο στην ψυχολογία όσο και στην δημιουργική γραφή. «Η Λίμνη της Θλίψης» είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Είναι παντρεμένη στους Μολάους Λακωνίας και έχει τρεις γάτες.
 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 









Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.










 Ταξιδεύοντας στη Λίμνη της Θλίψης
ΜΕ ΤΗΝ Ιωάννα Χατζηαντωνίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές









Αγαπητή κυρία Χατζηαντωνίου, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο  «Η Λίμνη της Θλίψης». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  

Απάντηση
Το βιβλίο μου αφορά πώς ένας ήρωας ζει με τις τύψεις του. Τις ενοχές του που έχουν ως αποτέλεσμα να του ελέγχουν την ζωή του. Είναι ιδιαίτερο γιατί περιγράφει όλη την διαμάχη που βιώνει ο ήρωας και τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις. Την ζωή του ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία. Στο πραγματικό και άλλα και στα όρια του φανταστικού. 
Πιστεύω πως η ζωή του ήρωα είναι πολύπλοκη και τραγική με στόχο την πολυπόθητη εξιλέωση. 


Επιλέξετε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που να εκφράζουν αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας. 
Απάντηση
«Έχεις ψευδαισθήσεις Τζόσουα. Και μπορεί να είναι επικίνδυνες για σένα ή για άλλους. Βίωσες πολλά, διέκοψες και την αγωγή… πίστεψέ με εγώ να σε βοηθήσω θέλω».
«Θες να με βοηθήσεις ε; Διωξ’ τους όλους! ΟΛΟΥΣ!»
«Ποιους να διώξω Τζος;»
«Χα! Για μια φάση σε πίστεψα. Ομολογουμένως καλό. Και τώρα δώσε μου εξιτήριο». 
*** 
«Πάρε εμένα» ούρλιαξε. Να τελειώνουμε». 
«Δεν πάει έτσι νεαρέ μου» ο πατέρας του. 
«Μη μιλάς εσύ. Εσύ έβγαλες την ουρά σου απ έξω. Εσύ μας κατέστρεψες». 
«Μόνος σου κατέστρεψες τον εαυτό σου Τζόσουα. Πότε θα μεγαλώσεις επιτέλους και  θα σταματήσεις να ρίχνεις την ευθύνη αλλού;»
Ο Τζος έμπηξε με δύναμη τα νύχια του στις παλάμες του μέχρι να ματώσουν.
«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του». 
«Σταμάτα» άρχισε με οργή να σπάει πράγματα.
Γέλια ακούγονταν.
«Σταμάτα». 
Τα γέλια δυνάμωναν. Ο Τζος άρχισε να πετάει αντικείμενα παντού. Ο γάτος φοβήθηκε και κρύφτηκε κάτω από τον καναπέ. 
Τα γέλια σιγά σιγά μετατράπηκαν σε ουρλιαχτά.





Πιστεύεται ότι είναι η συγγραφή στάση ζωής; Είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας; 

Απάντηση
 Ναι, σίγουρα εκτός από τρόπος έκφρασης είναι και στάση ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς το γράψιμο. Όταν γράφω νιώθω ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος. Είναι κάτι που βγαίνει πηγαία χωρίς να προσπαθώ με το ζόρι. Είναι το στήριγμα μου. Η δημιουργία ιστοριών είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου. Ζω όλους τους χαρακτήρες μου και δένομαι μαζί τους. 


Το βιβλίο σας θα το χαρακτήριζα ψυχολογικό θρίλερ. Έχετε σπουδάσει ψυχολογία. Οι σπουδές σας, σας επηρέασαν για να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα; 
Απάντηση
Αυτήν την ιστορία την εμπνεύστηκα όταν ακόμη ήμουν μαθήτρια. Βέβαια είχε μείνει σαν σκέψη που με έτρωγε. Όταν ασχολήθηκα σοβαρά μαζί της είχα τελειώσει τις σπουδές μου. Στην ιστορία αναφέρονται οι συναισθηματικές μεταπτώσεις του ήρωα. Σίγουρα οι σπουδές μου με βοήθησαν να αποδώσω αληθινή χροιά στην ιστορία. Να δημιουργήσω ένα προφίλ που να βασίζεται σε υπαρκτές θεωρίες. Με βοήθησαν να καταλάβω περισσότερο τον ήρωα μου. Να τον κάνω πιο ζωντανό. 







Η Λίμνη της Θλίψης. Ο τίτλος έχει σχέση με κατάθλιψη; 
Απάντηση
Ο τίτλος σχετίζεται με την κατάθλιψη που βιώνει ο ήρωας και όλη του η ζωή είναι μια πάλη με τις τύψεις του. Η λίμνη ονομάστηκε Θλίψη για να τονίσει την κατάθλιψη αυτή. Και η πόλη αλλά και η ζωή του είναι κρύβουν σκοτεινά μυστικά. 


Πιστεύεται ότι οι τύψεις μπορούν να ζωντανέψουν; 
Απάντηση
Και βέβαια μπορούν. Και είναι πολύ δύσκολο κάποιος να ζει με τις τύψεις του. Του αλλοτριώνουν την προσωπικότητα αλλά και την πραγματικότητα που ζει. Δεν του αφήνουν περιθώρια για μια φυσιολογική ζωή. Πρέπει να βρει τρόπο να εξιλεωθεί αλλιώς δεν θα μπορέσει ποτέ να ζήσει κανονικά. 
Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
Απάντηση
Η αλήθεια είναι πως ναι. Πάντα έχω ένα μπλοκάκι μαζί μου και καταγράφω φράσεις που ακούω από τον κόσμο γύρω μας. Ειδικά όταν είμαι σε μεγάλες πόλεις που υπάρχουν πολλοί άγνωστοι άνθρωποι. Δεν μου έρχονται έτσι οι ιδέες όμως. Μπορεί μια φράση αργότερα να γίνει αφορμή για μια ιδέα. Μια απλή πρόταση μπορεί να εξελιχθεί σε κάποια ιστορία. 






Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. 
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση; 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους; 
 
Απάντηση
Πιστεύω πως η λογοτεχνία μπορεί να είναι παρηγοριά στον κόσμο που κλείστηκε στο σπίτι. Μια απόδραση από την ρουτίνα. Μια νέα ζωή, μια νέα συντροφιά. 
Εγώ εδώ στην επαρχία που μένω δεν ήταν τόσο σκληρά τα πράγματα. Η ζωή συνεχίστηκε χωρίς να επηρεάζονται πολύ οι κάτοικοι από τα νέα μέτρα. Στην δουλειά πήγαινα κανονικά, έβλεπα τους οικείους μου καθημερινά, δεν είχα κάποια άμεση επίπτωση. Μπορώ όμως να φανταστώ πόσο άσχημα ήταν όλα αυτά για τους ανθρώπους που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πόσο άσχημη ήταν η απομόνωση. Πόση κατάθλιψη έφερε. Η λογοτεχνία ήταν μια διέξοδος για αυτούς. Μια ζωή έξω από τα νοητά κάγκελα. 




Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; 
Απάντηση
Να τολμούν. Να μην διστάζουν. Το γράψιμο είναι μια μέθοδος έκφρασης. Μια διέξοδος από την σκληρή καθημερινότητα. Και μια ικανοποίηση. Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. 



















 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ανιχνευτής barcode 
της  Ιωάννας Χατζηαντωνίου

Σελίδες: 50
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή:  9 ευρώ
Κατηγορία:  Επιστημονική φαντασία, δυστοπία
ISBN: 978-960-607-307-6




Σε όποια υπηρεσία, κατάστημα ακόμη και κοινωνικό χώρο έπρεπε να χτυπά κάποιος barcode ώστε να φαίνεται πού βρίσκεται, τι κάνει εκεί και πότε θα φύγει. Είχαν μηχανήματα με λέιζερ που όπως χτυπάει κανείς τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ έτσι χτυπούσε και στο barcode δίνοντας όλα τα στοιχεία του κατόχου του. Αν κάποιο δεν είχε βγει έξω υποχρεούνταν να δίνει το παρόν κάθε δώδεκα ώρες στο μηχάνημα που διαθέτει η είσοδος κάθε πολυκατοικίας. Κανείς δεν έπρεπε να μείνει αδήλωτος. Αν περνούσε δωδεκάωρο και κάποιος δεν είχε δηλωθεί χαρακτηριζόταν αμέσως σαν αγνοούμενος και όταν εντοπιζόταν, γιατί δεν θα μπορούσε να κρύβεται για πολύ, θα ανιχνευόταν το barcode του, μάζευε ποινές. Αν κάποιος μάζευε δέκα ποινές έπαιρνε τη χειρότερη τιμωρία. Πήγαινε κατευθείαν στην Μάντρα. Όλοι έτρεμαν τη Μάντρα. Εκεί κάνεις δεν είχε δικαιώματα. Τα ζώα τους είχαν καλύτερη μεταχείριση. Το ξύλο ήταν άγριο και ο εξευτελισμός ήταν πολύ μεγάλος. Δούλευαν υπό φρικτές συνθήκες μέχρι να παραδώσουν την ψυχή τους. Αυτό ήταν κάτι που οι περισσότεροι εκεί μέσα εύχονταν. Όλοι έτρεμαν. Τους αντιμετώπιζαν σαν το κακό αγκάθι που τρυπάει τη σάρκα της κοινωνίας. Σαν τα αποβράσματα που έπρεπε να τιμωρηθούν. 

Η Ιωάννα Χατζηαντωνίου γεννήθηκε στην Ρόδο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε ειδίκευση στην συστημική ψυχοθεραπεία. Η σχέση της με το γράψιμο ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αρχικά γράφοντας εφηβικά στιχάκια στα τετράδια και έπειτα ολοκληρωμένα διηγήματα. Έχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, τόσο στην ψυχολογία όσο και στην δημιουργική γραφή. «Η Λίμνη της Θλίψης» είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Ζει στους Μολάους Λακωνίας, είναι παντρεμένη και έχει τρεις γάτες.  
 
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Σημεία πώλησης των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές σε Ελλάδα και Κύπρο
Τα βιβλία μας και το περιοδικό μας κυκλοφορούν σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο μπορείτε να τα παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο να τα φέρουν, 
όπως μπορείτε να τα παραγγείλετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, σε οποιαδήποτε πόλη στην Ελλάδα ή στην Κύπρο και θα τα παραλάβετε άμεσα.
Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 
Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio


Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com