Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Αναμορφωτήριο-Παράλληλες ζωές της Άννας Μοροζίνη - Γνωρίστε και τα υπόλοιπα βιβλία της - Δελτία τύπου και συνέντευξη

Αναμορφωτήριο-Παράλληλες ζωές της  Άννας Μοροζίνη - Γνωρίστε και τα υπόλοιπα βιβλία της - Δελτία τύπου και συνέντευξη 


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναμορφωτήριο-Παράλληλες ζωές της  Άννας Μοροζίνη

Σελίδες: 308
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 13  ευρώ
Κατηγορία:  Κοινωνικό δράμα
ISBN: 978-960-607-281-9 




Όχι, δεν πίστεψα ποτέ ότι ΔΕΝ γνώριζε η κοινωνία τι «παίζονταν» πίσω από τις βαριές ασήκωτες πόρτες με τους τεράστιους σύρτες, όπου κι αν είχαν τοποθετηθεί, να ενώνει δυο μαντρότοιχους που περικλείνανε τη «βρωμιά», την ανομία, την παραβατικότητα. Έλα τώρα! Οι «προπέλες», τα ξενόφερτα παπιγιόν στον λαιμό των ανδρών και τα χρυσά μανικετόκουμπα, τα μπιζού γνωστών οίκων, και οι «κότσοι» από τα ατελιέ κορφούρ, που ν‘ αφήσουν να ασχοληθεί κανείς τους μ’ αυτά τα κοινωνικά υποστρώματα! Άσε καλέ τώρα, τέτοια θα λέμε; Θα αργήσουμε και στην δεξίωση… Αυτά αφορούν τους άλλους, όχι εμάς.
Βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, υπαρκτών χαρακτήρων, με αλλαγή των ονομάτων. Σε «κάποια πόλη» (άσχετο αν σημείο αναφοράς για κάποια πόλη, αναφέρεται τυχαία η πρωτεύουσα), σε «κάποιο Ίδρυμα», με «κάποιο υπαλληλικό προσωπικό», και φυσικά με μυθοπλασία της συγγραφέως για το «δέσιμο» του πονήματος. 

Η Άννα Μοροζίνη γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1949 και ζει στην Πρέβεζα από το 1954 μέχρι σήμερα. Είναι μητέρα πέντε παιδιών και πέντε εγγονιών. Σπούδασε Αισθητικός και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την Υγεία σε σχέση με τα βότανα και την ωφέλειά τους. Εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος και ασχολήθηκε περαιτέρω με το εμπόριο. Συνέβαλε σαν γραμματέας στη συγκρότηση και προώθηση των δικαιωμάτων Α.με.Α, σε δύο συλλόγους (ενηλίκων Α.με.Α και Γονέων και κηδεμόνων παιδιών Α.με.α). Σήμερα εκμεταλλεύεται ατομική επιχείρηση Ενοικιαζομένων δωματίων τουριστικού ενδιαφέροντος, με την επωνυμία «Ενοικιαζόμενα studios Άννας Μοροζίνη». Αγάπησε τη λογοτεχνία σε όλες της τις μορφές και ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιητικών και πεζών έργων. (Μυθιστορήματα, νουβέλες, παραμύθια, ποιήματα κλπ.). 
Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές τα παρακάτω βιβλία της.  
Στα χρόνια των θαυμάτων, Το ματωμένο ημερολόγιο, Η μαντάμ του οίκου ανοχής, Η αγάπη δολοφόνησε την Ελπίδα, Με σεβασμό στα δώρα του Θεού και της Φύσης.

 Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Κεντρική διάθεση για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές:
Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα
2410-236110
universepaths@yahoo.com
 

Xονδρέμπορας για τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619


Προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο:
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
Μπορείτε να αγοράσετε άμεσα όλα τα βιβλία και τα περιοδικά των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!
https://www.universepaths.com/bivliopoleio



Κεντρικά σημεία διανομής των βιβλίων των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.
Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Συμπαντικές Διαδρομές
https://www.universepaths.com/bivliopoleio
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο  ΠΑΡ ΗΜΙΝ 
Τρικούπη Χαριλάου 11Α, Αθήνα, 10679, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2103802542
Φαξ:2103813619
Λευκωσία:
1. Parga,
Λεωφ,Τσερίου 94 Στρόβολος, τηλ. 22327740
2. Parga,
Λεωφ.Λάρνακος 56 Αγλαντζιά, τηλ. 22336011
3. Parga,
Αρχ.Μακαρίου Γ' Λατσιά, τηλ. 22485914
Λάρνακα:
Parga,
Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ. 24668090
Πάφος:
Parga,
Αθηνών 8, τηλ. 26811130

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com 





Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.














Στο αναμορφωτήριο
ΜΕ ΤΗΝ Άννα Μοροζίνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Συμπαντικές Διαδρομές
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Αγαπητή κυρία Μοροζίνη, καλημέρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Αναμορφωτήριο-Παράλληλες ζωές». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα καινούργια βιβλία. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσθέσει το δικό σας βιβλίο; Για ποιο λόγο κάποιος να το επιλέξει για να το διαβάσει;  
 
Απάντηση
 Έχω διαβάσει και εγώ πολλά βιβλία. Μετά από ενδελεχή έρευνα των θεμάτων, παρατήρησα ότι κανένα βιβλίο δεν ΄΄μπαίνει΄΄ τόσο βαθιά σε καυτά θέματα. Σαν να χαϊδεύει τον νου του αναγνώστη. Απλά να το διαβάσει …και να το προσπεράσει. Εδώ είναι διαφορετικά. Εδώ θα τον φέρει αντιμέτωπο και με τον ίδιο τον εαυτό του ίσως. Εδώ θα δει την αληθινή πραγματικότητα, την οποία έχουμε μάθει να την παίρνουμε ελαφρά. «Όλα είναι για τους… άλλους, όχι για εμάς». Μια φράση που χρόνια βασιλεύει στις συνειδήσεις μας.
 
 
 
 
Επιλέξετε κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο σας, που να εκφράζει αυτό που θέλετε να μεταδώσετε στους αναγνώστες, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πιο εύκολα τον κόσμο του βιβλίου σας.
 
Απάντηση
…Στην αυλή του αναμορφωτηρίου (του Ιδρύματος- όπως θα το αποκαλώ στην συνέχεια-), επικρατεί μια μικρή σύγχυση. Το προσωπικό αγωνίζεται να επιβληθεί στον καυγά των δύο τροφίμων. Της Μάντι και της Χρύσας. Επικεφαλής του προσωπικού η Μάγδα.
«Μαλλί για μαλλί δεν θα μείνει  στην κουρούπα σας τσουράπες (έκφραση υποτιμητική. Τα τσουράπια είναι χονδρές μάλλινες χειροποίητες κάλτσες). Εδώ θα λύσετε τα νιτερέσα σας; (διαφορές) Τι σας χωρίζει;  Γκομενιλίκια;  Λέγετε μωρές γιατί θα φάει χώμα η μούρη σας, σαν σας περιλάβω με την ματσούκα. Δεν μου ‘φταναν οι άλλες οι σκρόφες, μου ‘ρθατε και σεις απ’ απάνω  να συμπληρωθεί το καρέ».
     Η ξερακιανή Μάγδα είχε διαλεχτεί ανάμεσα στις άλλες υπαλλήλους για να ξεμπλέκει τέτοιους καυγάδες.
      «Και τι σε νοιάζει εσένα κυρά μου; Κόρες σου είμαστε;»
Πετάχτηκε ένα κορίτσι απ’ το τσούρμο, η Λέλα.
      «Άμα σε τσουρομαδήσω θα σου πω εγώ ρουφιανίτσα.  Άκου κόρες μου». Επανέλαβε ειρωνικά.
      «Εγώ μωρές έχω κόρες παρθένες και τίμιες. Είδατε καμία εδώ μέσα; Τις μεγάλωσα με ανατροφή, όχι σαν εσάς οι μανάδες σας με νταχτιρντί και μπομπομπό. Γύρευε κι αυτές τι καπνό φουμάρανε. Τίποτα σουρλουλούδες θα ήταν».
Γύρισε το μάτι  της Χρύσας τ’ ανάποδα.
      «Άμα πιάνεις την μάνα μου μωρή στο στόμα σου, να το πλένεις πρώτα με αγιασμό. Ακούς;»
Άκουγε η Μάγδα γι αυτό κι αμέσως έκανε τα ΄΄πρέποντα΄΄.  Στα χέρια της ο βούρδουλας είχε την τιμητική του. Να ήσουν να έβλεπες, τι ικανοποίηση της πρόσδιδε στο ύφος της! Γινόταν ο δικτάτορας των κορμιών. Ένιωθε τον πόνο που έκανε τα κορίτσια να σκύβουν το κεφάλι, κι αυτό ήταν που είχε στόχο στην ζωή της. Να σκύβουν το κεφάλι στην θέα της και μόνον. Κι αφού δεν το πέτυχε με την σεβασμό, το πέτυχε με τον βούρδουλα. 
     «Αχ μάνα μου!»
Βόγκηξε η Χρύσα μόλις ένιωσε την βουρδουλιά ψηλά στην πλάτη, που της πήρε και λίγο πρόσωπο. Κοκάλωσαν οι υπόλοιπες και μαζεύτηκαν γρήγορα στις κουκέτες τους. Και ούτε γάτα …ούτε ζημιά.
Η Μάντυ και η Χρύσα πέρασαν στο γραφείο της διευθύντριας. Και οι δυο ξέρανε. Από ένα απομονωμένο δωμάτιο της περίμενε χωρίς παράθυρο, μόνο με το ηλεκτρικό αναμμένο και από μισή μερίδα φαί και αυτό μόνον το μεσημέρι. Στράβωσε το στόμα της η Μάρθα και είπε ειρωνικά.
     «Κατσείτε τώρα στην ΄΄σουίτα΄΄ της η κάθε μια, για μια βδομάδα, για να βάλετε μυαλό. Εδώ είναι αναμορφωτήριο και όχι αλάνα. Ανοίχτε τα στραβάδια σας να μάθετε καμιά τέχνη αλανιάρες και όχι να βγάλετε τα τζίφλια σας (μάτια). Αν και εδώ που τα λέμε, πιο ωραίες θα είστε γκαβές. Χαχαχαχα. Τσατσάρα δεν έχετε να χτενιστείτε; Τι ωραίες που ΄στε σαν τις λούφες στον λιμνότοπο του χωριού μου».
Και απομακρύνθηκε με τα κλειδιά να τα παίζει κομπολόι τραγουδώντας:
      «Χωριό μου χωριουδάκι μου και πατρικό σπιτάκι μου…..»
Κιχ δεν ακουγόταν πια σε όλη την πτέρυγα. Μα ούτε και απ’ τα δωμάτια.
 
     Κορμάκια φρέσκα, μαλλιά ξέπλεκα και άβαφα πρόσωπα σαν Τζοκόντες,  καμόντουσαν πως κοιμόντουσαν. Η μια φοβόταν την άλλη. Για ρουφιανιά περισσότερο. Ήταν το μέσον να κερδίζουν λίγη εύνοια, λίγη μερίδα παραπάνω φαγητό, ή κάνα τσιγάρο στην λούφα( στα κρυφά). Από μέσα γυναικοκρατούμενο και απ’ έξω ανδροκρατούμενο το ΄Ίδρυμα΄΄- ο Θεός να το ‘κανε-. Φύλακες  περπατάνε πάνω - κάτω. Άλλος με τα χέρια δεμένα πίσω, άλλος με τα χέρια στις τσέπες, άλλος να κουδουνίζει τα κλειδιά για…κομπολόι. Οι περισσότεροι ήταν καλοί νοικοκυραίοι, οικογενειάρχες. Ήταν και μερικοί όμως με γυαλιστερό βλέμμα και λιγουριασμένο, να κοιτάνε σαν ΄΄χάνοι΄΄(είδος ψαριού) τα κορίτσια σαν προαυλίζονταν.’’’’’
 
 
 
 
Το βιβλίο σας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και σε ανθρώπους που έχετε γνωρίσει;
 
Απάντηση
Φυσικά! Μόνον αληθινά γεγονότα. Έλιωσα πολλές σόλες παπουτσιών μου για να αναζητήσω τις ηρωίδες μου. Όσες βρήκα –και είναι πολύ περισσότερες απ όσες περιγράφω- μου άνοιξαν τις καρδιές τους . Καρδιές πηγάδια με χάσματα που είναι γεμάτα με πόνο, θλίψη, αγανάκτηση, αντίδραση, απορία και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ;
Σίγουρα ανακουφίστηκαν όταν τις βεβαίωνα πως θα δει το φως της δημοσιότητας η κάθε περίπτωση. Πως θα μάθει η κοινωνία  να πάψει πια να υποκρίνεται. Όχι ότι ευελπιστώ ότι θα πάψει, αλλά τουλάχιστον θα συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από φτηνές δικαιολογίες. Φταίμε…φταίμε.  Είμαστε ένα τεράστιο ΛΑΘΟΣ. Γονείς…. ανασκουμπωθείτε …αναθεωρείστε!
 
 
 
 
Αναφέρεται ότι το βιβλίο είναι μέρος μια άτυπης τριλογίας μαζί με το «Η μαντάμ του οίκου ανοχής» και το «Ματωμένο ημερολόγιο». Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτή την τριλογία;
 
Απάντηση
Κάθε ένα από αυτά τα βιβλία, περιλαμβάνει και μια κοινωνική τάξη, όπου έχει μπει στο περιθώριο της συμβίωσης με τους ΄΄άλλους΄΄ τους δήθεν σωστούς, καθαρούς, ανθρώπινους. Τι ειρωνεία αλήθεια! Οι σωστοί… οι ανθρωπιστές είναι αυτοί οι ένοχοι. Τα τρία αυτά βιβλία συν ένα ακόμα που με το ΄΄η  μαντάμ του οίκου ανοχής΄΄ αποτελούν την θλιβερή τριλογία (τετραλογία θα έλεγα) που θα έπρεπε να γίνουν το Ευαγγέλιο της ζωής μας. Ανύπανδρες μητέρες, πόρνες, ανήλικα θύματα, διαφορετικότητα, και αναλγησία στον πόνο των άλλων είναι ελάχιστα απ’ όσα θα διαβάσετε-αν έχετε την ψυχική δύναμη-.
 
 
 
 
Αυτή η κοινωνική συμπεριφορά πιστεύεται ότι συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα ή άλλαξε η κοινωνία;
 
Απάντηση
Δυστυχώς υπάρχει-αν και προσπαθεί να αλλάξει με περίτεχνο μακιγιάζ στην μορφή-. Τώρα ακόμα χειρότερα από ποτέ. Η κοινωνία δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ. Ακόμα κι αν καθημερινά κυκλοφορούσαν βιβλία με θέματα σαν αυτά που θίγω. Λυπάμαι, γιατί τα χρόνια μου φύγανε και δεν έχω περιθώριο να πολεμήσω .Μα θα πολεμώ ακόμα και αν μου κόψουν το χέρι. Έχουμε παιδιά, εγγόνια φέρει στον κόσμο. Ξέρετε γιατί; Για να μην μας πούνε ΄΄άχρηστους΄΄ .Αλήθεια ξέρουμε πώς να τα νουθετήσουμε; Πώς να τα προστατέψουμε; Πώς να τα ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ και να σταθούμε ΄΄βράχοι καταφυγής΄΄ δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές ; Διαβάστε τα βιβλία μου. Θα σας φανούνε χρήσιμα. Ίσως να ξυπνήσουν και μερικούς απ’ τον βαθύ ύπνο του ΄΄εγώ΄΄ τους.
 
 
 
 
Είσαστε από εκείνους τους συγγραφείς που πάντοτε κουβαλάνε μαζί τους ένα μπλοκάκι για να καταγράφουν άμεσα κάθε καινούργια ιδέα;
 
Απάντηση
Πάντα. Δεν θυμάμαι καμιά έξοδο μου από το σπίτι μου, που να μην βρήκα ερεθίσματα για ΄΄μαγιά΄΄, για θέματα βαθιάς αναζήτησης του ΓΙΑΤΙ. Καταγράφω  τα πάντα. Συζητώ τα πάντα. Είμαι ψαγμένο άτομο χωρίς την ματαιοδοξία του να θέλω να γίνω διάσημη σε μεγάλη ηλικία. Ίσως είμαι η γηραιότερη πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας της εποχής μας. Μα ούτε να πλουτίσω. Φρόντισα , πάντα με πολύ σκληρή δουλειά και στερήσεις να εξασφαλίσω τα γεράματα μου. Έτσι μπορείτε να μου έχετε εμπιστοσύνη πως τα κίνητρα μου είναι κάτι παραπάνω από ιερά. Άγια θα έλεγα. Να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι να κτιστεί η ανθρωπιά στην γη.
 
 
 
 
Την τελευταία χρονική περίοδο όλος ο κόσμος έχει χτυπηθεί από ένα πρωτοφανές ξέσπασμα πανδημίας και ζούμε καταστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν. Η καραντίνα του πληθυσμού σχεδόν σε όλο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία.
Εσείς πως ζείτε όλη αυτή την κατάσταση;
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύετε ότι η λογοτεχνία μπορεί να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και να εκφράσει τα προβλήματα τους;
 
 
Απάντηση
Έζησα και ζω ακόμα αυτόν τον απρόσμενο εφιάλτη της πανδημίας. Έβλεπα τον θάνατο κατάματα μιας και η υγεία μου είναι κλονισμένη .Άλλωστε έχω πέντε παιδιά και πέντε εγγόνια να νοιάζομαι .Πολλές φορές έβρισκα μόνον στην προσευχή καταφύγιο. Μα δεν σταμάτησα δευτερόλεπτο να γράφω .Ήδη έχω πολλά πονήματα στο συρτάρι μου . Ήθελα -αν έφευγα από την πανδημία-, να βρουν παρακαταθήκη η επόμενη γενιά, λογοτεχνικά βιβλία, ποιήματα, αποφθέγματα και γνωμικά που ωσάν  το ιερό κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας φύλαγα στα συρτάρια μου. Ακόμα και μετά από πολέμους η λογοτεχνία κράτησε ζωντανά τα ιδανικά και τα όσια. Αυτή κρατάει στα δύσκολα τα ινία του άρματος της ελπίδας για την ανθρωπότητα. Τα δεινά στον κόσμο θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Καταφύγιο η μελέτη σε όλες τις μορφές της. Είναι το δώρο του Θεού στους ανθρώπους για να μην απολεσθούν οι ψυχές τους.
 
 
 
 
Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να οργανώσουμε Όψεις του Φανταστικού και να παρουσιάσετε το βιβλίο σας σε κοινό. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;
 
 
Απάντηση
Το μπούλινγκ πρέπει με την προσπάθεια όλων μας να εξαλειφθεί από την ζωή μας. Θυμηθείτε πριν πάρετε αποφάσεις για την δική σας ζωή, να σκεφτόσαστε και τις όποιες συνέπειες θα επιφέρουν .Δεν είμαστε μόνοι. Μας φέρανε στον κόσμο, και θα φέρουμε και εμείς με την σειρά μας άλλους σαν μια αιώνια αλυσίδα. ΠΡΟΣΟΧΗ γονείς στα παιδιά σας. Αλλιώς δεν αξίζει να ζείτε. Τα βιβλία μου μην τα βάλετε βαθιά σε βιβλιοθήκες. Αφήστε τα στο κομοδίνα δίπλα σας. Είμαι σίγουρη πως θα σας ξυπνούν από τον λήθαργο του ΄΄εγώ΄΄ σας. Εγκληματικοί Πόλεμοι θα υπάρχουν στην Οικουμένη, αφού δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον ενδοοικογενειακό πόλεμο.
Ευχαριστώ πολύ. Άννα Μοροζίνη










   «Το ματωμένο ημερολόγιο» της Άννας Μοροζίνη


Σελίδες: 192
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12 ευρώ
Κατηγορία: Νεοελληνική λογοτεχνία, αισθηματικό, δράμα
ISBN: 978-960-607-177-5

Κάντε Like στην σελίδα του βιβλίου στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα!




... Μάτωνα σαν κόκκινο σύννεφο στη δύση του ήλιου! Μάτωνα σαν το φεγγάρι την ώρα της καταιγίδας, ένιωθα την καρδιά να σβήνει! ... Εδώ γράφεται η αρχή του τέλους μιας σχεδόν ανούσιας ζωής! Μιας ζωής που ξεκίνησε με δάφνες και που στην συνέχεια ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Μιας ζωής που με πούλησε, και πούλησα και εγώ τις αξίες και την ψυχή μου για να τη νικήσω. Με νίκησε; Θα δείξει. Θα το παλέψω. Αφήνω το ημερολόγιό μου σε σένα. Αν το διαβάσεις κάποτε… μη με συγχωρέσεις. Απλά μάθε! Τίποτε άλλο.


Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.






Η μαντάμ του οίκου ανοχής της Άννας Μοροζίνη

Σελίδες: 178
Διαστάσεις: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12
Κατηγορία: Σύγχρονη Ελληνική λογοτεχνία, μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-607-086-0

Κάντε Like στην σελίδα του βιβλίου στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα!




Η μαντάμ, κατά κόσμον Ελενίτσα, γεννήθηκε και μεγάλωσε με πολλές αντιξοότητες, που έπλασαν τον χαρακτήρα της κατά το: «Όπως βρήκες και πορέψου». Αφού πέρασε από κάθε είδους ταλαιπωρίες, μετά από δύο ατυχείς γάμους, κατέληξε υπηρέτρια σε οίκο ανοχής. Η μοίρα της, μα και η ιδιαίτερη εξυπνάδα της, την οδήγησαν στο να ανοίξει η ίδια δικό της «οίκο», τον οποίο περιγράφει ρεαλιστικά. Ιστορίες όπως τις έζησε, γεμάτες ενδιαφέρον, γιατί μέσα από αυτές μαθαίνουμε την κοινωνία τού τότε, και φτάνει μέχρι και στις ημέρες μας. Άλλες είναι γεμάτες χιούμορ, που πίσω κρύβουν ανείπωτη πικρία, όπως αυτή του Αντώνη… Άλλες γεμάτες ανθρωπιά, μα όλες είναι ανθρώπινες, σαν χέρια απλωμένα να ζητούν χώρο ύπαρξης ανάμεσα στο κατεστημένο. Διαβάζοντας την αφήγησή της, αισθάνεσαι την ανάγκη να προσεγγίσεις όλες αυτές τις γυναίκες, που πουλάνε τη σάρκα τους για χρήματα, για επιβίωση, και να τους ζητήσεις συγνώμη, που δεν είχες καν φανταστεί ότι υπάρχουν, γιατί ίσως η «καλή κοινωνία» τις ήθελε μαντρωμένες, μην τυχόν μολύνουν το ήθος τους. Σήμερα, που όλα πια είναι τόσο χύμα και ανήθικα, οι διηγήσεις τής ζωής των κοριτσιών των οίκων ανοχής, μέσα από τα χείλη της τελείως αγράμματης μαντάμ και την πέννα της Νανάς, ίσως να φανούν ό,τι ηθικότερο, ειλικρινές και ανθρώπινο θα έχετε διαβάσει… Η πραγματική ιστορία της γυναίκας που συνέτριβε το κατεστημένο σε κάθε φάσμα της ζωής της, ώσπου καταξιώθηκε ανάμεσα στους δήθεν, καθώς και οι συγκλονιστικές ιστορίες των «κοριτσιών» της. Θα συγκινηθείτε, θα θυμώσετε, θα δείτε πιο ανθρώπινα τη ζωή, και γιατί όχι; Θα γελάσετε.


Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.






Με σεβασμό στα δώρα του Θεού και της Φύσης
της Άννας Μοροζίνη

Σελίδες: 266
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 14 ευρώ
Κατηγορία: Βότανα, υγιεινή διατροφή
ISBN: 978-960-607-126-3

Κάντε Like στην σελίδα του βιβλίου στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα!



Φυτά, καρποί, λαχανικά, μυρωδικά. Ασθένειες, πληροφορίες, μικρά μυστικά, υγιεινή διατροφή παλαιών συνταγών. Γνήσιες παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, και συμβουλές νοικοκυριού.


Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.










Η αγάπη δολοφόνησε την Ελπίδα της Άννας Μοροζίνη

Σελίδες: 196
Διαστάσεις: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12.50 ευρώ
Κατηγορία: Νεοελληνική λογοτεχνία
ISBN: 978-960-607-109-6

Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα όλα α νέα!



Η ηρωίδα είναι μια τραγική φιγούρα κυριευμένη από τα αισθήματα και τα πάθη της. Γεννημένη από μητέρα πόρνη, μεγαλωμένη από θετούς γονείς, προσπαθεί να γευθεί και να πάρει απ’ τη ζωή, όσα λαχταρά, όσα της ανήκουν… και τα παίρνει. Ερωτεύεται τον μοιραίο άνδρα και μαζί κάνουν όνειρα για το μέλλον τους! Η ζωή, όμως, παίζει άσχημο, άνισο παιχνίδι εις βάρος της...
Γιατί η Ελπίδα να μην έχει δυο καρδιές ν’ αγαπά; Δυο καρδιές να πονά; Ναι! Θέλει και τα δυο μέρη της καρδιάς της. Της ανήκουν και παραδίνεται στους ρυθμούς και τα θέλω της!
Ευφυής, αγαπητή, κερδίζει τις αγάπες στα ζάρια της ζωής, που εκεί που της έρχονται εξάρες, την γυρίζει στο ασσόδυο.
Δεν της αρέσει που είναι υποχρεωμένη να της ρυθμίζουν τα δικαιώματά της όσοι την βοήθησαν και της συμπαραστάθηκαν στη ζωή της την φουρτουνιασμένη απ’ τους ανέμους και τις θύελλες. Μοιάζει εικόνα βγαλμένη από παλιό μυθιστόρημα κάποιου μεγάλου κλασσικού συγγραφέως, όπως του Ζολά, ή της Μπροντέ ή του Τολστόι.
Σαν αγρίμι κυνηγημένη από τύψεις, ή και από απόγνωση έχει να διαλέξει ανάμεσα στο ζω και υπάρχω, και στο θέλω και επιθυμώ.
Αν είναι αμαρτωλή ή θύμα, ας κρίνει ο αναγνώστης.


Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.







«Στα χρόνια των Θαυμάτων: Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» της Άννας Μοροζίνη

Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 11 ευρώ
Κατηγορία: Συλλογή Ελληνικών Παραμυθιών
ISBN: 978-960-607-138-6

Κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα!




«Παππού; Τι είναι ο βρικόλακας;» ρώτησα μια μέρα τον παππού μου, και τι μέρα! Μπουμπουνητά αστραπές και κάτι σύγνεφα που σχημάτιζαν φοβερά σχήματα. Άλλο σαν αρκούδα, άλλο σαν λύκος, άλλο σαν νυχτερίδα! Τα είδα και τρύπωσα μέσα στο σπίτι, και χώθηκα στην αγκαλιά του. «Βρικόλακας είναι ένας που πέθανε, αλλά είναι ακόμα ζωντανός». «Τι λες τώρα, παππού;» «Κάτσε να σου πω μια ιστορία για να καταλάβεις!» Δεν μου έφτανε το τρέμουλο απ’ τον φόβο, να σου πέφτει και μια θεόρατη αστραπή! «Τι ήταν τούτο, Χριστούλη μου;» «Είναι που θύμωσε ο Θεός, γιατί θα είδε κάποιο άδικο στη γη!» είπε ο παππούς. «Και μετά; Τι γίνεται, παππού;» «Μετά θα φωνάξει δυνατά που θα γίνει μπουμπουνητό, και μετά θα κλάψει απαρηγόρητα που θα γίνει βροχή, καταιγίδα!» «Και μετά;» ρώτησα με περιέργεια τον παππού. «Μετά θα διορθώσει το άδικο και θα γελάσει ξανά, που θα γίνει λαμπερός ήλιος και θα φαίνονται τα δόντια του, που είναι οι ηλιαχτίδες. Έλα τώρα να σου πω μια αληθινή ιστορία…»


Αγοράστε το βιβλίο άμεσα από το βιβλιοπωλείο μας, στο παρακάτω link, πληρώστε είτε
με αντικαταβολή, είτε με paypall, είτε με κατάθεση στην τράπεζα και θα το
παραλάβετε στο σπίτι σας με κούριερ.


#βιβλία #εκδόσεις #βιβλιοπροτάσεις #διαβάζω #Λογοτεχνία #BookPorn #steampunk #scifi #books  #booklover #bookworm #bookish #bookaddict #bibliophile #bookaholic