Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«30 ιστορίες χίλιες εικόνες του Φίλιππου Φιλίππου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«30 ιστορίες χίλιες εικόνες του Φίλιππου Φιλίππου»

Σελίδες: 170
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12 ευρώ
Κατηγορία: Σύγχρονη λογοτεχνία, μυστήριο, ψυχολογία
ISBN: 978-960-607-081-5



Κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία!
Αναζητήστε το!






Το παρόν λογοτεχνικό βιβλίο διηγημάτων που κρατάτε στα χέρια σας  αποτελείται από 30 διηγήματα τα οποία  έχουν γραφτεί τα τελευταία δύο χρόνια. Η κύρια θεματολογία τους περιστρέφεται γύρω από θέματα που σχετίζονται με την ψυχική ασθένεια (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια) καθώς και θέματα εξαρτήσεων από αλκοολισμό μέχρι ναρκωτικά, ενώ κάποια άλλα αναφέρονται σε προβλήματα σύγχρονα και όχι μόνο της κοινωνίας…    Ο συγγραφέας, βαθύς γνωστής των καταστάσεων αυτών μιας και εργάζεται στο χώρο της ψυχικής υγείας ως νοσηλευτικός λειτουργός τα τελευταία 15 χρόνια, δεν θα μπορούσε να παραμείνει ως  ένας απλός παθητικός θεατής. Έχει επηρεαστεί από διάφορα γεγονότα και καταστάσεις. Προβλήματα όπως ο στιγματισμός, ο αποκλεισμός και η απομόνωση των ατόμων αυτών, αλλά παράλληλα και του αγώνα που τα ίδια τα άτομα και οι οικογένειές τους κάνουν καθημερινά, είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντούμε. Παράλληλα, όμως, με τα συναισθήματα που κυριαρχούν, είναι και η περιγραφή των βιωμάτων από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, είναι αυτά που συνθέτουν και αποτελούν τα βασικά στοιχεία του κάθε διηγήματος.  Μέσα από το βιβλίο αυτό μπορεί κάποιος να αντιληφθεί και να κατανοήσει τα συναισθήματα αλλά και τον αγώνα αυτών των ατόμων, όπως και της αντιμετώπισης που τυγχάνουν από άτομα, σύνολα και κοινωνία. Κύριο μήνυμα η αξία και η αξιοπρέπεια της  ίδιας της ζωής του ατόμου. 



Ο Φίλιππος Α. Φιλίππου γεννήθηκε το 1976 στο χωριό Ορούντα της επαρχίας Λευκωσίας  στην Κύπρο. Αποφοιτώντας από το λύκειο υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Φοίτησε στη Νοσηλευτική Σχολή  Κύπρου στον κλάδο ψυχικής υγείας αποκτώντας δίπλωμα Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου παίρνοντας  πτυχίο Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής, συνέχισε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποκτώντας μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Ακολούθησε η απόκτηση δεύτερου μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην ψυχική υγεία. Εργάζεται στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το 2002. Έχει γράψει διάφορα διηγήματα. Αρκετά  έχουν δημοσιευτεί σε  ηλεκτρονικές ιστοσελίδες,  ενώ άλλα έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες. Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία και επαίνους σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συλλογή διηγημάτων που κρατείται στα χέρια σας αποτελεί την πρώτη προσωπική του δουλειά. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. 



Όλοι μαζί αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όλοι μαζί φέρνουμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions